Kyrgios: Ani kdybych se stihl uzdravit, tak mě na olympiádě neuvidíte

24. 1., 11:17
Rozhovory 7
Nick Kyrgios (28) za Austrálii na olympiádě v Paříži hrát nebude, ani kdyby byl zdravý. Finalista předloňského Wimbledonu ve sloupku pro deník Fairfax uvedl, že jde o reakci na to, jak se k němu reprezentační vedení chovalo před hrami v roce 2016.
Profily hráčů
Kyrgios odmítá reprezentovat na letošních OH v Paříži (© Profimedia)

Kyrgios má dlouhodobé zdravotní problémy, kvůli kterým od října 2022 odehrál na okruhu ATP jediný zápas. "Jednu věc vám můžu zaručit. A to ani kdybych se dal do pořádku, tak na olympiádě hrát nebudu," uvedl bývalý třináctý hráč světa.

"Na to, jak se ke mně v roce 2016 chovali, nikdy nezapomenu," připomněl Kyrgios. Jeho účast na hrách v Riu de Janeiru zpochybnila tehdejší šéfka australské výpravy Kitty Chillerová, která jako důvod uvedla urážení rozhodčích, soupeřů i diváků a další problémy s disciplínou.

"Že mi zakázali hrát na olympiádě byla hanba. Byl jsem tehdy na třináctém místě žebříčku a měl jsem reálnou šanci na medaili. Nemůžu jim proto zapomenout, že mi zakázali reprezentovat kvůli chování," prohlásil vítěz sedmi turnajů a dodal, že s reprezentací nejspíš skončil nadobro.

"Před osmi lety jsem chtěl reprezentovat, ale teď už nemůžu říct, že bych tuhle touhu měl. A buďme upřímní, často jsem měl pocit, že Austrálie mě ani v reprezentaci nechtěla. Jak už jsem řekl mnohokrát, často se víc doma cítím mimo domov," dodal.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

7
Přidat komentář
australan.tenis
Olympiáda v tenise má stejně hodnotu ATP 500, takže no worries. :))
Reagovat
Otmar
Přemýšlím, komu bude v té Paříži chybět, a zatím mě nikdo nenapadl.
Reagovat
GaelM
Beztak se mu nechce na antuku
Reagovat
Krisboy
Fňuk fňuk...nikdo mě nemá rád, fňuk fňuk
Reagovat
FedError
S Nolem sa k sebe hodia, verím im tú bromance.
Reagovat
milik254
Ani nechceme.
Reagovat
Pergolek
Bude dneska Kyrgios po zápase na kurtu zpovidat Kalinskayu? Jako svoji bývalou by se to nabízelo.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist