11. den ve Wimbledonu: Berdycha čeká v semifinále Federer, Čilič vyzve Querreyho

14. 7. 2017, 12:00
Previews 74
Na posvátném wimbledonském centrálním dvorci dnes budou čtyři nejlepší tenisté letošního ročníku bojovat o postup do finále. Poslední český zástupce ve dvouhře Tomáš Berdych bude čelit sedminásobnému šampionovi Rogerovi Federerovi. Ještě před nimi si to o finále rozdají Marin Čilič a překvapení letošního ročníku Sam Querrey.

Další české naděje budou bojovat ve čtyřhře žen. Šanci probojovat se do finále mají Květa Peschkeová s Němkou Grönefeldovou a Renata Voráčová po boku Japonky Ninomijaové. Pokud by dnes obě české deblové specialistky uspěly, bude mít letošní Wimbledon českou vítězku.

Čtvrtfinálový duel juniorky dnes absolvuje Michael Vrbenský. O semifinále bude usilovat také v deblu. S Rakušanem Rodionovem vyzve krajana Ondřeje Štylera, jenž startuje s Rusem Zacharovem.


1. semifinále: Marin Čilič - Sam Querrey
Složení prvního semifinálového duelu je zčásti velkým překvapením. Sama Querreyho asi na semifinále málokdo tipoval. Pro Američana to bude velká premiéra. Na turnaji velké čtyřky nikdy předtím tak daleko nedošel. Jeho dnešní soupeř Marin Čilič, který v roce 2014 vyhrál US Open, už zkušenosti naopak má. Ve wimbledonském semifinále je ale také poprvé.

"Vítězství na US Open mi hodně pomohlo do dalších grandslamů a věřím, že bude pomáhat dál. Věřím si, že mohu na všech grandslamech dojít daleko. Vím, že to v sobě mám. Sam v téhle fázi grandslamu ještě nebyl. To by pro mě mohla být malá výhoda, ale nemyslím si, že by na tom nějak extra záleželo," řekl Čilič.

Oba hráči se spolu střetli celkem čtyřikrát a pokaždé zvítězil Chorvat. Třikrát se hrálo dokonce na trávě a hned dvakrát ve Wimbledonu. Na wimbledonském pažitu to byl vždy velmi vyrovnaný pětisetový duel. Před pěti lety Čilič udolal Američana až po pěti hodinách a 31 minutách 17-15 v rozhodující sadě a jejich souboj byl druhým nejdelším v historii Wimbledonu.

"Většina zápasů skončila velmi těsným výsledkem, hlavně ty dva tady ve Wimbledonu," vzpomínal Čilič. "Už loni hrál Sam ve Wimbledonu výborně. Předvádí skvělý tenis, může porazit kohokoli. Já se hlavně musím připravit a soustředit se na svou hru," dodal.

První semifinále obstarají Čilič s Querreym; © ATP

Čiličovi se úvod letošní sezony vůbec nepovedl. Vítěz US Open 2014 se probudil překvapivě na antuce, na svém nejhorším povrchu. Chorvatská jednička vyhrála turnaj v Istanbulu, došla do čtvrtfinále French Open a skvělou formu si přivezla i na trávu.

Na první letošní travnaté akci v Hertogenboschi skončil Čilič v semifinále a o týden později v londýnském Queen's Clubu mu ve finále jen těsně unikla druhá trofej z velmi prestižního podniku.

Ve Wimbledonu dlouho postupoval beze ztráty setu. Šanci nedal Kohlschreiberovi, Florianovi Mayerovi, Johnsonovi ani Bautistovi a čtvrtým rokem po sobě postoupil do čtvrtfinále nejslavnějšího turnaje světa.

V něm čelil Lucemburčanovi Müllerovi. Nejen že ztratil poprvé na turnaji set, nakonec z toho byla pětisetová bitva. Čilič zvítězil 6-1 v rozhodující sadě, prolomil čtvrtfinálové wimbledonské prokletí posledních let a poprvé v kariéře postoupil na třetím grandslamu sezony do semifinále.

Zatímco Querrey je v semifinále grandslamu poprvé, Čilič může těžit z předchozích zkušeností, přestože úspěch slavil pouze jednou. V roce 2010 podlehl v semifinále Australian Open Andymu Murraymu, o pět let později na US Open Novakovi Djokovičovi. O rok dříve však ve Flushing Meadows přehrál Rogera Federera a ve finále porazil Keie Nišikoriho.

"Giant Killer" souhlasí. Querrey letos ve Wimbledonu vyřadil dva velké favority, bude dalším Čilič?; © Wimbledon

Querrey na trávě odehrál dva přípravné turnaje a pokaždé prohrál s velmi dobře hrajícím soupeřem. Ve čtvrtfinále v Hertogenboschi podlehl pozdějšímu šampionovi Müllerovi a v Eastbourne v prvním kole talentovanému ruskému tenistovi Medveděvovi.

Loni ve Wimbledonu šokoval výhrou ve třetím kole nad Djokovičem a ukončil tak Srbovu dominanci. Letos opět ve třetím kole vyřadil jednoho ze spolufavoritů. Tentokrát to odnesl po pětisetové bitvě desátý hráč světa Tsonga.

V prvních dvou kolech neměl Američan s Fabbianem ani Basilašvilim žádné výraznější potíže. Další pětiseťák však absolvoval v osmifinále proti Jihoafričanovi Andersonovi.

Ten největší šok ovšem přišel ve čtvrtfinále. Querrey vyřadil obhájce titulu a světovou jedničku Andyho Murrayho. Zvládl tak tři pětisetové duely v řadě. To se naposledy ve Wimbledonu podařilo před deseti lety Jankovi Tipsarevičovi.

Nyní bude útočit na premiérové grandslamové finále. Pokud uspěje, stane se prvním americkým grandslamovým finalistou od roku 2009, kdy právě do finále Wimbledonu postoupil Andy Roddick.

Querrey hraje svůj 42. kariérní grandslam. V případě dnešního vítězství vyrovná rekord otevřené éry, stejný počet grandslamů totiž potřeboval k premiérové finálové účasti také David Ferrer.

"První grandslamové semifinále je pro mě obrovský úspěch. Porazit Andyho bylo fantastické, obzvláště ve Wimbledonu. Cítím se dobře. Dnes se pokusím pokračovat v tom, co se mi dařilo v předchozích pěti zápasech a snad to bude stačit na výhru," řekl Querrey.

Vítěz prvního semifinále stanoví nový rekord otevřené éry. Nejvíce účastí potřeboval v cestě do wimbledonského finále Patrick Rafter (8), Čilič hraje svůj jedenáctý Wimbledon a Querrey desátý.


2. semifinále: Tomáš Berdych - Roger Federer
Mnohem atraktivnější duel nabídne druhý semifinálový souboj, přestože favorita má jasného. Tomáš Berdych se pokusí zopakovat výsledek z roku 2010, kdy si právě ve Wimbledonu zahrál první a zároveň poslední grandslamové finále. Dnes bude čelit sedminásobnému šampionovi Rogerovi Federerovi, který je letos naprosto fenomenální.

Právě před sedmi lety Berdych vyřadil Federera a Djokoviče. Letos se mu může podařit stejný úspěch, akorát v obráceném pořadí. Dnes se na druhou stranu kurtu postaví největší favorit letošního ročníku. S Federerem má česká jednička negativní bilanci 6-18.

Ve Wimbledonu proti sobě hráli dvakrát, v roce 2006 ve třech setech vyhrál Federer a o čtyři roky později mu Berdych porážku oplatil. Kromě postupu do finále bude dlouhodobě nejlepší český tenista chtít přerušit sérii sedmi porážek se Švýcarem. Federera naposledy porazil v roce 2013 v Dubaji.

Berdych srovnávat svoji formu před sedmi lety a teď nechtěl. "To je těžká věc. Utekla spousta let. Leccos se změnilo. Mám mnohem víc zkušeností," uvedl.

S Federerem hrál letos dvakrát. Prohrál jasně na Australian Open a také v Miami, kde nevyužil mečbol. "V Austrálii jsem nehrál špatně, ale neměl jsem absolutně šanci. V Miami jsem set a půl taky neměl šanci a pak jsem měl najednou mečbol. To byl perfektní obrázek, co s ním je potřeba hrát," řekl Berdych.

Zopakuje Berdych sedm let starý výsledek?; © ATP

Dlouhodobě nejlepšího českého tenistu letos na trávě dvakrát (Stuttgart a Queen's Club), pokaždé ve čtvrtfinále, zastavil nebezpečný Feliciano López. Poté stihl ještě exhibici v Hurlinghamu, kde smetl Nadala.

Na Wimbledon má jednatřicetiletý Čech ze všech grandslamů určitě ty nejhezčí vzpomínky. V roce 2010 si na londýnské trávě zahrál premiérové a zároveň poslední grandslamové finále. Loni měl k dalšímu wimbledonskému finále blízko. V semifinále však nestačil na pozdějšího vítěze Murrayho. Dnes bude mít další šanci.

Berdych se začátkem května po neúspěchu na French Open, kde vypadl už ve druhém kole, rozešel s tzv. superkoučem Chorvatem Goranem Ivaniševičem. Do Wimbledonu přijel pod vedením nového trenéra Martina Štěpánka, který v minulosti vedl Ivana Dodiga.

Na úvod nečekalo rodáka z Valašského Meziříčí nic jednoduchého. Hned v prvním kole čelil nebezpečnému Chardymu. S Francouzem si ovšem stejně jako před dvěma lety poradil ve čtyřech setech. Poté potřeboval další čtyři sety, aby letos podruhé a celkově potřetí přehrál Američana Harrisona.

Proti španělskému veteránovi Ferrerovi měl nejmenší potíže. Španěla jasně porazil ve třech setech a pošetřil síly. Ty se mu v osmifinále proti Thiemovi náramně hodily, protože s Rakušanem svedl velmi kvalitní pětisetovou bitvu. Po dlouhých sedmi letech dokázal na trávě porazit hráče Top 10 a znovu v All England Clubu.

Ve čtvrtfinále, do kterého postoupil při své čtrnácté účasti ve Wimbledonu popáté v kariéře, se utkal s Djokovičem. Berdych vyhrál první set v tie-breaku a po odehraných dvou gamech druhé sady se Srb rozhodl duel pro bolesti v pravém lokti skrečovat.

Berdych tak potřetí v kariéře prošel do semifinále nejslavnějšího turnaje světa a obhájil loňský výsledek. Výrazně si tím letos na grandslamech spravil chuť. Na Australian Open totiž vypadl ve třetím kole a na French Open již ve druhém.

Pokud dnes porazí Federera, vyrovná rekord Ivana Lendla, jenž byl v otevřené éře ve wimbledonském finále jako jediný Čech dvakrát.

Federer je letos naprosto suverénní, pěti zápasy ve Wimbledonu doslova proletěl; © Wimbledon

Nestárnoucí Federer letos vyhrál všechny velké turnaje, kterých se zúčastnil. Na kurty se vrátil na Australian Open a svůj návrat po půlroční pauze zaviněné zraněním kolene korunoval ziskem 18. grandslamového vavřínu. Poté vyhrál tzv. Sunshine Double, když ovládl Indian Wells i Miami.

Antukovou sezonu se rozhodl vynechat a do turnajového kolotoče naskočil na oblíbené trávě. Ve Stuttgartu sice překvapivě vypadl hned po prvním duelu, nicméně vše napravil o týden později v Halle, kde již podeváté v kariéře triumfoval. Letos má fantastickou bilanci 29-2.

Svou honbu za rekordní osmou wimbledonskou trofejí začal proti Dolgopolovovi, s nímž v předchozích třech soubojích neztratil jediný set. Ukrajinec set nevyhrál ani tentokrát, v průběhu druhé sady zápas pro zranění skrečoval.

Problémem nebyl pro Federera ani srbský tenista Lajovič a set neztratil ani s Mischou Zverevem. Beze ztráty setu zvládl také osmifinále s Dimitrovem a šanci nedal ani loňskému finalistovi Raonicovi. Připsal si tak již desáté vítězství v řadě beze ztráty setu.

"Hraju velmi dobře. Jsem odpočatý a věřím si," řekl Federer. "Dneska asi není lepšího hráče. Má velkou formu a má toho hodně za sebou. Bude to velký zápas," pochválil švýcarského fenoména Berdych.

Federer je ve wimbledonském semifinále již podvanácté. Pouze jednou byl neúspěšný, a to loni. Pakliže dnes zvítězí, stane se druhým nejstarším wimbledonským i grandslamovým finalistou otevřené éry. Nejstarším byl ve 39 letech Ken Rosewall v roce 1974.

Pětatřicetiletý rodák z Basileje dnes zaútočí na 11. wimbledonské finále a může sám vylepšit svůj vlastní rekord. Federer má v historických tabulkách na kontě nejvíce finálových účastí na grandslamech. Dnes bude útočit na 29. (celková bilance v semifinále 28-13) a opět může vylepšit rekord, jenž sám stanovil.

A aby toho nebylo málo, díky letošnímu ročníku se osamostatnil na prvním místě v počtu semifinálových účastí ve Wimbledonu (12). Za ním je na druhém místě Jimmy Connors (11).

WIMBLEDON 2017 - PROGRAM 11. HRACÍHO DNE
• CENTRE COURT • (od 14:00 SELČ)
1. Querrey (24-USA) - Čilič (7-Chorv.)
2. Federer (3-Švýc.) - Berdych (11-ČR)
• NO. 1 COURT • (od 14:00 SELČ)
1. Grönefeldová/Peschkeová (12-Něm./ČR) - Makarovová/Vesninová (2-Rus.)
2. Ninomijaová/Voráčová (Jap./ČR) - H. Chan/Niculescuová (9-Tchaj-wan/Rum.)
• COURT 12 • (od 12:00 SELČ)
2. Vrbenský (ČR) - Kypson (USA)
• COURT 8 • (od 12:00 SELČ)
4. Rodionov/Vrbenský (3-Rak./ČR) - Štyler/Zacharov (ČR/Rus.)
Kompletní program 11. hracího dne
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

74
Přidat komentář
pockerface
No, ale jestli Roger nebude tyhle situace využívat, tak akorát Tomáše posadí do sedla. Rogere zaber!!
Reagovat
mahycek
Berdych nemá žádnou životní formu, akorát je lépe srovnán v hlavě. Pokud Roger zahraje průměr, tak má Tom šanci. Jinak ne. Proto jsem 200kč dal na Berdycha, řekl dvěma vnoučatům, to budete mít zítra do bazénu a na zmrzlinu, když to vyjde.
Reagovat
vrabejka
Vy jste fakt komici. Řeknu vám novinku Federer fakt nevyhraje 3-0. Je to oblíbený soupeř Berdycha. Když bude hrát agresivně, bude si věřit a trefovat 1.podani tak může vyhrát. Berda na životní formu a dnes to potvrdí. Tenisový bůh Federer bude vyřazen.
Reagovat
Tuttovka
Jestli Federer vyhraje první setu bude to těžké s ním něco dělat, ale i tak věřím, že Tomáš set uhraje. Přál bych si vícesetový zápas.
Reagovat
Mayo
Oblibeny soupeř? Veď ho Roger ponižuje zápas čo zápas
Reagovat
pockerface
Vždyť ho 4 roky neporazil. Tak jaký oblíbený soupeř.
Reagovat
misa
Tak určitě :)
Reagovat
smazaný uživatel
Hned jak jsem si přečetl tvou prognózu, tak mi bylo jasný, že Federer vyhraje 3:0. :D
Reagovat
Marduch
Tak snad v neděli Brdič Čiličovi oplatí ty poslední porážky.
Reagovat
Mayo
Konečne nuda skončila a ide Rogerio
Reagovat
Lunej..
veliká gratulka a teď by ještě mohl Tomáš, ale to je spíše zbožné přání :)
Reagovat
pockerface
Já bych ti to Lunej přál. Vím, že roky fandíš Tomášovi. Ale to by nemohl Tomáš hrát proti Rogerovi. Takže snad příště. Třeba na USO, když nebude v pavouku s Rogerem, tak si kvůli Tomášovi umačkám palce :-)
Reagovat
Lunej..
To jsi hodnej, ale na pohadky uz jsem moc velka. Ale dekuju :)
Reagovat
r176
Velká gratulace Marine!!
Reagovat
dadaft
dobrej zápas, přeju Samíkovi, takže pět setů v klidu.
Reagovat
r176
Marin ještě setík Pojď!!
Reagovat
spaniel
Ty ruchove mikrofony by mohli omezit...to je chrchlání jak ráno u doktora.
Reagovat
Mayo
My chceme Roger vs Berda! Rýchle rozMarin nech vyhra.
Reagovat
Vojtiik
idealne at to protahnou nez skonci etapa tour, dneska je to totalni cyklistika
Reagovat
svetova.dvojka
Dívat se na to,jak někdo jezdí na kole, to musí býti fakt zábava, já Tour respektuji, ale vždy mi stačí sestřih, abych se 7 hodin v kuse díval na to, jak někdo jezdí na kole, jaký má u toho utrápený výraz atd..., to opravdu ne, to bych se unudil k smrti...
Reagovat
Jan
Stačí, když někdo hraje 7 hodin tenis :) Nebo aspoň 5.
Reagovat
Marduch
V tom případě jsi nepochopil podstatu profi cyklistiky. Tam se sledují v první řadě ony rozmanité, neustále se měnící a většinou velice zajímavé scenérie za těmi udýchanými komparzisty.
Reagovat
Vojtiik
Lakatoš nepochopil vice veci :D
Reagovat
Carloss
obávám se že tomáš začne někdy až kolem 19,00 hodiny. hraje se na centru i za tmy resp s umělým osvětlením?
Reagovat
Nola
budu hrat za mesacneho svitu :D
kolko rokov sledujes ?
Reagovat
Nola
Wimbledon - mi vypadlo
Reagovat
Carloss
asi 20 let.
Reagovat
Carloss
měl jsem za to, že když se zatáhne střecha, funguje tam osvětlení. ale asi ne.
Reagovat
Nola
malo by sa hrat do 23:00
Reagovat
Nola
Marin konecne brejk
Reagovat
Tuttovka
Zápas zatím vypadá, jak jsme asi všichni očekávali. Velký souboj servismanů je trošku nudný. Snad začnou už nějaké breaky.
Reagovat
Nola
druhy zapas budu hrat tiez servismani, ci?
Reagovat
Tuttovka
Ale jsou lepší na returnu.
Reagovat
mahycek
To budeme trpět snad 4 , nebo 5 tiebreaků, to se může protáhnout do 18 -19 hodin klidně. Ach jo, to se načekáme.
Reagovat
Nola
5 TB nebude v 5 36:34
Reagovat
Marduch
Jen houšť, všechno co pomůže Tomovi narušit Rogerovy stereoptypy dnes vítám:)
Reagovat
spaniel
Kolaps babky Cilicovi moc v TB nepomohl.
Reagovat
svetova.dvojka
To je tenis vole... servis konec, servis konec..., měl by být vypsán kurz na to, zda se dočkáme toho, zda jeden z hráčů aspoň třikrát přehodí míček přes síť...
Jak krásné mohlo být semifinále Nadal-Murray plné dlouhých úžasných výměn, spolehlivých rukou od základní čáry atd.
Reagovat
turista
Což teprve djokomurárna. To jsou ještě delší výměny.
Reagovat
Pedronegro
viděli jste tu Marion? ta jde z extrému do extrému, tohle taky nemůže být zdravé ...
Reagovat
EllNino
ukaž ?
Reagovat
Pedronegro
bylo to před chvílí na NS 2 - čtyřhra legend - nevím, zda to je někde na netu ...
Reagovat
gigin
https://www.novinky.cz/krimi/443556-na-masters-of-rock-ve-vizovicich-se-strilelo.html
Reagovat
svetova.dvojka
fuj metal, to Romové nesnáší blééé, tohle je lepší krajane http://www.romea.cz/cz/kultura/ruznobarevny-festival-v-trmicich-se-blizi-letos-bude-jeho-hlavni-hvezdou-rapper-rytmus
Reagovat
Pe3k
Nemyslíš, že na tenisovém webu je všem jedno jaká hudba se líbí Romům? Jdi s tím už dpč!
Reagovat
Marduch
Je to aktivista, ti se neohlíží na mínění druhých.
Reagovat
svetova.dvojka
Federer - Berdych to je rivalita jako řemen...
Reagovat
pockerface
Myslím, že mnozí od Tomáše čekají nemožné. Možná, že i on sám si dá na sebe moc velký tlak. Bude záležet na 1.setu. Jak ho urve Roger, tak Tomáš nebude mít šanci. A hlavně záleží jak půjde Tomášovi 1.podání, protože jestli bude mít, tak jako proti Novakovi jen slabých 40%, tak ho bude Roger trestat. Novak by taky normálně trestal, ale nebyl schopný.
P.S. Promiň Tome, ale doufám, že ti ten servis nepůjde :-) a pustíš Rogera do dalšího velkého finále.
Reagovat
Mayo
H2H

Ako na neho Berda voľakedy celkom vedel zahrať, tak dnes už to vypada jednoznačne.
Reagovat
Torn
Aneb bebí na srdíčku, protože rybáriková vylítla v SF a ukázala tak, že tam byla absolutně omylem.
Reagovat
Mayo
O čom točíš? Si si trosku uletel :D
Reagovat
brixner
Jo, Rybaříková věděla, že bude v SF omylem a tak jí tam prostě rovnou nasadili, né?
Co tam máš dalšího?
Reagovat
PetaM
Bebí na srdíčku máš možná tak ty ...

Myslel jsem, že fandové Petry jsou uplakánci, ale fanoušci Karolíny teda zdatně sekundují :D :D
Reagovat
turista
Ryba tam nebyla omylem. Ukázala vysokou herní inteligenci, kterou bohužel proti Mugu neuplatnila.
Reagovat
Mayo
Prvý zápas pozriem len ak bude dramaticky inak má príliš nezaujíma. Na Rogera sa teším, snáď bude dobrý zápas.

Tipy:

Cilic v 4
Roger v 4
Reagovat
Pe3k
První zápas je důležité z ohledem na finále, fandím Samovi, vyhra Čadič.
Reagovat
Mayo
Požiarnik by mal byt prijateľnejší ale ak by RF postúpil, tak neverím, že by na tráve prehral s rozMarinom
Reagovat
Pe3k
No já mám z teho Marihuana Čadiča bobky prostě...hned po in form Djoko nejhorší soupeř.
Reagovat
spaniel
Tak jen blazen by nemel respekt. Posledne to bylo psycho.
Reagovat
Pe3k
Snad bude nervózní, nebo unavený.
Btw. Ikdyby dnes vyhrál Tom tak ve finále stejně nebudu fandit Cilicovi.
Reagovat
turista
Čadič je možná nápaditý hráč, ale Sam Querrey má zabijácký instinkt, který Marin nemá. Takže je to zcela otevřený zápas.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak v zahraničí si Berdychova zlepšení všimli ne jak tady :-)

https://sport.aktualne.cz/tenis/berdych-je-pro-velkou-ctyrku-spolehlivy-boxovaci-pytel-ale-p/r~61c56dc0686311e793d0002590604f2e/
Reagovat
Marduch
tady týden nemluvíme o ničem jiném, takže to dnes Tome koukej na place potvrdit.
Reagovat
gigin
Stejně neodvede daně tam, kam by měl, tak je to jedno.
Reagovat
Pe3k
Do Valmezu?
Reagovat
gigin
No to nevím. Myslím, že už ta jeho pastelka mu dostatečně zatřepala míškama. Obouma.
Reagovat
Pe3k
Teď po W bude spokojená, ikdyby Bird dnes skončil...
Reagovat
FulnekUltras
irénka fojtíková ;)
Reagovat
Torn
Kam by měl? Kdo určuje, kam se posílají daně? Prober se.
Reagovat
gigin
Tvl, mi je to úplně jedno. Jen narážím na vystupování jednoho zdejšího uživatele, který to řeší neustále. Jen prckuju, nic víc. Klídek.
Reagovat
EllNino
ty se prober, když necháeš ironii ...
Reagovat
Pe3k
:D
Reagovat
svetova.dvojka
Přesně tak, já se Berdychovi ani nedivím, že nechce vykrmovat tenhle stát prolezlý korupcí, rasismem a dalšími nekalými jevy. Kde by asi ty jeho poctivě vydělané a vydřené peníze skončily, v rukou nějakých nenechavých a vykrmených úředníků co rozkrádají státní pokladnu. Berdych pomáhá charitativně a to je nejlepší, pomáhat chudým dětem, mladým nadějných sportovcům atd... a ne bílým zlodějům v kravatách.
Reagovat
Rafael_Nadal
Fedexi, i za mě, VAMOS.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist