1. den na Australian Open: Představí se pět Čechů i Federer

18. 1. 2009, 19:04
Aktuality 10
V první hrací den úvodního grandslamu sezony se na kurtech objeví celkem pět českých tenistů, trojnásobný vítěz Federer, obhájce titulu Djokovič nebo ženská světová jednička Jelena Jankovičová.

Roger Federer zahájí cestu za vyrovnáním rekordu Peta Samprase v počtu vyhraným grandslamů hned v pondělí. Na centrálním dvorci Roda Lavera se střetne zhruba od 11:00 hodin SEČ s Italem Andreasem Seppim, kterého ve všech třech vzájemných střetnutích porazil. Ve druhém kole by sedmadvacetiletý Švýcar mohl narazit na Moyu, kterého čeká Rus Koroljov.

Vstup do turnaje čeká také loňského vítěze Novaka Djokoviče. Jednadvacetiletý Srb si v prvním zápase zahraje s Italem Stoppinim, kterého před čtyřmi lety na antukovém challengeru porazil 2-1 na sety.

Ženskou světovou jedničku Jelenu Jankovičovou vyzve Rakušanka Meusbergerová. Třiadvacetiletá Srbka zahájí cestu za prvním grandslamovým titulem.

V první den grandslamového Australian Open se v Melbourne Parku představí rovněž pět z celkem jedenácti zástupců českého tenisu. Žádného z nich pořadatelé pro pondělní program nenasadili na jeden ze tří hlavních kurtů. Nejvíce diváků by mohl mít dvacátý nasazený Tomáš Berdych, jehož duel prvního kola s Američanem Robbym Gineprim se bude hrát na větším dvorci číslo tři.

Další čtyři Čechy čekají v pondělí duely na kurtech 18, 19 a 21. O postup do druhého kola budou bojovat Barbora Záhlavová-Strýcová, Ivo Minář, Petra Cetkovská a Lucie Šafářová.

- AUSTRALIAN OPEN -
pondělní program 19.01. (začátky  v 01:00 hodin SEČ)

Rod Laver Arena:
Roddick (7-USA) - Rehnquist (Švéd.), Jankovičová (1-Srb.) - Meusburgerová (Rak.), Stoppini (It.) - Djokovič (3-Srb.), nejdříve v 9:30: Hantuchová (19-SR) - Dellacquaová (Austr.), Seppi (It.) - Federer (2-Švýc.),

Hisense Arena:
Görgesová (Něm.) - Ivanovičová (5-Srb.), Del Potro (8-Arg.) - Zverev (Něm.), Dokičová (Austr.) - Paszeková (Rak.), Safin (26-Rus.) - Navarro (Šp.),

Margaret Court Arena:
Rybáriková (SR) - Zvonarevová (7-Rus.), Starace (It.) - Tomic (Austr.), Wozniacká (11-Dán.) - Peerová (Izr.), Safinová (3-Rus.) - Kudrjavcevová (Rus.), Gicquel (Fr.) - Nalbandian (10-Arg.),

kurt č. 3, 1. zápas:
Ginepri(USA) - Berdych (20-ČR)

kurt č. 18, 3. zápas:
Cohenová-Alorová (Fr.) - Záhlavová-Strýcová (ČR),

kurt č. 19, 2. zápas:
Wawrinka (15-Švýc.) - I. Minář (ČR),

kurt č. 19, 4. zápas:
Cetkovská (ČR) - Erakovicová (N. Zél.),

kurt č. 21, 4. zápas:
Bammerová (24-Rak.) - Šafářová (ČR).

TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

10
Přidat komentář
smazaný uživatel
Jednoznacne :) Fedex a D.A.N. ma pravdu! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jelena ajdéééééé !!!!!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
no no no, just Anna AJDE!!! and big Roger - new age of tennis today beginning!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Anna? Milý fanoušku, začneš někdy to její jméno psát správně? JJ ale nesnáším, já bych rád viděl jeden úspěšný návrat.
Reagovat
smazaný uživatel
proč nesnášíš JJ? je docela sympatická bych řekl.
Reagovat
smazaný uživatel
Bude to někdo, kdo má dobrou fyzičku. A tu teď Roger nemá ani náhodou, přesto mu to přeji asi nejvíc
Reagovat
D.A.N
Roger si jede pro 14 titul!
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že ne....přála bych si aby to byl Rafa, ale ten taky asi nebude.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa to bude.
Reagovat
smazaný uživatel
vyhraje štěpánek co děláte:-))))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist