13. den na French Open: Murray vyzve Wawrinku, Nadala čeká Thiem

9. 6. 2017, 11:20
Previews 66
Finalistky ženské dvouhry letošního French Open už po včerejším dni známe a je třeba ještě rozlosknout, kdo bude v neděli bojovat o trofej pro vítěze mužské dvouhry. Světová jednička Andy Murray v dnešním semifinále vyzve vítěze ročníku 2015 Stana Wawrinku. Rafaela Nadala čeká v cestě do finále jeho jediný letošní přemožitel na antuce Dominic Thiem. O postup do finále bojuje také trio českých deblistek.

Andy Murray se v letošní sezoně až na triumf v Dubaji, finálovou účast v Dauhá a semifinálovou v Barceloně výsledkově i herně trápil. Světová jednička přijela do Paříže s antukovou bilancí 4-4, jelikož na třech ze čtyř antukových akcí vypadl před branami čtvrtfinále.

Na pařížské antuce se ovšem loňskému finalistovi zatím daří. V průběhu turnaje sice ztratil dva sety hned v prvních kolech, nicméně žádné výraznější komplikace proti Andrejovi Kuzněcovovi ani Martinovi Kližanovi nepřipustil.

Poté následoval vzestup herní formy i pohody. Brit si ve třech sadách poradil s Juanem Martínem Del Potrem i Karenem Chačanovem a relativně suverénně přehrál také osmého nasazeného Keie Nišikoriho. Počtvrté v řadě tak postoupil do semifinále pařížského grandslamu.

"Kdyby mi někdo před turnajem nabídl místo v semifinále, určitě bych se o něj přihlásil, protože jsem před startem French Open nehrál vůbec dobře. Ani s tréninkem jsem nebyl spokojený," svěřil se Murray. "Teď se lepším a chci v tom pokračovat," dodal.

Na oranžové drti se zpočátku nedařilo ani jeho dnešnímu soupeři Stanovi Wawrinkovi. Dvaatřicetiletý Švýcar vyhrál na třech antukových podnicích jen dva zápasy a formu našel až na poslední chvíli, když týden před French Open na domácí půdě v Ženevě vybojoval premiérový letošní titul.

Nyní má na kontě devět výher v řadě. Na French Open letos dokonce ještě neztratil set. Na hru šampiona z roku 2015 nenašli recept Jozef Kovalík, Alexandr Dolgopolov, Fabio Fognini, domácí Gaël Monfils ani Marin Čilič, jehož Wawrinka doslova smetl.

Zatímco herně se samotný Švýcar na začátku antukového jara v pohodě necítil, motivace ho pořád držela nad vodou. "Nikdy se nevzdávám. Pořád na sobě tvrdě pracuju. Snažím se vše dělat správně. Naslouchám členům svého týmu," řekl Wawrinka.

"Někdy prostě prohrajete a člověku klesne sebevědomí. Musíte se znovu postavit na nohy a sebevědomí si znovu vybudovat. Najednou jsem v Paříži v semifinále a jsem spokojený s tím, jak se mi daří. Cítím se velmi klidně a sebevědomě," doplnil.

Wawrinka má možnost Murraymu oplatit loňskou porážku

Trojnásobné grandslamové vítěze čeká 18. vzájemný souboj. Ve vzájemné bilanci vede 10-7 Murray. Brit vyhrál poslední dvě střetnutí včetně toho úplně posledního v základní skupině loňského Turnaje mistrů v Londýně.

Po roce se znovu potkávají ve stejné fázi turnaje. Loni v semifinále French Open vyhrál ve čtyřech setech Murray. Wawrinka tak bude mít možnost světové jedničce porážku vrátit.

"Pamatuju si, že loni hrál lépe než já. V pátek může být vše jinak, je to nový duel a ten předchozí na něj nebude mít vliv. Myslím, že se od začátku roku trochu pere sám se sebou, ale dostal se do semifinále. Když šampion jako on najde způsob, jak vyhrávat zápasy, hraje čím dál tím lépe. Očekávám z jeho strany nejlepší tenis," uvedl Wawrinka.

Jak Murray, tak Wawrinka útočí na druhé finále na pařížské antuce. Pokud zvítězí Murray, stane se sedmým tenistou v otevřené éře, který se alespoň dvakrát probojoval do finále všech čtyř grandslamů.

V případě výhry Švýcara se Wawrinka stane nejstarším finalistou French Open od roku 1973, kdy finále hrál Niki Pilič, jemuž tehdy bylo 33 let.

"Žádnou extra motivaci určitě nepotřebujeme. Když se dostanete do semifinále grandslamu, chcete za každou cenu uspět a vyhrát. Hrát proti světové jedničce na grandslamu je vždy velká výzva. Bude to skvělý zápas," řekl Wawrinka.


Druhé semifinále obstarají Nadal a Thiem
O druhé finálové místo si to rozdají dva nejlepší tenisté letošní antukové sezony. Rafael Nadal a Dominic Thiem se za posledních šest týdnů potkali hned třikrát.

Oba hráči respektují jeden druhého a moc dobře ví, jaké zbraně si na kurt soupeř přinese. Thiem má velmi agresivní oba základní údery i výborný servis a je jedním z hráčů, kteří dokážou Nadala na jeho milované antuce potrápit. Nadal má podle Rakušana nejlepší forhend na okruhu.

Vzájemnou bilanci vede 4-2 Španěl. Všechna dosavadní vzájemná měření sil se odehrála na nejpomalejším tenisovém povrchu.

Nadal letos zvítězil ve finále v Barceloně a také Madridu, Thiem však jednu z porážek antukovému králi vrátil, když ho porazil ve čtvrtfinále římského Masters, kde si Nadal zároveň připsal jedinou letošní prohru na antuce.

Nadal ale na předchozí duely nebude brát zřetel. "Můžeme hodiny řešit statistiky. Nejdůležitější je ovšem samotný zápas. Buď hrajete dobře a postoupíte, nebo prohrajete a na turnaji končíte. Pokud předvedu dobrý tenis, doufám, že si zajistím místo ve finále. Pokud ne, turnaj pro mě končí," řekl Nadal.

Nadal na antuce vyhrál už 22 z 23 utkání. Šňůra patnácti vítězství v řadě v úvodu antukové sezony mu vynesla jubilejní 10. titul z Monte Carla i Barcelony a pátý vavřín z Madridu.

Na French Open je zatím devítinásobný šampion naprosto suverénní. Šanci nedal domácímu Benoitovi Pairemu, Robinovi Haasemu, s Nikolozem Basilašvilim dokonce ztratil jediný game a připsal si nejsuverénnější výhru na grandslamu.

V osmifinálovém španělském derby ztratil jen pět gamů s Robertem Bautistou. Ve čtvrtfinále se na opačnou stranu kurtu postavil jeho další krajan - Pablo Carreño. O šest let mladší Španěl však musel utkání za stavu 2-6 0-2 skrečovat kvůli zranění břišního svalu. Nadal tak v cestě do semifinále ztratil jen 22 her.

Ve druhém semifinále se střetnou dva nejlepší tenisté letošní antukové sezony

Stále tedy útočí na svůj desátý jubilejní triumf z French Open. Do jeho karet navíc hraje fakt, že pokud se někdy na pařížské antuce probojoval do semifinále, vždy druhý grandslam sezony nakonec ovládl.

Thiem má letos na antuce po Nadalovi nejlepší výsledky. Již na konci února triumfoval v Rio de Janeiru, v Barceloně a Madridu si zahrál finále a v Římě semifinále. Právě v hlavním městě Itálie letos na antuce jako jediný přemohl Nadala, poté však přišel výprask od Novaka Djokoviče.

Na French Open stejně jako Nadal neztratil set. Postupně si poradil s Bernardem Tomicem, Simonem Bolellim, Stevem Johnsonem, Horaciem Zeballosem a naposledy s obhájcem loňského prvenství Novakem Djokovičem, jehož v šestém vzájemném duelu poprvé přehrál.

"Vždy když jsem porazil top hráče, tak jsem v dalším zápase hrál mnohem hůře," vzpomínal na své úspěchy i neúspěchy Thiem, příkladem by mohly být jeho výkony na letošním římském Masters, kdy, jak bylo zmíněno, porazil Nadala a poté uhrál jeden game proti Djokovičovi. "Doufám, že se to nebude opakovat," dodal Rakušan.

Druhé semifinále na dvorci Philippa Chatriera by mohly rozhodnout také zkušenosti. Zatímco Nadal nastoupí ke svému již 25. kariérnímu semifinále na grandslamu, Thiem si zahraje teprve druhé. V Paříži se mezi nejlepší čtyři probojoval i loni a neuspěl. Nadal má naopak v semifinálových bojích fantastickou bilanci 21-3.

Thiem však bude letos mnohem zkušenější a sebevědomější než během své loňské semifinálové premiéry. "Loňské semifinále bylo jiné, byla to velká premiéra a úplně nový pocit. Mohl jsem jedině překvapit. Sice jsem nebyl s výsledkem loňského semifinále spokojený, ale i tak to byla velká senzace," svěřil se Thiem.

"Přesně se ukazuje, jak moc těžké je vyhrát grandslam. Porazil jsem Novaka. V pátek mě čeká Nadal. Pokud vyhraju, ve finále budu čelit dalšímu top hráči," dodal.


Trio českých deblistek útočí na finále
V Paříži by letos mohlo dojít na finále s dvojnásobnou českou účastí. Titul by tedy mohla vybojovat Češka. Nejdříve však musí oba páry s českým zastoupením uspět v dnešních semifinálových bojích.

Ryze české duo Lucie Hradecká/Kateřina Siniaková čeká nebezpečná australská dvojice Ashleigh Bartyová/Casey Dellacquaová. Australanky si v minulosti společně zahrály již tři grandslamová finále, na trofej ale nikdy nedosáhly.

Na French Open neztratily ve čtyřech zápasech jediný set a prodloužily svou vítěznou šňůru na osm utkání, jelikož týden před French Open získaly titul ve Štrasburku.

Češky byly letos ve finále již čtyřikrát. Na společný premiérový triumf ovšem stále čekají. Na pařížské antuce se nejvíce nadřely v prvním kole, které vyhrály až v tie-breaku rozhodující sady. Poté si vedly mnohem lépe a ve čtvrtfinále vyřadily nasazené dvojky Makarovovou a Vesninovou.

Letošní porážku ze semifinále v Indian Wells se pokusí Yung-Jan Chan a Martině Hingisové oplatit turnajové jedničky Bethanie Matteková-Sandsová a Lucie Šafářová.

Yung-Jan Chan a Hingisová však mají výbornou formu. Na antuce ještě neprohrály, ovládly turnaj v Madridu i Římě a na French Open ztratily ve čtyřech duelech pouze 10 gamů.

Šampionky ročníku 2015 až na druhé kolo, v němž musely dlouho bojovat proti Kruničové a Tomljanovičové, byly také suverénní. Na grandslamu navíc naposledy prohrály loni ve Wimbledonu. Poté vyhrály US Open i letošní Australian Open a neprohrály na akcích velké čtyřky už 16 zápasů v řadě.

FRENCH OPEN 2017 - PROGRAM 13. HRACÍHO DNE
• PHILIPPE-CHATRIER • (od 12:45 SELČ)
1. A. Murray (1-Brit.) - Wawrinka (3-Švýc.)
2. Nadal (4-Šp.) - Thiem (6-Rak.) / nejdříve v 15:30 SELČ
• SUZANNE-LENGLEN • (od 11:00 SELČ)
3. Bartyová/Dellacquaová (Austr.) - Hradecká/Siniaková (6-ČR)
4. Matteková/Šafářová (1-USA/ČR) - Y. Chan/Hingisová (3-Tchaj-wan/Švýc.)
• COURT 2 • (od 11:00 SELČ)
2. Rodionov/Vrbenský (4-Rak./ČR) - Kirkov/Thomas (USA) / junioři
Kompletní program 13. hracího dne
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

66
Přidat komentář
tommr
dneska předvedly velice slabej výkon a v boji o finále podlehly nenasazený australský dvojici. Nechápu jak můžou hrát jeden den tak skvěle (viz jejich zápas proti silnejm Ruskám) a pak druhej den předvést takovou bídu ... :(
Největší rozdíl mezi soupeřkama byl dneska ve hře na síti. Zatímco maličký Australanky všechno nekompromisně zabíjely nebyly naše holky schopný razantně zakončit ani tu nejvyloženější šanci. Byly k vidění i tragikomický momenty kdy Lucka Hradecká třikrát za sebou "smečovala" v jasný pozici na síti tak slabě, že jí to soupeřka vracela s prstem v nose ... :(
Reagovat
EllNino
tak hrozný to teda určitě nebylo :) Australanky mají svou kvalitu ...
Reagovat
EllNino
a ta druhá věta :D :D .... to sleduješ tenis první týden ? To se přeci stává běžně, že po posvícení přijde s*ačka :)
Reagovat
Faddova
Ojéééj, to bude na dluho...
Reagovat
smazaný uživatel
Bože môj.

To je presne to.

Andy skvelá obrana, a vo finále sa Stan proste vyhádže. Niektoré zápasy sú tak strašne predvídateľné. Škoda toho deviateho gemu.
Reagovat
mahycek
Nevím, komu to přát s této první dvojice. Ale asi Wawrinkovi, ale celkově Thiemovi. To by byla bomba !!!
Reagovat
Krisboy
Stan brejk, J1rka brejk, pátek odpoledne, venku krásně, co víc si přát?
Reagovat
Krisboy
Snad jen ten brejk příště potvrdit :DD
Reagovat
smazaný uživatel
Murray si to dnes postráži...

Thiem može kludne vyhrat, jeho pozícia "outsidera" je velmi klamlivá...Ak vyhrá prvý set, uz bude favoritom na výhru, zaciatok teda bude extra dolezitý...

Apropos, ked hrali títo dvaja na RG naposledy, tak sa mi narodil potomok a dnes pri TV taktiež nebudem...Čo ma velmi mrzí. Statisticky vsak Rafa bez mojej pritomnosti celkom vyhráva, tak snáď :)
Reagovat
a.magerova
Jakože jsi pořídil tříleté dceři brášku?
Reagovat
smazaný uživatel
Nie, tentoraz práca nepustí. Navyše som si myslel, že Rafa bude hrať ako prvý.
Reagovat
Roger_Federer
Thiem neuhraje set..Semifinale RG na 3sety neni finale 1000 na 2sety..
Davam tomu 1% ze Domino vyhraje.
Reagovat
Roger_Federer
;)
Reagovat
Faddova
tož dobřes to trefil... ;-)
Reagovat
Faddova
Já jsem tak nervní, že zvažuju, že se nebudu dívat :-D
Reagovat
Krisboy
No dneska ho čeká šichta přetěžká...
Reagovat
Faddova
tak jest, doufejme, že se dobře vyspal :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ja som tak nervózny, práve preto, že sa nebudem dívať :)
Reagovat
Faddova
To máš lepší, aspoň nebudeš trpět a jen se dozvíš výsledek ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jj. Pri livescore je clovek úplne v klídku :)
Reagovat
Faddova
:-D ...dneska s technologiema holt není úniku ;-)
Reagovat
a.magerova
Ale zas ten adrenalin, když se díváš... a ono TO nakonec v pátém dopadne jak má... ;-)
Reagovat
Krisboy
a co když nedopadne? co pak? :)
Reagovat
a.magerova
Tak hledám nějakého utěšitele, takže nakonec TO dopadne vždy... ;-)
Reagovat
Krisboy
Koukám, že TO máš ošetřený ze všech stran :)
Reagovat
Faddova
Já mám večer karate, tak to asi někdo odnese :-D
Reagovat
a.magerova
Reagovat
Faddova
věřme :-)
Reagovat
turista
Rafa může být v totálním klidu. Těch 9 vyhraných FO už mu nikdo nikdy nesebere a asi to ani nikdo nikdy nepřekoná. Nervózní budou ti ostatní 3 hráči, Wawrinka méně než zbývající 2 protože titul z FO z roku 2015 už má.
Reagovat
smazaný uživatel
Neverím, že je Nadal v klidu. Hoci možno tak pôsobí. Po tých dvoch sezóna cítiť pach desiatej trofeje. Ručičky kľudne môžu byť zviazané. Je to tiež len človek.
Reagovat
Faddova
Rafa je vždycky nervózní, sám to přiznává a většinou se to projeví v prvních gemech. Moc mu přeju tu desátou výhru, do konce roku - a možná i kariéry - by měl splněno a už by se mu hrálo uvolněně. Tím samozřejmě nechci snižovat jeho výsledky, i kdyby se mu to nepovedlo. To, že je King of Clay, už mu nikdo neodpáře.
Reagovat
turista
Ano, ale Nadal bude bojovat už jen o pomyslnou třešničku na velkém dortu.
Reagovat
Faddova
nemyslím, že to vidí takhle ;-)
Reagovat
a.magerova
Wáwrovi jde taky o hodně, může překonat Rogera v počtu FO a to si myslím, je taky dost velká motivace... :-))
Reagovat
Mayo
Inak Thiem brutal súperov: Djokovic, Nadal a pripadne Murray/Wawrinka.
To keby da, tak by bol veľký pánes.
Reagovat
Faddova
nestraš ;-)
Reagovat
a.magerova
Přesně tak, ať nestraší, Stana snad už pak nedá... :-P
Reagovat
Faddova
a ty neprovokuj ;-)
Reagovat
kada.tom
Murray > = Wawrinka (7-6 6-7 4-6 7-5 6-1)
Nadal > Thiem (6-4 4-6 6-1 6-4)
Reagovat
Kozoroh
Thiem nehraje špatně, aby v jednom setu schytal skóre 6:1.
Reagovat
Herbert_Hoover
Zvlášť po vyhraném setu. :)) To by dávalo větší smysl, kdyby to bylo třeba nějak takhle.. 4:6 7:6 6:1 6:4, ale i tak, jak píšeš, je to méně pravděpodobné, leč ne nemožné. Ale souhlasím s těmi čtyřmi sety, jeví se mi jako nejpravděpodobnější. Uvidíme, můžeme analyzovat, jak chceme, ale tenis si umí protlačit svou vlastní cestičku.
Reagovat
Faddova
Ten první vyhraný set bych brala všema deseti.
Reagovat
Mayo
Nadal Vs Thiem vidím to 50 na 50, ale snáď Býk zamaka a vyhra.
Murray Vs Wawrinka - tu to vidím jasne pre Stana 3-1

Prianie: 1. GS finále medzi RN a AM

Zápasy bohužiaľ neuvidím, tak nech su to pekne bitky.
Reagovat
Herbert_Hoover
Taky bych si přál Andyho ve finále víc. Jednak Stan je ve finále nevyzpytatelný a druhak - finále AM a RN ještě nebylo, jak píšeš. :)
Reagovat
Krisboy
Finále AM - RN by nemělo absolutně žádnou kvalitu.
Reagovat
Herbert_Hoover
To taky nelze s určitostí říct. Pokud by Muzza přešel přes Stana, mohlo by to znamenat, že jde jeho výkonnost nahoru. Ve finále by se mu z pozice outsidera mohlo hrát lépe. On ale klidně může vyhrát Rafa i proti Stanovi 3-0 a čágos. Takže de facto by nejvyšší kvalitu mohlo mít SF proti Thiemovi. Na každý pád nejsem nezávislý pozorovatel, upřednostním titul Rafy před kvalitou mače. :)
Reagovat
Krisboy
Těžko říct, ale myslím, že kvjeták by ve finále od Rafy dostal velikej vejprask. 63 63 61 bo tak nějak...ale gdoví...
Reagovat
smazaný uživatel
Neviem, čo majú z toho Wawrinku všetci také bobky..Andy by bol pre Rafu urcite tazsí súper, porazil ho aj vlani v Madride, kde hral Rafa dobre. Neviem ci Wawrinka s Rafom niekedy na RG vlastne ziskal set, v 2014 dostal tusim hladko 3:0 a bolo vybavené...Nadal neni Djokovic, aj krívajúci mu zobral vo finále v Melbourne set..
Reagovat
smazaný uživatel
*2013
Reagovat
Faddova
Nooo... jak přejde Stan do Stanimal módu, je zle. Taky bych se ho asi bála víc než Můry.
Reagovat
smazaný uživatel
Stanimal mód v matchupe proti Rafovi proste nie je možný :)
Reagovat
Faddova
:-D věřme... ale máš recht, H2H mluví jasně. Ale Thiem je taky jednoručák a obvyklá taktika na něj zas až tak neplatí...
Reagovat
Herbert_Hoover
Thiem ho hraje trošku jinak než Stan. Pamatuju si statistiku z Wimbledonu, už nevím který to byl rok, jestli loni nebo předloni a Stan byl mezi jednoručáky s nejvíce spinem. Společně s Gaskétem a Dimitrovem. Thiem mi přijde, že ho hraje víc ploše než Stan. Stan jím dokáže lépe utvářet výměnu, Thiem líp bránit. To jest můj dojem, ale je pravda, že Domův BH se dost změnil průběhem času.
Reagovat
Faddova
Mně se nezdá, že by byl plošší, řekla bych, že to dokáže střídat, tvrdší úder s menším spinem a takový ten kopec, co tě vyhodí z kurtu, s větším spinem. Pokud jde o razanci, myslím, že Dom Stana trumfne. Včera tuším, že Mouratoglou tvrdil, že na forhendu má Thiem větší top spin než Rafa, ale nevím, jestli jsem se nepřeslechla ;-)
Reagovat
Herbert_Hoover
Tak samozřejmě, že tím neříkám, že Thiem hraje ploše BH nebo že to nestřídá. Ono záleží i na výšce odskoku třeba, proti komu hraje apod. Jenom mi prostě přijde, že ho hraje jiným způsobem než Stan a nedává tolik spinu nebo nedával, aktuální stats nemám, takže hádám jen dle zběžného dojmu. Forhend to je jiná písnička, ten je přerotovaný jako čínský gymnasta.
Reagovat
Herbert_Hoover
Já zase nevidím důvod, proč Stana podceňovat. Ona ta H2H je pro mě trošku relativní. Vnímám, že má Stan zbraně, kterými by dokázal Rafu nemile potrápit. Asi tam bude něco specifického, co rozhoduje. Každopádně Rafa hraje na antuce postupně hůře, vrchol byl rok 2010 dle mě. Kdežto u Stana je to přesně naopak, postupem kariéry hraje lépe a lépe a sám se nechal několikrát slyšet, že mu antuka vyhovuje víc, páč má na ní víc času na přípravu úderů. Já ho prostě respektuju. Těžko definovat, proč mám podvědomě z Andyho menší obavu, asi tuším, že není schopen nějak zásadně pozvednout svou hru, aby Rafu přetlačil jako v Madridu, kde hrál Andy znamenitě, celá ta jeho antuková pouť byla velmi slušná tehdy, na jeho poměry.
Reagovat
Faddova
Navíc Madrid je specifický turnaj, kde se Rafovi dlouhodobě ve srovnání s jinými antukami zas až tak nedaří (relativně).
Reagovat
smazaný uživatel
Chápem. Samozrejme vec názoru. Stana rešpektujem, vyhral fantastické tri GS, ale Andyho proste ešte viac. Ja si stále myslím, že Rafa je poraziteľný, ale hráčom, ktorý má v prvom rade fantastickú defenzívu a všetko mu vracia. Vtedy on sám zneistí, je nervóznejší, kazí. Viem, že Soderling z tohto trendu vystupuje, ale to je práve tá výnimka. Navyše Stan má jednoručný BH a tie Rafove systematické FH sa mu proste vyberajú ťažšie, má poslabší return a má tendenciu sa vyhádzať. To Murraymu moc nehrozí. Inak 2010 bol super, u mňa na druhom mieste za rokom 2008. Ale história ukázala, že na RG niekedy stačí aj výkonnosť z 2011 a 2014.
Reagovat
Tornes
To jsou strašné kecy ohledně toho jednoručního BH... Nevím, kde se to furt bere a pořád opakuje dokola Na antuce má Rafa s jednoručáky horší bilanci než s obouručáky. Roger =/= každý jednoručák a Nole =/= každý obouručák.
Reagovat
Marduch
Máš dost krátkou pamět, ve finále na AO ho Staník bil jak žito až si z toho Rafa ublížil.
Reagovat
smazaný uživatel
Som nevedel, ze si taky hulvat.

Nerespektovat zranenie a robit si z toho zarty, to je hyenizmus najhrubsieho zrna..
Reagovat
Pe3k
https://youtu.be/ZWbbRX0kBsU

Povinnost pro všechny tenisové fans!
Vypadá to brutálně dobře.
Shia jako John McEnroe!
Reagovat
Labi
v prvním souboji věřím Wáwrovi, ví jaké to je vyhrát FO, hraje pěkný tenis, Murray měl spíše zatím i štěstí na soupeře, dnes ho čeká u level vyšší výzva a nevěřím, že dokáže v danou chvíli hrát také o level lepší tenis.
Co se týká zápasu Thiem-Nadal možná mě budete mít za šílence ale věřím Thiemovi. Nemá co ztratit, dokázal rozstřílet Djokovice (ne že by Djokovic hrál super tenis ale psychologicky to je důležité) a teď se čeká že padne s Nadalem, kde málokdo pochybuje že by celý turnaj nevyhrál, ovšem role outsidera v kombinaci se skvělou formou může nakonec být rozhodující. Nadal je sice odpočatý ale zároveň taky ho zatím neměl moc kdo potrápit.
Reagovat
Mayo
Vidím to tiež tak.
Reagovat
smazaný uživatel
Ber to tak, že keď Rafa prehrá, konečne sa do diskusie zapoja aj tí, ktorí antukovú sezónu TP len čítajú :)
Reagovat
Faddova
bez toho bych se klidně obešla :-P
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist