100 deblových parťáků a dost. Deblista Mirnyj ukončil kariéru

30. 11. 2018, 15:14
Aktuality 3
Běloruský deblový specialista Max Mirnyj ukončil kariéru. Tenista přezdívaný kvůli výšce a síle 'Zvíře' získal během dvaadvaceti let na okruhu ve čtyřhře 52 titulů a byl světovou jedničkou.
Profily hráčů
Max Mirnyj

"Rok 2018 byl můj poslední. Tenis byl odmalička mým životem a nebylo to snadné rozhodnutí. Měl jsem štěstí a dosáhl víc, než o čem jsem jako malý kluk z Minsku snil," uvedl jednačtyřicetiletý Mirnyj, žijící v Sarasotě na Floridě.

Čtyřikrát vyhrál čtyřhru na Roland Garros, dvakrát slavil deblový grandslamový titul na US Open. Světovou jedničkou byl poprvé v roce 2003. Zlatou olympijskou medaili získal v páru s Viktorií Azarenkovou v mixu v Londýně 2012.

Po svém boku na dvorci vystřídal přesně sto hráčů. Byl mezi nimi i hvězdný Švýcar Roger Federer, s nímž získal titul v Miami v roce 2003. Z českých tenistů byla jeho parťáky trojice Pavel Vízner, Daniel Vacek a Martin Damm.

Letošní sezonu odehrál s Rakušanem Philippem Oswaldem a společně vyhráli menší turnaje ATP 250 v New Yorku a Houstonu.

Ve dvouhře se vyšplhal nejvýše na 18. místo světovéhé žebříčku a získal jeden titul, který slavil v sezoně 2003 v Rotterdamu. Naposledy hrál singl před deseti lety. Mirnyj končí s tenisem jako 55. deblista světa.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

3
Přidat komentář
tommr
si s ním taky zahrála a získala spolu s ním GS titul v mixu na USO 2013 ...
Reagovat
skott
Stovka deblových parťáků je fajn, ale Max je jediný, kdo měl čest si zahrát na turnaji mix s Mášou;-)
https://www.youtube.com/watch?v=wu_eyGIND40
Reagovat
kada.tom
nejsem si jist, jestli jde o čest ... i když u Bělorusa kdo ví :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist