11. den na Roland Garros: Kvitová o semifinále, Hlaváčková/Hradecká o finále

6. 6. 2012, 08:15
Previews 150
Na French Open začíná přituhovat. Na pařížských antukových dvorcích se diváci těší z dramatických bitev velikánů a také dnes by si měli přijít na své. Především mužské bitvy o semifinále Nadal - Almagro a Ferrer - Murray lákají k podvečeru strávenému u tenisu. Do hry zasáhnou také české tenistky Petra Kvitová a deblistky Andrea Hlaváčková s Lucií Hradeckou.

Petra Kvitová dnes bude hrát o postup do semifinále Roland Garros na dvorci Suzanne Lenglenové. Soupeřkou čtvrté hráčky světa bude Jaroslava Švedovová z Kazachstánu, které patří 142. místo v žebříčku a do čtvrtfinále prošla až z kvalifikace.

Wimbledonská vítězka Kvitová si na French Open zahraje čtvrtfinále poprvé v kariéře a snadná soupeřka ji rozhodně nečeká. Švedovová, pátá deblistka světa, ve čtvrtém kole zdolala obhájkyni titulu Na Li z Číny a čtvrtfinále si v Paříži zahrála už v roce 2010.

"Pozor, zase to něco znamená, když vyřadí nasazené hráčky. Musí hrát dobře. Ve čtvrtfinále grandslamu nenarazíte na lehkou soupeřku," řekla Kvitová. Pár výměn ze zápasu Švedovové s Na Li prý viděla. "A musím říct, že hrála výborně," řekla Češka. S koučem Davidem Kotyzou plánovala vymyslet na Kazašku taktiku. "Sedneme si a povíme si otevřeně o slabinách příští soupeřky," dodala Kvitová.

Zkompletovat sbírku grandslamových titulů v Paříži může Maria Šarapovová, kterou po třech suverénních výkonech v osmifinále trápila tři hodiny Klára Zakopalová. V dnešním čtvrtfinále na světovou dvojku čeká první vzájemný duel s Estonkou Kaiou Kanepiovou.

Už jen dvě výhry dělí české deblistky Andreu Hlaváčkovou s Lucií Hradeckou od zopakování loňského triumfu. Na cestě za vyrovnáním životního výsledku a postupem do pátečního finále se jim dnes postaví ruské duo Maria Kirilenková a Naďa Petrovová.

Už o sedmý titul z Roland Garros letos usiluje Rafael Nadal a vede si při tom zatím zcela suverénně. Ve čtyřech zápasech ztratil pouze 19 gamů v 12 setech a nyní ho čeká krajan Nicolás Almagro, kterého porazil ve všech sedmi vzájemných soubojích, včetně těch na French Open v letech 2008 a 2010 - pokaždé rovněž ve čtvrtfinále. Ani Almagro ale letos v Paříži ještě neztratil ani set. 

Suverénně bez prohraného setu si počíná také další Španěl David Ferrer, kterého dnes čeká bitva se světovou čtyřkou Andym Murraym. Britský tenista sice v bilanci vzájemných zápasů vede 5-4, na antuce ale ve třech duelech uhrál jediný set a naposledy - loni v londýnské hale během Turnaje mistrů prohrál také.

- FRENCH OPEN 2012 -
program zápasů 11. hracího dne (středa, 06. 06. 2012)
začátky ve 14:00 hodin

Kurt Philippa Chatriera:
Kanepiová (23-Est.) - Šarapovová (2-Rus.)
Almagro (12-Šp.) - Nadal (2-Šp.)
Kirilenková/Petrovová (7-Rus.) - Hlaváčková/Hradecká (5-ČR)

Kurt Suzanne Lenglenové:
Švedovová (Kaz.) - Kvitová (4-ČR)
Ferrer (6-Šp.) - A. Murray (4-Brit.)

kompletní program 11. hracího dne najdete na webu rolandgarros.com

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

150
Přidat komentář
Heather_Fedex
videla jsem pouze posledni 2 gemy, ale musim priznat, ze po herni strance mne andy hodne prekvapil. na jeho pomery hral az prilis agresivne, zadne predlouhe copovane vymeny na 12 uderu, maximalne 5-6 uderu, tak hral murray zbyle 2 gemy. ovsem, nevim, jak hral do te doby, ale... a davidek, opet na konci zapasu gesto roku ;) neuveritelny sympatak. kdyz jsem nedavno zminovala, ze del potro by byl jediny tenista, na kt. bych se nezlobila, i kdyby federera porazil, tak ted to musim obmenit. byl by to ferrer a to i proto, ze ma tak desivou bulanci proti rogerovi. 1 vyhru nad nim by si vazne zaslouzil. proti nadalovi, bohuzel, vsichni vime, jake asi sance proti nadalovi ma...ale aspon set by sebrat mohl ;)
Reagovat
spaniel
Andy hral agresivne kdyz prohraval a slo mu to, kdyz vedl tak hral pasivne a o vyhodu zas prisel. Dneska nehral moc dobre, rozhodne ne jako 3 a 4 gem proti Gasquetovi, ale zas Ferrer je trochu jinde nez Gasquet. Jinak myslim, ze Ferrer ma nejlepsi mentalitu proti Rafovi ze vsech. Je pracovity a nevzdava se. I fyzickou se mu blizi. Tenisovym umem ale ne, takze asi prohraje, ale set by uhrat mohl, nebo alespon nejake tiebreaky by mohli byt k videni.
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak, David to gesto na konci zápasu, krásně se usmál, poslal pusu, toho člověka musím mít ráda, já bych mu tak přála vyhrát FO, ale Rafovi přeju víc, je to pro mě vždycky těžký vidět Davida po prohře s Rafou a myslím, že Rafovi je ho taky líto..David je skvělý antukář, ale má smůlu na dekádu, kde vládne Rafa a celá jedna antuková generace nemá moc šanci, u nikoho mě to tak nebolí, jako u Davida.
Reagovat
spaniel
Almagro se rval, ale nestacilo. I tak sympaticky vykon. Vzal Rafovi vic nez polovinu gemu, nez ostatni dohromady. Ae dat 5 viteznych uderu v kazde vymene po sobe je na nej moc. Vlastne na kazdeho je to moc, krome Novaka 2011. Letos by proti Rafovi nemel sanci.
Reagovat
smazaný uživatel
Včera by Rafa prehral s Nolemu 0:3 na sety. Nole predviedol vo víťazných setoch s Tsongom rozhodne vyšší štandard.
Reagovat
smazaný uživatel
Petře! A moc velká. Hlavně za to, jak se vždycky dokázala zvednout po těch momentech, kdy byla v útlumu. Ukázala se jako šampionka a bojovnice. Semifinále je pro ni pěkný úspěch na antuce a už může být jenom lépe. Už teď má do žebříku +620 bodů(po odečtu loňska). Ale ty nervy, to je teda hrůza....:)
K zápasu se nemá moc cenu rozepisovat. Jarka moc dobře, hlavně v tom prvním setu, skvěle returnovala a šla do toho naplno a agresivně. Líbila se mi a přál bych jí, aby se brzy vrátila tam, kde byla dříve.
Nevím, jaký je rozpis turnaje, ale doufám, že Petra nebude zítra hrát, chtěl bych si užít klidnější tenisový den.:)
Reagovat
pepin
Tak máš smůlu, zítra se hraje.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa zatiaľ veľmi nevýrazný výkon. Pomerne veľa chýb, málo agresie, akoby si myslel, že si to súper prehrá sám..Očakávam od neho väčšiu iniciatívu vo výmenách, pôsobí celkom bojazlivo, neviem prečo..Tento výkon rozhodne nestačí na víťazstvo RG..Dúfam, že sa zlepší, ešte šťastie, že vyhral ten TB
Reagovat
Heather_Fedex
ale prosim te, forhande, dobre vis, ze nadal je ten typ hrace, kt. vevyrovnanych situaci VZDY dokaze zaoas priklonit na svoji stranu...ani si nepamatuji, kdy naposledy to tak nebylo...
Reagovat
Vojtaakk
Nicolas hraje zatim bez respektu, trpelive a hlavne presne!! Nadal ma konecne soupere!!
Reagovat
woody
hraje dobře, hlavně, aby to vydržel psychicky, ale když vidím jak vysoko musí hrát ten jednoručnej beckhand, tak mu moc šanci nedávám...
Reagovat
smazaný uživatel
Je fakt, že má konečně nějakého silnějšího soupeře, ale stejně nemá Almagro šanci.
Reagovat
Vojtaakk
Nicolasova hra je ale dobrej navod na to, jak Nadala porazit.
Reagovat
Heather_Fedex
a o tom vetsina nadalovejch zapasu je. souper hraje dobre, dotahne do tie-breaku a stejne prohraje. neskutecne deptani....
Reagovat
smazaný uživatel
Česká lvice, co dodat. Neskutečné. Kolega teď odcházel z práce a ptal se jestli nemá zůstat, že to se mnou vypadá na infarkt.
Jak se vůbec můžete během takového mače psát. Já bych nebyl schopen trefit jedinou klávesu, jak se mi klepaly ruky.
OBDIVUJU, OBDIVUJU, OBDIVUJU Petru !!!
Vždyť ta Jarka se tam normálně na kurtu smála, ta hrála tak uvolněně, padalo jí tam v prvním setu úplně všechno. Většina těch chyb Petry nebyly UE ale zatraceně FE. Ale ta vůle, ta bojovnost, za stavu 2:0 ve třetím opět malinká dekoncentrace po tak dlouhém úseku, kdy to vyžadovalo obrovskou koncentraci, ale pak znovu Petra lví srdce, úžasné.
Reagovat
Pesek12
Asi jste viděl jiný zápas. Petra hrála v 1.setu opravdu tragicky - to bylo naprostá katastrofa - pohyb, auty pánubohu do oken (5 a více metrů), nemohla vůbec trefit cross forhand. V druhém setu a začátek třetího to bylo jakž takž OK, ale konec zase velká komplikace. Být tam lepší soupeřka (zkušenější) tak Petra jede domů. Měla štěstí, ale to musí správná šampiónka mít. Ale obávám se jakmile ho mít nebude, tak jede domů.
Reagovat
smazaný uživatel
Někdy nevím, proč vlastně fandím Petře, když mám tak slabé nervy :) Ale zas mám štěstí, že jsem mladý a nemám problémy se srdcem(ťuk, ťuk, ťuk), jinak bych byl už dávno pod drnem...
Reagovat
Jiri
To byl teda priserny zapas. Zvlast, kdyz jsem mel vcera moznost shlednout muzske CF. Jedine pozitivum je ten POSTUP. Souperka me zaujala spise vizualme. Jeste ze nehraje, jak vypada. Peta musi proti Mařce predvest o 100% lepsi vykon, jinak vyjede v suchym triku.
Reagovat
pepin
Ted již jo, ale nesměl na mě nikdo mluvit, všechny jsem vyhnal z pokoje, odmítl jsem jídlo i pití. Tak ted si to užijeme. Je to ale k nevíře po vynikajícím 2 setu zase spadne do propadliště dějin. Ta by nás měla všechny po sezoně pozvat do lázní na srdíčka. Ale dobrý.
Reagovat
Fandina
já už Peťu za tu opakovanou schopnost dotahnout zápas v různých vlnách do vítězného konce fakt obdivuji. Fak bojovnice, nedaří si a najednou zas super údery a pak třeba na jistotu, eso, return, winners. Tak má semifinále a všechno otevřené a stresovat se nebudu, je to hra, vyhraje ta lepší tak moc přeji Peťe a nám fanouškům také, abychom s ní měli radost. Kvituji Petrušce
Reagovat
Jabadu
Ještěže mám doma defibrilátor! Ale ten Petřin "morál", to je věc. Takový nemá ani MUDr.David Hannibal Lecter Rath!
Reagovat
Fandina
gratulace ... konec dobrý, všechno dobré s velká radost nakonec ... Peťulo ... gratulace
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jako bylo to otřesný, ale na druhou stranu se mi líbilo, jak Petra reagovala na svoji neschopnost trefit kurt. Hlavně během druhého setu zkrátila míče, začala mířit víc na kříž a až postupně začala zase prodlužovat. Ve třetím si už myslela, že má zastříleno, ale brzy zjistila, že ne, takže se zase stáhla. Dokonce pak přestala zkoušet winnery na druhé podání, což se nakonec velmi vyplatilo. No prostě po taktické stránce ji musím pochválit, po herní vůbec :) Ale je potřeba uznat, že co Jarka dokázala doběhnout a velmi slušně vrátit, to bylo občas k posrání...
Reagovat
Andrew89
Jarka občas neskutečný míče doběhla:D...jsem rád, že to takhle dopadlo. Byl to boj, ale nakonec to dopadlo tak jak mělo...a ted už hurá na Mariu:)
Reagovat
dadaft
souhlas. Petra už začíná umět reagovat na vývoj hry - tak se vyhrávají zápasy, kdy se nedaří...
tak
a teďka Marie.
Reagovat
Heather_Fedex
v semifinale mirne favorizuji kvitovou, i pres trnisteksi cestu do semi....
Reagovat
Fandina
přesně tak o bojovnosti a schopnosti vyhrát u Petry nepochybuji a teď ještě připravit se pořádně na styl Márie a znovu do toho ... Peťo zase pojď pojď pojď
Reagovat
dadaft
BOMBA
B O M B A
uááááááááááááááááááááááááááááááááá
gratulace
**********************************
jen pár slov k Švedovové - kdybych byl majitel turnaje a měl divokou kartu, tak bych ji dal Jaroslavě. udělala na mě velký dojem...
Reagovat
r176
je to doma!!!!!!!!! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
zaplať pán Bůh... utrpěla výhru... gratuluji.. hlavně vyřaď Šarapku
Reagovat
smazaný uživatel
No, tak ja du na panaka, todle je na me moc
Reagovat
Nancy_z
Mám to podobně :-D Tak na zdraví :-)
Reagovat
Nancy_z
Ufff, celá se třesu, ale semifinále je tady!! Gratulace, byly to teda nervy...
Reagovat
Andrew89
yeeeeeeeeeeesssssss!!!!
Reagovat
r176
bomba te ted break a semi je doma!!!pojd pojd pojd
Reagovat
Andrew89
Prosim ....dem na to..vem jí to podání a si v semi!:)
Reagovat
r176
A TED NA MAX.PETRO POJD POJD POJD
Reagovat
Nancy_z
Držím palce, držím pěsti, srdce buší o stošest... POJĎ a doraž jí!
Reagovat
smazaný uživatel
jestli si ted udrzi podani tak tomu zacnu verit
Reagovat
smazaný uživatel
:D já taky
Reagovat
smazaný uživatel
je dobrý si říct, že si Petra vylepšila maximum na RG...ať to dopadne jakkoliv :)
Reagovat
dadaft
má to grády !!! ))))
Reagovat
smazaný uživatel
:)))))))
Reagovat
smazaný uživatel
naštěstí v ženském tenise je servis většinou nevýhoda
Reagovat
smazaný uživatel
to je v její hlavě...
Reagovat
smazaný uživatel
slabá chvilka č.2 je tu...
Reagovat
Nancy_z
už nervy, to je děs, jak nám Petra připravuje infarkt.
Reagovat
Andrew89
ja taky ne:D ...nechci už drama:D...snad jí brejkne
Reagovat
dadaft
sapristi ?!?
Reagovat
Nancy_z
Peťo do toho!!! Eso dej!
Reagovat
r176
ted je na kurtu ulne jina petra tak POJD!!!!
Reagovat
Andrew89
Jedééééém!
Reagovat
r176
a ted ji petro doraž!!!
Reagovat
Jabadu
Když ji miluješ, není co řešit!
Reagovat
dadaft
když to Petře jde, je to prostě radost, radost, radost...
Reagovat
smazaný uživatel
chvili jsem se nemohl divat, nekdo neco chtel, utekl mi cely zacatek 2.setu a hned Petra vede 4;1...takze asi jdu hned nekam volat, aby mne nekdo rychle opet potreboval :D
Reagovat
fazil
vyhraje leda, ze to svedova posere, jako treba ted...
Reagovat
smazaný uživatel
pooojd Petro :-) furt věřím na semifinále :-)
Reagovat
smazaný uživatel
já taky!! Konečně šla do vedení, tak ať už to nepustí!

Peťo, poojď!
Reagovat
Andrew89
ted Petra jede!...jen tak dál:).. Jarka začala dělat chyby, který v prvním setu nedělala
Reagovat
pepin
Je to na mrtvici, tep 250.
Reagovat
Andrew89
na tebe sem čekal!:) :D já nepochybuju o jejím vítěství, ale na nervy mi brnká slušne:D
Reagovat
smazaný uživatel
Snažím se uklidňovat tím, že ty nervy k tomu prostě patří, ale nefunguje to :-( Asi budu muset vyzkoušet ten váš česnek!
Reagovat
Fandina
co tlak ... je to lepší?
Reagovat
Andrew89
Petru dobře returnuje...vidim to na pěknej tříseták. Petra dnes nemá takovou přesnost. Nicméně v posledních minutách to bylo o hodně lepší..snad se chytne ještě víc:)
Reagovat
Andrew89
a ukazuje, že se do čtvrfinále nedostala náhodou..:) (jarča)
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas s tim returnovanim. Jinak jeste se mi zdalo, ze v prvnim sete Jarus hrala fakt totalne ostre a agresivne. Doufam, ze ve tretim uz tolik sily nebude mit, jinak by to bylo hodne tezke...
Reagovat
W.G.M.
Co to tam ta Petra predvadi? Nemuzu na to koukat, jen obcas na live scores, ale vypada to jako pomerne velky trapas... Vzdyt je to svetova ctyrka, probuh.
Reagovat
fazil
dlouho nebude
Reagovat
W.G.M.
No s takovouhle fakt ne... Ale ted to vypada, ze se asi zacina nejak zvedat (teda podle skore): break a 40:15 pri svem podani...
Reagovat
Jabadu
Ale Petra je dnes fakt nějak mimo .
Reagovat
smazaný uživatel
snad se ještě zmátoří...
Reagovat
smazaný uživatel
mela by se zmatorit, Shvedovova asi nebude schopna Sharapku vyradit:(, s trochou stesti a kdyz se dobre vyspi Kvitova muze..
Reagovat
fazil
to muze byt rada, ze nedostala sharapku nebo stosur, dostala by 12:2
Reagovat
Pesek12
Petra to zase dramatizuje a forhend return 5 m v autu. Možná se zase dozvíme od Petry, že hraje znovu "pod práškama"...
Reagovat
spaniel
Co to mají tenistky za módu si čupnout při forehandu? Dělá to každá druhá a než se postaví, už je pozdě.
Reagovat
fazil
no jo, tohle uz neni 17leta juniorka 350na svete.. do ted mela haluz na los. dneska konci
Reagovat
fazil
kvitova ven.
Reagovat
Heather_Fedex
presne tak, jak jsem predpokladala....masa do toho strili a kaia se jenom brani...obcas da eso, nebo backhand po lajne, ale jinak jenom vraci...masa se po 2. servisu sama zbytecne dostava pod tlak. po 1. ma mydlim 100 %ni uspesnost....
a jinak, publikum je hodne na strane kanepi
Reagovat
Heather_Fedex
kaika se nam rozpodavala....
Reagovat
Heather_Fedex
uff diki bohu brejk. kdyby kanepi vedla 3:0, to uz by bylo horsi
Reagovat
Heather_Fedex
moc pekny tenis to neni
Reagovat
Heather_Fedex
nevim, jestli masa hrala dneska svuj top tenis, ale v kazdem pripade opet proukazala svoji silu na returnu. kaia podavala jak den a noc. byly dohady, ze kdyz klara dokazala masu donutit hrat 3 sety, tak ze by se to same dneska povedlo kaii. ale kaia nehraje tolik bezprostredni vabank tenis, jako klara tehdy. a masa mozna dneska podavala o kousicek lepe. at uz bude hrat proti yarce nebo petre, tak verim, ze do tretice se ji podari tady na rg postoupit do finale
Reagovat
smazaný uživatel
ČF RG je na hodně nízké úrovni... na to se nedá koukat
Reagovat
Andrew89
tak to vypni. Nesnášim takovýhle hloupý komentáře. zvláštní, že se ozývají ti, co jsem vůbec nepíší
Reagovat
smazaný uživatel
hlavně nebuď hysterickej :)
Reagovat
Andrew89
do toho mám daleko;)
Reagovat
Pesek12
Petra nemá svůj den - je to na ní vidět. Zatím opravdu tragický zápas. Snad aspoň psychicky pomůže nová raketa.
Reagovat
smazaný uživatel
5:2 jezis
Reagovat
smazaný uživatel
x-krát za tenhle set to letí k základní čáře a Petra se skoro zastaví i když neví jestli to bude aut nebo ne... a pak se hrozně diví, když to musí odehrát... co to sakra je?
Reagovat
smazaný uživatel
Prostě jí chybí pohyb, skoro jako vždycky si asi myslí, že ty její rány nikdo nevrátí, pořád to hraje stejně blbě na jednu dvě rány nebo aut. Když se člověk podívá na jiné holky, mají vypracovaná stehna, ona má víceméně párátka na kterých musí pohybovat s pořádným tělem:(
Reagovat
smazaný uživatel
Uz je to lepsi. Brejk je zpatky. Ted se uvidi, jestli Jarus bude stale tak silna na returnu...no je to ostra holcina:)
Reagovat
smazaný uživatel
no zacina to byt slusny dramo:)
Reagovat
Andrew89
už se zastřílela...ted to jsou famozní udery:)
Reagovat
smazaný uživatel
zatím otřesnej tenis
Reagovat
smazaný uživatel
Tak uf, snad to prekonani krize a nebezbeci dalsich brejku prinese Petre vetsi pohodu.
Jaruna hraje dost agresivne, vesla do zapasu jak boure, ale doufam ze to tempo neudrzi...
Reagovat
r176
zatim teží z UE petry!nic světoborného nevymyslela a je to 2:3 petro pojd!!!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
hmm petra zatim nic moc zacatek, samy UE
Reagovat
smazaný uživatel
Jaruna si zatim zapas uplne uvolnene uziva...
...uvidime jak ji to dlouho vydrzi.
Ale jinak uf...jaruna dost dobre returnuje...
Reagovat
Jabadu
Hmmm ... tak to vypadá hodně špatně. Jarka je jasně lepší.
Reagovat
Jabadu
Hmmm ... tak to vypadá hodně špatně. Jarka je jasně lepší.
Reagovat
smazaný uživatel
Nemyslim si, Jaruna je rychlejsi agresivni, ale kvalita je vic na strane Petry, pokud se uklidni, verim, ze se obraz hry zmeni...
Reagovat
Jabadu
Odvolávám, co jsem odvolal !!!
Reagovat
Jabadu
Jsem hrozně nervózní. Ani nevím proč. Mám superden, všechno jde skvěle, nemá to chybu ... počasí je koupací a lesy plný hřibů! Petře věřím. A i kdyby bylo zle, má lepší "morál". Kanepi bych to moc přál, ale její psychika je jinde, než carevnina.
Reagovat
Pe3k
Ještě si zapomněl napsat, že berou ryby...

Btw. doufám, že to všechno bude v televizi (čt4). Nemám žáden satelit a ani nečekám na blízká setkání třetího druhu jako kolega Brož :)
Reagovat
smazaný uživatel
Veľmi privítam, ak to dnes bude podľa možností čo najviac bez nervov...
Reagovat
Pe3k
Tak nebuď zas takový posera. Rafa má nejlehčí los a ještě nehrál utkání kde by měl problémy, přece tě takové zápasy nemůžou ani bavit...Almagro mu to určitě ulehčovat nebude :)
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa nemá najľahší los vo všeobecnosti..To že ho má ľahší práve v QF neznamená, že ho má ľahší celkovo..Navyše to je veľmi relatívne, keďže Almagro ešte nestratil set...+ Je to skôr prirodzená nervozita pred zápasom, už podľa prvých výmien budem vedieť, ktorá bije..
Reagovat
Pe3k
Jasně no, to tě chápu. Jsem zvědavý jestli bude v televizi (čt4) Rafa - Niko nebo Andy - Ferrer. Myslím, že vzhledem k historii toho, co Nadal odehrál na RG se nemáš čeho bát. Osobně si myslím, že by 1 set Almagro uhrát mohl :)
Reagovat
Pe3k
Tak snad Petra, David a Nikolas vyhrají :)
Reagovat
smazaný uživatel
Teda co teď předvedla v dohrávce ze včerejška Terka Smitková ve Zlíně, to se nevidí.. proti Gronert (6) otočila ve třetím setu z 3:5 0:30 a pak dvou MP na 7:5, přitom předtím nedokázala pořádně podržet servis.. gratulace :)
Reagovat
Roger_Federer
pekny tenis na Vršave, slušny cely turnaj, škoda že včera stalo počasi za nic.
Reagovat
tommr
doufám, že aspon na ČT4 by se mohly holky objevit když už došly na turnaji tak daleko - určitě by si to zasloužily ... :)
Otázka samozřejmě je jestli se jejich zápas vůbec stihne včas odehrát nebo jestli to dopadne jako včera a budou nakonec přeložený na nějakej menší kurt. Vzhledem k tomu, že před nima bude hrát bezkonkurenčně největší "zdržovák" mezi všema hráčema na okruhu je ten přesun bohužel dost pravděpodobnej ...
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem ti to napsal vedle, ale až dneska, tak to hodím sem.
Je škoda, že to včerejší utkání nedávali. Když už ČT koupila nějaký ten vysílací čas, mohla se tomu trochu věnovat. Já doufám, že když tam holky postoupí, tak že by mohli dávat alespoň to finále.
Jinak teď jsem na to trochu kouknul a H+H musí nutně obhájit, že jo?
V případě výhry H+H se sice propadne za Lucku Vesnina, ale už teď jí přeskočila Kirilenko. Takže aby poskočila na desáté místo, musí vyhrát.
No, budu jim držet palce. Myslím, že Květa se Srebotnik byly těžké soupeřky a dost je prověřily. Já občas mrknul na livescore a také jsem žasnul. Při podání soupeřek měly mečboly, pak při svém podání, to nakonec ztratily a dotáhly to teda v TB, ale bylo to o fous.:)
Reagovat
tommr
pokud si H+H chtěj udržet naději na nominaci na OH tak by určitě měly vyhrát. Pokud neobhájí tak příjdou o 600-1100 bodů a nebudou ani jedna v první desítce takže jejich nominace bude zcela záviset na rozhodnutí bafunářů. A to může bejt při tý velký konkurenci dost ošemetný ... :)
Jinak Hradecká by se měla v případě obhájení titulu do první desítky dostat. Předskočí jí sice Kirilenková jak správně píšeš, ale Lucka se zase naopak dostane před Mirzu a Vesninu ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Díky za odpověď. Tak snad jim to opravdu vyjde. Libilo se mi, jak spolu minulý rok vyhrály. A myslím, že se i dobře doplňují na kurtu. Jak herně, tak i po mentální stránce. Každá je jiná. Andrea o tom mluvila hezky ve studiu při finále fed cupu. Že je někdy Lucka moc bum bum a musí ji kapku krotit.:)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak dnes urcite velmi zajimave dva duely.

Kaia vs. Maria > Jeste nikdy spolu nehraly. Klara ukazala smer jak Marii eliminova. Takze muze treba rozhodovat opet servis, tedy pokud se Kaia na Klaru koukala.
Urcite Kaia neni zadnym prekvapenim. Pokud se kouknem do stat na rok 2010, tak mela famozni vysledky prave take na antuce. Minuly rok byl slabsi, ale letos se Kaia dostava opet do slusne formy. Jen pro zajimavost v roce 2010 mela paradni vysledky i na trave.
Tady se da ocekavat zajimavy souboj. Marus neceka nic lehkeho. Vzhledem k tomu, ze jeste proti sobe nikdy poradne nehraly da se klidne tipnout, ze Kaia postoupi. Nema co ztratit. Neni favoritkou, a herne na Marii ma. Marus muze byt hodne nervozni, a to ji muze porazit. Ale muze to byt i obracene. Podle mne to je 50/50.
Preji to vic Kaie, ale obecne je mi to fuk. Verim, ze pripadne semi Petra vs. vitezka toho duelu, Petra zvladne jak jednu tak i druhou. Petra je totiz v tom svym magickym laufu.

--------

Petra vs. Jaroslava > Jaroslava proste chytla skvely turnajovy vitr. Jede od 1.kola kvaldy a eliminuje celkem slusne souperky, a korunuje to kanarem pro LI. Ma za sebou 7 zapasu na antuce. Opravdu skvely vesledek. Opet, jak v prvnim pripade, holky spolu nikdy nehraly, takze obe hracky ceka seznameni. Jaroslava ale zatim hrala s hrackami, ktere ji mohly i sednout. Petra je v laufu, Jarka ma za sebou 7 zapasu...Hodne to hovori pro Petru. Divil bych se, kdyby to bylo jinak. Muze to byt i vyrovnane, ale verim, ze Petra si semi v Parizi zahraje a verim i ze Pariz muze vyhrat, pokud ve finale nebude Sam...asi by ji spis sedla Sara...ale to je jeste moc predcasne. Nesmi dnes zpanikarit a Jarku proste sejmout, udrzet si ten kouzelnej lauf.
Reagovat
tommr
dnešní zápas bude pro Petru asi první vážná zkouška na tomhle turnaji i když je Shvedova momentálně až 142.hráčka na světě. Její forma je ale mnohem lepší než by odpovídalo jejímu postavení v žebříčku což ostatně dokazujou i její výsledky. Petra se proto bude muset mít na pozoru a nebude si moct dovolit podobnej herní výpadek jako proti Bratchikový ve třetím kole - Shvedova by jí za to určitě těžce vytrestala ...
Určitou výhodu by měla Petra mít v tom, že Shvedova už tady odehrála dost náročnejch zápasů - oproti Petře musela hrát navíc kvalifikaci a ještě včera hrála deblovej zápas. Pro primárně deblovou hráčku je to určitě nezvyklý zápasový zatížení a mohlo by se to na jejím výkonu nějak projevit ...
Reagovat
smazaný uživatel
Ja si myslim, ze na antuce, to je kazdy zapas takovou zkouskou...
...ale pred Varvarou se rikalo, ze Petru muze dost potrapit, i vzhledem k tomu, koho po ceste vyrazovala. A dopadlo rychleji nez si asi kazdy dokazal predstavit. Petre dnes opet verim. Muze to byt i vyrovnane, ale verim ji.
Samozrejme v tenisu, a zvlast u holek je nozny vsechno...:) usmev.
Reagovat
tommr
jenže u Lepchenkový se tak nějak vědělo co hraje a Petra tomu mohla přizpůsobit taktiku. Postup Shvedový je ale obrovský překvapení a já nemám ani nejmenší tušení co je od ní možný očekávat. Doufám, že si jí Kotyza pořádně obhlíd a Petře dobře poradí ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Kéž by jsi měl s Petrou pravdu, jsem rád, že to taky vidíš, že má Petra zase správnou jiskru v oku :-) Hlavně to nezakřiknout.

Zápas Máša - Kaia ale vidím jasně pro Mášu. Bohužel, i kdyby Kaia byla v tom zápase lepší hráčkou, stejně prohraje. Zrovna v porovnání těchto dvou je ta mentální převaha Máši obrovitánská.
Reagovat
smazaný uživatel
Já nechci nic zakřiknout, ale Petra na mě dělá dojem, že už se dost přiblížila té své vlně.
Její hra a projev je už úplně o něčem jiném než ve Stuttgartu, Madridu nebo Římě. I na RG mi přijde, že to má vzestupnou tendenci. Jsem zvědavý, zda si dokáže podržet výkonnost ze zápasu proti Lepchenko(držel jí servis, FH, zlepšený pohyb a tím i načasování úderů). Pokud ano, tak si myslím, že může klidně i vyhrát a je jedno, kdo bude její soupeřka. A hlavně když takhle hraje na antuce, bude mít, myslím, ve Wimbledonu velké šance.
Z druhého zápasu Kanepi nevěřím v koncovkách zápasů po psychické stránce. To, co tady předvedla s Caroline, jsem u ní už viděl několikrát. Raději bych to přál jí, ale je mi to jedno. Stále Marii na celkové vítězství nevěřím.
Reagovat
smazaný uživatel
Uvidime jak si Masa poradi.
Treba si zopaknem SF z letosni Australie a ted s lepsim koncem pro Petru:)
Reagovat
smazaný uživatel
Mě se třeba Petra ve Stuttgartu líbila moc, neviděl bych to tak, že teď je to úplně o něčem jiném. Když se vrátím ještě k tomu Stuttgartskému semi s Mášou, já bych řekl, že tam Petra nehrála o nic hůř než třeba v tom Wimbledonském finále. Ale Mášu ten Stuttgart zastihl na absolutním vrcholu možné formy (to má hráčka myslím tak týden, 14dní v roce), tam byla Máša neporazitelná. A přesto to mohla Petra poslat do třetího když měla jedním jediným úderem Mášu na lopatě a setbol na raketě...
Reagovat
pepin
Máš naprostou pravdu, bylo to tam o jednom míčku. Již jsem to zde psal, pokud zopakuje poslední výkon, tak není čeho se bát. Tak držme palce a jak říká Fandina " Petro pojd, pojd, pojd"
Reagovat
tommr
já už si u Petry její formu odhadovat netroufám ani na zápas dopředu natož na měsíc. Ted je hlavní aby si poradila se Shvedovou. Postup do semifinále by už byl solidní úspěch ... :)
To druhý čtvrtfinále asi ani nebudu sledovat. Je mi celkem jedno která postoupí, protože pro Petru budou po herní stránce obě hráčky stejně těžký soupeřky. Kanepiová je sice psychicky labilnější, ale zase se zdá tady na FO v o něco lepší formě než Masha ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ve Stuttgartu nehrála špatně, ale tady mi to přijde ještě lepší. Jo, jeden míček mohl rozhodnout, ale také nemusel. Já tyhle spekulace co by, kdyby, moc neřeším.....
Pro Petru považuji za slušné už čtvrtfinále, alespoň před turnajem jsem si to tak říkal. A semifinále budu stejně jako tommr, považovat za úspěch.
Nechci nic předjímat dopředu, prostě to na mě tak působí (samozřejmě za předpokladu, že zůstane zdravá). Mám z té Petry prostě takový pocit. Napsal jsem pouze svou doměnku a uvidíme dnes, jestli její výkon bude opět na vysoké úrovni.
Jelikož Petře fandím, ale není pro mě úplně ta "top srdcovka", tak si myslím, že ji mohu hodnotit s určitým odstupem....
Kdyby hráčka, které fandím nejvíce byla ještě v pavouku, měl bych rozhodně z Petry obavy a do Wimbledonu to vidím stejně. Tam by to mohl být zajímavý souboj. I když já jsem pak stejně takový rozpolcený ve fandění.......
Reagovat
smazaný uživatel
Jo a ještě k tomu Stuttgartu, tam to beru i ohledně toho, že se hrálo v hale, což Petře sedí.
Reagovat
Fandina
O Márii se říká, že se proti loňsku hodně vylepšila na servise a taky to může být důvod proč letos Peťu vždycky porazila, v semifinále Australian Open a ve Stuttgartu. A poradit jí může třeba Klárka viz odkaz

http://sport.idnes.cz/klara-zakopalova-po-vyrazeni-na-roland-garros-fow-/tenis.aspx?c=A120604_211013_tenis_ma
Reagovat
tommr
a komu fandíš nejvíc smím-li se zeptat? :)
Reagovat
smazaný uživatel
No jasně, že smíš, ale já myslel, že to víš.:) Protože ty jí nemáš rád a už by si byl nejraději, kdyby si zbalila svých 13 GS v singlu a šla do tenisového důchodu......:)
Reagovat
tommr
že by si fandil Sereně? Pokud jo tak věz, že jí sice moc rád nemám, ale do důchodu bych jí ještě rozhodně neposílal. Naopak si přeju, aby hrála ještě hodně dlouho a Petra si s ní tak mohla vyřídit účty ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně, že Sereně. A psal jsem to, abych tě trochu pozlobil. Z některých tvých komentářů třeba i na "I-děsu", jsem měl pocit, že by si jí v tom důchodu už rád viděl.:)
Jaké účty? Myslíš semifinále Wimbledonu 2010? Rozhodně by jejich souboj, kdyby byly obě ve vrcholné formě, byl na trávě hodně zajímavý.
Reagovat
smazaný uživatel
potesilo by semifinale nicolas vs david :o)
Reagovat
Heather_Fedex
http://m.idnes.cz/sport/tenis/clanek.A120606_094027_tenis_ma.idn
Reagovat
smazaný uživatel
No, tak aby tu hvezdnost potvrdila i dnes, mam docela obavy, hlavne aby neprisla nejaka ta hormonalni vlna, to by moh bejt pruser.....
Reagovat
smazaný uživatel
Tady to Petře mimořádně sluší!:)
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=377840318946720&set=a.372464202817665.88766.185199214877499&type=1&theater
Reagovat
Vojtaakk
Nemá někdo odkaz na to, kde Federer okřikuje diváka? díky
Reagovat
spaniel
http://www.tennis.com/articles/templates/news.aspx?articleid=18074&zoneid=25
Reagovat
a.magerova
nemáte odkaz na mou reakci při této situaci - bylo by to daleko výživnější !!!
Reagovat
Vojtaakk
Jojo, frantíci jsou fakt křupínci... Jak dlouho se tam ten turnaj hraje? 100 let? A ty žabáci śe chovaj jak při Davis Cupu...
Reagovat
dadaft
a kdyby tihle dva nakonec vyhráli celý turnaj, byl bych nadšený...
Reagovat
baggik
Tpy na celkové vítěze: Errani, Nadal, big Brothers, Errani,Vinci, Vesnina, Paes. :-)
Reagovat
Matti
Další těžká zkouška před ním. Almagro hraje útočně a tvrdě, umí zakončit z obou stran a tím je pro Rafu nebezpečný, ikdyž zatím Rafu neporazil, byly to často vyrovnané zápasy. A zápas Andyho s Davidem bude taky lahůdka. Jsem zvědavý, zda Andy zopakuje výkon z předešlého zápasu. Pokud ano, myslím, že Ferrera udolá.
Reagovat
hatatytla
Zápas Andyho s Davidem bude úplně jinej než s Gasquetem. Na Ferrera vůbec nebude platit kratas a následný lob. Bude to řežba od základní čáry. Pro Ferrera je to zápas sezony, jinde nemá moc šanci dostat se do SF. Andyho šance je dostat zápas do koncovky setů nebo zápasu a tam být super agresivní.
Reagovat
Matti
Nesouhlasím. Ferrer už myslím byl, jak v semifinále us open, tak i australian open. Umí nejen na antuce. Ale Andy ho právě těmi kraťasy a pestřejší hrou může dostat, ikdyž je Ferrer rychlík.
Reagovat
spaniel
Kdyz je kratas nebo lob zahrany dobre, tak ho nedobehne ani Nadal, ani Ferrer. A Andy je hral zatracene dobre proti Gasquetovi.
Reagovat
hatatytla
Neříkám že je to jeho životní zápas to vůbec, ale zápas sezony to je. Ve Wimbledonu je David limitovanej a na betonu se musí sejít pár věcí aby byl v SF. Dneska si to může uhrát zcela sám.
Reagovat
woody
David už byl v semi Grandslamu
Reagovat
smazaný uživatel
Zápas Andyho s Davidom budem aspoň jedným očkom sledovať na streame..A podľa mňa uvidím aj celý prvý set, keďže podľa mňa začne zhruba o hodku skôr, než Rafov zápas. Duel Sharapovovej s Kanepi bude trvať určite o dosť dlhšie, než Petry so Shvedovovou...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist