Zakopalová v Bastadu zopakovala semifinále z Palerma

19. 7. 2013, 12:26
Aktuality 50
Klára Zakopalová porazila na turnaji v Bastadu Nizozemku Richél Hogenkampovou 6-2 6-3 a stejně jako před týdnem v Palermu bude hrát semifinále. V něm se utká s první nasazenou Američankou Serenou Williamsovou.
Klára Zakopalová

Sedmatřicátá hráčka žebříčku WTA Klára Zakopalová 278. tenistce světa Hogenkampové v každém setu sebrala třikrát podání, a tak jí nemusely mrzet ani brzké ztráty při prvním servisu v obou setech. O deset let mladší Holanďanku, která do hlavního turnaje prošla kvalifikací, zdolala za 57 minut. "Výsledek vypadá jasně, ale nebyl to jednoduchý zápas. Hodně foukal vítr a hru ovlivňoval," postěžovala si Češka.

Soupeřkou Kláry Zakopalové v semifinále bude nejlepší hráčka světa Serena Williamsová, která dnes porazila Španělku Domínguezovou jasně 6-1 6-1. "Soupeřka hrála opravdu dobře, takže jsem musela hrát trpělivě," řekla světová jednička. "Chci tady hrát ještě dva zápasy a na závěr zvítězit, ale teď mě čeká opravdu obtížná soupeřka," dodala na adresu Zakopalové.

Proti světové jedničce Williamsové si zahrála Zakopalová zatím čtyřikrát a zdolala ji jednou, v roce 2009 v Marbelle. V témže roce se utkaly také naposledy a americké vítězka 52 titulů na okruhu WTA vyhrála ve třech setech.

"Je to nejlepší hráčka na světě," řekla o Willimamsové Zakopalová. "Hrála jsem proti ní čtyřikrát nebo pětkrát, takže vím, jak hraje. Teď má ale ještě mnohem víc zkušeností, vyhrála několik grandslamů, takže je opravdu nejlepší. Hraje skvěle a zaslouží si být světovou jedničkou," dodala. 

Jednatřicetiletá Zakopalová si semifinále zahraje potřetí v sezoně. Vítězné zažila hned na začátku roku v čínském Šen-čenu, kde pak ve finále nestačila na domácí Li Na. Minulý týden skončilo její tažení v Palermu v semifinále v duelu s Italkou Sarou Erraniovou.

Ve druhém semifinále se představí finalistka z roku 2011 Johanna Larssonová, která v repríze loňského semifinále porazila Mathilde Johanssonovou z Francie hladce 6-1 6-2. Soupeřkou švédské hráčky bude Flavia Pennettaová. Italka dnes porazila Francouzku Razzanovou 6-1 6-3 za hodinu a 17 minut.

Klára Zakopalová je v Bastadu úspěšná i v deblu, dnes společně s Anabel Medinaovou zvítězily 7-6 6-1 v semifinálovém duelu proti páru Teliana Perreirová, Mariana Duqueová-Marinová. Česko-španělský pár v tie-breaku prvního setu čelil čtyřem setbolům, všechny však odvrátil a ve druhé sadě zvítězil už hladce 6-1.

- WTA INTERNATIONAL BASTAD -
(Švédsko, antuka, 235.000 dolarů)
páteční výsledky (19. 07. 2013)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Zakopalová (3-ČR) - Hogenkampová (Niz.) 6-2 6-3
S. Williamsová (1-USA) - Domínguezová (5-Šp.) 6-1 6-1
Larssonová (8-Švéd.) - Johanssonová (Fr.) 6-1 6-2
Pennettaová (It.) - Razzanová (Fr.) 6-1 6-3

Semifinálové dvojice:
Zakopalová - S. Williamsová, Pennettaová - Larssonová.

Čtyřhra - semifinále:

Medinaová, Zakopalová (1-Šp./ČR) - Duqueová-Marinová, Pereiraová (Kol./Braz.) 7-6(9-7) 6-1

Komentáře

50
Přidat komentář
slacker
Tyyyy vole, i Serena je schopna projet si podani cistou hrou
Reagovat
dadaft
Reagovat
dadaft
0:3
na Serenu nemá nikdo.
Reagovat
dadaft
je ve finále Bastadu.
stejně jako Jamie Hampton má ve svém projevu krapítek něčeho klučičího, ale jinak má momentálně možná nejkrásnější postavu na okruhu - všechno jak se říká akorát. ))
mimo toho má taky parádní forhend.
no, na vyhrávání grandslamů to asi nikdy nebude, to by musela mít jinačejší servis, ale hraje útočný tenis jak ji síly a um dovolí, a domácí titul bych jí moc přál - jenže letos to bude mnohem těžší, než je na téhle úrovni turnajů běžně zvykem.
co by podle mě měla, tak zrychlit na bekhendu, hrát ho s jiným timingem než forhend, dřív po odskoku, to by jí hodně pomohlo.
Reagovat
dadaft
jinak v Bastadu vyprodáno a parádní atmosféra - vynikající turnaj, škoda škoda, že je hned po Wimbledonu, kdy je člověk kapku vyšťavený. ))
Reagovat
dadaft
tak Flavia se svým trenérem, to je italská domácnost. ))
Reagovat
dadaft
trochu jsem teď tenis zanedbával, ale dnes tě má nakázáno tlačit i náš pes. ))))))))))
pevně počítám s finále.
good luck.
Reagovat
Titan
Jdu teď stavět Woo Doo panenku, aby dostala takový lišaj, že nebude moct na veřejnost a Klárka bude mít walkover...:-)
I když je pravda, že chudák Serena dlouho nevyhrála turnaj International...
Reagovat
smazaný uživatel
No jak teda? Fandíš Kláře nebo lituješ Serenu? :)))
Reagovat
Titan
Já budu Serenu litovat, když ten lišaj opravdu dostane a Klárka bude mít titul. Ještě by mohla dostat alergii na nějakou Švédskou kytku... :-))))
Reagovat
smazaný uživatel
jsem zvědavá, co tam doma vytvoříš, zítra se uvidí, jaký máš schopnosti. Hlavně, abys neměl nějakou alergii nebo lišej pak ty :)))))
Reagovat
Titan
Přát někomu špatné věci se nevyplácí a ani to není mým zvykem, proto jsem volil takové běžně dostupné neduhy, které nemají na zdraví podstatný vliv ;-)
Krom toho právě Klárka na ní doplatila těsně před rozhodující FED Cupem, takže by se hodil revanž :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Jo vím, nicméně vyrábět woodoo panenku a píchat do ní mi taky nepřijde zrovna košér :))))))
Reagovat
Titan
Špendlíky jen do oblečení, tak se to dělá stovky let :-)))))))))))))))))))))))
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím, já žádný woodoo panáčky nemám a nepíchala bych je ani do oblečení, natož někam jinam :)))))))
Reagovat
Titan
To jsou tedy myšlenky po půlnoci... :-))))))))) :DDD
Ale nechme toho, tady se mlátíme tenisákama a zákeřné špendlíky necháme na hře osudu...:-))))
Reagovat
smazaný uživatel
:D:D:D ty jsi s tím začal, já jen komentovala :D:D
Reagovat
tommr
ve druhým setu za stavu 5:3 podávala na vítězství v zápase, ale nezvládla to a dovolila soupeřce srovnat na 5:5 těsně před přerušením kvůli dešti. Kdo ví co ted bude po deštový pauze. Doufám, že to nebude zase nějaká tragikomedie jako proti Cadantuový v Budapešti ... :)
Reagovat
PetaM
Já tu Andreu prostě nepochopím :D Snad se vzchopí a neskončí druhý set 5:7 .. :D
Reagovat
tommr
a to dneska Andrea hraje proti zcela neznámý 725.hráčce světa. Ta její psychika je kulantně řečeno opravdu velmi křehká ... :)
Reagovat
PetaM
A tak i taková hráčka se může předvést, může mít svůj den a může jí to tam padat. Ale i tak by si s ní Andy měla poradit mnohem lehčeji, než 6:3, 5:5 ... :D
Reagovat
PetaM
Navíc je to relativně mladá hráčka a navíc domácí. Katka Siniaková je taky hluboko v žebříčku a musí porážet hráčky Top 150. Z jednoho pohledu by je porážet neměla, protože není v Top 150, ale z druhého pohledu je mladá, ambiciózní a chce nahoru a to musí porážet mnohem lépe umístěné hráčky, než je ona. Zase to musíme brát takhle, že i Moser se chce vytáhnout. Uvidíme, Andy vede 6:5 :D
Reagovat
tommr
já beru, že ne vždycky žebříčkový umístění zcela odpovídá momentální výkonnosti. Nicméně Andree se tohle stává pořád bez ohledu na to s kým právě hraje. Ten zápas prostě dopodávat měla a mohla ušetřit sobě i nám spoustu zbytečnejch nervů. Ještě štěstí, že nakonec zvládla aspon ten TB ... :)
Reagovat
horska.kraslice
Prý s australankou, expres zprávy, ach ach...
Reagovat
PetaM
No, aspoň ten TB. Nemusel rozhodovat 3. set ... :D Díky Bohu :D
Reagovat
horska.kraslice
Už je to opravené, Rakušanka.
Reagovat
horska.kraslice
Klárka super - postupuje i v deblu.
Reagovat
tommr
moc velkou šanci na vítězství v semifinále Klárka sice nemá, ale snad tu Serenu aspon pořádně potrápí ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
No snad Serena Klárku neumlátí :)) Myslím, že Klárka má proti ní větší šanci než měla chudák Andrea..
Reagovat
tommr
ted nevím na co přesně narážíš? Na antuce má Klára nepatrnou šanci, na jinech površích by neměla vůbec žádnou. Každopádně Klára může zítra jen získat - i to semifinále je pěkný a vypadnout se Serenou není žádná ostuda ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já vím, že Klárka nemá šanci, jen píšu, aby ji Serena chudinku nepřizabila svým podáním :))) Andrea přece vloni se Serenou po vítězství nad Kirilenko neměla skoro vůbec šanci, dostala kanára (už bohužel nevím, kde to bylo, protože dost zapomínám). Ale Klára mi pohybem a celkovým herním projevem přijde lepší než Andy, proto jsem to psala. To není nic ve zlým, možná to na tebe tak omylem působilo :))))))
Reagovat
smazaný uživatel
Promiň, to mělo být na tebe, aspoň vidíš, jak jsem blbá a píšu si tady sama sobě :)))
Reagovat
tommr
no já mám zase dneska dlouhý vedení a tak mě zarazilo proč mluvíš o Andree, která hraje v Bad Gasteinu. Nenapadlo mě, že narážíš na ten její památnej lonskej zápas na USO kde dostala od Sereny dva kanáry. Od tý doby se ale hodně změnilo a Andrea šla trochu dolů zatímco Klára se trochu zlepšila. Takže momentálně má opravdu Klára proti Sereně větší šance než Andrea. Ne vždy tomu ale tak bylo a právě loni na USO Andrea Kláru v prvním kole poměrně přesvědčivě porazila ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
:D:D hele, hlavní je, že se blbka a člověk s dlouhým vedením domluvili :)))) Kláru mám ráda, protože na svoji výšku a při svém blbém podání dokáže zahrát skvěle, i když si nějak nezvyknu na ten její tragický výraz.:) Andrea letos nějak nic moc, o Lucce Hradecké nemluvě, přitom zrovna ona dokáže mít skvělý podání. Tak jsem ráda, že jim jde aspoň debl, protože pochybuju, že to v singlu dotáhnou nějak daleko. Jinak promiň, já občas skáču z téma na téma, takže chápu, že hned nevíš o čem mluvím :)
Reagovat
tommr
každopádně se máme zítra na co těšit - po dlouhý době dvě naše hráčky v semifinále. Doufám, že Andrea i Klára zabojujou a aspon jedna z nich uspěje ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
V telce to asi nebude co? Andreuu asi nestihnu, ale Klárku bych mohla, jenže jak jsem psala, stream mám na dvě věci...:)
Reagovat
tommr
o žádný televizi, která by zítřejší zápasy z Bad Gasteinu a Bastadu přenášela bohužel nevím. Z Bastadu je aspon relativně slušnej stream, ale z z Bad Gasteinu je stream strašná mazanice kde není skoro nic vidět ...
Blbý je taky to, že zápasy obou našich holek začnou nejspíš současně okolo 15.hodiny. Obě totiž hrajou až druhý zápasy. Docela by se proto šiklo kdyby jedno první semifinále skončilo hodně brzy a to druhý se naopak hodně protáhlo ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Mně by ten čas od 15.00 vyhovoval, nevím, proč dávají v telce teď jen ATP, když mají hrát naše hráčky. Ale radši to nebudu pitvat, abych zase nepřivolala experta Brože a ten by mi to svým typickým způsobem vysvětlil.:))) Stream mám pomalej, takže si počkám, až to tady na TP rozebereš a napíšeš, jak hrály :))))
Reagovat
tommr
no pokud budou hrát obě opravdu současně tak budu asi pořád přepínat a nakonec stejně neuvidím pořádně ani jeden zápas ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak nepřepínej, koukej na Kláru se Serenou a koukej pořádně poreferovat :)))
Reagovat
smazaný uživatel
Jak sa vola manzel Zahlavovej a Zakopalovej?
Zakopal Zahlavu
Reagovat
Roger_Federer
Tak Honza Zakopal je byvali fotbalista, hraval za Spartu pokud se nemilim
Reagovat
Roger_Federer
nemylim kurna :)
Reagovat
Sonja
A byvaly
Reagovat
tommr
a může v klidu čekat na semifinálovou soupeřku. Bylo by fajn kdyby se tý maličký Španělce podařilo dneska Serenu vyřadit. Zápas se Serenou by byl pro Kláru sice velice atraktivní, ale výsledek by pro ní byl na 99% nepříznivej. S Dominguez Lino by naopak měla velmi dobrou šanci na postup do finále ... :)
Už sám postup do semifinále vynes Kláře 60 bodů do žebříčku a přiblížil jí tak znovu k první třicítce. Pokud by Klára v Bastadu získala titul tak by se do tý první třicítky zase vrátila ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Máš docela velkou fantazii, to Lino se položí jen jak Serenu uvidí:D
Reagovat
tommr
no uvidíme za chvíli. Obávám se ale, že máš pravdu - výhra Španělky je velmi nepravděpodobná ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo no.. Ale máš pravdu, že by rozhodně přišla vhod :')
Reagovat
Frick
Strašná chyba v tom výběru turnajů.----
Reagovat
Bob
Ty si blázen :D Serena si s Klárkou zahraje stoprocentně! ;)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist