1. den na US Open: Do bojů vstoupí pět českých tenistů

30. 8. 2009, 12:30
Previews 2
V první hrací den se na US Open představí pět českých tenistů. V pondělí rozehrají poslední grandslamový turnaj sezony Radek Štěpánek, Jan Hernych, Iveta Benešová, Lucie Hradecká a Barbora Záhlavová-Strýcová.

V 17:00 SELČ nastoupí Hernych proti Němci Raineru Schüttlerovi, krátce poté dojde na duel dvou hráček postupujících z kvalifikace mezi Martou Domachowskou z Polska a Záhlavovou-Strýcovou. Benešovou čeká domácí hráčka Bethanie Matteková-Sandsová a těžkou úlohu bude mít Hradecká. Ta narazí na finalistku z New Havenu Jelenu Vesninovou z Ruska.

Patnáctý nasazený Štěpánek si bude muset na svůj duel počkat až do večerních hodin místního času, souboj se Simonem Bolellim přijde na kurtu číslo 13 na řadu až jako pátý v pořadí.

Dění na centrálním dvorci odstartuje Kim Clijstersová. Belgická vítězka z roku 2005 se na kurty vrací po dvouleté přestávce a už na předešlých dvou turnajích dokázala, že se na návrat připravila dobře. Na úvod ji čeká Ukrajinka Kutuzovová.

Po nich se už na kurt dostane vítěz posledních pěti ročníků a světová jednička Roger Federer. Švýcar se utká s domácím osmnáctiletým Devinem Brittonem, jenž si ve své kariéře nepřipsal výhru ani na challengeru.

Následovat budou duely sester Williamsových a program na kurtu Arthura Ashe uzavře domácí spolufavorit Andy Roddick.

Kvalifikaci US Open v minulých dnech narušila bouře Danny, první hrací týden by však počasí vážně narušit nemělo. Pravděpodobnost srážek nad New Yorkem je velmi nízká.

- US OPEN (USA - New York, tv. povrch) -
pondělní program (31. 08. 2009 - začátky v 17:00 SELČ)

Kurt Arthura Ashe:
Kutuzovová (Ukr.) - Clijstersová (Belg.), Federer (1-Švýc.) - Britton (USA), Glatchová (USA) - S. Williamsová (2-USA), Duševinová (Rus.) - V. Williamsová (3-USA), Phau (Něm.) - Roddick (5-USA).
Kurt Louise Armstronga:
Azarenková (8-Běl.) - Dulgheruová (Rum.), Hanescu (28-Rum.) - Isner (USA), Mauresmová (17-Fr.) - Maleková (USA), Blake (21-USA) - Ramirez Hidalgo (Šp.), Shaughnessyová (USA) - Hantuchová (22-SR).
Grandstand:
Mathieu (26-Fr.) - Južnyj (Rus.), Gallovitsová (Rum.) - Pennettaová (10-It.), Zvonarevová (7-Rus.) - Llagosteraová (Šp.), Alves (Braz.) - Hewitt (31-Austr.).
Kurt č. 4, čtvrtý zápas:
Matteková-Sandsová (USA) - Benešová (ČR).
Kurt č. 8, čtvrtý zápas:
Hradecká (ČR) - Vesninová (31-Rus.).
Kurt č. 12, první zápas:
Hernych (ČR) - Schüttler (Něm.).
Kurt č. 13, pátý zápas:
Bolelli (It.) - Štěpánek (15-ČR).
Kurt č. 14, druhý zápas: Domachowská (Pol.) - Záhlavová-Strýcová (ČR).

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Zdravím.
Mám na dnešní den velmi zajímavý zápas.
Naprostá 100% jistota. Dám ho dnes zdarma.
info zde:

http://kolemdvou.cz/chat/viewtopic.php?t=17913
Reagovat
smazaný uživatel
Tomuto človekovy by som dal BAN !!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist