13. den v Melbourne: Finále Šarapovová - Azarenková, Štěpánek o titul z deblu

27. 1. 2012, 18:00
Previews 78
Finále dvouhry žen bude hlavním bodem sobotního programu tenisového Australian Open. O titul a zároveň post světové jedničky bude v melbournské Areně Roda Lavera od 9:30 hodin SEČ hrát Maria Šarapovová a třetí nasazená Viktoria Azarenková z Běloruska.České fanoušky ale bude zajímat i finále čtyřhry mužů s Radkem Štěpánkem.

Dvě velké mety jsou v sázce ve finále ženské dvouhry na tenisovém Australian Open. Vítězka se stane v sobotu královnou Melbourne a v pondělí usedne na tenisový trůn. Pro Rusku Marii Šarapovovou hovoří zkušenosti z pěti odehraných a tří vyhraných grandslamových finále, pro Bělorusku Viktorii Azarenkovou zase forma, s kterou
v posledních měsících vítězí.

Azarenková postoupila do grandslamového finále na pětadvacátý pokus, Šarapovová už má tituly z Wimbledonu, US Open a právě z Australian Open. Na něm triumfovala před třemi lety, což bylo dosud její poslední finále.

"Tohle mě nestraší. Makala jsem, abych se až sem dostala, tak proč se tím stresovat? Chci vyhrát, na to se soustředím," řekla Azarenlová. "Je skvělé, že jsem znovu v grandslamovém finále, to je vždycky můj cíl," prohlásila Šarapovová.

V minulosti se obě střetly šestkrát a mají vyrovnanou bilanci 3-3. Na tvrdém povrchu odehrály čtyři zápasy a stav je 2-2. Ve finále dvakrát uspěla Azarenková, která na amerických betonech vyhrála ve Stanfordu 2010 a loni v Miami.

Pokud vyhraje Azarenková, stane se po Martině Navrátilové a Srbce Aně Ivanovičové třetí hráčkou, která bude v čele žebříčku po prvním vyhraném grandslamu. Šarapovová už stanula na vrcholu několikrát, celkem byla první 17 týdnů.

Obě finalistky ztratily v turnaji jen dva sety a musely shodně bojovat ve třech setech v semifinále. Šarapovová vyřadila českou naději Petru Kvitovou a Azarenková obhájkyni titulu Belgičanku Kim Clijstersovou.

"Azarenková hraje výborně, je agresivní a moc nezkazí. Bude důležité zvolit správnou taktiku," uvažovala před finále Šarapovová. "Známe se dobře, hrajeme trochu podobně. Bude to bitva o každou výměnu," řekla Azarenková.

V neposlední řadě bude zápas patřit k nejhlučnějším finále v historii. Azarenková i Šarapovová při úderech silně hekají, Běloruska altově a Ruska v hudební stupnici o kousek výše. Diváci v Melbourne během turnaje Azarenkovou napodobovali. "Nevadí mi to," tvrdila tenistka. Šarapovové vřeštění kritizovala Agniezska Radwaňská z Polska. "Není už doma, zatímco já pořád hraju?" reagovala Šarapovová.

V Austrálii je vřeštění tenistek velké téma. V novinách se objevovaly titulky "Šarapovová do čtvrtfinále. Vřísk!", nebo "Vřeštěte, když jste šťastní". Mnoho lidí diskutuje na sociálních sítích a vyjadřuje se, jak tenistky v tomto směru zastavit. "Nejlepší by bylo, kdyby diváci na protest odešli z hlediště sledovat jiný zápas a ty dvě ať si vřeští v prázdném stadionu," napsal fanoušek na foxsports.com.

Finále dvouhry žen začne v 9:30 středoevropského času, vítězka získá 2,3 milionu australských dolarů, přes 47 milionů korun.

Po ženském finále bude následovat souboj o titul ve čtyřhře mužů, o který bude usilovat Radek Štěpánek. Český daviscupový reprezentant je ve svém druhém finále a útočí na první grandslamový titul. Společně s Indem Leanderem Paesem je čekají první nasazení bratři Mike a Bob Bryanové, už pětinásobní vítězové turnaje.

Štěpánek s Paesem už v roce 2004 vyhráli turnaj v Delray Beach a celkem po svém boku odehráli 14 zápasů. Z nich prohráli jen dva, oba s bratry Bryanovými.

Paes už ve čtyřhře mužů získal šest titulů, ten z Melbourne mu ale stále chybí. Zítra tak může zkompletovat kariérní grandslam.

Třiatřicetiletí Američané zase usilují o celkově 12. společný titul, čímž by překonali historicky nejlepší výkon legendárních 'Woodies'. Náboj tak nebude chybět ani deblovému finále.

Vítězný pár si rozdělí prémii 454.500 dolarů, více než 9 miliónů korun. Poražení si přijdou na polovinu.

Z českých tenistů hrál finále čtyřhry v Austrálii naposledy Martin Damm právě ve dvojici s Paesem, v roce 2006 prohráli s dvojčaty Bryanovými. Jediný vavřín z mužské čtyřhry v Melbourne získal Petr Korda v roce 1996 se Švédem Stefanem Edbergem.

- Program 13. dne na Australian Open -
(sobota 28. ledna ... začátek v 9:30 hodin SEČ)

Rod Laver Arena:
Azarenková (3-Běl.) - Šarapovová (4-Rus.)
B. Bryan/M. Bryan (1-USA) - Štěpánek/Paes (ČR/Ind.)

kompletní program 13. dne

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

78
Přidat komentář
smazaný uživatel
nechápu, proč si ten komentátor neodpustí trapné kecy, jako která hráčka je inteligentnější či říkat věci, že když chcete vyhrát grandslam, tak si pozvěte Sharapovou do finále... řekl bych, že ty rádoby vtipy, jsou trapné a úplně bez respektu k hráčkám...
Reagovat
Heather_Fedex
az mi je masi moc lito- uz 2. finale v rade prohrala s mladou neskusenou hrackou.
a ted schvalne, jak bude vika vypadat v nove reklame turkish airlines???!!
:D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Mne spis zajima, jestli podrzi posledni oblibenou tradici holek.
Vitezstvi GS a v tom samem roce vypadek na jinem GS nejlepe hned v prvnim kole:D
Reagovat
Heather_Fedex
aza je pravdepodobne zcela jiste nejkonzistnejsi hracka ze vsech. a bude lepsi jednicka nez wozniacki (ne snadno se mi to povida) ale spolu s kvitovou muze dominovat. pak davam sanci jeste lisicke, mozna petkovic a mozna jeste radwanske
Reagovat
smazaný uživatel
Tak bohužel Maria prohrala...Ale strašně chybovala..Nevim proč se jí ve finále nedaří, ale řekl ybch že letos nakej ten GS vavřín urve :-) gratulace Vice
Reagovat
smazaný uživatel
Stav 0:4 pro viku...This is clinical :D

Tohlo muze byt i s nulou, 2. finale GS za posledni rok, opet Marie nezvlada...
zvlastni, pritom ty zkusenosti ma, nejen z finalovych ucasti...ale i vitezstvi.
Reagovat
VlS
Kanár vyje hlasem Viky :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Urcite si GS zaslouzi. Delala si s Marii co chtela. Trochu me mrzi, ze to slo tak rychle, ... Viktoria nemohla sama uverit, jak to slo hladce. Doufam, ze na pristim GS uvidime trosku vyrovnanejsi souboj, a nejlepe finale bez Marie - nic proti Marusko:D
Reagovat
smazaný uživatel
Trochu mi to pripomina finale Wimbledonu 2011.
Maria take do toho finale vletela lepe, hned sebrala podani...no a jak to pak dopadlo...Tohle ma jak pres kopirak, drsne.
Reagovat
VlS
No, tak to začíná smrdět kanárem. Řeže do toho víc a víc a viditelně taky nemá žádnej plán B. No právě padlo 5:0
Reagovat
smazaný uživatel
Vypada to tak, ted uz to je vic jednostranne nez ve Wimbledonu. Snad Maria jeste neco proboha udela. Jinak by to bylo dost slabe finale GS...
Reagovat
Tenista
OT: omlouvám se za OT, ale nevíte o nějaké stránce se statistikama, kde bych mohl najít informace o breakballech, vyhraných % podání po první a druhém servisu apod, které třeba dávají místní tipsteři? díky
Reagovat
VlS
Na oficiálních stránkách na score boardu si zapni statistiku
Reagovat
Tenista
což o major turnajích já vím, právě jsem se ptal spíš na ty menší turnaje jako třeba Challengery apod, jako je ted v Heilbronnu a tak, jsem se blbě vyjádřil...právě tuším Jestřáb tam psal do analýzy něco ve smyslu, že Berrer zachraňoval s Dancevicem 15 breakballů, a proto hraje Stebeho apod
Reagovat
VlS
http://www.coretennis.net/
Reagovat
Tenista
díky
Reagovat
smazaný uživatel
Vika hraje zatím naprosto skvěle.
Reagovat
smazaný uživatel
uprimne - hraje presne to, co jsem od ni cekala, ale srdci neporucis... :-) Snad to Masa jeste utluce..... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Neutluče.. , ta konzistence její hry je neskutečná. Ale je to pěkné pokoukání, žádné nervy, pohodička :-)
Reagovat
smazaný uživatel
ja to dobre vidim, to ja jen ze vzdoru .... :-(
Reagovat
smazaný uživatel
To skončí snad kanárem... :( Dovolím si tvrdit, že Petra by byla těžší sousto.
Reagovat
smazaný uživatel
je to pravdepodobny, Mase se dneska vubec nic nepotkava....
Reagovat
smazaný uživatel
A je to. Já jí to přeju, je to zasloužené, i když to nemuselo být tak jednoznačné.
Reagovat
smazaný uživatel
nojono..... ale gratulace, budu si rikat, ze vyhral tenis a to prece nemuze byt spatne.... :-))
Reagovat
mac.hall
Ne že bych byl horlivý fanoušek Viky, ale již před zahájením AO jsem ji považoval na rozdíl od Petry za největší favoritku na celkové vítězství. Nemá to nic společného s faktem , že bych snad Petře titul nepřál. Při posuzování úrovně jejich tím rozhodujícím jazýčkem na vahách je skutečně alarmující nevyrovnanost výkonů Petry. U ní se dalo uvažovat o vítězstí jen v případě , že se vyvaruje těch slabších chvil ,kdy dělá na hráčku jejího žebříčkového postavení nepřiměřené množství zbytečných nevynucených chyb.I semifinále je pro Petru vynikající výsledek ale pokud bude do budoucna chtít vyhrávat velké turnaje, bude muset zapracovat na mezihře , získání jistoty. Když když srovnáme tento aspekt hry s hráčkami první desítky žebříčku, je Petra jasně nejhorší s velkým náskokem a to ji stálo i titul v AO. V dnešním finále favorizuje Viku tak 80 : 20 % , tedy , pokud ji nezradí psychika. Myslím ale , že je již natolik zkušená , že to snad pro ni nebude problém. Ale na druhou stranu první finále Grand Slamu je první finále. Viky hraje tenis podobně jako Petra s řadou tvrdých úderů, jimiž tlačí soupeřky do defenzivy a vítězných úderů. Nevynucené chyby jsou u ní ve srovnání s Petrou výrazně méně zastoupené. A to je ten největší rozdíl v jejich hře. Přesto považuji Petru za lepší tenistku ale jen když předvádí svou nejlepší hru. .
Reagovat
smazaný uživatel
S mnohým souhlas, s něčím přece jenom ne. Taky si myslím, že Vika vyhraje, hraje teď opravdu výborně.
Ano, Petra je ve statistice UE nejhorší z první desítky, ale je zároveň nejlepší v počtu winnerů. Jedno bez druhého nejde, nebo pokud by šlo, tak se ty zápasy ani nemusejí hrát a nikdo by neměl vůbec šanci, ale já myslí, že to prostě nejde.
Petru tentokrát nestálo titul to, že dělá velký počet UE, což je sice s podivem, že i pře tak velký počet mohla vyhrát... Petru stálo finále (a neříkám titul, protože k tomu je ze semi ještě daleko) právě to, že v rozhodujících chvílích hrála málo odvážně a snažila se hrát na jistotu, kterou pořád po ní mnozí chcete. Mě na Petře mrzí jena věc, že někdy prohrává zbytečně gamy, ve kterých už třeba vede 40:0, ale to nebyl případ toho semifinále. to, že Petra prohrává někdy zápasy, ve kterých má velké šance vyhrát, to je myslím ještě nezkušeností. S Na Li to byla trochu ztráta koncentrace, když už se zdálo, že je to jasné. S Mašou bych řekl nesprávné dávkování plánu A a plánu B. Ale i kdyby se do toho finále dostala, měla by to s Vikou při aktuálních formách obou a vzhledem na povrchu, na kterém se hraje moc těžké.
Reagovat
smazaný uživatel
S hodnocením hry Petry souhlas. Proto jsem už dříve nastolil dotaz,zda pan Kotyza(bezesporu Petře pomohl),má ještě stále Petře co nabídnout. To je ale Petřina věc.
Reagovat
VlS
Ty víš, že Petře fandím skorostejně, jako ty, ale jsem k její hře trochu kritičtější a když hraje špatně, tak to napíšu. Nesouhlasím s tebou, že prohrála kvůli malé agresivitě. Prohrála kvůli zbytečným UE v big pointech, naopak, když se v několika výměnách mezi 5. a 9. gemem dokázala soustředit a držet míč ve hře, když neměla pozici k jasnému zakončení , tak bod získala.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale VISi, já přece nejsem k Petře úplně nekritický. Tobě nepřišlo, že zvlášť na těch brejkbolech na 3:2 hrála Petra neskutečnou údržbu, která nikam nevedla a díky které se dostávala pod postupně narůstající tlak Máši?? Místo toho aby tam zkusila prásknout jednu ránu a celé to zvrátit? Myslím, že těch bigpointů ve třetím prohraných takto bylo více než těch prohraných UE a nebo vyhraných Mášou.
Reagovat
smazaný uživatel
budu fandit Mashe, protože nebude mit tak velky naskok na Kvitovou jako Vika. Každopádně kdyby nebyla šance ohrozit žebříčkově Petru tak bych fandil Vice... je mi sympatičtější
Reagovat
smazaný uživatel
Tak, tak, nakonec kdyz to vyhraje Sarapka, lip pro Petru. Stejne si myslim, ze tak za dva, tri roky budou Vika s Petrou Sarapku s prehledem valcovat. U Petry to chce jen vic zkusenosti a hlavne vic klidku.
Reagovat
smazaný uživatel
vzhledem k casovemu presu resit odmitam, jednani by byla stejne prekotna a neucinna... :-)) Viktorka hraje tvoriveji, ale moje sympatie rozhodne nema, Maso, je to na tobe!! :-)

A jsem moc zvedava, jak Stepec .....
Reagovat
smazaný uživatel
Doufam, ze vyhraje Vika, zaslouzi si to vic, nez kterakoli jina zenska na tomhle turnaji. Navic, uprimne receno, Sarapku nemusim a je mi vrcholne nesympaticka.

Jinak, muj kolega, American, celkem slusnej tenista, zensky tenis diky jecicim protagonistkam nesleduje, protoze mu to proste vadi. I tento postoj je treba respektovat.
Reagovat
Jan
Mně to celkem nevadí.
Reagovat
smazaný uživatel
Finále Máši s Vikou bude pěkný zápas. Komu vadí,že jsou obě tenistky hlučné, nemusí se dívat, nikdo ho nenutí. A těm, kteří z hledíště vyjí na Viku, doporučuji, at' raději sedí doma na prdeli. Stejně jde jen o pár pitomců, hlediště se zaplní i bez nich. Já se na to utkání podívám v televizi rád, bude to zajímavý zápas, šance vidím tak 50 na 50.
Reagovat
smazaný uživatel
myslím, že i nezaujatý divák chce vidět dobrý tenis, které obě předvádí, ale nemusí u toho poslouchat, která přeřve druhou... přijde mi od lidí docela špatný, že lidi, kterým to vadí či je jim to nepříjemné, jsou posíláni někam... nechápu, že ta druhá strana neumí uznat, že to ječení či řvaní může někomu vadit a že by se dalo hrát i bez něho...
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud někomu vadí hlučnost těchto tenistek, ale zápas chce sledovat, pak doporučuji: U televize vypnout, nebo ztlumit zvuk a v hledišti špunty do uší. Mně to nevadí.
Reagovat
smazaný uživatel
Come on Vika!!! Cítím ve vzduchu parádní finále a ti, co se na něj nebudou dívat jen kvůli řvaní, tak prohloupí.. Prostě je už sakra respektujte, stejně je nezměníte! Hlavní důvod je předvedená hra a ne nějaké zvuky..
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas! Já bych nejradši všechny ty kritiky připoutal k televizi, sebral jim ovladač, zapnul finále a volume doprava! Takhle krutej bych byl. :D
Reagovat
smazaný uživatel
a ještě rozkecal po okolí, že mají doma orgie nebo co, ať si jdou všichni poslechnout :)
Reagovat
smazaný uživatel
A ještě jim nasadit sluchátka ať to má větší efekt :D
Reagovat
smazaný uživatel
Proste kruty John Monty :D
Moje zena by te asi potom tim ovladacem utloukla :D

Tak, jak vam to nevadi, musis pochopit, ze vzdy budou i taci, kterym to vadi...tohle bylo uz za Selesove a bude to asi i za 100 let:)
Reagovat
smazaný uživatel
Haha. :D Máš pravdu, je třeba respektovat i opačné názory. Ale rozhodně se mi nemůžou líbit posměšky nebo urážky. Taky nechápu novináře, proč tím holky pořád otravujou. Přitom vlastně nedělají nic zakázaného. Jak píše Adam: Stejně je nezměníte! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Novinare bych nebral vazne. Vzdy si budou vybirat cilene temata, ktera budou davat podnet k tomu, ze se pak lide budou o tom dohadovat, tim vic se o to zajimat, kupovat noviny, cist clanky na portalech, hadat se na diskusich atd. Novinare asi take nezmenime:)

Vsechno co delame ma nejake nasledky se kterymi musime pocitat. To je asi jasne. A nikdy to asi nebude tak, ze cokoliv delas, vzdy to bude jednostrane kvitovano nebo zapirano...

Ovsem uznavam, ze jen nekoho urazet pro-forma, to asi neni uplne nejslusnejsi:) Ale bez trochu vtipu a nadsazky... to take neni ono:)
Reagovat
smazaný uživatel
Absolutně souhlasím. :)
Reagovat
VlS
No vidíš jak se Vám opět podařilo oživit debatu o řevu. Kdo by o tom náhodou zítra nijak nepřemejšlel se na to teď soustředí.
Můj názor na to znáš.
Reagovat
smazaný uživatel
Znám. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Jsou i ti, co to nepotrebuji pripominat a stejne to budou vnimat :D

Ja treba Tvuj nazor na to neznam :D
Reagovat
VlS
Považuji to za taktický nesportovní akt určený ke ztížení hry soupeřky. Souhlasím zcela s Martinou Navrátilovou.
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyz ted nebudeme brat v uvahu rev Marie and Marie.

Tak, co treba Francesca?, me se osobne zda, ze to neni cilene...Kdyz jsem ji sledoval v Cinci, nebo kde to bylo, tak to svoje Ahyyy bylo slyset, ale ne vzdy, cim silnejsi uder, tim vic Ahyyy. Volej na siti bez Ahyyy:)

Jak tohle by resila Martina? Nebot, to by take mohlo nekomu vadit. Co vic, tak fans si s ni delaji jeste vetsi bzundu nez z Viktorie...
Reagovat
poutnik
100 procentně souhlasím, přes veškeré obhajování jejich fanoušků, nejde o nic jiného než o psychologický nátlak, což by podle mě potvrdil každý psycholog. Ten účinek tam je i když si to třeba soupeřka plně neuvědomuje.
Reagovat
poutnik
je rozdil mezi úmyslným řevem a zvukovým projevem vychzejícim ze snahy a usilí vkládeného do úderu, a to se da docela snadno rozpoznat
Reagovat
poutnik
*vycházejícím :-)
Reagovat
VlS
Je potřeba si vše rozdělit do dvou zásadních kroků. 1. krok je řešit - neřešit.
Myslím, že tenhle1. krok zatím nikdo neudělal, má své zastánce a své odpůrce.

Když bude jasný tento krok, že řešit, tak jak se snadno najde. Třeba úplně jednoduše - moc řveš, nebudeš hrát a tečka.

Nejjednodužší opatření fungují většinou nejefektivněji. Jak se někdo začne moc zabývat tím, co je moc a jak to definovat, tak se to celý dostane do slepý ulice. Co je moc musí zůstat na rozhodčím. Protože bude riskantní zařvat i málo, protože nevíš, co je pro konkrétního rozhodčího moc, výsledkem by bylo kýžené ticho.

Ale to je moc jednoduchý, tak to nemůže nikdo akceptovat, na tom by se mohlo nabalit málo právních, lékařských a dalších kapacit.

Ptal jsi se na Fran - její řev je stejně hnusnej jako řev Maši, ale přidal bych k tomu i hekání Davida Ferera.
Reagovat
smazaný uživatel
...ty uz to mas jako "mnozstvi vetsi nez male".. :-))
Reagovat
VlS
No, to je možná důsledek profesního vidění :-)), ale je to v podstatě jediná realizovatelná cesta. Když to budeš chtít řešit limitem v Db, tak začneš řešit problém, kde má být měření, v jaké vzdálenosti, jestli akustika kurt je standardní ....... bla, bla, bla. Touhle cestou se nemá smysl ani pouštět.
Reagovat
smazaný uživatel
"Nejlepší by bylo, kdyby diváci na protest odešli z hlediště sledovat jiný zápas a ty dvě ať si vřeští v prázdném stadionu," napsal fanoušek na fo*sports.com.

Staci, kdyz fanousci prijdou az na ctyrhru:D
Reagovat
VlS
píšou kde co. Přímo na webu AO se rozčiluje Američanka na Mašu, že buď ať si vezme občanství USA a hraje za ně, nebo ať táhne z FL do Ruska. Že Vika žije někde v CA jí asi naštěstí uniklo.

Jak to vidíš Potkal vlka v zimě? Tipuji Viku (i jí to víc přeju)
Reagovat
smazaný uživatel
To je nějaká hodně slabomyslná paní... Musím tě trochu opravit. :) Vika žila hodně dlouho ve Scottsdale (Arizona), ale teď žije v Monaku. Asi minulý týden jsem tady uvedl, že Vika žije už dlouho v Americe, tak se musím omluvit za špatnou informaci. Opravdu tam žila dlouho, ale teď už je v Monaku. Pravděpodobně se tam přestěhovala teprve nedávno. Věř nebo ne, ale jako první jsem se tuhle informaci dozvěděl od Šímy z Eurosportu. :D Pak jsem si to ověřil i na stránkách WTA a dokonce se tomu věnuje i český bulvár... Aspoň teď můžou drbat s Caroline, když obě bydlí v Monaku (ta fotka je výborná). :D
http://www.ahaonline.cz/clanek/sport/68761/wozniacka-azarenkova-sousedky-z-baraku.html
Reagovat
smazaný uživatel
1/Rvani mohou asi jen vyresit samy holky na kurte, te ktere to opravdu vadi, tak jde k empajru a poprosi aby empajrovy rekl to slavne - quiet please a opakovane, nejlepe po kazde vymene :D. Ale podle mne zadna na to nema, takze se to asi nikdy nevyresi. Nevim, kolik let ubehlo od Selesky, ale uz to nejaka doba je.

2/Tipovacka se mne libi, je to fajn odreagovani...Normalne nesazim, ale s vami tady si rad si vzdy zatipuji. Obcas si svatecne s hecu vsadim na vitezku turnaje, ale ja to vetsinou netrefim:). Jen jednou se mi to povedlo. Pred AO jsem dal na Mari, mela priznivy kurs...Takze to vyhraje Viktorie:D
A tak uprimne, asi bych to vice pral i Viktorii, aspon strasne nerve a vyje jak vlcice:D
Takze s Tebou ted asi souhlas - Viki:) Alespon v mych ocich vypada herne trosku lepe. Bude jeste rozhodovat jak se s tim finale srovna, jestli nebude z toho nejak nervozni. Ale je videt, ze po psychicke strance je pripravena dobre.
Reagovat
VlS
Adresa Monte Carlo, Monaco, většinou nic nevypovídá o tom, kde člověk žije, ale o tom, kde má daňovej domicil. Když si projdeš seznam, tak bys řekl, že se tam lidi na ulici navzájem musí utlouct raketama, ujezdit formulema a tak dál. Nepředpokládám, že Vika je skutečně sousedkou Tomáše Berdycha :-)
Reagovat
smazaný uživatel
To máš pravdu. :) Jasně, je to hlavně kvůli daním. Oni taky pořád jezdí po turnajích... Ale myslím, že jsem jednou na twitteru zaznamenal, jak se Caro ptala Viky, kdy přijede do Monaka. Takže tam asi občas budou. :)
Reagovat
smazaný uživatel
jak je to vlastně s těma daněma? já myslel, že se odvádí tomu státu, ve kterém získají vyhrané prize money, ale vím, že se i něco odvádí i ve státě, ve kterém žijeme či tak, moc se v tom nevyznám...

jinak myslím, že hráči v tom Monaku jsou, když nejsou na turnajích, tak tam relaxují, odpočívají, připravují se na další turnaj... něco jako když se Štěpec objeví v Praze či Bradentonu...
Reagovat
VlS
To není na článek v diskusi a ani na mě. Obecně záleží na tom, jestli mezi státy existuje dohoda o zamezení dvojího zdanění (většinou existuje), ale Price money nejsou jediné peníze, o které jde. V řadě případů (např. Maša) to je jen zlomek výdělků.
Domocil v Monacu má řadu výhod (tuším, že jako jeden z prvních tenistů s tím začal Borg).
Reagovat
smazaný uživatel
Jedna věc je stejně zajímavá. Pokaždé když Masha a Vika dojdou na grandslamu daleko, tak se začne řešit hlučnost a decibely. Moc dobře si pamatuju loňský Wimbledon (Masha: finále, Vika: semifinále). Naopak na loňském US Open se o něčem takovém vůbec nemluvilo, protože obě skončily brzy (ve 3. kole). Není to spíš proto, že jim někdo nedovede odpustit úspěch? Třeba Larcher de Brito nikoho netrápí, protože není ani v první stovce...

Já se teda na tenis radši dívám, než abych ho poslouchal, ale zvuk mám puštěný úplně normálně a stejně tak tomu bude i zítra. Věřím, že to bude skvělá podívaná a obě finalistky předvedou to nejlepší. Nenechte se nikým a ničím otrávit, holky! LET'S GET LOUD! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Hele, to je celkem pochopitelné, že když hraje finále Maša s Vikou tak se bude mluvit o řvaní. :-) O finále se prostě mluví víc, než o 2.kole a tedy se mluví o všem. Kdyby hrály Petra s Kim, tak se o řvaní prostě mluvit nebude. I když jsem si už zvykl, tak by se holky trošku krotit mohly, alespoň trocha snahy, kdyby byla vidět.
Jsem zvědav, jestli se Vice nerozklepou kolena z prvního GS finále, ale myslím, že ona není z těch, takže vyhraje.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo asi máš pravdu, tenis to bude dobrej, obě jsou výborný tenistky. Ale ten vřískot se řeší často, spíš nikdo nemůže najít řešení, paní Navrátilová o tom mluví už dlouho. Ale co s tím? Ty holky nemá cenu nutit, ať přestanou hekat, to spíš skončí s tenisem a to by byla škoda. Ale stejně to bude hroznej řev, to asi u telky tak není slyšet, ale na centrkurtu to bude asi síla, no co, ať se dívají v telce a jdou na stadion lidi, kteří tento zápas zajímá a je to!
Reagovat
smazaný uživatel
No dobře, ale nemělo by se víc mluvit o jejich hře? Na to se jaksi zapomíná... Asi to není tak senzační téma jako "nejhlučnější finále v historii". Ale nebudu se rozčilovat, protože teď k tomu opravdu nemám důvod. :)

Na zítra se moc těším. Dvě moje favoritky ve finále grandslamu, to se neděje každý den. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Monty, jasně, že by se nejvíce mělo mluvit o jejich hře. Pak dlouho nic, pak o jeich kráse :-) a nepatrně by se možná mohlo utrousit něco o jejich ječení, které jejich kráce vůbec nesluší :-)))
PS: Myslím, že se tohodle finále ještě letos někdy dočkáš, to je celkem pravděpodobné.
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak, ale mně se holky líbí se vším všudy. :) No já bych nerad něco zakřiknul. Loni jsem měl v semifinále grandslamu pokaždé komu fandit, ale ve finále byla "jenom" Masha ve Wimbledonu. Musím si to prostě užít. :)
Reagovat
Fandina
Upřímně řečeno Vika žádnou extra krasavicí není jsou tam mnohem hezčí. Ale hraje dobře.
Reagovat
smazaný uživatel
Vika je podle mě čtvrtá nejkrásnější tenistka. Kdybys byla kluk a ještě k tomu dolňák, tak bys to pochopila. :D
Reagovat
Fandina
Tak si to tak neber. Prostě se mi nelíbí její velký obličej tvrdé rysy a velký zahnutý nos. Nemluvím o sexepílu tam samozřejmě nemohu posoudit. Jen posuzuji to čemu se běžně říká ženská krása. Hraje ale pěkně.
Reagovat
smazaný uživatel
V pohodě. :) Nevím proč, ale holky s velkým nosem se mi většinou líbí... No právě, sex-appeal je to správné slovo. Myslím, že Vika ho má na rozdávání. :)
Reagovat
Heather_Fedex
uzite si: http://gototennis.com/wp-content/gallery/french_fhm/french-fhm-azarenka.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
To už jsem viděl. :) Do stejného vydání se v roce 2009 fotily Vika, Dominika Cibulková, Anna Chakvetadze a Alona Bondarenko.
http://www.womenstennisblog.com/2009/05/28/bikini-photos-azarenka-cibulkova-bondarenko-chakvetadze-in-french-fhm/
Reagovat
smazaný uživatel
Ty jsi ale rozumbrada, podívej se na sebe.
Reagovat
Fandina
copak copak .......... se Vám nelíbí na mých příspěvcích že taková reakce na popis obličeje nebo nosu Viky. Jestli jsem Vám někdy šlápla na kuří oko tak si ho pofoukejte, můj úmysl to nebyl, protože Vás neznám a soudím jen podle toho co dáváte na papír... úsměv
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist