10. den v Miami: Na programu jsou ženská semifinále a mužská čtvrtfinále

29. 3. 2018, 16:00
Previews 36
Na souběžně hraném ženském a mužském prestižním podniku Miami Open dnes budou ženy bojovat o postup do finále. Viktoria Azarenková se utká s domácí Sloane Stephensovou, Jelenu Ostapenkovou čeká domácí senzace Danielle Rose Collinsová. Muži dnes zkompletují semifinálové obsazení. Ve čtvrtfinálových soubojích se střetnou Pablo Carreño s Kevinem Andersonem a Alexander Zverev s Bornou Čoričem.
NÁŠ DNEŠNÍ VÝBĚR
• Semifinále žen •
Azarenková (Běl.) - Stephensová (13-USA) | Stadium (od 19:00 SELČ)
Ostapenková (6-Lot.) - Collinsová (USA) | Stadium (pátek, od 3:00 SELČ)
• Čtvrtfinále mužů •
Carreño (16-Šp.) - Anderson (6-JAR) | Stadium (od 21:00 SELČ)
A. Zverev (4-Něm.) - Čorič (29-Chorv.) | Stadium (pátek, od 1:00 SELČ)


• Semifinále žen •
Viktoria Azarenková (186.) - Sloane Stephensová (12.) | Stadium (od 19:00 SELČ)

V prvním semifinále se utkají hráčky, od nichž se postup do semifinále rozhodně příliš nečekal. Trojnásobná šampionka Viktoria Azarenková, která hraje teprve druhý letošní turnaj, narazí v souboji grandslamových vítězek na domácí Sloane Stephensovou. Úvodní tři vzájemné duely suverénně ovládla Azarenková, nicméně před pár dny v Indian Wells se z vítězství radovala Američanka.

Azarenková i Stephensová hrají v Miami ve velmi dobré formě. Jejich dnešní střetnutí může dopadnout naprosto jakkoli. Běloruska udělala od výkonů v Indian Wells obrovský pokrok a v Miami neprohrála už 11 zápasů v řadě a v semifinálových bojích turnajů této kategorie je téměř stoprocentní. Proto budeme o něco více věřit jí.

Tip: Azarenková ve třech setech

Shrnutí letošní sezony
Azarenková po porodu syna loni odehrála jen dva turnaje, a to akci WTA na Mallorce a poté Wimbledon. Od té doby kvůli soudnímu sporu o péči o syna skoro rok nehrála. Představila se až v Indian Wells, kde porazila Watsonovou a vzápětí nestačila na svou dnešní soupeřku.

Cesta turnajem
V Miami hraje v mnohem lepší formě. Na úvod deklasovala domácí Bellisovou, poté jí po prohrané úvodní sadě vzdala domácí Keysová, po obratu porazila Sevastovovou, v osmifinále nedala šanci Radwaňské a ve čtvrtfinále ve dvou setech přehrála českou jedničku Karolínu Plíškovou.

Historie na Miami Open
Azarenková se triumfu v Miami dočkala třikrát, a to v letech 2009 a 2011 a při své poslední účasti v roce 2016. Letošní start je jejím jubilejním desátým. Nejhůře skončila ve třetím kole. V Key Biscayne neprohrála už 11 zápasů v řadě.

Viktoria Azarenková - Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Miami (semifinále)
Největší úspěchy na betonech: Miami (semifinále)
Bilance: 6-1
Bilance z posledních 10 zápasů: 8-2
Bilance na betonech: 6-1
Bilance proti hráčkám Top 11-20: 2-1 (kariérní 48-25)
Bilance v semifinále turnajů WTA Premier Mandatory: 0-0 (kariérní 8-1)
Grandslamy: Australian Open (nehrála)

Viktoria Azarenková - Miami Open
Kariérní bilance: 34-6
Nejlepší výsledek: vítězka (2009, 2011, 2016)
Loňský výsledek: nehrála
Generálka: Indian Wells (2. kolo)
Cesta turnajem: Bellisová (6-3 6-0), (14) Keysová (7-6 2-0 skreč), (20) Sevastovová (3-6 6-4 6-1), (30) Radwaňská (6-2 6-2), (5) Kar. Plíšková (7-5 6-3)

Shrnutí letošní sezony
Stephensová od senzačního triumfu na loňském US Open prohrála osm zápasů v řadě. Chytla se až na začátku března v Acapulku, kde uhrála čtvrtfinále. V Indian Wells porazila právě vracející se Azarenkovou, ale pak nestačila na pozdější finalistku Kasatkinovou.

Cesta turnajem
V Miami zatím postupuje s přehledem. Ve druhém kole nedala šanci Tomljanovičové, poté jí téměř vyhraný zápas skrečovala Niculescuová, v osmifinále vyřadila světovou trojku Muguruzaovou a naposledy smetla Kerberovou.

Historie na Miami Open
Stephensová postupem do semifinále o stupínek vylepšila tři roky staré maximum. Vyjma osmifinále z roku 2013 jinak končila v úvodních kolech. Dnes bude útočit na svůj nejlepší výsledek v Key Biscayne a obecně na turnajích této kategorie.

Sloane Stephensová - Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Miami (semifinále)
Největší úspěchy na betonech: Miami (semifinále)
Bilance: 7-4
Bilance z posledních 10 zápasů: 7-3
Bilance na betonech: 7-4
Bilance proti hráčkám mimo Top 100: 2-1 (kariérní 82-48)
Bilance v semifinále turnajů WTA Premier Mandatory: 0-0 (kariérní 0-0)
Grandslamy: Australian Open (1. kolo)

Sloane Stephensová - Miami Open
Kariérní bilance: 12-6
Nejlepší výsledek: semifinále (2018)
Loňský výsledek: nehrála
Generálka: Acapulko (čtvrtfinále), Indian Wells (3. kolo)
Cesta turnajem: volný los, Tomljanovičová (6-1 6-3), Niculescuová (6-7 6-3 4-0 skreč), (3) Muguruzaová (6-3 6-4), (10) Kerberová (6-1 6-2)


Jelena Ostapenková (5.) - Danielle Rose Collinsová (93.) | Stadium (pátek, od 3:00 SELČ)
Složení druhého semifinále ženské dvouhry je asi ještě překvapivější. Jelena Ostapenková se dočkala prvního letošního kvalitního výsledku a její soupeřkou bude domácí senzace Danielle Rose Collinsová, až 93. hráčka světového hodnocení. Obě tenistky se dnes potkávají poprvé.

Ostapenková v Miami zatím hraje skvěle. Do semifinále postoupila bez ztráty setu a dala vcelku zapomenout na nepříliš oslnivý vstup do sezony. Collinsová na domácích březnových turnajích válí. Už včera jsme psali, že by bylo obrovským překvapením, kdyby Collinsová postoupila. Dnes to tedy raději psát nebudeme, ale opět věříme její soupeřce.

Tip: Ostapenková ve třech setech

Shrnutí letošní sezony
Ostapenková před startem Miami Open rozhodně nesbírala výsledky typické pro členku elitní desítky. Celkem čtyřikrát ztroskotala na první soupeřce a jen dvakrát dokázala na jednom turnaji vyhrát dva zápasy v řadě. V Indian Wells skončila ve třetím kole.

Cesta turnajem
V Miami však našla formu, díky které se loni vyhoupla až ke grandslamovému titulu a pozici v Top 10. Dvacetiletá Lotyška bez ztráty setu přehrála Babosovou, Haddadovou Maiaovou i hráčky Top 10 Kvitovou a Svitolinovou.

Historie na Miami Open
Ostapenková startuje na Miami Open potřetí. Před dvěma lety skončila už v prvním kole kvalifikace a loni v prvním kole hlavní soutěže.

Jelena Ostapenková - Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Miami (semifinále)
Největší úspěchy na betonech: Miami (semifinále)
Bilance: 11-8
Bilance z posledních 10 zápasů: 7-3
Bilance na betonech: 7-6
Bilance proti hráčkám Top 50-100: 4-2 (kariérní 37-22)
Bilance v semifinále turnajů WTA Premier Mandatory: 0-0 (kariérní 0-1)
Grandslamy: Australian Open (3. kolo)

Jelena Ostapenková - Miami Open
Kariérní bilance: 4-1
Nejlepší výsledek: semifinále (2018)
Loňský výsledek: 1. kolo
Generálka: Dauhá (2. kolo), Dubaj (2. kolo), Indian Wells (3. kolo)
Cesta turnajem: volný los, Babosová (6-4 6-4), Haddadová Maiaová (6-2 7-6), (9) Kvitová (7-6 6-3), (4) Svitolinová (7-6 7-6)

Shrnutí letošní sezony
Collinsová jde letos výkonnostně nahoru. Po neúspěšně kvalifikaci na Australian Open vyhrála podnik WTA 125k v Newport Beach. Poté si ještě zahrála čtvrtfinále na turnaji stejné kategorie v Indian Wells. Na velké akci v kalifornské poušti došla do svého největšího osmifinále.

Cesta turnajem
V Miami své kariérní maximum ještě vylepšila, když prošla dvoukolovou kvalifikací a v hlavní soutěži postupně porazila Beguovou, Vandewegheovou, Vekičovou a Puigovou. Nejcennější skalp své kariéry si připsala ve čtvrtfinále, v němž ztratila jen pět gamů s domácí legendou Venus Williamsovou.

Historie na Miami Open
Collinsová v Key Biscayne startuje poprvé v kariéře a hned prožívá nejlepší turnaj své kariéry.

Danielle Rose Collinsová - Letošní sezona
Nejlepší výsledky: WTA 125k Newport Beach (vítězka)
Největší úspěchy na betonech: WTA 125k Newport Beach (vítězka)
Bilance: 19-4
Bilance z posledních 10 zápasů: 9-1
Bilance na betonech: 19-3
Bilance proti hráčkám Top 10: 1-0 (kariérní 1-1)
Bilance v semifinále turnajů WTA Premier Mandatory: 0-0 (kariérní 0-0)
Grandslamy: Australian Open (kvalifikace)

Danielle Rose Collinsová - Miami Open
Kariérní bilance: 5-0
Nejlepší výsledek: premiéra
Loňský výsledek: -
Generálka: WTA 125k Indian Wells (čtvrtfinále), Indian Wells (osmifinále)
Cesta turnajem: Beguová (6-1 6-1), (16) Vandewegheová (6-3 1-6 6-1), Vekičová (4-6 6-2 6-1), Puigová (3-6 6-4 6-2), (8) V. Williamsová (6-2 6-3)


• Čtvrtfinále mužů •
Pablo Carreño (19.) - Kevin Anderson (8.) | Stadium (od 21:00 SELČ)

První dnešní mužské čtvrtfinále obstarají Pablo Carreño a Kevin Anderson. Oba hráči proti sobě nastoupí popáté. Všechny čtyři předchozí souboje vyhrál druhý jmenovaný, naposledy se z postupu radoval před pár dny v Indian Wells.

Nedávný duel v Indian Wells skončil těsným výsledkem. Něco podobného se dá očekávat i dnes. Zatímco Anderson hraje už několik týdnů skvěle a vyhrál 14 z posledních 16 zápasů, Carreño si vede parádně až v Miami, kde nedal šanci ani jednomu ze tří soupeřů. Jihoafričan je ale pro nás stále mírným favoritem a dnes by mohl na desátý pokus postoupit do svého premiérového semifinále na Masters.

Tip: Anderson ve třech setech

Shrnutí letošní sezony
Carreño v prvním kole v Dauhá prohrál maraton s Čoričem, ale poté došel do osmifinále Australian Open. Na oblíbené antuce vyhořel. Úvodní zápas nezvládl v Quitu ani v Buenos Aires a jedinou výhru zaznamenal v Rio de Janeiru. Na betonech to bylo opět lepší. V Indian Wells prohrál v osmifinále se svým dnešním soupeřem.

Cesta turnajem
V Miami španělský tenista zatím válí. Na úvod deklasoval Istomina, jemuž povolil jediný game, ve dvou setech přehrál i domácího Johnsona a naposledy smetl krajana Verdasca.

Historie na Miami Open
Carreñovi se v Miami nikdy nedařilo. Před startem letošního ročníku se floridského podniku Masters zúčastnil čtyřikrát a nevyhrál jediný zápas.

Pablo Carreño - Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Miami (čtvrtfinále)
Největší úspěchy na betonech: Miami (čtvrtfinále)
Bilance: 9-6
Bilance z posledních 10 zápasů: 6-4
Bilance na betonech: 8-3
Bilance proti hráčům Top 10: 0-2 (kariérní 1-21)
Bilance ve čtvrtfinále turnajů Masters: 0-0 (kariérní 1-0)
Grandslamy: Australian Open (osmifinále)

Pablo Carreño - Miami Open
Kariérní bilance: 3-4
Nejlepší výsledek: čtvrtfinále (2018)
Loňský výsledek: 2. kolo
Generálka: Indian Wells (osmifinále)
Cesta turnajem: volný los, Istomin (6-1 6-0), Johnson (6-4 6-4), (31) Verdasco (6-0 6-3)

Shrnutí letošní sezony
Anderson má letos výbornou formu. Jihoafričanovi nevyšlo pouze Australian Open, kde skončil hned v prvním kole. Předtím ale vyhrál exhibici v Abú Dhabi a v Puné si zahrál finále. Po skončení úvodního grandslamu triumfoval v hale v New Yorku a další finálovou účast přidal v Acapulku. V Indian Wells prošel do čtvrtfinále.

Cesta turnajem
V Miami se také prezentuje velmi dobrou formou. Postupně porazil Basilašviliho, Chačanova i domácího mladíka Tiafoea a vyhrál tak 14 z posledních 16 zápasů.

Historie na Miami Open
Anderson letos vyrovnal své maximum z roku 2011. Dále než do třetího kola prošel už jen před třemi lety, kdy si zahrál osmifinále. V hlavní soutěži Miami Open startuje podeváté v kariéře.

Kevin Anderson - Letošní sezona
Nejlepší výsledky: New York (vítěz);  Acapulko,  Puné (finále)
Největší úspěchy na betonech: Acapulko, Puné (finále)
Bilance: 17-4
Bilance z posledních 10 zápasů: 8-2
Bilance na betonech: 13-4
Bilance proti hráčům Top 11-20: 2-0 (kariérní 23-28)
Bilance ve čtvrtfinále turnajů Masters: 0-1 (kariérní 0-9)
Grandslamy: Australian Open (1. kolo)

Kevin Anderson - Miami Open
Kariérní bilance: 16-8
Nejlepší výsledek: čtvrtfinále (2011, 2018)
Loňský výsledek: 2. kolo
Generálka: Acapulko (finále), Indian Wells (čtvrtfinále)
Cesta turnajem: volný los, Basilašvili (6-4 6-3), (32) Chačanov (4-6 6-2 6-3), Tiafoe (7-6 6-4)


Alexander Zverev (5.) - Borna Čorič (36.) | Stadium (pátek, od 1:00 SELČ)
Semifinálové obsazení letošního ročníku zkompletuje vítěz souboje mladíků mezi Alexanderem Zverevem a Bornou Čoričem. Dvacetiletý Němec prohrál s o rok starším Chorvatem oba vzájemné duely.

Zverevovi se letos nedaří, ale zdá se, že v Miami postupně chytá lepší a lepší formu. Čorič se na březnových podnicích Masters prezentuje celou dobu velmi dobrou formou. Dnes už toho ale na chorvatský talent bude moc. Čorič v posledních třech zápasech musel hodně bojovat a na Zvereva tentokrát mít nebude.

Tip: Zverev ve dvou setech

Shrnutí letošní sezony
Zverevovi se letos vůbec nedaří. Nejlepšího výsledku dosáhl na začátku března v Acapulku, když postoupil do semifinále. V hale v Rotterdamu naopak skončil už ve druhém kole, na Australian Open ve třetím kole a na úvodním podniku Masters v Indian Wells prohrál úvodní zápas s Joaem Sousou.

Cesta turnajem
V Miami začal vydřeným vítězstvím nad Medveděvem, po obratu porazil Ferrera a v osmifinále překvapivě snadno přehrál vracejícího se loňského semifinalistu Kyrgiose.

Historie na Miami Open
Zverev v Key Biscayne startuje počtvrté v kariéře a letos vyrovnal své maximum, které si uhrál loni. V předchozích dvou případech skončil vždy ve druhém kole.

Alexander Zverev - Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Acapulko (semifinále)
Největší úspěchy na betonech: Acapulko (semifinále)
Bilance: 11-4
Bilance z posledních 10 zápasů: 7-3
Bilance na betonech: 8-3
Bilance proti hráčům Top 31-50: 1-0 (kariérní 21-12)
Bilance ve čtvrtfinále turnajů Masters: 0-0 (kariérní 2-2)
Grandslamy: Australian Open (3. kolo)

Alexander Zverev - Miami Open
Kariérní bilance: 8-3
Nejlepší výsledek: čtvrtfinále (2017 - 2018)
Loňský výsledek: čtvrtfinále
Generálka: Acapulko (semifinále), Indian Wells (2. kolo)
Cesta turnajem: volný los, Medveděv (6-4 1-6 7-6), (28) Ferrer (2-6 6-2 6-4), (17) Kyrgios (6-4 6-4)

Shrnutí letošní sezony
Čoričovi se letos povedly všechny turnaje až na Australian Open, kde vypadl v prvním kole. Jednadvacetiletý Chorvat si zahrál čtvrtfinále v Dauhá i v Dubaji a svého prozatím nejlepšího letošního výsledku dosáhl postupem do semifinále v Indian Wells, v němž neměl daleko ke skalpu Federera.

Cesta turnajem
Čorič musel ve všech třech utkáních bojovat, přestože narazil na hráče, kteří se v poslední době nijak oslnivou formou neprezentovali. Chorvat postupně vyřadil Leonarda Mayera, nasazenou osmičku Socka a kanadského mladíka Shapovalova.

Historie na Miami Open
Čorič se Miami Open v minulosti zúčastnil třikrát a vždy skončil v úvodních kolech.

Borna Čorič - Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Indian Wells (semifinále)
Největší úspěchy na betonech: Indian Wells (semifinále)
Bilance: 14-4
Bilance z posledních 10 zápasů: 8-2
Bilance na betonech: 12-4
Bilance proti hráčům Top 10: 2-1 (kariérní 8-20)
Bilance ve čtvrtfinále turnajů Masters: 1-0 (kariérní 1-2)
Grandslamy: Australian Open (1. kolo)

Borna Čorič - Miami Open
Kariérní bilance: 6-3
Nejlepší výsledek: čtvrtfinále (2018)
Loňský výsledek: 3. kolo
Generálka: Dubaj (čtvrtfinále), Indian Wells (semifinále)
Cesta turnajem: volný los, L. Mayer (6-7 6-3 6-4), (8) Sock (5-7 7-6 6-3), Shapovalov (7-6 4-6 6-4)

MIAMI OPEN 2018 - PROGRAM 10. HRACÍHO DNE
• STADIUM • (od 19:00 SELČ)
1. Azarenková (Běl.) - Stephensová (13-USA)
2. Carreño (16-Šp.) - Anderson (6-JAR) / nejdříve ve 21:00 SELČ
3. A. Zverev (4-Něm.) - Čorič (29-Chorv.) / nejdříve v pátek v 1:00 SELČ
4. Ostapenková (6-Lot.) - Collinsová (USA) / nejdříve v pátek ve 3:00 SELČ
• GRANDSTAND • (od 19:00 SELČ)
1. Johnson/Querrey (USA) - Chačanov/Rubljov (Rus.)
2. B. Bryan/M. Bryan (4-USA) - McLachlan/Struff (Jap./Něm.) / nejdříve ve 23:00 SELČ
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

36
Přidat komentář
blixa
Baťůžkovi bez baťůžku došel dech. Ale dokud může, je pořád dost dobrá. Kondice se dá dohnat.
Reagovat
smazaný uživatel
paráda.
Sice Vika dost pomohla, ale postup se počítá.
Těším se na finále :-)
Reagovat
tommr
hraje sice dobře, ale do bývalé formy a kondice má ještě hodně daleko. Stačí, aby proti ní hrála hráčka, která se nedá tak snadno rozběhat jako naše Karolína a rázem je v potížích ...
Reagovat
Nola
Azarenka hrala iba 2.turnaj po navrate, dosla na fyzicku, to je cele, kto si pocka, ten sa docka, Sloane hrala od zaciatku roku tuzku, teraz postupne odpadavaju hracky, ktore hrali skvele na zaciatku sezony, moze to cele vyhrat, nie je iba obranarka, ako citam dole, a myslim, ze to aj vyhra, ona je podobny pripad ako Garbine, ale ta uz ma 2 GS, v konecnom zuctovani nebude nikoho zaujimat ako hlboko sa hracka dostala v turnaji, ale ake tituly si behom kariery pripisala, asi by sa mala aj Karolina sustredit iba na turnaje, na ktorych ma realnu sancu uspiet
Reagovat
tommr
Karolína vypadá čím dál tím víc jako Berdych v sukních. Obávám se, že na velký tituly už nemá a že to finále USO 2016 už nikdy nepřekoná ...
Reagovat
Nola
ved o tom prave pisem, vynechala Olympiadu a vysledky sa dostavili....
Reagovat
lars
starej se radsi o Cibuli
Preco Cibule nebojovala za SR v FC letos ?
Reagovat
smazaný uživatel
Letos už skončilo?
Reagovat
lars
???
Reagovat
George_Renel
Na rozdíl od Karolíny má Berdy silnou a konzistentní konkurenci, u žen by mělo přece jen být jednodušší velký turnaj urvat.
Reagovat
tommr
no a právě to, že během posledního roku a půl tj. v době nejslabší konkurence ve WTA (bez Sereny, Azarenkový, Sharapovový atd.) se nedokázala Karolína na velkejch turnajích prosadit mě činí skeptickým, že se jí to ještě někdy povede ...
Reagovat
lars
Mafusa hraje uz od dubna 2017
Reagovat
lars
* Marfusa
Reagovat
lars
silnou a konzistentní konkurenci - koho tim myslis?
Reagovat
George_Renel
Ty, kdo až na naprosté výjimky berou tituly z největších turnajů.
Reagovat
lars
napis jmena silne a konzistentní konkurence
Reagovat
dadaft
Azarenka nemůže běhat, je po všem,,,,,,,,,, ale hraje hezčí tenis než obranářka Stephens.............
Reagovat
dadaft
Vika nebo Sloane?
Reagovat
smazaný uživatel
Sloane.
Trenér ji dokázal po 1. setu rozesmát i nabudit.
Come on, Sloane!
Reagovat
dadaft
hm, teď tam z obrany poslala naprosto neuvěřitelný míč a má brejk,,,,,,,,,,
Reagovat
Krisboy
Sloane.
Reagovat
smazaný uživatel
2 brejky a zaděláno na třetí? :-)
Come on, Sloane!
Reagovat
lars
Vika asi odpadla v 3.setu ?
Reagovat
bIbec
doufám, že někdo z druhé poloviny pavouka.
Reagovat
Krisboy
Sloane - VVV krásnej zápas.
Reagovat
tommr
dneska budu doufat ve výhry Azarenkový a Collinsový a ve finále budu přát Collinsový. Kdyby to ale celý vyhrála Ostapenková tak by mi to taky nevadilo ... :)
Reagovat
dunphy
Ano, my všichni chápeme, že jediná Sloane prostě nemůže vyhrát, protože by v žebříčku utekla Petře. To aby se chudák Petra zas strachovala, že? Jak máš ve zvyku psát.
Reagovat
smazaný uživatel
:-D
+ 1
Reagovat
com
:D ale tim padem nemuze vyhrat ani Ostapenko, ta by zas utekla Karoline :D
Reagovat
dunphy
Ta už je před ní i tak 600 bodů daleko. Nemá cenu :D
Reagovat
lars
Ale ma to cenu
Pac Ostap nebude obhajovat 305 bodu v Charlestonu
Reagovat
tommr
je na tom přát Petře co nejvýhodnější pozici něco špatnýho? A nemluv laskavě v množným čísle. Zdaleka ne všichni na tomto webu jsou úchylové jako ty ...
Reagovat
Grape
No ono v případě Petry na žebříčku fakt moc nezáleží. Když chytne formu, tak stejně přejede všechny a když ne, může vypadnout s kýmkoliv. A řešit, zda je devátá nebo desátá, no...:D
Reagovat
dunphy
To řeší jen žebříčkový úchyl, asi tak.
Reagovat
horska.kraslice
Fandím Stephens a Collins, ale bohužel do finále půjdou Azarenka a Ostapenko.
Reagovat
horska.kraslice
Tak u Sloane jsem se netrefila, bezva. Teď ještě druhé semi.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist