13. den ve Wimbledonu: Federer útočí na osmou wimbledonskou trofej. Zastaví Čilič legendárního Švýcara?

16. 7. 2017, 09:00
Previews 95
Poslední den letošního ročníku nejslavnějšího a nejstaršího turnaje světa nabídne mužské finále, v němž proti sobě nastoupí sedminásobný šampion Roger Federer a chorvatská jednička Marin Čilič. Finále startuje v 15:00 SELČ na centrálním dvorci. Junior Michael Vrbenský bude bojovat o titul ve čtyřhře. Rozdávat se budou ještě další tři trofeje.

Poslední český zástupce Michael Vrbenský se dnes popere o svůj premiérový grandslamový triumf. Sedmnáctiletý Čech bude hrát po boku Rakušana Jurije Rodionova finále juniorské čtyřhry. Čelit budou druhému nasazenému páru Axel Geller/Yu Hsiou Hsu.

Na programu jsou kromě nejdůležitějšího nedělního souboje ještě tři další finále. Ve finále smíšené čtyřhry proti sobě nastoupí nejvýše nasazení Jamie Murray s Martinou Hingisovou a Henri Kontinen s Heather Watsonovou. Trofej tak alespoň zčásti zůstane na domácí půdě.

Ve finále juniorů si to o titul rozdají Axel Geller z Argentiny a Alejandro Davidovich Fokina ze Španělska. Vítěz bude slavit premiérový grandslamový triumf.

Do finále čtyřhry juniorek postoupily Američanky Catherine McNallyová s Whitney Osuigweovou. Pokud dnes porazí duo Olga Danilovičová/Kaja Juvanová, navážou na včerejší triumf krajanky Claire Liuové ve dvouhře.


Finále: Roger Federer - Marin Čilič
Na posvátném wimbledonském centrálním dvorci se od 15:00 SELČ utkají o mužskou trofej největší favorit Roger Federer a sedmý nasazený Marin Čilič.

Po roce se znovu potkávají ve Wimbledonu. Loni ve čtvrtfinále zvítězil po obratu z 0-2 na sety a po odvrácení tří mečbolů Švýcar. "Měl jsem kupu štěstí, že jsem vyhrál," uvedl.

Čilič ze sedmi odehraných duelů vyhrál jediný, když před třemi lety na US Open v cestě za svým jediným grandslamovým titulem Federera přehrál v semifinále. "Tam hrál naprosto neuvěřitelně," chválil Čiliče.

Letos ovšem Federer suverénně míří za osmou wimbledonskou trofejí. S předchozími šesti soupeři neztratil set a dohromady pouze čtyřikrát přišel o servis. "Cítím se parádně. Na trávě jsem jako doma," řekl letos "znovuzrozený" Federer, který letos vyhrál 30 z 32 utkání.

První pozlacený wimbledonský pohár zvedl nad hlavu před 14 lety. "To mi přijde jako pravěk, tehdy jsem měl cop," vzpomínal Federer. Wimbledon naposledy ovládl před pěti lety. "Zdá se to dávno, ale není to taková propast. Především beru jako čest, že jsem vůbec znovu ve finále. A cítím se připraven, doufám," konstatoval.

Pozlacený wimbledonský pohár letos získá Roger Federer, nebo Marin Čilič

Čilič pro něj však nebude lehkým soupeřem. Chorvat si věří a prezentuje se na wimbledonském pažitu i v průběhu celé letošní travnaté části sezony vynikající formou. "Věřím si. Mám na to odehrát proti komukoli skvělý zápas. Wimbledon sice je jako Rogerův domov, na centru se cítí nejlépe a zná tam každou píď, ale dá se porazit," řekl Čilič.

Wimbledon v minulosti dobyl jediný Chorvat. V roce 2001 vyhrál na wimbledonské trávě sedm zápasů v řadě Čiličův bývalý kouč Goran Ivaniševič. "Každý v Chorvatsku ví, co dělal v den, kdy Goran vyhrál. Já byl na letním tenisovém kempu. Koukali jsme s ostatními kluky, nebylo nám ani třináct, a pak jsme to oslavili," řekl Čilič.

Federer se od French Open 2006, od té doby si zahrál o grandslamový titul celkem 20krát, teprve pošesté v grandslamovém finále střetne s někým jiným než s členem tzv. "velké čtyřky".

"Díky bohu za to. Je to příjemná změna, nehráli jsem spolu (s Čiličem) třicetkrát a musím si osvěžit paměť. Ale neznamená to, že to bude lehčí. S Marinem to byl vždy boj, a když mu dáte prostor, míč rychle uklidí," řekl Federer.

Ve finálových bojích má fantastickou bilanci 18-10. Jen jedna z deseti porážek přišla od tenisty, jenž není členem "Big Four". Před osmi lety na US Open dokázal Federera přehrát Juan Martín Del Potro.

Pokud Federer získá osmou wimbledonskou trofej, bude v pondělí figurovat v žebříčku ATP na třetím místě. Čilič by se v případě triumfu poprvé v kariéře objevil na pátém místě.

Suverénní Federer ve Wimbledonu ještě neztratil set

Nestárnoucí Švýcar letos vyhrál všechny velké turnaje, kterých se zúčastnil. Na kurty se vrátil na Australian Open a svůj návrat po půlroční pauze zaviněné zraněním kolene korunoval ziskem 18. grandslamového vavřínu. Poté vyhrál tzv. Sunshine Double, když ovládl Indian Wells i Miami.

Antukovou sezonu se rozhodl vynechat a do turnajového kolotoče naskočil na oblíbené trávě. Ve Stuttgartu sice překvapivě vypadl hned po prvním duelu, nicméně vše napravil o týden později v Halle, kde již podeváté v kariéře triumfoval.

Svou honbu za rekordní osmou wimbledonskou trofejí začal proti Dolgopolovovi, s nímž v předchozích třech soubojích neztratil jediný set. Ukrajinec set nevyhrál ani tentokrát, v průběhu druhé sady zápas pro zranění skrečoval.

Problémem nebyl pro Federera ani srbský tenista Lajovič a set neztratil ani s Mischou Zverevem. Beze ztráty setu zvládl také osmifinále s Dimitrovem, šanci nedal ani loňskému finalistovi Raonicovi a v semifinále vyřadil Tomáše Berdycha. Připsal si tak již jedenácté vítězství v řadě beze ztráty setu.

Pětatřicetiletý rodák z Basileje vévodí historickým tabulkám. Ve Wimbledonu si zahraje již jedenácté finále, čímž stanovil nový rekord v počtu finálových účastí na jednom grandslamu.

Sedmkrát zvedl nad hlavu pozlacený pohár pro vítěze (2003 - 2007, 2009 a 2012), třikrát se musel spokojit s trofejí pro poraženého finalistu (2008, 2014 - 2015).

Pětatřicetiletý Švýcar má také na kontě nejvíce grandslamových titulů (18), finálových (29), semifinálových (42) i čtvrtfinálových (50) účastí. Po semifinálové výhře se stal druhým nejstarším wimbledonským i grandslamovým finalistou otevřené éry. Nejstarším byl ve 39 letech Ken Rosewall v roce 1974.

Čilič je ve Wimbledonu ve finále poprvé

Čiličovi se úvod letošní sezony vůbec nepovedl. Vítěz US Open 2014 se probudil překvapivě na antuce, na svém nejhorším povrchu. Chorvatská jednička vyhrála turnaj v Istanbulu, došla do čtvrtfinále French Open a skvělou formu si přivezla i na trávu.

Na první letošní travnaté akci v Hertogenboschi skončil Čilič v semifinále a o týden později v londýnském Queen's Clubu mu ve finále jen těsně unikla druhá trofej z velmi prestižního podniku.

Ve Wimbledonu dlouho postupoval beze ztráty setu. Šanci nedal Kohlschreiberovi, Florianovi Mayerovi, Johnsonovi ani Bautistovi a čtvrtým rokem po sobě postoupil do čtvrtfinále nejslavnějšího turnaje světa.

V něm čelil Lucemburčanovi Müllerovi. Nejen že ztratil poprvé na turnaji set, nakonec z toho byla pětisetová bitva. Čilič zvítězil 6-1 v rozhodující sadě, prolomil čtvrtfinálové wimbledonské prokletí posledních let a poprvé v kariéře postoupil na třetím grandslamu sezony do semifinále.

V boji o postup do finále potvrdil roli favorita, když si poradil s přemožitelem obhájce titulu Andyho Murrayho - Samem Querreym. Američana přehrál ve čtyřech setech, srovnal svou bilanci v grandslamových semifinále na 2-2 a své wimbledonské maximum ještě vylepšil.


Přinášíme vám také přehledy jednotlivých dní:
1. den
2. den
3. den
4. den
5. den
6. den
7. den
8. den
9. den
10. den
11. den
12. den

WIMBLEDON 2017 - PROGRAM 13. HRACÍHO DNE
• CENTRE COURT • (od 15:00 SELČ)
1. Čilič (7-Chorv.) - Federer (3-Švýc.)
2. J. Murray/Hingisová (1-Brit./Švýc.) - Kontinen/Watsonová (Fin./Brit.)
• NO. 1 COURT • (od 14:00 SELČ)
1. Geller (Arg.) - Davidovich Fokina (8-Šp.) / junioři
• COURT 12 • (od 12:30 SELČ)
2. McNallyová/Osuigweová (4-USA) - Danilovičová/Juvanová (Srb./Slovin.) / junioři
• NEZAŘAZENO • (od 16:30 SELČ)
1. Rodionov/Vrbenský (3-Rak./ČR) - Geller/Hsu (2-Arg./Tchaj-wan) / junioři
Kompletní program 13. hracího dne
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

95
Přidat komentář
Roger_Federer
Kde ses ja mam po 6 mesicich erekci ;);)
Reagovat
a.magerova
No jo no jo.... byla jsem s janek_dou v boční uličce.... NESTÍHÁM... a to jsem ještě slíbila giginovi.... :-P
Reagovat
Roger_Federer
Hold misti rozdajka ;)
Reagovat
a.magerova
Tak rozdajka.... NĚCO bys mi mohl šoupnout, zadarmo by Ti nebylo blbý?!!!
Reagovat
Frantz
Narcis zatím bravurně ;-)
Reagovat
Vojtiik
no to teda, viď gumo
Reagovat
aligo
Neví někdo, jestli bude nějaký stream na hru o trůny dnes? :D
Reagovat
pockerface
Tak se jde na to! Rogere smázni ho :-) !
Reagovat
Tuttovka
Roger vybral příjem?
Reagovat
gigin
už masturbuju.
Reagovat
Lunej..
Už zase?
Reagovat
gigin
Ale už MTO a následná skreč.
Reagovat
a.magerova
Tenisový nebo golfový loket?
Reagovat
pockerface
já mám oba :-) a léčil jsem se s tím 10.měsíců.
Reagovat
gigin
Puchýř.
Reagovat
janek_da
kde?
Reagovat
gigin
Na duši.
Reagovat
a.magerova
Pofoukáme....
Reagovat
Lunej..
Držím ti dnes palce jako nikdy, buď v klidu a hlavně neblbni jako vloni. A i když ti možná nikdo z místních diváků moc tleskat nebude, tak neboj, v Praze potlesk bude. :) Zlom vaz. :)
Reagovat
sprchon
Ty tleská u televize? :D
Reagovat
Lunej..
Jasně, navíc jsem sama doma, tak můžu i křičet :D
Reagovat
sprchon
K tomu lahev nějaký zkvašeniny. :D Úplně to vidím.
Reagovat
Lunej..
Tss, ani náhodou. A ty važ slova, vzhledem k noclehu :D
Reagovat
sprchon
Tím jsem samozřejmě myslel kvalitní víno. :D
Tak a teď už psát nebudu. Svátek začíná. :)
Reagovat
pockerface
Tak jdu koukat na Studio na Nova 1. Ve studiu trenér Tomáše Martin Štěpánek.
Reagovat
Frantz
Rožírečku můj, už se na tebe nemůžu dočkat! Nemůžu vydržet ,až vyjdeš ze šatny a já konečně uvidím, v které nohavici ho dnes máš, ty můj chlupáči ušklebenej! Sice dobře vím, že by sis o mě ani kolo neopřel, ale mně to nevadí, jsem ti naprosto oddaná! Pokaždé, když ten můj nýmand doma na mě vleze, musím myslet jen na tebe, jelikož tě naprosto zbožňuju!!! Tak ať se ti dnes daři, ať tu můžeme společně s dalšimi fanatickými pacienty hromadně onanovat nad číslem 19!! Ale pšššššt, nazakřiknout!!!!
Tvoje a jen tvoje a.magorová
Reagovat
a.magerova
Už roky nemůžu pochopit, že si tady někdo furt urputně myslí, že zkoumám jestli vlevo nebo vpravo... ani v reálu tohle přes kalhoty neřeším... když chci, tak je dotyčnému prostě servu a pak už to jaksi není podstatné.... :-P

A kdybys mě měl napozorovanou/načtenou, tak bys nikdy nemohl napsat Rožírečku ani nic podobného se ž.... napsáno Roger je rajcovnější !!!
Reagovat
pockerface
:-) Tak teď jsem se opravdu řval smíchy. U věty: Když chci, tak mu je prostě servu........ Dobře a.magerová, nedej se!
Reagovat
janek_da
už jsem plánoval sraz v rohu na náměstí. Tak radši někde v uličce ...
Reagovat
a.magerova
:-))))
Reagovat
Mayo
Tip:

Egoista 3-1 Doper
Reagovat
sprchon
Barče říkáš taky Doperka?
Reagovat
Mayo
Kto je Barča?
Reagovat
sprchon
Strýcová.
Reagovat
Mayo
Dúfam, že zápas nebude trvať dlhšie ako do 18:30, pretože vtedy musím preč ale skôr asi bude.
Reagovat
pockerface
V 17:30 bude hotovo. Roger vyhraje ve 3.setech :-)
Reagovat
Mayo
Vsetcia okrem kada.tom, Forehand a Frantz fandime Egoistovi.
Reagovat
Franky
a babolat...
Reagovat
a.magerova
Ještě vrabejka...

Takže u Rogera bude nátřesk, hlava na hlavě a oni se budou rozvalovat na sedačkách u Čiliče... ale neva, najdu si něčí klín na posed... :-))))
Reagovat
Marduch
Fandím kvalitnimu tenisu. A kdyz by byl Čilda nahodou lepší - nejen na bigpointech - tak at vyhraje, ne? ;)
Reagovat
Labi
Uptimne jeste zapas nezacal a ty uz jsi podelany strachy ze to Roger dotahne, klidek, hlavne pak neskakej z okna a podobne ptz ocividne mas nejaky problem s Rogerem resp. Jeho pripadnym uspechem a vypadas docela labilne
Reagovat
smazaný uživatel
Ten člověk musí byť strasna troska,,chtěl bych vidět co ke to zač ve skutečnosti :D
Reagovat
EllNino
já to třeba vím ..
Reagovat
pockerface
Jsem nějak nervózní, jako kdybych měl jít na ten kurt místo Rogera. Přitom jde o "nic", je to sakra jen sport. Když bude mít Roger svůj den tak prostě vyhraje, když ne, tak stejně bude mít můj obdiv. Tak proč jsem napnutý jak kšandy :-)
Reagovat
Franky
To mi hovor...ja nvm ci mam ist kupit sampanko a cakat alebo ist to niekde do pubu pozerat...a pochybnosti sa mi viria hlavou
Reagovat
Mayo
V puboch tenis? To je nuda. Do pubov sa hodia športy ako futbal či hokej.
Reagovat
Franky
no ked chodis do pubov na urovni a ne do 4cenovych jak ty tak sa da aj tenis ;)
Reagovat
Mayo
Tenis je do pubov podradny šport ty 4 cenová (:
Reagovat
Franky
vidno ze len do krciem chodis hulakat na hokej alebo futbal...saso slovo pub ani nvs co znamena...si to nastuduj obmedzenec
Reagovat
a.magerova
Je to jen sport a navíc je to pro nás cizí člověk... jsme paka, ale krásná... ;-)

Marine: "Vopovaž se!!!".... :-P
Reagovat
Kozoroh
Předchozí dva finálové útoky Federera na 8. wimbledonský titul nevyšly, ale v obou finálových duelech stál proti Djokerovi, který byl favoritem, dnes to bude jiné, proti Fedexovi se postaví Čilič, s kterým má Maestro bilanci 6:1 a loni ho přemohl ve ČF, v němž přitom měl Chorvat tři mečboly. Vzpomínky na loňský zápas budou hrát v neprospěch Marina, Roger byl loni v horší formě a stejně ho udělal. Letos hraje Fedex s velkou jistotou a převahou. Na cestě do finále neztratil žádný set.

Federera může trochu nahlodávat nervozita, která u něj byla patrná v zápasech s Lajovičem nebo Berdychem. Nemyslím si však, že Fedexovi tréma zápas zásadně zkomplikuje, letos dokázal vyhrát AO, navíc ve finále přemohl svou nemesis Rafu, což znamená, že jeho sebedůvěra byla zásadně posílena. Nějak si nedovedu představit, že v rámci sezóny v jednom finále porazí Rafana a v druhém podlehne Marinovi. Přijde mi to na hlavu postavené. Další faktor, který Federera před finále posílil je, že ikdyž SF neodehrál podle svých představ a protivník podal výkon nad své poměry, stejně Fedex postoupil bez ztráty kytičky. Zápas s Berďou mu ukázal, že dnešního finále se nemusí bát.

Čilič v posledních dvou zápasech (které jsem viděl) nepodal konzistentní výkon. V obou utkáních byly úseky, kdy Marin byl pasivní. Aby měl proti Rogerovi šanci, potřebuje podat vyrovnaný výkon a ještě něco víc. Jinak finále skončí ve třech pro Fedexe.

Výhru přeji Fedexovi, zaslouží si přepsat historii Wimbledonu. V roce 140. výročí vzniku turnaje to snad jinak ani nejde. Fedex podle mě vyhraje ve třech nebo čtyřech setech.
Reagovat
a.magerova
Kapku spoléhám na TO, že 2x za sebou nebude nervózní a v horší formě... takže to horší si vybral s Tomem a dnes by mi mohl ušetřit nervy a dát to ve snadných třech.... ;-)
Reagovat
pockerface
Já bych si to představoval asi takto: 6:2,6:3,6:2. Ale obávám se že bude min. 1 TB.
Reagovat
Marduch
Neblbni, to by bylo hrozne nezazivny finale nehodny Wimblasu. Poradna rezba na 5, a v pátým dej se vůle Federerova ;))
Reagovat
pockerface
Drama bych bral, kdyby tam nebyl Roger. Jinak nevím jestli to moje nervy zvládnou na 5.setů :-)
Reagovat
Marduch
Vsak bez dramatu neni sladkého vítězství. Teda pokud to nema zavanet ryzim gloryhunt.....
Reagovat
Marduch
A kdyz zvládly finalko AO v patem o brejk dole s Nadalem, tak zvládnou všecko.
Reagovat
vrabejka
Dnes je to pro mě Sophiina volba. Federerovi nemůžu odpustit, že Berdychovi zkazil grandslamový sen. Jo předvádí super tenis, ale fandit mu prostě nemůžu.
Cilič mi zase není ani sympatický ani nemusím jeho styl. Ale cokoliv lepšího
než 19 GS titul Federera takže Hayde Marin!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Ty komplexy jsou strašna věc ze? :))
Reagovat
vrabejka
Federerovi jsem nikdy nefandil. Fandím Rafovi. Vyřadil Tomáše a to že může vyhrát 19 GS? Nezájem. Kdyby hrál finále proti Murrayho, kterého nesnáším tak je to něco jiného ale dnes radši budu fakt fandit Cilicovi. Federerovi těch 18
GS titulů stačilo at taky vyhrává někdo jiný.
Reagovat
Franky
Kto Nadal? ten ich ma uz tiez 15...
Reagovat
a.magerova
A Rafovi můžeš odpustit?!!!
Vždyť porazil Berdycha ve finále Wimbledonu, to je o hodně větší hnusárna než porazit Berdycha v SF.... :-))
Reagovat
vrabejka
Tam ale Tom neměl žádnou šanci. Zato ted proti Federerovi chybělo pár vyhraných míčů v TB a zápas by vypadal jinak.
Reagovat
Franky
jasne....nikto proti Rafovi vo finale GS nema sancu... :D :D to su kecy vidno ze si nadalista/ka ...nemal sancu ani proti slabsiemu Fedovi a to v top forme...
Reagovat
a.magerova
Chápala bych to, kdyby Tomáš prohrál 13:15 v pátém... ale takto... :-P
Reagovat
Kozoroh
Každému, komu fandíš přinášíš smůlu. Marin ti za to nepoděkuje.
Reagovat
smazaný uživatel
Kada.tom další zakomplexovanec, počkej jak to to dam sežrat dneska :)
Reagovat
kada.tom
neboj, pokud vyhraje Marin, objevím se tu, pokud nikoliv, nebudu tu číst ty ejakuláty nad egoistovým úspěchem :-))

nebudu si kazit odpolední směnu :-)
Reagovat
peRFect
ty musíš v neděli do práce?
Reagovat
a.magerova
Zde takový jakože předkrm... opakování matka moudrosti... :-))

Pětatřicetiletý Švýcar má také na kontě nejvíce grandslamových titulů (18), finálových (29), semifinálových (42) i čtvrtfinálových (50) účastí. Po semifinálové výhře se stal druhým nejstarším wimbledonským i grandslamovým finalistou otevřené éry. Nejstarším byl ve 39 letech Ken Rosewall v roce 1974.
Reagovat
slacker
jses sadistka
Reagovat
a.magerova
Kdyby chtěl Roger překonat i Kena... to by měl jistě kada.tom VELKOU RADOST !!!
Reagovat
sprchon
Hmmm, na Kontě. :)))
Reagovat
a.magerova
Pšššt, diskrétnost... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ale budeš to cist, ses křivák a troska, takovej si to nenechá ujít :)
Reagovat
Vojtiik
presne tak :D
Reagovat
EllNino
myslíš stejné ejakuláty, jaké tu pěješ na Serenku ? :D
Reagovat
mahycek
Jak to Magerko, že můžeš fandit obou dvoum? To nemyslím zle, ale je mi to tak trošku záhada. Včera v noci, když jsem se loučil s kapelou, tak jsem 3 x vykřiknul do mikrofonu Come on Roger. Z 90 % lidí byla jasná odezva. No, ale já se dnes zase bojím. Samozřejmě si přeji, aby pohádka dospěla ke zlatému konci, ale.... Pokud ano, tak už je mi to jedno.
Reagovat
Kozoroh
Magerka tím Chorvatem myslí Ljubičiče, Rogerova kouče.
Reagovat
a.magerova
Reagovat
mihate
Zdá sa,že skoro všetky komentäre tu napísal pod rôznymi prezývkami zakomplexovaný človek.
Reagovat
Mayo
Kks ja som ani nevedel, že vlani Roger musel otáčať proti doperovi z 0-2 :O , no vyzerá to tak, že Cilic celkom vie zahrať na Rogiho. Každopádne Vamos RF
Reagovat
Kozoroh
Loni byl Fedex v horší formě a stejně Marina udělal. Vzpomínky na loňský zápas budou hrát v neprospěch Čiliče.
Reagovat
pockerface
To je fakt. Loni už Rogera bolelo koleno. Nebyl v top formě.
Reagovat
a.magerova
Počkáme a uvidíme... ale jak jsem včera avizovala - dnes fandím Švýcarovi i Chorvatovi.... ;-)
Reagovat
Frantz
Kéžby se Čilic z toho švýcarskýho narcise nerozsypal...
Reagovat
kada.tom
+1
Reagovat
Mayo
Egoista
Reagovat
kada.tom
Nezbývá než věřit, že Marin nedopustí znevážení turnaje v podobě vítězného švýcarského dědka.
Reagovat
blixa
Víš co platí pro všechny GOATovy soupeře ? "Zanech všech nadějí ty, kdož se mnou vcházíš" ;-) :D
Reagovat
peRFect
ROGER:
Cesta spravedlivého ze všech stran lemovaná jest nespavedlností, sobectvím a tyranií lidské zloby. Požehnán bud ten, kdo ve jménu lásky a dobré vůle vyvede slabé z údolí temnoty, neb ten jest skutečným pastýřem a spasitelem zbloudilých duší. A já srazím k zemi mocným trestem všechny, kdo se pokusí otrávit a zničit mé bratry. A když uvalím svou mstu na tebe, seznáš že jméno mé je Bůh.
Reagovat
slacker
buh ma nejake bratry? :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Mocným trestem a divokým hněvem (pulp fiction)
Reagovat
Franky
kada zas nezvladas? a to este zapas nezacal :)))
Reagovat
UnrealTom
Come on Roger!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist