11. den v Miami: Čekají nás mužská semifinále. Hlaváčková a Strýcová bojují o deblové finále

31. 3. 2017, 16:17
Previews 54
Turnaj WTA Premier Mandatory v Miami již zná obě jména pro zítřejší finále. Zbývá však rozklíčovat mužské finalisty na souběžně hraném podniku Masters. Po skončení dnešního programu dojde ke zkompletování finalistů všech soutěží. O postup do finále bojují ve čtyřhře Barbora Strýcová a Andrea Hlaváčková. Trofej by si tak v neděli eventuálně mohla domů odvézt česká tenistka.

Máme tu pátek a je načase zjistit dvě jména, která se v neděli utkají v mužském finále. V 19:00 našeho času na centrální dvorec nastoupí Rafael Nadal a Fabio Fognini. Přestože druhý jmenovaný hraje v Miami ve skvělé formě, favoritem bude Španěl, jenž ve vzájemné bilanci vede 7-3, přičemž vyhrál tři ze čtyř vzájemných duelů na tvrdém povrchu. S Fogninim naposledy prohrál před dvěma lety na US Open.

Aktuálně světová sedmička Nadal má letos vyrovnané výsledky. Na Australian Open a v Acapulku došel až do finále, přesto na první letošní titul stále čeká. Dále přidal čtvrtfinále na prvním turnaji v Brisbane a osmifinále v Indian Wells, kde jednoznačně nestačil na Rogera Federera.

V Miami je letos zatím suverénní. Jediné zaváhání předvedl ve třetím kole proti Philippovi Kohlschreiberovi, kdy v úvodní sadě neuhrál jediný game. Zápas s Němcem ale otočil a výraznější potíže nepřipustil proti Dudimu Selovi, Nicolasovi Mahutovi ani posledně proti Jackovi Sockovi. S Američanem ztratil pouhých pět her.

Legendární Španěl očekává náročný souboj. "Známe se moc dobře. Už jsme spolu párkrát hráli. Je to výzva a bude to těžké. Fabio hraje skvěle," řekl čtyřnásobný finalista, jenž útočí na premiérový titul v Miami a zároveň jubilejní 70. kariérní triumf.

Fogninimu momentálně patří 40. příčka v žebříčku a poprvé od roku 2007 se tak do semifinále Masters v Miami probojoval nenasazený tenista. Devětadvacetiletý Ital dokonale využil výpadku nasazených hráčů. V cestě do čtvrtfinále narazil na jediného.

Postupně přehrál Ryana Harrisona, nasazeného Joaa Sousu, Jeremyho Chardyho, Donalda Younga a šanci nedal ve čtvrtfinálovém utkání loňskému finalistovi Keiovi Nišikorimu. Japonec měl sice údajně zdravotní potíže, nicméně Fognini podal velice solidní výkon a podruhé v kariéře postoupil do semifinále Masters.

To první si zahrál v roce 2013 v Monte Carlu, kde nestačil na Novaka Djokoviče. Po nevydařeném startu do letošní sezony tak Ital znovu našel ztracenou formu a bude usilovat o své premiérové finále na Masters.

"S výkonem nemůžu být spokojenější. Miami je jedna z největších akcí roku, obzvláště pro mě. Na kurtu se cítím výborně, lépe už to snad ani nejde," prohlásil po výhře nad Nišikorim.

"Bude to strašně těžké. Pokusím se soustředit hlavně na sebe a předvést ten nejlepší výkon. Uvidíme, na co to bude stačit," uvedl Fognini před semifinále.

Šlágr dne nabídne souboj Kyrgiose s Federerem
Dnes bude asi většina lidí ponocovat nebo nařizovat budíky. V jednu v noci našeho času totiž dojde na očekávaný duel mezi legendárním Rogerem Federerem a jedním z největších mladých talentů současnosti Nickem Kyrgiosem. Vzájemné měření sil za sebou mají oba borci jediné.

Před dvěma lety v Madridu se po tie-breakové bitvě z výhry radoval Australan. K dalšímu souboji mělo dojít ve čtvrtfinále na minulé akci v Indian Wells. Kyrgiose ovšem ze hry vyřadila otrava z jídla. Dnešnímu zápasu tak snad nic nebrání.

Federer letos hraje neuvěřitelně. Z osmnácti utkání prohrál jediné a ovládl Australian Open, kde si došel pro 18. grandslamový vavřín, i úvodní podnik Masters v kalifornském Indian Wells.

V Miami se však na dvojnásobném šampionovi podepisuje náročný program posledních dní. S Francisem Tiaofem a Juanem Martínem Del Potrem byl Švýcar ještě jakžtakž suverénní, poté ho ale výrazně potrápil Roberto Bautista a ve včerejším čtvrtfinále proti Tomášovi Berdychovi měl namále, když ve zkrácené hře třetí sady musel odvracet dva mečboly.

"Pokud dnes nebudete na centrálním dvorci, doporučuju vám si zapnout televizi, protože to určitě bude skvělý duel," láká diváky Federer.

U Kyrgiose nastal obrat o 180 stupňů v posledním měsíci. V Marseille se dostal do semifinále, stejný výsledek zopakoval v Acapulku, kde vyřadil Novaka Djokoviče, a v Indian Wells došel do zmíněného čtvrtfinále, přičemž opět porazil Djokoviče.

V Miami se prezentuje výbornými výkony. Poradil si s Damirem Džumhurem, zvládl i těsné utkání s Ivem Karlovičem, přehrál Davida Goffina a naposledy o dva roky mladšího Alexandera Zvereva. Stejně jako Fognini si v případě dnešního vítězství zahraje první velké finále.

"Roger je samozřejmě nejlepším hráčem všech dob. Na kurtu se snaží hrát agresivně na returnu a rychle získávat body na podání. Občas praktikuje i servis-volej. Snaží se vám ve výměnách dát co nejméně času. V tom je jeho největší síla," řekl Kyrgios.

"Už jsem s ním hrál, takže vím, co mě čeká. Momentálně hraje neuvěřitelně. Prožívá fantastický začátek roku," pochválil Švýcara.

"Vypadá zdravotně v pořádku a velmi dobře se pohybuje. Teď o tom ale nechci přemýšlet. Mám na to celý den," uvedl po výhře nad Alexanderem Zverevem.

"Budu hrát svou hru, která momentálně na soupeře platí. Ve výměnách chci být agresivní a doufám, že mi bude fungovat servis. S takovou taktikou do příštího zápasu půjdu," dodal.

Odveze si deblový titul Češka?
V Miami se dnes v ženském deblovém semifinále představí dvě Češky. Jako první se může do finále probojovat Andrea Hlaváčková, jež startuje se Shuai Peng.

Letos zatím úspěšný česko-čínský tandem čeká v případě dnešního úspěchu již čtvrté letošní finále. Titul zatím vybojoval jen jeden v úvodu sezony v Shenzhenu, na Australian Open a v Dubaji přebíral trofej pro finalistky.

V Key Biscayne letos Hlaváčková se Shuai Peng porazily Naomi Ósakaovou s Monicou Puigovou, poté přežily infarktový super tie-break proti asijskému páru Šuko Aojamaová/Zhaoxuan Yang a ve čtvrtfinále oplatily porážku z Indian Wells Světlaně Kuzněcovové s Kristinou Mladenovicovou.

Se svými dnešními soupeřkami Gabrielou Dabrowskou z Kanady a Yi-Fan Xu z Číny se nikdy neutkaly. Jinak tomu ani být nemůže, jelikož Kanaďanka a Číňanka spolu startují vůbec poprvé.

Rovněž Dabrowská s Yi-Fan Xu za sebou mají jeden super tie-break. Nejvíce překvapily ve čtvrtfinále, kdy vyřadily nasazené dvojky Jekatěrinu Makarovovou s Jelenou Vesninovou.

České barvy bude hájit ještě Barbora Strýcová po boku Sanii Mirzaové. Ty čekají velmi nepříjemné soupeřky Yung-Jan Chan a Martina Hingisová, s nimiž prohrály na minulém turnaji v Indian Wells.

Největším letošním úspěchem česko-indického páru je finálová účast ze Sydney. Na další finále letos zatím nedosáhl, přestože se pravidelně objevuje v závěrečných kolech.

Yung-Jan Chan a Hingisová naopak hned při svém třetím společném startu triumfovaly. Rodačka z Tchaj-wanu a Švýcarka nenašly přemožitelky v kalifornském Indian Wells.

V Miami si hned v prvním kole finále z kalifornského městečka úspěšně zopakovaly, když znovu přehrály ryze české duo Lucie Hradecká/Kateřina Siniaková. Momentálně si drží osmi zápasovou neporazitelnost.

MIAMI OPEN 2017 - PROGRAM 11. HRACÍHO DNE
pátek 31. 3. 2017
• STADIUM • (od 19:00 SEČ)
1. Nadal (5-Šp.) - Fognini (It.)
2. Hlaváčková/Shuai Peng (4-ČR/Čína) - Dabrowská/Yi-Fan Xu (Kan./Čína)
3. Kyrgios (12-Austr.) - Federer (4-Švýc.) / nejdříve v 1:00 SEČ
4. Yung-Jan Chan/Hingisová (5-Tchaj-wan/Švýc.) - Mirzaová/Strýcová (3-Indie/ČR)
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

54
Přidat komentář
smazaný uživatel
Utkání jsem bohužel neviděl. Podle kurzů v zahraničí je Roger mírný favorit, já naopak Rafu vidím jako v uvozovkách středního favorita. Věřím ale, že Roger bude klást odpor a nabídne něco, čemu Rafa na tomhle turnaji dosud nečelil, když nepočítám solidní výkon Kohlschreibera v úvodním kole 1.setu, kde to však byla na druhé straně od Rafy mizérie. No a v antukové části bude dobré, pokud se Roger neutaví pro druhou polovinu sezóny. Madrid a RG je limit a takových 1000 bodů by uhrát mohl.
Reagovat
Roger_Federer
Roger super, tezke, ale vítězství se pocita.
Reagovat
Denis92
Wow! Tak to bol zatial zapas roka.
Reagovat
ipko
podobný koniec ako Berdych s DF.. Roger si okolo seba stále drží auru neporazitelnosti :)
Reagovat
Kytka
Tak přesně, aut, dvojchyba a Roger se pak už nemýlil.
Reagovat
blax
Fanoušci v Miami se ukázali jako totální primitivové.
Reagovat
Fandina
gratulka, byl to super mač, ale nakonec byl lepší Roger. Gratulka!!!!!!!!!
Reagovat
Denis92
Tak teda TB aj po 6.krat? Necakane :)
Reagovat
brixner
No, ten hrbatec dneska fakt kouše jaxviň!
Chudák Magerka, ta musí mít zase depky...;-)
Reagovat
ipko
Nick komédia kvôli warningu
Reagovat
ipko
lažo plažo styl od Nicka :D
Reagovat
FulnekUltras
a uvidíme, jestli v porovnání proti RF trumfne pana Berdycha ;)
Reagovat
ipko
volej za stavu 9:9 mohol byť lepší, Nick ho v pohode obhodil
Reagovat
ipko
Roger to mal doklepať, ale Nick si to za ten záver zaslúžil, no tak 3.set
Reagovat
Denis92
5setov = 5x TB.. co nas caka v 6tom?
Reagovat
ipko
podla počtov mi vychádza že asi TB :D
Reagovat
ipko
koule :)
Reagovat
ipko
ďalšie dva winnery z BH od Fedexa, ale aj tak to pôjde asi znova do TB
Reagovat
ipko
ako dobehol teraz ten drop shot
Reagovat
ipko
Roger zatial vo výmenách lepší a aktívnejší, Nicka zachránil servis pri 2 BB, už mohlo byť rozhodnuté
Reagovat
Denis92
To bol uzasny 1.set. Roger fantasticky returnuje 1.servis Kyrgiosa. Vypracoval si ovela viac sanci a ten set si zasluzil viac.

Inak, ten Kyrgiosov SABR na 1.Rogerov servis je haluz :)
Reagovat
Fandina
Roger má set, ale pánové jsou oba mokří, u Federera jsem to dlouho neviděla a je to vyrovnané. Tak doufám, že ten druhý bude také Rogera. Go!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Federer sa odhlasil koli kolenu :/
Reagovat
smazaný uživatel
Jezis ja som si tam nevsimla hashtag april fools :D
Reagovat
Vojtiik
taky jsem se lekňul :D
Reagovat
Denis92
Uffff.. toto mi uz nikdy viac nesprav! Mi prestalo srdce tlct na sekundu, kym som precital dalsi koment :D
Reagovat
aligo
Proč se nehraje?
Reagovat
Fandina
na Artu se hraje o 100 6 :-)))
Reagovat
aligo
debly nebudou nikde zase?
Reagovat
tito
Tak nakonec to bylo až nebývale snadné. První set nekompromisní demolice, druhý set se Fabio dle očekávání zvedl, Rafa opět začal pinkat, ale při poslední možnosti před TB nakonec získal rozhodující brejk a výtečně dopodával. Finálový soupeř bude tak jako tak těžký, ale času na přípravu a odpočinek dostatek času. Ať už to dopadne jakkoliv, tak před vstupem do antukové sezóny má slušný bodový zisk.
Reagovat
tito
dostatek.
Reagovat
Hypertac
Máš pravdu předsedo. Titul z Miami by bodl. Zvlášť, když chybí ve sbírce.
Reagovat
tito
Nepochybně :)
Reagovat
Hypertac
Vamos Rafa!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa ďalší podarený turnaj, v Miami to človek naozaj nečakal. Pred antukovou sezónou si oficiálne može povedať, že začiatok sezóny zachytil. Ďalších min. 600b do rebríčka..Uvidíme, čo prinesie tenisová jar, ale ak by ju Nadal zvládol, tak po RG, resp Wimbledone može byť už druhý s malou stratou na Andyho. Na svetovú jednotku može kuriózne pomýšľať aj Federer, ale to by musel niečo uhrať aj na antuke a neviem, či bude natolko komplexný.
Reagovat
smazaný uživatel
Jes, je to tam. Vamoos
Reagovat
mahycek
Může Fognini, nebo začne, ale přeji Nadalovi. A v noci Roger vyhraje, odvážné že. Pojď Rogere.
Reagovat
Kozoroh
Fabio hodně zaostává za očekáváním...
Reagovat
tito
25 minut první set. Slušné. Ale teď začne Fabio kousat.
Reagovat
Pe3k
To si necha az pujdou s Rafou do vyrivky...
Reagovat
Kytka
Zatím tak o dva levely horší zápas než byl včerejší mezi Tomem a Rogerem. Vinou Rafy to ale není.
Reagovat
Kytka
Rafa ho zatím slušně masakruje, trochu nuda. Ale koukám, že Flavia Peneta (teď Fognini) se hodně změnila po skončení kariéry.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja som si tiez myslela ze to je Flavia, ale to je Fabiova sestra.
Reagovat
Kytka
Myslím, že jsem viděla cedulku Flavia Fognini. A říkala jsem si, jak hrozně přibrala.
Reagovat
smazaný uživatel
Ona sa totiz vola Fulvia Fognini :-)
Reagovat
Kytka
Aha, tak to jsem blbě přečetla
Reagovat
babolat.cz
Tak Rafo, do toho. Ve finále Nick určitě nenastoupí,nebo to odchodí, takže titul na dosah...
Reagovat
Kytka
Nevím proč by nemohl být ve finále Roger.
Reagovat
babolat.cz
Vždyť je hrozně unavený
Reagovat
turista
Unavení jsou všichni Fedex, Rafa i Gyros. Pokud Gyros vystřílí Fedexe tak dá i Rafu.
Reagovat
tommr
oba debly s českou účastí by měly využít nečekanýho vypadnutí největších favoritek a probojovat se do finále. Blíž k tomu budou mít Andrea Hlaváčková/Shuai Peng, který budou hrát s nenasazenejma soupeřkama. Sania Mirzaová/Bára Strýcová to budou mít těžší, ale snad si na druhej pokus s Hingiskou poradí. Byla by to pro ně ostuda prohrát s ní dvakrát za sebou ...
Doufám, že z obou semifinále už budou streamy. Zatím to vypadalo jako kdyby Američani ženskej debl záměrně bojkotovali ... :(
Reagovat
Fandina
A tady jsou debly avizované, tak doufám, že to tak bude, mnohdy tam byly napsané a stream pak nebyl. Ale snad to teď tak nebude.
https://www.batmanstream.com/tennis-live-streaming-video-2016-21.html
Reagovat
VlS
Debly Jsou avizovaný na O2 TV, obě SF
Reagovat
tommr
tak to by byla paráda ... :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist