Tenisové zprávy - Stalo se...

Na Australian Open došly nejdál Nosková s Krejčíkovou, junioři prohráli tři finále

30. 1.
Stalo se...
1 komentář

Další články

Rok 2023, ATP část IV. Djokovič posedmé kraloval na Turnaji mistrů a předčil Federera

Novak Djokovič přepisoval tenisovou historii i v závěrečných měsících uplynulé sezony. Aktuální lídr žebříčku už posedmé ovládl Turnaj mistrů, čímž překonal Rogera Federera a osamostatnil se na prvním místě v počtu titulů z prestižní akce pro osm nejlepších tenistů roku. Ještě předtím zaokrouhlil svou sbírku triumfů z podniků Masters na 40. Na jeho prvenství v Turíně navázal na Turnaji mistrů do 21 let krajan Hamad Medjedovič.

Rok 2023, ATP část III. Alcaraz ukončil dominanci Djokoviče ve Wimbledonu, Srb si spravil chuť na US Open

Novak Djokovič byl teoreticky stejně jako předloni jedinou výhru od toho, aby jako třetí muž v historii zkompletoval kalendářní Grand Slam. Rekordman v počtu grandslamových trofejí prohrál těsnou finálovou bitvu ve Wimbledonu s Carlosem Alcarazem, který slavil svůj druhý triumf na podnicích velké čtyřky, ale na US Open už nezaváhal a vyrovnal absolutní rekord Margaret Courtové. Jiří Lehečka si zahrál své první finále na turnajích ATP.

Rok 2023, ATP část II. Djokovič na French Open překonal rekord v počtu grandslamových trofejí

Novak Djokovič ovládl po Australian Open i antukové French Open. V areálu Rolanda Garrose slavil potřetí a ziskem rekordního 23. grandslamového titulu se odpoutal od svého největšího rivala Rafaela Nadala. Na nejprestižnějších generálkách uspěli Andrej Rubljov, Carlos Alcaraz a Daniil Medveděv, který na nejpomalejším povrchu triumfoval poprvé v kariéře.

Rok 2023, ATP část I. Djokovič podesáté ovládl Melbourne, Masters si rozdělili Alcaraz s Medveděvem

Novak Djokovič podesáté v kariéře ovládl úvodní major sezony, Australian Open, a ziskem 22. grandslamového vavřínu dorovnal rekordmana Rafaela Nadala. Březnová Masters v Indian Wells a Miami si rozdělili Carlos Alcaraz s Daniilem Medveděvem, Španěl jako jediný teenager v historii dosáhl na trofej z obou podniků slavného Sunshine Doublu.

Rok 2023, WTA část IV. Šwiateková ovládla Turnaj mistryň, Krejčíková opět triumfovala

Iga Šwiateková zakončila další povedenou sezonu premiérovým triumfem na Turnaji mistryň, navíc se vrátila na post světové jedničky. Kromě mexického Cancúnu nenašla přemožitelku ani na poslední "tisícovce" v čínském Pekingu. Další triumf slavila Barbora Krejčíková, která dobyla podnik série WTA 500 v San Diegu a získala druhý letošní titul. Na WTA Elite Trophy se radovala Beatriz Haddadová Maiaová.

Rok 2023, WTA část III. Vondroušová senzačně dobyla Wimbledon, na US Open kralovala Gauffová

Do historie českého tenisu se poprvé od French Open 2021 zapsala zbrusu nová grandslamová šampionka. Markéta Vondroušová v minulosti na trávě nikdy nedosáhla na výraznější výsledek, a přesto senzačně ovládla slavný Wimbledon, a to jako první nenasazená hráčka v open éře. Závěrečný major roku US Open patřil domácí teenagerce Coco Gauffové. Karolína Muchová nezvládla ani své druhé velké finále, z titulu se naopak radovaly Petra Kvitová a Kateřina Siniaková.

Rok 2023, WTA část II. Muchová měla na French Open blízko k prvnímu triumfu na grandslamech

Karolína Muchová byla na konci antukového jara velmi blízko svému prvnímu triumfu na grandslamových podnicích. Ve finále French Open těsně prohrála se světovou jedničkou a obhájkyní titulu Igou Šwiatekovou, která na pařížské cihle kralovala už potřetí za poslední čtyři roky. Další největší antukové turnaje vyhrály Aryna Sabalenková a Jelena Rybakinová.

Rok 2023, WTA část I. Kvitová si podrobila Miami, Sabalenková se stala grandslamovou šampionkou

Petra Kvitová dokázala po necelých pěti letech ovládnout některý z podniků série WTA 1000. Dvojnásobná wimbledonská vítězka jako první česká tenistka v historii triumfovala na prestižní akci ve floridském Miami a znemožnila Jeleně Rybakinové dosáhnout na Sunshine Double. Na Australian Open slavila Aryna Sabalenková a stala se zbrusu novou grandslamovou šampionkou.

Jak Djokovič dobyl US Open. Úsporný režim, obrat proti krajanovi i rady Kobeho Bryanta

Novak Djokovič (36) vyhrál počtvrté v kariéře US Open a na kontě má už 24 grandslamových titulů, čímž vyrovnal historický rekord Margaret Courtové. Světu tím poslal další vzkaz do bouřlivé debaty, kdo je nejlepším tenistou všech dob. Na newyorský turnaj přitom v poslední době neměl dobré vzpomínky.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist