13. den na French Open: Muži hrají o finále, deblistky o titul

5. 6. 2009, 09:55
Aktuality 0
Tenisové French Open má dnes na programu oba semifinálové zápasy mužské dvouhry. Na kurtu Philippa Chatriera nastoupí od 13 hodin Švéd Robin Söderling proti Chilanu Fernandu Gonzalezovi. Po nich bude soupeřem turnajové dvojky Rogera Federera nebezpečný Argentinec Juan Martin del Potro. Odpoledne se na kurtu Suzanne Lenglenové uskuteční finále ženské čtyřhry.

Robin Söderling šokoval vítězstvím nad Rafaelem Nadalem ve čtvrtém kole a v semifinále grandslamového turnaje si zahraje poprvé v kariéře. To Fernando Gonzalez, jenž vede ve vzájemných duelech 4-3, už hrál dokonce finále Australian Open. Před dvěma lety v něm nestačil na Federera. Na Roland Garros je mezi nejlepší čtyřkou poprvé.

Roger Federer je jen dva zápasy od splnění svého snu, kterým je zisk posledního velkého titulu. Proti Del Potrovi se zatím postavil pětkrát a neztratil ani set. Na letošním Australian Open dokonce mladého Argentince vyprovodil s dvěma "kanáry".

Zhruba od 15:00 hodin se bude v Paříži hrát o titul v ženské čtyřhře. Obhájkyně titulu Španělky Anabel Medinaová Garriguesová a Virginie Ruanová Pascualová narazí na dvanáctý nasazený pár Azarenková/Vesninová. Ruanová Pascualová může debl žen v Paříži vyhrát již pošesté.

Páteční program tenisového French Open:

Kurt Philippa Chatriera (začátek ve 13:00):
Söderling (23-Švéd.) - Gonzalez (12-Chile), Del Potro (5-Arg.) - Federer (2-Švýc.).
Kurt Suzanne Lenglenové (nejdříve v 15:00 hodin):
Medinaová Garriguesová/Ruanová Pascualová (3-Šp.) - Azarenková/Vesninová (12-Běl./Rus.)

Kompletní páteční program.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist