1. den na Turnaji šampionek: Strýcová vyzve Vinciovou

1. 11. 2016, 09:28
Previews 2
Dnes startuje pod názvem WTA Elite Trophy v Zhuhai Turnaj šampionek. Hned první den zasáhne do boje o postup ze skupiny česká zástupkyně Barbora Strýcová. Na programu jsou tři zápasy dvouhry a jeden deblový duel.

Program na centrálním dvorci otevře domácí divoká karta Shuai Zhang. Číňanka, které se v posledních měsících na domácí půde dařilo, vyzve v prvním zápase Kaméliové skupiny Švýcarku Timeu Bacsinszkou.

Tenistky se spolu střetly zatím jen jednou letos na olympijských hrách v Rio de Janeiru. Tam zvítězila v dramatické třísetové bitvě Shuai Zhang.

Boj o postup v Růžové skupině zahájí Jelina Svitolinová proti Kiki Bertensové. Svitolinová je v premiérovém střetnutí mírnou favoritkou, na posledních šesti turnajích došla čtyřikrát minimálně do semifinále a má skvělou formu.

Kiki Bertensová má za sebou životní sezonu, na French Open došla do semifinále a na antuce zaznamenala letos nejlepší výsledky. I proto bude favoritkou Svitolinová, jelikož Ukrajince tvrdý povrch sedí více.

České příznivce ale nejvíce zajímá poslední singl dnešního programu a zároveň úvodní duel Pivoňkové skupiny. Barbora Strýcová totiž nastoupí proti loňské semifinalistce Robertě Vinciové z Itálie.

S Italkou má Strýcová nelichotivou bilanci 2-4, poslední dva souboje před dvěma lety v Miami a Montréalu však vyhrála, oba se hrály na tvrdém povrchu.

Vinciová se na turnaj kvalifikovala hlavně díky triumfu z halového turnaje v ruském Petrohradu. Její letošní bilance 28-24 není příliš přesvědčivá.

Česká tenistka sice letos žádný titul nezískala, ale zahrála si dvě finále na turnajích série Premier v Dubaji a Birminghamu. Strýcová letos vyhrála 37 zápasů a 23krát odešla poražená.

 

PROGRAM TURNAJE ŠAMPIONEK - ÚTERÝ 1. 11. 2016
Bacsinszká - Shuai Zhang / začátek v 8:30 našeho času
Svitolinová - Bertensová
Vinciová - Strýcová / začátek nejdříve ve 12:00 našeho času
Klepačová/Parraová - Kalašnikovová/Mariaová

 

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

2
Přidat komentář
George_Renel
Takže CSN je out ještě před začátkem.
A Petře to opět slušelo: https://twitter.com/Petra_Kvitova
Reagovat
Krisboy
Jj, Kvítí jenom kvete. Hlavně na tý druhý (čb) fotce jí to moc sluší. Karličky škoda.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist