Zakopalová v Palermu do finále neprošla, podlehla Erraniové

13. 7. 2013, 22:10
Aktuality 16
Klára Zakopalová prohrála v semifinále antukového turnaje v Palermu dvakrát 4-6 s nejvýše nasazenou domácí hráčkou Sarou Erraniovou. Ta v nedělním finále narazí na italskou krajanku Robertu Vinciovou. Neuspěly ani Karolína a Kristýna Plíškovy, které prohrály finále čtyřhry.
Klára Zakopalová

Turnajová čtyřka Zakopalová hrála letos v semifinále podruhé. Zatímco však v lednu v čínském Šen-čenu v něm uspěla, tentokrát na světovou šestku Saru Erraniovou nestačila a počtvrté za sebou jí podlehla.

V úvodu sice česká tenistka ztratila servis a prohrávala 0-2, ale dokázala vyrovnat. O osudu první sady nakonec rozhodla devátá hra a další brejk italské favoritky.

Ve druhé sadě se do vedení dostala česká hráčka, když získala servis soupeřky na 3-1. Poté však Zakopalová přišla o podání hned dvakrát a utkání už zvrátit ndokázala. Po výhře za hodinu a 37 minut tak může ve finále usilovat Erraniová o druhý letošní a celkově osmý titul.

"Nebyla jsem se svoji hrou spokojená. Zakopalová je velmi silná a tak jsem se snažila zůstávat ve výměnách a bojovat o každý bod," řekla Erraniová. "Druhý set byl opravdu těžký, prohrávala jsem 1-3 a 0-30, ale dopadlo to dobře, takže jsem šťastná," dodala.

V Palermu už šestadvacetiletá Erraniová triumfovala dvakrát - v roce 2008 a loni, kdy ve finále zdolala českou hráčku Barboru Záhlavovou-Strýcovou. Její letošní soupeřkou bude krajnka a deblová partnerka Roberta Vinciová.

Ta sice prohrála první sadu v semifinálovém duelu se Španělkou Estrellou Cabezaovou-Candelaovou 5-7, ale přesvědčivou výhrou 6-2 v setu druhém vyrovnala stav utkání. V rozhodujícím setu získala brejk na 2-1 španělská hráčka, do konce zápasu už ale nevyhrála ani jeden gam a do finále tak postoupila favorizovaná Vinciová.

"Ona (Cabezaová-Candelová) hrála moc dobře v prvním setu, já byla trochu unavená a taky nervózní," přiznala Vinciová. "Není pro mě jednoduché, hrát proti takovým hráčkám, které proti mě posílají vysoké míče. Od druhého setu jsem přidala na agresivitě a už to bylo lepší. Za finále jsem moc šťastná, jelikož zde v Palermu žiji a trénuji," dodala.

Ve finále čtyřhry neuspěly sestry Plíškovy, i když za stavu 1-1 na sety vstoupily do rozhodujícího supertie-breaku velmi nadějně a vedly 4-1 a 5-3.

Jednadvacetileté rodačky z Loun bojovaly na okruhu WTA o deblový titul poprvé, s nejvýše nasazeným francouzsko-polským párem Kristina Mladenovicová, Katarzyna Piterová ale nakonec prohrály 1-6 7-5 8-10.

- WTA INTERNATIONAL PALERMO -
(Itálie, antuka, 230.000 dolarů)
sobotní výsledky (13. 07. 2013)

Dvouhra - semifinále:
Erraniová (1-It.) - Zakopalová (4-ČR) 6-4 6-4
Vinciová (2-It.) - Cabezaová (Šp.) 5-7 6-2 6-2

Čtyřhra - finále:
Mladenovicová, Piterová (1-Fr./Pol.) - Karolína Plíšková, Kristýna Plíšková (ČR) 6-1 5-7 10-8

Komentáře

16
Přidat komentář
smazaný uživatel
Verdasco
u mna zostanes navzdy najväcsi traged
Reagovat
smazaný uživatel
dufam ze som neurazil Simona
Reagovat
UnrealTom
nevadí semifinále je super snad se jí bude dařit dál :)
Reagovat
tommr
ale na houževnatou Italku to bohužel nestačilo. Ne nadarmo je Erraniová v první desítce. Aby jí Klára mohla porazit tak by musela podat zcela bezchybnej výkon a k tomu měla dneska přece jen dost daleko. Dnešní zápas se mi ale zdál o něco vyrovnanější než zápas Lucky Šafářový s Erraniovou při FC ... :)
Pro Kláru je ovšem i semifinále úspěchem a trochu si díky tomu polepší v žebříčku (viz můj příspěvek o něco níže) ... :)
Reagovat
Frick
Proč ty holky radši nejely do Pešti, kde to obsazení nebylo tak dobrý? Vždyť doma na antuce jsou Vinci + Errani favoritky jak prase, oproti tomu v Maďarsku byl no. 1 Lucina, která je 30. ...

Prize money byly stejný...
Reagovat
tommr
no nakonec ale jak vidíš uspěly holky trochu paradoxně víc v tom Palermu i když tam byla silnější konkurence ... :)
Reagovat
Frick
No ale třeba Klára by v tý Pešti vyhrála...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak má Kiki další titul. :) Dneska je to francouzský večer (fotbal, tenis)... Jenom škoda, že finále deblu nebylo nikde k vidění. Muselo to být určitě zajímavé a super tie-break byl asi hodně dramatický.
Reagovat
horska.kraslice
Škoda, že to Plíščatům nevyšlo. Tak snad příště.
Reagovat
tommr
zato zítra bude finále debla s Háčkama v Budapešti určitě k vidění - bude ho totiž vysílat televize (kanál Sport 1). Tebe to ale nejspíš nebude zajímat když tam hrajou jenom obyčejný Češky ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ajéje, tady si chtěl zase někdo rýpnout. :) Tak snad víš, že jedné Češce taky fandím... Co se týče turnaje v Budapešti, tak sleduju hlavně dvouhru a dneska se určitě podívám na finále. Doufám, že Simona vyhraje... Na debla se klidně taky podívám, jestli bude čas. Myslím, že by H+H měly v pohodě vyhrát a rád se kouknu na Andrejku, která rozhodně není obyčejná. :)
Reagovat
Frick
130 bodíků za semi, to je tak 4-5 míst ve WTA?
Reagovat
PetaM
37. místo :)
Reagovat
tommr
Klára získala za to semifinále přesně 100 bodů do žebříčku a od pondělka se posune na 37.místo ...
Trochu si polepšily i Andrea Hlaváčková a Renata Voráčová ...
Hodně si naopak pohoršila Bára Strýcová, která v Palermu neobhájila lonský finále a v žebříčku se proto propadne z 96.místa až do druhý stovky na 134.místo ...
Reagovat
Frick
Jakoby tý Kláře vždy chybělo jen trochu... Jak proti Šarapce, Li, Errani...

Samozřejmě, pro Li ta "troška" byla skutečně troškou...
Reagovat
Carloss
byl to vyrovnanej zápas, ale errani v rozhodující chvíli byla jako buldok.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist