13. den na Wimbledonu: O titul hraje Kristýna Plíšková, ženy i deblisté

3. 7. 2010, 10:20
Previews 3
Ve Wimbledonu se dnes hraje o první tituly a ve hře je také česká tenistka! Osmnáctiletá Kristýna Plíšková se prodloužit svou neporazitelnost na trávě a zakončit skvělý turnaj cenným triumfem ve dvouhře juniorek. O trofej se porvou také Serena Williamsová se Zvonarevovou, a ve čtyřhrách muži i ženy.

Kristýna Plíšková před týdnem ovládla turnaj na trávě v Roehamptonu a ve Wimbledonu až na jediný zápas soupeřky přejela. Vyhrála tak už 11 zápasů v řadě.

"Moc bych tu chtěla vyhrát a udržet neporazitelnost na trávě," řekla po semifinálové výhře Plíšková, jež byla už letos v Melbourne v semifinále. Australian Open pak vyhrála její sestra Karolína.

"Bylo by hezké mít doma dva tituly," zasnila se Kristýna. Ve finále od 15:00 hodin SELČ ji na kurtu číslo jedna čeká v prvním vzájemném zápase desátá nasazená Sachie Ishizuová. Sedmnáctiletá Japonka včera vyřadila domácí Robsonovou, jež zastavila Kristýnu v lednu v Austrálii.

Finále dvouhry žen:
Serena Williamsová - Věra Zvonarevová 5-1

Více pozornosti bude ale upřeno na centrkurt, kde bude bojovat o třináctý grandslamový titul ve dvouhře americká tenistka Serena Williamsová. Obhájkyně loňského triumfu nastoupí rovněž v 15 hodin proti Rusce Věře Zvonarevové.

Světová jednička Williamsová vyřadila v semifinále českou soupeřku Petru Kvitovou po setech 7-6 6-2. Zvonarevová prošla do svého prvního grandslamového finále v kariéře jako 21. nasazená hráčka.

Ruska má o své taktice jasno: "Zůstat stále u agresivní hry. A nenechat Serenu zápasu dominovat, to se s ní pak nedá hrát. Vím, že je to velká bojovnice. Až půjdu na kurt, tak budu očekávat těžký zápas. Pokusím se bojovat o každý míč, budu se snažit jí to dělat těžké a žádný míč jí nedarovat zadarmo."

V All England Clubu se rozhodne i o vítězích mužské a ženské čtyřhry. V obou případech bude titul v rukách nečekých vítězů. Z osmi finalistů má grandslamový titul jen Věra Zvonarevová, jež dvakrát vyhrála v mixu a jednou v deblu žen.

- WIMBLEDON (Velká Británie, tráva) -
sobotní program (03. 07. 2010)

Centrální kurt (začátek 15:00 SELČ):
finále dvouhry žen: S. Williamsová (1-USA) - Zvonarevová (21-Rus.)
finále čtyřhry mužů: Lindstedt, Tecau (16-Švéd./Rum.) - Melzer, Petzschner (Rak./Něm.)
finále čtyřhry žen: Vesninová, Zvonarevová (Rus.) - Kingová, Švedovová (USA/Kaz.)

Kurt č. 1:
15:00 finále dvouhry juniorek: Kristýna Plíšková (9-ČR) - Ishizuová (10-Jap.).

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
To je škoda. Obě utkání začínají v 15 hodin. Sice přenos v TV půjde z obou kurtů naživo, jeden kurt můžu klidně v přijímači nahrát na disk, ale vidět pak záznam už není ono.

Moc bych to Zvonarevce přál, po tolika letech ve špičce si velký titul zaslouží víc než ta trapná jehovistka, která viditelně na ostatní turnaje kašle. Tenistky hrají i mimo grandslamy naplno, ale Serenka tam jezdí jen z povinnosti.
Reagovat
smazaný uživatel
da se to sledovat nekde na internetu, mam na mysli juniorky ??
Reagovat
smazaný uživatel
Zeptej se na diskuzi, já na nevalné streamy v miniaturním okně nikdy nekoukám.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist