'Travař' Mahut v Hertogenboschi vyřadil obhájce titulu Bautistu

11. 6. 2015, 15:51
Aktuality 1
ATP HERTOGENBOSCH - Nicolas Mahut na trávě ožívá i letos. Třiatřicetiletý Francouz dnes v nizozemském Hertogenboschi zdolal v souboji dvou posledních šampionů obhájce titulu Španěla Roberta Bautistu, oplatil mu loňské vyřazení a poprvé v sezoně postoupil do čtvrtfinále. V něm si zahraje s krajanem Mannarinem.
Nicolas Mahut

Nicolas Mahut by letos povedené turnaje spočítal na prstech jedné ruky. Jenže na trávě, na které si zahrál všechna čtyři finále na okruhu ATP, téměř každý rok ožije a zatím to potvrzuje i tento týden v Hertogenoboschi, kde předloni získal svůj první ze dvou titulů. V úterý porazil bývalého šampiona a wimbledonského vítěze Lleytona Hewitta a dnes znovu ve dvou setech přehrál i nasazenou trojku Roberta Bautistu.

Třiatřicetiletý Francouz v souboji vítězů dvou posledních ročníků Topshelf Open využil čtyři z pěti brejkbolů a zvítězil 6-2 6-4. Španělskému obhájci titulu oplatil porážku z loňského čtvrtfinále a poprvé od loňského července, mimochodem od turnaje na trávě v Newportu, postoupil do čtvrtfinále.

"Začal jsem opravdu dobře a to mi dodalo sebevědomí do dalšího průběhu zápasu. Ale on se pak do zápasu vrátil a hrál dobře. Ve druhém setu jsem prohrával 2-4, ale pak se mi povedl dobrý game na 3-4," komentoval Mahut. "Jsem spokojený s tím, jak jsem dnes hrál, protože minulý rok jsem tu s ním prohrál ve čtvrtfinále. Hrál jsem dnes opravdu dobrý tenis, lepší než loni," dodal 97. hráč světa, jenž v roce 2010 proslul rekordním zápasem ve Wimbledonu.

O své první semifinále od července 2013, kdy na trávě v Newportu vybojoval svůj druhý titul na okruhu ATP, se utká s krajanem Adrianem Mannarinem, nad kterým vede ve vzájemné bilanci 3-1. Ve dvou střetnutích na trávě s ním neztratil ani set.

• ATP 250 HERTOGENBOSCH •
Nizozemsko, tráva, 604.155 eur
čtvrteční výsledky (11. 06. 2015)
• Dvouhra - 2. kolo •
Goffin (2-Belg.) - J. Melzer (Rak.) 7-6(2) 6-2
Mahut (Fr.) - Bautista (3-Šp.) 6-2 6-4
Mannarino (6-Fr.) - Chiudinelli (Švýc.) 6-3 6-2

Marčenko (Ukr.) - Sousa (8-Portug.) 6-3 7-6(2)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist