Serena Williamsová odstoupila ze čtyřhry, sotva trefovala míče

1. 7. 2014, 18:48
Aktuality 44
Serena Williamsová musela po třech odehraných gamech ze zdravotních důvodů odstoupit z utkání druhého kola wimbledonské čtyřhry po boku sestry Venus proti dvojici Kristina Barroisová, Stefanie Vögeleová. Světová jednička nebyla od rozcvičení zjevně ve své kůži a měla problém vůbec trefit raketou míč.
Profily hráčů
Serena Williamsová (© AELTC)

Na dvaatřicetileté Williamsové byly problémy vidět už při rozehrávce, kdy se jí několikrát ani nepodařilo chytit míček od sběračů. Sedmnáctinásobnou grandslamovovou vítězku vyšetřovali na kurtu lékaři, nicméně Serena zjevně nechtěla nechat sestru na holičkách a rozhodla se do utkání nastoupit.

"Myslela jsem, že to zvládnu, protože jsem opravdu chtěla hrát, ale ten virus mě úplně odrovnal," uvedla v tiskovém prohlášení Williamsová. Oficiálním důvodem jejího odstoupení byla virová infekce. "Z celého srdce děkuju všem fanouškům za povzbuzení a pochopení," dodala.

V duelu samotném pokračovala viditelná nepohoda Williamsové, jež vyvrcholila ve třetím gamu při jejím podání. Americká hvězda předvedla čtyři dvojchyby za sebou, přičemž několikrát měla problémy vůbec dostřelit míček k síti.

Po skončení gamu odvedla Serenu z kurtu za ruku starší sestra Venus a pětinásobné deblové vítězky Wimbledonu krátce poté za stavu 0-3 z duelu odstoupily. "Serena se bohužel cítila špatně posledních pár dnů a nemohla hrát na své obvyklé úrovni. Jsem na ni pyšná, protože spolu hrajeme debla strašně rády," řekla Venus.

Ve dvouhře obě sestry vypadly už v prvním týdnu ve třetím kole, Serena nečekaně s Francouzkou Alizé Cornetovou a Venus v jednom z dosavadních nejlepších utkání turnaje s Petrou Kvitovou.

ČTK

Komentáře

44
Přidat komentář
smazaný uživatel
Můj názor : jsou dvě možnosti : Sereně bylo blbě ( nemoc ) nebo nebylo. Druhou možnost téměř vylučuji, to by bylo znesvěcení Wimbledonu. A ač Serenu nemusím a nefandím jí, tak si o ní nemyslí, že by takhle hrála. Ale ! Jestli jí bylo takhle blbě, že sotva lezla ( to se jinak nedá popsat ), proč chodila na ten kurt ? A co ta Venus, proč jí dovolila tam jít ? Lidí jak mraků, čekaj na svojí Serenku, šampionku a vidí tohle ? To snad nemyslí vážně, že nechtěla nechat Venus ve štychu ! Ach jo ! Vůbec nechápu jejich myšlenkové pochody. Měla dávno ležet v posteli.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale fanoušci Serence vše odpustí. To je přece Serenka šampionka.
Reagovat
smazaný uživatel
Presne tak. Serenka sampionka. Lip bych to ani nenapsal... ;-)
Reagovat
zpilat
No nevím jak vám, ale mně to připadá jako viróza, kterou prodělal náš prezident Zeman u korunovačních klenotů! :-D
Reagovat
ipoeta
Tys tu virózu asi chytil už dávno - a potvora jedna, drží se jako klíště...
Reagovat
smazaný uživatel
Prej byla opilá.
Reagovat
ipoeta
Nechce se mi věřit, že právě Serenu někdo podezřívá z herectví. To je ta poslední, která by se k tomu snížila...
P.S.
Herecký výkon předvedla včera Lisicki
Reagovat
smazaný uživatel
Domnívám se, že to není divadlo, ale něco mnohem vážnějšího. Serena vypadala, že se neudrží na nohou, nebyla nalíčená a byla úplně mimo sebe. Co takhle alkohol či (a to mě děsí) jiná návyková látka. To by bylo moc špatné. Doufám,že se mýlím a příští setkání se Serenou bude takové, na jaké jsme zvyklí. A nemusí nezbytně vyhrát. |Jen se dát do pořádku.
Reagovat
klarat
Spíš jí bylo fakt hodně blbě. Ono když se vám motá hlava, nepoznáte co je nahoře a co dole a soustředíte se jen na to, abyste neupadli, tak to vypadá hodně divně. Co nechápu je to, že se snažila v tomhle stavu hrát.
Reagovat
smazaný uživatel
Já si to teda rozhodně nemyslím, to je blbost. Toto ona nemá vůbec ve zvyku - naopak, spíše má tendence se přetěžovat a hrát i se zraněními jak dvouhru, tak čtyřhru - zmiňuje to tu nahoře vlastně i dadaft.

Navíc prohrála za ta léta už mnohokrát a nikdy se nevymlouvala. I když hrála zraněná, spíše vždy vyzvedla výkon soupeřky. A kdyby se chtěla vymlouvat, bylo by i nelogické udělat to tímto způsobem - a snad by to ani nešlo takhle zahrát, vypadala opravdu strašně. Navíc to na mě už při prvním ošetření lékaři při rozehrávce dělalo dojem, že by to Venus nejraději skrečla hned, ale Serena tam prostě chtěla jít hrát. Ale už při příchodu na kurt vypadala omámeně, a že ani snad příliš neví, co se kolem ní děje....

Včera jsem našel články a reakce jen na zahraničních serverech, dnes už koukám, že je to i tady, tak dávám odkaz.

http://isport.blesk.cz/clanek/tenis-wimbledon/208424/serena-hrala-jako-opila-motala-se-neudrzela-micek-trefovala-sit.html
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel
Tady ještě v nezkrácené verzi, ale je to v podstatě to samé.

http://www.usatoday.com/story/sports/tennis/2014/07/01/serena-williams-venus-williams-wimbledown-retire-ill/11900603/
Reagovat
smazaný uživatel
Vsem, co tady hodnoti a nazyvaji to " hereckym vykonem ", vzkaz.
Vyserte si voko! Je videt, ze tuhle hracku absolutne neznate. Ona jedna z mala patri k tem hrackam, co by si nejaky zdravotni problem vymyslely, nebo jim neco kryly..
Jeji pristup k prohram je naprosto profesionalni, byt ji urcite vevnitr mrzi.
Takze si fakt odpustte tyhle uplne zbytecny kecy..
Reagovat
smazaný uživatel
:DDDD
http://media.tumblr.com/c8f6fe979360b1413bc341c87b6b27de/tumblr_inline_msugjmdXjQ1qz4rgp.gif
Reagovat
smazaný uživatel
http://media.tumblr.com/c8f6fe979360b1413bc341c87b6b27de/tumblr_inline_msugjmdXjQ1qz4rgp.gif
Reagovat
smazaný uživatel
Přeju jí brzké uzdravení! Už od pohledu nevypadala dobře. Rozdíl mezi Serenou a většinou z nás je asi v tom, že Serena nezbledne nebo nezezelená, když je jí špatně. Ale z toho videa bylo poznat, že opravdu není ve své kůži... Věřím, že to byla jenom nějaká nevolnost a bude to v pohodě. :)
Reagovat
Oin
To, že by zbledla, jí opravdu nehrozí. Ale Michael Jackson už k tomu měl blízko.
Reagovat
LukasH
Serena je evidentně oddělaná jak psychicky tak fyzicky. Její náplň minulý sezóny byla vražedná, obzvlášť, když všechno vyhrávala, tudíž na všech turnajích byla dokonce, odehrála spoustu zápasů a neměla v podstatě čas na odpočinek. Oddělalo by to i o deset let mladší holky.
Podle mě bude muset pořádně zvolnit, na dost turnajů se vykašlat i za cenu prvního místa v žebři a soustředit se zas spíš na GS, který, si myslím, pořád má velkou šanci vyhrát, ale jen pokud bude zdravá a odpočatá.:-)
Reagovat
LukasH
oprava: do konce
Reagovat
slacker
No tohle mi spise pripominalo motani ala Iveta Bartosova
Reagovat
smazaný uživatel
Já nevím, lidi, fakt si myslíte, že by zrovna Serena měla zapotřebí nějaký divadýlko?
Reagovat
A.R.R.
já si nemyslím, že to byla komedie, Serena je velká hráčka, prohrávat umí se ctí. Nevěřím tomu, že si tímhle kryla prohru ze singlu.
Reagovat
dadaft
tak já myslím že tomu nevěří nikdo, kdo aspoň trochu tenis sleduje - vždyť třeba vloni v Austrálii hrála s opuchlým kotníkem velkým jako pomeranč.
Reagovat
A.R.R.
Mě vytáčí ty přiblé reakce, byla ožralá, kryje se tak, ale to jsou asi reakce lidí, kteří si buď myslí jak moc jsou vtipní nebo tenisu rozumí jako koza petrželi. Podle mého naopak měla větší motivaci udělat výsledek alespoň v deblu, když nevyšel singl, možná i proto šla na kurt v tomto stavu. Rozhodně je to hodně smutné rozloučení s letošním Wimbledonem.
Reagovat
smazaný uživatel
Nenech se vytočit, kašli na to - to jsou jen provokatéři a hateři.
Reagovat
A.R.R.
Já vím, ono nemá cenu se rozčilovat :-)
Reagovat
smazaný uživatel
blbost!!
Reagovat
Alois_Mlok
Ať se na mě nikdo nezlobí, ale ten třetí gem, to je největší komedie, jakou jsem v tenisu viděl.
Reagovat
smazaný uživatel
Nevim no,možna to bylo zduvodněni prohry s Cornet....Ja už nevěřim dnes fakt ničemu....
Reagovat
Frick
Vždyť byla bílá jak stěna...
Reagovat
spaniel
Nic divnejsi jsem nevidel :/
Reagovat
Fotr
no, co když něco zbaštila :-((
i to je možný
Reagovat
smazaný uživatel
to vůbec nevypadalo dobře. Snad je to to vyčerpání nebo momentální nevolnost, snad se dá brzy do kupy. Možná ji měla Venus popadnout a skrečovat dřív, pokud jí bylo špatně už od rozehrávky. Je sice hezký, že nechtěla nechat sestru na holičkách, ale nevypadala na to, že by se jí udělalo během zápasu líp :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Na mě to jako herecký výkon nepůsobí. Jednak Serena tam vypadá že jí je fakt zle a jednak co by tím získala?
Reagovat
smazaný uživatel
Neni na netu nekde vyjadreni k tomu od ni? Vazne tam vypada priserne. Tak tedkon bude delsi volno od turnaju, tak jestli to je z velkeho vycerpani tak bude mit dlouhou dobu aby se dala opet dokupy...
Reagovat
aligo
z čeho vyčerpání vždyť nic pořádně neodehrála....
Reagovat
A.R.R.
ono fyzické vyčerpání nepřichází ze dne na den, to je dlouhodobý proces. Je sice pravdou, že letos trošku pauzíruje, ale ona toho má holka za ta léta v tenisovém kolotoči už hodně za sebou...ale tak samozřejmě je to jen spekulace, může se jednat o něco jiného, snad ne vážného.
Reagovat
horska.kraslice
To vypadá na úpal.
Reagovat
smazaný uživatel
todlencto je fakt hodně weird. No, buď je Serena před umřením, nebo tak trošku přihrává.
Reagovat
Oin
Už by to měla ta mastodontice definitivně zabalit.
Reagovat
PetaM
Jenom proto, že má dar a nejlepší hráčky světa jsou z ní posrané, ještě neznamená, že by měla končit ...
Reagovat
jackiec
ta by mohla okamžitě do národního divadla, chce to míň slivovičky před zápasem
Reagovat
rychlej
působí to na mně jako solidní herecký výkon
Reagovat
Jabadu
Serenu z ničeho nepodezřívám, možná přetrénovanost. Kdysi kdesi jsem četl, že se takové příznaky mohou objevit z nadměrné fyzické a psychické zátěže.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist