12. den v Melbourne: Federer proti Murraymu o finále

24. 1. 2013, 23:00
Previews 180
Bezesporu nejlákavějším zápasem zítřejšího dne na Australian Open bude druhé semifinále mužské dvouhry mezi Rogerem Federerem a Andym Murraym. Ve čtyřhře žen se už bude rozdávat první trofej pro vítěze, minimálně jeden Čech postoupí do finále mixu. O finále mezi juniorkami bude usilovat Kateřina Siniaková, Barboru Krejčíkovou čeká finále dívčí čtyřhry.

Andy Murray je jedním z mála tenistů, kteří mají proti Rogeru Federerovi aktivní bilanci vzájemných zápasů. Po loňské sezoně, kdy si každý z tenistů připsal po dvou výhrách, vede 11-9. Ovšem na grandslamech vyhrál všechny tři zápasy - ve finále US Open 2008, Australian Open 2010 a Wimbledonu 2012 - Švýcar. 

Pětadvacetiletý Brit po loňském triumfu na US Open vyhrál na grandslamech už 12 utkání v řadě a letos v Melbourne ještě neztratil ani set. "Myslím, že jsem tu dnes odehrál nejlepší zápas na turnaji. Můj pohyb po kurtu byl dobrý, skvěle jsem trefoval údery," pochvaloval si třetí hráč světa a dvojnásobný finalista Australian Open.

O pět let starší Švýcar měl po suverénních výkonech potíže až ve čtvrtfinále s Francouzem Tsongou, kterého překonal v pěti setech. "Celý zápas jsem to měl těžké, každý ze setů mohl dopadnout jakkoliv. Řekl bych, že jsem dál prošel trochu se štěstím," komentoval Federer. "Teď už se ale těším na semifinále, s Andym jsou to vždy skvělé bitvy," dodal čtyřnásobný šampion.

Ve finále čtyřhry žen se utkají světové jedničky a loňské finalistky Sara Erraniová a Roberta Vincová s domácími nadějemi Asleigh Bartyovou a Casey DellAcquaovou, které za dva týdny přiletí k zápasu 1. kola Fed Cupu do Česka.

V Margaret Court Areně si to tři čeští zástupci rozdají o finále smíšené čtyřhry. České duo Lucie Hradecká a František Čermák vyzve Květu Peschkeovou s Polákem Marcinem Matkowským.

O titul ve čtyřhře juniorek si po boku Ukrajinky Korašviliové zahraje Barbora Krejčíková. Šestnáctiletá Kateřina Siniaková bude ve dvouhře bojovat o dívčí finále.

- Program 12. dne na Australian Open -
(pátek 25. ledna)

Rod Laver Arena:
5:00 semifinále smíšené čtyřhry Švedovová/Istomin (Kaz./Uzb.) - Gajdošová/Ebden (Austr.)
6:30 finále čtyřhry žen Erraniová/Vinciová (1-It.) - Bartyová/Dellacquaová (Austr.)
9:30 semifinále dvouhry mužů Federer (2-Švýc.) - Murray (3-Brit.).

Margaret Court Arena:
9:00 semifinále smíšené čtyřhry Peschkeová/Matkowski (ČR/Pol.) - Hradecká/Čermák (ČR)

Kurt č. 3:
7:00 semifinále dvouhry juniorek Siniaková (2-ČR) - Kontaveitová (10-Est.)

Kurt č. 6:
8:00 finále čtyřhry juniorek Konjuhová/Zhaová (1-Chorv./Kan.) - Korašviliová/Krejčíková (6-Ukr./ČR)

kompletní program 12. dne

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

180
Přidat komentář
Malda
Já osobně mám pocit, že to dnes byl takový normální tenis. Žádný z hráčů nepodal extra dobrý ani extra špatný výkon. Upřímně řečeno neumím si představit, že by ať už jeden nebo druhý dokázali zastavit odpočatého Novaka. Ten to dá i kdyby se na tom kurtu měl rozkrájet!
Reagovat
spaniel
Já myslím, že Andy hrál hodně dobře, hlavně skvěle podával a s jeho silnou hrou na returnu to pak měl v kapse. Jinak souhlas, Novak je favorit.
Reagovat
spaniel
S veskerou uctou k Andymu, Lendlovi a vsem zmenam co udelali, jsem na 100% presvedceny, ze aroger ve forme by Andyho porad vyridil pravdepodobne ve 3 setech. Otazka je jak casto v te forme jeste bude.
Reagovat
smazaný uživatel
Roger byl v zápase hodně špatný - pomalý pohyb, slabé a špatně zacílené údery, většinu hry to tam jen nahazoval. Špatný byl ale i Andy, spousta nevynucených chyb, spousta zkratů na důležité míče. Roger odvedl maximum co mohl, v podstatě z nulového výkonu to dostal na 5. setů. Vůbec si nemyslím, že by Andy nějak moc zapracoval na psychice, je pořád stejně labilní jako býval. Jen Roger byl tentokrát výrazně horší.
Reagovat
J.M.
Tak ono asi není vhodné o tom mluvit právě tady a teď, když by pozornost měla být věnována zaslouženému vítězi a jeho finálovému soupeři. Asi by bylo vhodnější to probírat jindy. Ale je fakt, že Roger dnes hrál jenom asi 40 procent toho, co umí, nebo spíš co uměl. Tohle už byl jen stín Rogera. A souhlasím, že je otázka, jestli a jak často Roger ještě z toho stínu bude schopen vystoupit. Před AO jsem měl naděje, teď se ukazuje, že už na začátku sezóny je tak vyšťavený a herně mimo jako na konci té loňské. Kam to asi povede...
Reagovat
spaniel
Když po špatném výkonu prohraje v 5 setech, tak při dobrém by to asi bylo jinak. A roce 2006 se s tebou ani nebudu bavit.
Reagovat
Denis92
nevadi Roger :) ja uz si tvoj tenis hlavne uzivam..bolo tam dnes vela chyb a Murray vyhral zasluzene..ale jednu vec ktoru hral Fedex na AO2013 paradne boli TB (6zo6 vyhral)..nakonci uz nanho dolahla unava..predsalen dva 5setaky po sebe je prilis.Ak by nahodou aj vyhral vo finale by dostal nadielku od Djokovica
Reagovat
smazaný uživatel
Andy předvedl skvělý výkon a zaslouženě vyhrál.

A hlavně poklona Rogerovi, po 30ti letech se dostávat pravidelně do semifinále a vyhrávat turnaje a být v top 4 od července roku 2003 do roku 2012 je neskutečný úspěch. Má za sebou spousty výher a spousty porážek, ale obdivuju s jakým hraje nasazením i když už si nemá vůbec co dokazovat. Respekt
Reagovat
smazaný uživatel
:((( sledoval jsem to jen na telefonu na onlajnech, ale podle toho co jsem cet, tak byl Murray lepsim hracem a vyhral. Fedex na podani asi nic moc, ale jsem rad, ze pres to vsechno, byl dustojnym souperem a dostal to 5. setu. Myslim, ze Roger odehral dobrej turnaj a rozhodne se nema za co stydet. Je neuiveritelny jak dokaze bojovat v tomhle veku, i kdyz uz v podstate vsechno ma... Roger for ever:)

Jo a gratulace Andymu...
Reagovat
smazaný uživatel
tak paty set zklamani.. Roger jak kdyby se spokojil s tim, ze vyhral 4. set cekal jsem velke vyvrcholeni zapasu bohuzel nestalo se tak a paty set byl jednoznacnou zalezitosti...
Reagovat
rubens
Andy je borec, řekl bych neskutečnej, ale bohužel vyřídit Féďu v dnešní době už není až takové umění... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Taky jsem zvědavá jak na tom budou Murray s Djokovičem v jeho věku :)
Reagovat
J.M.
Já už bych se smířil s tím, že Roger bude hráč menších turnajů, kratších zápasů. Rotterdam, Dubaj, to jsou turnaje, kde ještě může předvádět skvělý tenis. Ale na grandslamu se už od loňského FO ukazuje, že na to přestává mít. Třeba skvěle začně, jako tady na AO, ale pak čím dál víc fyzicky, a tím i psychicky a herně, odpadává. Samozřejmě budu rád, když se budu mýlit a Roger najde nějaký elixír mládí, stroj času, ale rozum mi říká, že to moc pravděpodobné není, přírodní zákony fungují. I tak ale samozřejmě je obdivuhodné, že se ještě drží aspoň takto.
Reagovat
smazaný uživatel
Come On! Ale ten 5. set už byl naprosto zbytečnej. Měl to dopodávat.
Reagovat
Pe3k
Během zápasu byl lepším hráčem a zaslouženě vyhrál. Jsem velmi zvědavý na jeho výkon ve finále proti Djokovicovi.

Federer hrál dobrý turnaj. Vzhledem k brutálnímu losu je téměř zázrak že prohrál až v semifinále po čtyřech hodinách v pětisetovém utkání, proti skvěle hrajícímu Andymu. Pořád je to špička. Respekt!
Reagovat
smazaný uživatel
Come on!!!!!!!!!!!!!!!

Zlato, utíkej pro šlehačku :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tohle je největší změna. Murray pořád není tak psychicky odolný jako Nadal nebo Djokovič, ale tohle by před rokem třeba nezvládl. Tohle by ho složilo a projel by 5. set. Na US Open Djokovič otáčel a on se najednou vzepjal. Ivan dělá skvělou práci.
Reagovat
spaniel
Pred rokem by uz bylo po tiskovce po zapase 3:0 pre Federera. Toto je novy Murray.
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo, ten pravý Murray :-)
Reagovat
deLaFere
Zajímalo by mě, co Federer Murraymu řekl v té 11. hře.
Reagovat
smazaný uživatel
Děkuju?
Reagovat
smazaný uživatel
Ne to vlastně až ve 12. :D
Reagovat
deLaFere
Nečekal bych, že bude Federer nesportovní.
Reagovat
Pe3k
Aby ho furt neprohazoval :D
Reagovat
spaniel
To nevis, jeste jsem nevidel, ze by nekomu neco rikal, muselo to byt k necemu, co se stalo tesne predtim. Asi se nikdy nedozvime.
Reagovat
smazaný uživatel
Se musím smát, jak se tento špíl vůbec dostal do páté sady, Roger celý zápas tragický...
Reagovat
spaniel
O jej, nac to drama a potom zacit takto.
Reagovat
smazaný uživatel
Presne ako som si myslel, Roger odovzdal všetko vo štvrtom sete, toto si už Andy postráži. :)
Reagovat
smazaný uživatel
To sem nevěděl, že sou to takový kamarádi. Oba si dneska rozdali už hodně dárečků.
Reagovat
Pe3k
První servis odjel na dovolenou :D To je oprvadu parodie na jeho vlastní servis...
Reagovat
Pe3k
A drop shoty snad ještě horší...
Reagovat
smazaný uživatel
To bol teda gem, Roger.
Reagovat
smazaný uživatel
pošli ho do pekla Rogere!!! :D
Reagovat
smazaný uživatel
A Djokovič se u TV směje po fouskem :D
Reagovat
smazaný uživatel
Na to, že je to snad takticky nejvyspělejší hráč, to nechutně nezvládá. V předchozích kolech, kdy si jeho 2. servis obíhal třeba Chardy, který má monstrózní forhend, chytře občas hrál přesně naopak, než to osupeř čeká. A dneska? Pokaždé to hraje přesně tam, kde se pohne Federer. Úplně jako ve finále Wimbledonu.

Federer je král ale. Nikdo jniý by nezvládal být 2x v řadě 4 sety horším hráčem a stejěn to dostat do 5 setů.
Reagovat
smazaný uživatel
Oba dva klauni... Chromý proti chromému, ale nevadí poď Rogere to dáš!!!
Reagovat
Pe3k
Breakbolly proměňovat tone, ale tiebreaky vyhrávat to zas jo :D
Reagovat
a.magerova
Tak aspoň něco, že :-))))
Reagovat
J.M.
Nejsou to ty brazilské forhendy, které tam teď z returnu Roger začíná sázet?
Reagovat
spaniel
Jsou, jsou :)
Reagovat
a.magerova
Kdo prohraje, kupuje tu šlehačku!!! :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Vyhraný zápas, takto prehrať.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale neplač, ide sa hrať piaty set a Andy ma väčšie šance stále.
Reagovat
smazaný uživatel
To je chuj.
Reagovat
smazaný uživatel
:D
Reagovat
Pe3k
Kolaps za kolapsem. Valím oči.
Reagovat
Malda
Jj tohle Andy úplně podělal.
Reagovat
Malda
To tohle jestřábí očko asi moc nepotěšilo :-)
Reagovat
Pe3k
To neskutečně prosral. Nepochopím proč pokaždé smečuje na něho?!
Reagovat
Pe3k
omg on má v hlavě nasrané :(
Reagovat
smazaný uživatel
Úplně bez základní chytrosti, jak dyby měl celozápasový black out v hlavě... Škoda
Reagovat
J.M.
Tak tohle podání si Roger prohrál vlastní hloupostí. Naprosto nesmyslné údery, kterými se snažil Andyho přechytračit, místo toho, aby prostě zakončil jak se to nabízelo. A nakonec opět Andy zaútočil na Rogerovo slabé místo, pohyb do forhendové strany, čehož Andy cíleně využívá celý zápas.
Reagovat
smazaný uživatel
to byla absolutní pičovina od Fedexe... :-/
Reagovat
Malda
Klídek Andy se vyhází ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda, že ani v jednom momentu utkání se neukáže nejlepší tenis obou, vždy je jeden úplně mimo...
Reagovat
smazaný uživatel
Tje v v piči tohle prostě, co to byl jak za game omg? Starý dobrý Andy je zpátky, posraný až za ušima.
Reagovat
smazaný uživatel
A ať ten švédský feťák vypadne od toho mikrofonu, první a třetí set tam nebyl a Andy vyhrál. Druhý a čtvrtý je a prohrává.
Reagovat
Pe3k
Klídek :D
Reagovat
smazaný uživatel
Come on Roger!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Takto měl Fedex hrát celý zápas a Můra by si neškrt!
Reagovat
dadaft
teď naděluje jako Ježíšek
Reagovat
dadaft
hej kluci, pojďme do pátého, ať to má grády...
Reagovat
Pe3k
Přesně tak!
Reagovat
smazaný uživatel
"federer serving like god again!"
Reagovat
smazaný uživatel
Ja toho Muraja nespoznávam :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já ano, už hrál i lépe.
Reagovat
smazaný uživatel
Už ho spoznávam.
Reagovat
smazaný uživatel
:D Taky jsem ho poznal.
Reagovat
J.M.
V posledních měsících (od Wimbledonu, kde se to začalo projevovat naplno), je takovou známkou Rogerova fyzického stavu to, jak si poradí s údery do forhendového rohu, z běhu. Ve druhé půlce loňské sezóny, kdy už byl vyčerpaný, je už nezvládal, dobíhal je pomalu a tím je nepřehodil přes síť. Proto měl i ty problémy v zápasech. Letos na AO po pauze a několikatýdenním pořádném tréninku se zdálo, že už to tam zase je, dobíhal a vybíral je bez problémů. Ale po třech kolech to odešlo a dnes skoro kdykoli mu to tam Andy zahraje, Roger prostě nestíhá. Bohužel. A Andy to ví. Z místa, ze středu kurtu, pořád hraje slušně. Ale ten extra pohyb do strany, to je u něj jeden z klíčových detailů, které ho s věkem opouštějí.
Reagovat
spaniel
Je pomalý jak šnek, jeho forehandy jsou pomalejší snad o polovinu proti jeho nej období, backhandy má pomalé, zejména po lajně to jen nahazuje a Murray mu to pak pleskne křížem a tam už zase nestíhá. K tomu zoufalý servis, kde ho třeba i Tsonga přestřílel na esa 18-6, to nebývalo zvykem.
Reagovat
spaniel
Absolutně nechápu Rogera. Když je pomalejší a nevyhraje to pinkáním od BL, proč nezačne víc riskovat? Prostě taktika i jiných hráčů, kteří chtějí porazit top 4. Jít na riziko, údery jak v Jižní Americe, plná síla, vždyť hůř než teď se to vyvíjet nebude.
Hlavně ať pak po zápase zase říká, že hrál skvěle.
Reagovat
smazaný uživatel
Treba povedať, že Murray mu často nedovolí nejako zbesilo útočiť. Keby tak bolo, Federer by vyhrával a Andy to vie.
Reagovat
Alois_Mlok
Murray je zatím lepší. Kdyby nepodělal tie-break, už to mohl mít v kapse. Takhle servírovat jsem ho snad ale ještě neviděl.
Reagovat
smazaný uživatel
Na OH v SF i QF servíroval parádně třeba, nebo v SF Wimbledonu 09 s Roddickem měl přes 30 es.
Reagovat
Alois_Mlok
Jeho zápas s Roddickem jsem neviděl, ve finále OH servíroval moc dobře, ale přijde mně, že dneska ještě líp.
Reagovat
smazaný uživatel
Ve finále OH servíroval právě hrozně. Tam dva sety neměl snad ani 50% prvního podání in.
Reagovat
Alois_Mlok
Tak to se mně asi nějak pomotalo...
Reagovat
smazaný uživatel
Come on! Ještě jeden!
Reagovat
smazaný uživatel
Musím Andyho pochváliť za spôsob akým zvládol posledný gem druhého setu. Žiadne alibistické vyčkávanie, tak to má byť nový Andy.

Vzhľadom k priebehu zápasu je prekvapujúce a to sa na mňa nehvevajte Rogerovci, že ešte nie je po zápase.
Reagovat
spaniel
Vůbec by mně nevadilo, kdyby se ještě hodně krát zopakoval poslední game 2 setu :D
Reagovat
smazaný uživatel
Aha, sorry..Tretieho samozrejme..Nečakal som, že Andy do toho pôjde tak po hlave ako išiel.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to je hodně nečekaný zvrat. Nečekal sem už nic jiného než totální rozložení Andyho a on brejk, tak snad to dotáhne. Come on!
Reagovat
spaniel
Co to bylo proboha? Totálně odfláklý gem. Katastrofa.
Reagovat
spaniel
Není Murraymu něco? Teď jsem tam protahoval a chodí prohlý jak kachna.
Reagovat
J.M.
No, viděl jsi nějaký jeho zápas, kdy by tomu bylo jinak? :-) Myslím, že nebude mít problém.
Reagovat
spaniel
No nevím...teď hraje divně, servis slabý a ani za tím kraťasem nechtěl běžet.
Reagovat
spaniel
O jéj, teď propásl jedinečnou šanci na brejk, Murray hrál tužku, nešel mu servis.
Reagovat
smazaný uživatel
Nesmysl, on se protahuje fakt vždycky. Kraťas byl neměl a asii viděl, že je krátký. Fyzicky bys jen těžko hledal lépe připraveného hráče.
Reagovat
dadaft
měl jsem rád AO i když byl zelený, ale musím říct, že modrá mu sluší víc.
všechny arény vypadají skvěle.

tak furt nevím, Andy nebo Roger?
skvělí jsou oba...
Reagovat
smazaný uživatel
Co bych hlavně u Fedexe zdůraznil je obrovský zápal s jakým hraje. Je to o obdivuhodné u hráče, který už toho tolik dokázal...
Reagovat
smazaný uživatel
No ty vole, tohle Andy ukázkokově zesral, co proboha měla znamenat ta podběhnutá smeč? Když tam byl tak blbě, tak to prostě mělo jít slajzem ven z kurtu. Tohle prostě nezvládl, navíc mu odešel úplně servis v TB. Fakt se začínám bát, aby si to nepodělal jako ve Wimbledonu, nápadně se to podobá.
Reagovat
smazaný uživatel
Bojím se, servis půjde dolů a je i celkem pasivní pořád Andy. V Šanghaji i v tom Londýně hrál aktivněji.
Reagovat
smazaný uživatel
Andy dělá nějak strašně moc chyb ze hry. Federer většinu těch dlouhých výměn vyhrává, což bych nečekal.
Reagovat
spaniel
No,už si začíná nadávat...
Reagovat
spaniel
Dobré to bude, až se Andy začne fackovat. Zatím ještě není vyhráno, Andy je mnohem odolnější než býval, myslím, že to s tím moc neudělá. Zisk 3 sady bude rozhodující.
Reagovat
smazaný uživatel
1:1 z ničoho nič.
Reagovat
Vojtaakk
Eště že existujou TB...
Reagovat
Alois_Mlok
Federer zatím z minima vytěžil maximum.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tento set Andy neskutečným způsobem prokoučoval. Roger je úplně bez pohybu, bez úderu, ale povedlo se mu Andyho trochu rozebrat tím jak mu to tam jen nahazuje. A Andy to ochotně vyházel.
Reagovat
Pe3k
come oooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooon!!!!!!!!
Reagovat
dadaft
teď jednoručák zabodoval. ))
Reagovat
spaniel
Nejlepší hráč TB historie vs nejlepší hráč TB v r.2012...
Reagovat
J.M.
No to jsou ty zkušenosti. Ale v tomhle zápase bude potřebovat víc než zkušenosti. Nemůže se s Murraym takhle 5 hodin přetahovat o každý míček, na to nemá. A i kdyby měl, tak do finále proti svěžímu Novakovi ani nemusí nastoupit...
Reagovat
smazaný uživatel
Síce sa na ten pomalý kurt nedá ani pozerať, Murrayho servis plus jeho medzihra ho urobí tento rok svetovou jednotkou.
Reagovat
Pe3k
Nemyslím si. Pořád je psychicky dost nestálý. Stačí mu jedno zaváhání na grandlsamu a nemá šanci se před Djokera dostat. Nemluvě o tom, že se ještě nedostal ani před Federera...
Reagovat
spaniel
Tak mám pocit že ten povrch a míče jsou 2 díly suché zipu. To není normální, pak že tam trvají zápasy 6 hodin.
Reagovat
smazaný uživatel
No zatím oba nehrajou vůbec svůj top, Roger vůbec ne, Andy zase na svoje poměry až moc chybuje. Ale drží ho výborný servis.
Reagovat
smazaný uživatel
Zdá se mi, že Roger teď nechává Andyho dost hrát. Míče se spíš snaží držet v kurtu a čeká jestli to Andy vyhodí nebo ne. Taky se mi zdá, že Rogerův pohyb je takový lehce turistický, není tak důsledný jako obvykle.
Reagovat
spaniel
Teda z mého pohledu hraje Murray víc než dobře, je rychlý jak blesk a v jednom musím s hloupým Matsem souhlasit, je fyzicky velmi silný. No a podání...Isner s Raonicem by jej vzali do klubu hned.
Reagovat
J.M.
No ten Rogerův pohyb je horší zápas od zápasu. Na začátku turnaje byl nabroušený jako břitva. Po zápasu s Tsongou ho hodinu a půl masírovali, než vůbec šel na tiskovou konferenci. Prostě s přibývajícím věkem už na něm únava z předchozích zápasů zanechává větší stopy a obávám se, že lepší už to nebude.
Reagovat
smazaný uživatel
Na můj vkus je Andy pořád ještě pasivní, forhend vyhazuje a hlavně na returnu se nemůže v posledních gamech vůbec chytit zatím. Zlomem může být ten game za stavu 2:2, kdy měl 30:0 na podání Rogera a udělal pak 3 chyby. Tam kdyby přišel brejk, mohlo být hotovo. Takhle se musím strachovat.
Reagovat
spaniel
Důležité teď bude nenechat se brejknout. Věřím, že v TB b mohl být úspěšnější Roger. Andy nemůže udržet takovou kvalitu servisu celou dobu. Jak mu na chvíli vpadne servis a bude to třeba 1:1 tak je možné, že jeho psychika nebude tak odolná.
Reagovat
J.M.
Na TB Roger nemůže spoléhat. TB mu může vyhrát set, ale ne zápas. Prostě mení schopen proměnit brejkbol, nebo se k němu vůbec dostat. To je jeho dlouhodobý problém.
Reagovat
spaniel
Právě proto mu asi nic jiné, než spoléhat na TB nezbude. Tam se pak může otočit zápas psychicky. S tím jak Andy podává, je zázrak, že už měl BP. Před zápasem jsem doufal, že to s podáním bude přesně opačně, je to klíč ke všemu.
Reagovat
smazaný uživatel
Teď to Andy pěkně podělal, 0:30 má na returnu a udělá zbytečné chyby. Ale na servisu je pořád vynikající.
Reagovat
spaniel
Vida, objeví se vintage Federer a winner je na světě.
Reagovat
Pe3k
Furt lepší vintage než grandpa :)
Reagovat
spaniel
Ten chlap už fakt není normální. "I dont think Federer even playing his best can beat this Murray".
Reagovat
Pe3k
To má z toho kokainu :D
Reagovat
Pe3k
A už je Murray i talentovanější než Federer...To je fakt komedie to jeho komentování. Nechává se moc unést momentální formou a historii nebere v úvahu.
Reagovat
spaniel
Talentovaný je jak sviňa, o tom nikdo nepochybuje. Řekl to Lendl a Wilander to hned dovede do extrému. Přitom nedávno jsem někdo dával rozhovor s Lendlem, kde říkal, že tenis sleduje kvůli Federerovi, že si jeho zápasy nenechá ujít a že až dohraje, tak se přestane dívat. To bylo samozřejmě před Murraym, ale asi to svědčí o tom, co si myslí o talentu.
Reagovat
smazaný uživatel
On je do Andyho asi zamilovaný, pořád ho chválí všude a tvrdí, jak je úžasný.
Reagovat
spaniel
Tak Tobě se to asi dobře poslouchá. Nej komentátor, ne? ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Zase nejsem takový magor, vím, kde je realita a spíše se u něj směju, než by mi to nějak dělalo dobře.
Reagovat
smazaný uživatel
Wow, zatím skvělý start, především na servisu to šlape náramně, to jsem rád. Federer jaksi mimo, zakřiknutý, jako by se bál. Půjde ale nahoru. Andy zatím hraje orpavdu dobře, šlape mu to, i když udělal i dost zbytečných chyb. Má víc winnerů a víc nevynucených chyb, kdo by to byl řekl.
Reagovat
spaniel
Máš pravdu, snad se Roger rozjede a Andy zalekne ;)
Reagovat
smazaný uživatel
hlavne at to neni rychly proces a 3:0 na sety.. uz od rozlosovani pavouka se na tento zapas moc tesim, tak snad se to poradne rozjede a uvidime treba 5 setu, a vítězství Rogera..
Reagovat
smazaný uživatel
přál bych si aby se opakoval scénář z finále Wimbledonu.. první set 4:6 a jak to pak celý dopadlo..
Reagovat
smazaný uživatel
Murray má 70% úspešnosť prvého servisu, to je vysoký nadštandard všeobecne a u Murrayho zvlášť..
Reagovat
Malda
Zatím mi to přijde takové vlažné nemohu si pomoci. Myslím, že pokud Novak podá alespoň podobný výkon jako proti Davidovi, tak na jeho "terminování" nebude mít ani jeden z těchto hráčů.
Reagovat
spaniel
Myslíš jeho výkon proti Wawrinkovi? :D Je diametrální rozdíl v soupeři, And/Roger>>>>David.
Reagovat
Malda
Jasně píšu, že proti Davidovi :D
Reagovat
spaniel
Nepochopils, nevadí.
Reagovat
Malda
Myslel jsem, že smajl za tím je dosti výstižný, ale asi nebyl.
Reagovat
spaniel
Za to může Fandina, teď smajlíky vůbec nevnímám... úsměv
Reagovat
Malda
Však v pohodě...o nic nejde.
Reagovat
spaniel
To je šílené, na tom povrchu se pomalu nedá dát winner. Jedině v rozběhané výměně do otevřeného kurtu. Roger by měl chodit víc na síť, díky tomu vyhrál ve finále W, tam byl na síti snad 70 krát. Zezadu se obávám, že nemá nárok.
Reagovat
smazaný uživatel
Povrch je tento rok rýchly, hovorí sa to celkom často z viacerých zdrojov. Charakter povrchu však zastiera charakter hráča, podklad ktorý sa zdal byť s Tomicom rýchly sa zdá byť s Andym pomalý. Navyše Federer zatiaľ pôsobí celkom zakríknutým dojmom.
Reagovat
J.M.
Přesně to je největší problém. Kromě toho, že Roger nerad hraje v chladu kvůli svalům a zádům, v chladu lítají míče pomalu a na studeném Plexicushionu se odrážejí ještě pomaleji. Pro hráče, jehož hra je celý život založena na agresivních vítězných úderech, je tohle katastrofa. Ten kurt je snad nejpomalejší za celý turnaj, prakticky nejde "prostřelit", a statistika ukazuje, že Roger v podstatě není schopen zahrát vítězný úder, ani z forhendu. Přitom razantní forhendy byly vždycky to, čím Federer nad Muraym vyhrával v těch vítězných zápasech. Tady prostě nefungují.
Reagovat
J.M.
Ne, povrch není letos rychlý. Je o něco rychlejší než loni a v zápasech v teplejěích dnech to bylo dost znát (ono pomalejší než v posledních dvou letech už to snad ani není možné, ty míče prakticky stály ve vzduchu), což ale neznamená, že je rychlý. Stále je to celkem pomalý povrch (i komentátoři, kteří říkají, že je rychlejší, o něm přesto stále hovoří jako o pomalém povrchu), obzvlášt v chladných dnech.
Reagovat
spaniel
Vím, že by měl být tento rok rychlejší než vloni, ale pořád je to děsně pomalý povrch. Souhlas, že velký podíl na tom má i všudebyl Murray, myslím, že pokud vyhraje, bude Novakovi více než důstojným soupeřem.

Každopádně rozdíl je doteď zejména v 1 servisu, stalo se přesně to, čeho jsem se obával, Roger navázal na výkon s Tsongou a Murray tam střílí jeden za druhým. Bez servisu ho Roger neporazí.
Reagovat
smazaný uživatel
Počasie sa pod rýchlosť povrchu podpisuje, no nedramatizoval by som to. Rozdiel je predsa len v hráčoch a Murray hrá dnes fantasticky, to proste nejde prehliadnuť, on je hlavným dôvodom nezdaru. Zatiaľ.
Reagovat
J.M.
Roger říká, že rozdíl oproti denním a nočním zápasům na AO je 30-40 procent v rychlosti. Ovšem to platí pro typickou noc, ne dnešní, kdy je teplota oproti jiným dnům na AO poloviční, takže ten rozdíl bude jeeště větší. Navíc je větrno, což typicky míče ve vzduchu ještě víc brzdí. Je spousta pozic, ze kterých jindy je schopen Roger proti Andymu zakončit. Dnes zahraje stejný úder, ale je z toho prostě jen neúčinná měkká buchta, kterou by doběhl i senior. Samozřejmě Andy hraje dobře, ale to jsou podmínky, které naopak jemu a jeho hře vyhovují.
Reagovat
smazaný uživatel
To číslo je zaručene prehnané. Ako mi potom vysvetlíš, že má Murray oproti tebou zmieňovanému pomalšiemu kurtu 2x viac winnerov ako v ktoromkoľvek predchádzajúcom zápase a hlavne 2x viac winnerov ako Roger?..Navyše rýchlosť dnešného kurtu možno odsledovať aj pri Murrayho servise, tam je patrné to, na čo narážam ja. Dnešný rozdiel v kvalite hráčov.
Reagovat
smazaný uživatel
*Tebou zmieňovanému rýchlejšiemu kurtu (z predchádzajúcich zápasov)
Reagovat
J.M.
Víc winnerů má proto, že je rychlejší a lepší obranář než Roger, takže zahrát proti němu vítězný úder je těžší. Navíc je Roger na AO čím dál unavenější a pomalejší, takže se čím dál hůř brání.

Servis o rychlosti kurtu nevypovídá zase tolik, hlavně ne naměřená rychlost, na kterou kurt nemá vliv (pokud se tedy neměří rychlost odrazu - vlastně ani nevím, co se měří).
Reagovat
smazaný uživatel
Vždy bol rýchlejší a lepší obranár, napriek tomu mal vždy menej winnerov. Súhlasím, že je Roger unavenejší a dnes aj menej útočný, možno tam by som hľadal príčinu predmetu diskusie.
Reagovat
Karolko2
nudný,udřený tenis ala Lendl.Ach jo.Už ani na betoně se neútočí....
Reagovat
dadaft
holt na betonu už to proti namakaným řízkům Murraymu a Djokovičovi nepůjde Rogere...
Reagovat
smazaný uživatel
Noooo...Andy nastavil vysoko latku..Až nečakane vysoko.
Reagovat
spaniel
To nám to pěkně začíná. 1 servis nejde a výměny jsou strašně dlouhé. Murray zatím vypadá velmi solidně.
Reagovat
dadaft
Reagovat
Pe3k
Pokud je pro tebe vítězství Murrayho nad Fedrerer 3:0, pak opravdu svátek začíná...
Reagovat
dadaft
je to semifinále Australian Open.

pokud jde o konkrétní tenisty - ať vyhraje lepší...
Reagovat
Fandina
držím palce do finále! Dejto to!
Reagovat
spaniel
V Melbourne se změnilo počasí. Po dnech, kdy bývalo večer až 38°C je dnes 18°C a co je horší 35kmh vítr. Jsem zvědavý, co to udělá s kvalitou zápasu a jak se s tím oba vypořádají. Vzhledem k USO je jasné, že Andy s tím nemá problém. Bojím se, aby to nebyla pinkaná, tam b to Roger v)nevyhrál.
Reagovat
Pe3k
To je v pr.eli. Oba se sice s větrem dokáží dobře vyrovnat, ale i tak to bude mít negativní vliv na kvalitu zápasu. Chce to střechu :D Všichni favorizují Murrayho :(
Reagovat
Elrondin
Vím, že tohle je teď méně podstatné, ale gratulace Katce Siniakové k finále juniorky ;o)
Reagovat
gigin
A já zase gratuluji nasazené juniorské 1, Nikolaji Milojevičovi (SRB) za vypadnutí ve čtvrtfinále s nasazenou 8 Filippem Baldim (ITA).
Reagovat
Fandina
Katka výborně, tak držím palce do finále. Katko pojď pojď pojď!
Reagovat
Elrondin
Tak to mu také gratuluji ;o)
Reagovat
gigin
Cyp!! :)))) Koho dnes tlačíš? Andyho, nebo Rogera?
Reagovat
Elrondin
Andyho, mně je (ač to někteří nemusí pochopit) svým způsobem sympatickej ;o)
Reagovat
Pe3k
Pro inspiraci, čeho by se měl Andy bát...

Roger Federer - Best Forehands (HD)
http://www.youtube.com/watch?v=_WkP57y7nTI

Na zápas se těším. Pokud vyhraje skot, vadit mi to moc nebude. Jediný výsledek co mi bude vadit, je 3:0. Vzhledem k povrchu je favoritem Murray, i když Rogera na grandslamu ještě neporazil.
Reagovat
smazaný uživatel
Mám rád zápasy Rogera s Andym, Murrayho mám celkom rád len mi veľmi neimponuje svojou hrou a nechcel by som ho veľmi vidieť vo finále :)

Ako vo väčšine zápasov týchto dvoch, záleží v akej forme a pohode sa ukáže Federer, budem zvedavý ako sa vystrábi zo zápasu s Tsongom, ktorý našťastie trval len 3.5 hodiny, hoci mal 5 setov. Dúfam, že sa zopakuje priebeh z Tour Finals a Roger vyhrá v 3 setoch. Nebudem však prekvapený, keď sa to nestane.
Reagovat
nitrotaj
Reagovat
smazaný uživatel
Jednoznačný šláger turnaja. Aspoň, čo sa doterajšieho programu týka. Väčším bude už iba finále.

Som zvedavý, ako to zvládne predovšetkým Murray. Ja mu moc neverím, pozícia favorita mu voňať nebude, aby to ustál chlapec.
Reagovat
smazaný uživatel
Taky v pozici favorita rozhodně není, ještě fakt ne.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, nie je..Ja si to tiež nemyslím..Ale my atmosféru pred zápasom nevytvárame a média považujú za favorita Andyho..Aj kurzy sú velavravné..Nezmyselné, no velavravné..
Reagovat
smazaný uživatel
Nechápu to, na turnaji hrál lépe Roger, na grandslamu s Andym neprohrál ještě.
Reagovat
smazaný uživatel
Zrejme má na tom svoj podieľ triumf v NY, no to je veľmi ošemetná záležitosť pri určovaní favorita..;)

Každopádne, zajtra si to nenechám ujsť.
Reagovat
tito
No ty kurzy jsou z historického pohledu nadnesené. Ale bude se běhat. A hodně. A ve finále to samé. A sám netuším, jak dalece bude Roger schopen držet tempo s Andym, potažmo s Novakem, zvlášť když zápas půjde do 5.. Možná to je jeden z určujících pohledů převažujících kurz.
Reagovat
smazaný uživatel
pak si zároveń na ni musíme odpovědět: ja, wir sind würdig solches Auftrags, wir verliere nie die Nerven! Unser Wille ist unerschütterlich, und unser Atem ist länger? als der Atem unsere Gegner!
Reagovat
Pe3k
Jedna ruka netleská? Parodie na Hitlera v podání Trojana?
Reagovat
smazaný uživatel
Jo andy... tipuji 3:1 Andy !
Reagovat
smazaný uživatel
Na ten zápas se moc těším, snad naplní mé očekávání. Loňské obě semifinále byly parádní, dneska jsem to neviděl, ale podle komentů a sestřihů si to dokážu představit. Proto doufám, že zítra uvidíme parádní tenis, ofenzivnějšího Andyho a správný výsledek. Tyhle zápasy mě prostě nehorázně baví, jenom to ukazuje tu dominanci top 4.
Reagovat
gigin
A tady se opět ukazuje, jak Nadal chybí.
Reagovat
tito
Děláš mi radost hned po ránu :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Menší oprava: Andy vede pouze 10-9 v bilanci.
Reagovat
rod_laver
a nepřipsali si oba po dvou výhrách - Roger porazil Andyho v Dubaji, ve Wimbledonu a na TM.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist