"Polské" finále v Ponte Vedra Beach vyhrála Wozniacká

13. 4. 2009, 08:33
Aktuality 4
WTA PONTE VEDRA BEACH - Dánská tenistka Caroline Wozniacká získala na antukovém turnaji v Ponte Vedra Beach svůj první letošní titul na okruhu WTA. Ve finále nedala šanci Kanaďance Aleksandře Wozniakové, která má stejně jako ona polské rodiče, a vyhrála 6-1 6-2.
Caroline Wozniacká

Dvanáctá hráčka světa Caroline Wozniacká po snadné výhře nad Wozniakovou získala v osmnácti letech už své čtvrté turnajové vítězství. Letos už byla blízko v Memphisu, kde ale ve finále nestačila na jinou úspěšnou zástupkyni nastupující generace Viktorii Azarenkovou.

"Mým plánem byla agresivní hra a snažit se jí rozběhat. Je to dobrý start do antukové sezony, opravdu skvělý začátek. Vím, že můžu porážet i silnější soupeřky," uvědomuje si devatenáctiletá Dánka, jež ve finále hrála se zabandážovanou nohou. Bolest jí prý ale příliš nelimitovala, jen to chtěla co nejrychleji ukončit. "Rychlost je jedním z mých plusů."

"Chybovala jsem při důležitých úderech a ona všech mých chyb využila," věděla o svém špatném výkonu Kanaďanka.

Květa Peschkeová prohrála i třetí deblové finále v sezoně. Třiatřicetiletá česká hráčka v Ponte Vedra Beach spolu s Američankou Lisou Raymondovou nestačily na indicko-tchajwanskou dvojici Sania Mirzaová a Chuang Chia-jung, které podlehly 3:6, 6:4, 7:10.

Peschkeová útočila na 14. titul ve čtyřhře v kariéře, ale stejně jako před sedmi dny v Miami neuspěla. Pro českou tenistku byla dnešní prohra již třetím neúspěšným utkáním o titul v sezoně. Zatímco v Miami nestačila s Raymondovou na Světlanu Kuzněcovovou a Amélii Mauresmovou, v lednu v Paříži byly nad jejich síly Cara Blacková a Liezel Huberová.

- WTA INTERNATIONAL PONTE VEDRA BEACH (USA - Fl., antuka, 220.000 dolarů) -
nedělní výsledky (12. 04. 2009)

Dvouhra - finále:
Wozniacká (2-Rus.) - Wozniaková (5-Kan.) 6-1 6-2

Čtyřhra - finále:
Chuang Chia-jung/Mirzaová (Tchaj-wan/Ind.) - Peschkeová/Raymondová (1-ČR/USA) 6-3 4-6 10-7

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Eštežee!! Carol sa nejak rozebrala :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ale stejně má takovej polskej ksicht, kořeny se holt nezapřou:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Wozniacká - budoucí světová jednička
Reagovat
smazaný uživatel
Výborně :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist