12. den v Melbourne: Murray s Ferrerem a junior Veselý o finále

27. 1. 2011, 20:30
Previews 14
Jméno druhého finalisty mužské dvouhry vzejde z pátečního duelu Andyho Murrayho s Davidem Ferrerem. Hrát se bude už i o první tituly a radostná zpráva by díky Jířímu Veselému mohla letět i do Česka. Sedmanáctiletý tenista totiž nejprve hraje o postup do finále dvouhry juniorů a následně bude usilovat o první grandslamový titul ve čtyřhře.
Andy Murray - David Ferrer

Novak Djokovič bude u televize s popcornem v ruce sledovat, zda si v nědělním finále zahraje s Andym Murraym, nebo Davidem Ferrerem. Druhé semifinále začne na centrálním kurtu v Rod Laver Areně v 9:30 hodin.

Murray si na grandslamech zahrál dvakrát ve finále. V roce 2008 na US Open i loni na Australian Open však prohrál ve třech setech s Federerem. Letos má jistotu, že by o premiérový triumf hrál s Djokovičem, se kterým v posledních třech zápasech neztrail ani set.

Ovšem nejprve musí zvládnout duel se Španělem Ferrerem, se kterým má bilanci tří porážek a pouze dvou vítězství. Nicméně pokaždé když prohrál, hrálo se na soupeřově oblíbenější antuce.

Třiadvacetiletý Brit v Melbourne prošel suverénně do čtvrtfinále, ve kterém ztratil první set s Dolgopolovem. "Vím, že už mám z těchto zápasů zkušenosti. Vím, jak se vypořádat s tlakem a jak se připravit psychicky. Je to něco, v čem se cítím být mnohem silnější. Čeká mě náročný souboj, ale těším se na to," prohlásil Murray.

O pět let starší Ferrer předodletem do Melbourne vyhrál turnaj v Aucklandu. Ve středu si zvedl sebevědomí skalpem Nadala a čeká ho druhé grandslamové semifinále. Ve finále dosud nebyl.

"Každý zápas je jiný. Bude to těžké, protože Andy je elitním hráčem. Ale věřím si a budu se snažit předvést nejlepší výkon. Hlavně se musím na celý zápas koncentrovat. Sice má z těchto zápasů více zkušeností, ale mě je 28 let a už jsem toho odehrál taky hodně," řekl Ferrer, který letos vyhrál všech devět utkání. "Je neuvěřitelné, že jsem letos ještě neprohrál. Se svou hrou jsem spokojený a cítím se sebevědomě. Je to skvělá část mé kariéry," dodal.

V prvním zápase v Rod Laver Areně se bude hrát o titul ve čtyřhře žen. O premiérové grandslamové vítězství budou usilovat světové jedničky Gisela Dulková a Flavia Pennettaová. Připravit je o životní úspěch mohou už jen Maria Kirilenková s Victorií Azarenkovou. Běloruska už ve finále hrála třikrát a má dva tituly z mixu, Pennettaová byla ve finále před šesti lety v New Yorku. Dulková a Kirilenková jsou ve finále poprvé.

Na dvorec číslo budou upínat svůj zrak fanoušci českého tenisu. Sedmnáctiletý Jiří Veselý bude hrát poprvé v grandslamovém semifinále juniorů proti Britovi Morganovi a jako světová jednička je mírným favoritem. Po zhruba dvouhodinové pauze se pak vrhne do boje o premiérový titul ve čtyřhře, ve které je se Slovákem Horanským ve finále.

- Program 12. dne na Australian Open -
(pátek 28. ledna)

Rod Laver Arena (od 05:00 hodin):
Dulková/Pennettaová (1-Arg./It.) - Azarenková/Kirilenková (12-Běl./Rus.)
Matteková-Sandsová/Tecau (USA/Rum.) - Chan Yung-jan/Hanley (Tchaj-wan/Austr.)
od 9:30 hodin:
Ferrer (7-Šp.) - Murray (5-Brit.)

Margaret Court Arena (od 09:00 hodin):
Kirilenková/Zimonjič (3-Rus./Srb.) - Srebotniková/Nestor (2-Slovin./Kan.)

Kurt č. 2 (od 05:00 hodin):
Veselý (1-ČR) - Morgan (4-Brit.) ... semifinále juniorské dvouhry
třetí zápas:
Horanský/Veselý (2-SR/ČR) - Wagland/Whittington (3-Austr.) ... finále juniorské čtyřhry

kompletní program 12. dne

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

14
Přidat komentář
smazaný uživatel
Konečně!!!Po letech nebude mít finále GS jednoznačného favorita.Je mi líto, že Rafa a Roger už vypadli, ale na druhou stranu, finále bude o to atraktivnější.Všichni aktéři hrají velmi agresivně.....uvidíme:-)
Reagovat
smazaný uživatel
to hraji, ale az na Andyho a Davida. Taky jim preji, aby po letech zpestrili finale, ale hlavne aby predvadeli krasnej tenis, protoze presne to RR delali.
Reagovat
smazaný uživatel
Rad bych pozdravil pana s prezdivkou Soob, doufam ze si dnesek uziva stejne jako ja.. Nech si zdat pohadku o 17 GS, protoze egoista elegos se tomu zdaleka ani nepriblizil! :D
Reagovat
smazaný uživatel
prosim te bez si radsi doresit svou prvni menstruaci barney. tak nejak uz nikoho nerajcujes...
Reagovat
smazaný uživatel
Teď už to přeji Murraymu. Na vítězství v GS čeká už dlouho...
Reagovat
smazaný uživatel
Ale Ferrer ještě dýl ... je přece starší. :-))
Reagovat
smazaný uživatel
No, já bych rád upíral oči na Jiřího Veselého, ale obávám se, že jeho zápas na ádném streamu nebude. :-(

Co se týče zápasu Ferrer vs. Murray, zdržím se jakýchkoliv odhadů, ale kdyby Ferrer vyhrál, byl by to dobrej gól. V Británii by asi museli vyhlásit národní smutek. :-)

Každopádně ať zvítězí, kdo chce, trofej nyní přeji Djokovičovi.
Reagovat
smazaný uživatel
no to by byla sranda, pze s davidem, coby finalistou, se vubec nepocita, prala bych to radeji andymu, ale aspon v 5ti setech, aby byl utahanej a novak nemel moc prace :-)
Reagovat
Labi
:D:D:D
Reagovat
smazaný uživatel
Bude to hoodně těžké, ale věřím, že to David dá. Oba mají skvělou formu, tak mě mrzí, že to neuvidím, jelikož musím trčet v práci.:-((
Reagovat
smazaný uživatel
Federer po výprasku: Rozhodl špatný kraťas. Pak ho naštvali novináři .D

Rožžééééér... je jenom jeden :DD
Reagovat
Mercury
a nepozval Wawrinku na svatbu!!
Reagovat
smazaný uživatel
jj, to je on - KING Rožéééér #1 4ever, co si za poslední rok ani jednou nečuchl k finálovému GS :DDDD
Reagovat
Teo
Zííív...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist