15. den na Roland Garros: Finále Djokovič - Murray

5. 6. 2016, 10:45
Previews 148
Krátce po 15. hodině začne souboj mužů o titul z letošního French Open a pařížské publikum bude s napětím vyhlížet nového šampiona. Zkompletuje kariérní i nekalendářní grandslam Novak Djokovič, nebo si Andy Murray připíše třetí velký triumf a opět na jiném povrchu?
Novak Djokovič a Andy Murray

Novak Djokovič z posledních 23 grandslamů nebyl jen pětkrát ve finále. Celkově se do něj dostal podvacáté v kariéře a počtvrté na Roland Garros. 

Ve sbírce má 11 grandslamových trofejí, ta z pařížské antuky mu ale stále chybí ze zkompletování kariérního grandslamu. V sezonách 2012 a 2014 ho o ni připravil devítinásobný šampion Rafael Nadal, loni nečekaně nestačil na Stana Wawrinku.

V roce 2012 měl devětadvacetiletý Srb možnost zkompletovat nekalendářní grandslam (čtyři grandslamové triumfy v řadě), dnes na to bude mít po loňských triumfech ve Wimbledonu a na US Open a letošním vítězství v Melbourne mít druhý pokus. 

"Jsem moc rád, že jsem tady znovu ve finále. Tenhle turnaj pro mě vždycky hodně znamená a na seznamu mých priorit je hodně vysoko," uvedl Djokovič. 

Na cestě za dosažením velkého cíle stojí Djokovičovi už jen Andy Murray. nad kterým vede ve vzájemné bilanci vysoko 23-10, když vyhrál 12 z posledních 14 soubojů. Naposledy se ale radoval o týden starší Brit, který zvítězil před třemi týdny ve finále turnaje Masters 1000 v Římě a v šestém střetnutí na antuce si tak připsal první výhru. 

Ve finále grandslamu se utkají již poosmé. Murray získal oba své grandslamové tituly právě po výhře nad Djokovičem (US Open 2012 a Wimbledon 2013), ale zároveň se Srbem ve finále pětkrát prohrál. Na Roland Garros se potkali jen loni v semifinále, v nemž vyhrál Srb po pětisetové bitvě.

"Známe se od našich jedenácti let. Už v té sobě jsme spolu hráli důležité zápasy, ale kdyby nám v té době někdo řekl, že spolu za patnáct dvacet let budeme hrát o velké trofeje, asi by se tomu všichni smáli," řekl Djokovič.

Druhý hráč světa Murray si ve finále French Open zahraje poprvé v kariéře a jako první Brit po 79 letech. "Už tady hraju hodně dlouho a je skvělé, že se mi i v tomto věku podařilo překonat své maximum a poprvé postoupit do finále. Je to prostě skvělé," řekl rodák z Dunblane, jenž má doma čtyřměsíční dceru.

"Oba teď hrajeme skvělý tenis. Odehráli jsme spolu spoustu velkých bitev, přesto budeme oba pod velkým tlakem. Novak tu může kompletovat kariérní grandslam, já tu můžu vyhrát také poprvé," dodal Murray, který má bilanci v grandslamových finále 2-7.

"Myslím, že to bude skvělé finále. Andy hraje v poslední době na antuce výborně, ale vyhraje Novak. Líbí se mi, v jakém klidu hraje, i když hraje o hodně," uvedl John McEnroe.

Dnešní finále v Paříži může zkomplikovat počasí. Hlášeny jsou bouřky, ale o vytrvalý déšť by se jednat nemělo.

Dopoledne se bude konat finále čtyřhry žen a o titul bude usilovat i český junior Patrik Rikl.

• PROGRAM 15. DNE ROLAND GARROS 2016 •
nedělní program, 05. 06. 2016
• Kurt Philippa Chatriera •
11:30 finále čtyřhry žen
Makarovová/Vesninová (7-Rus.) - Garciaová/Mladenovicová (5-Fr.)
15:00 finále dvouhry mužů
Djokovič (1-Srb.) - A. Murray (2-Brit.)
• Kurt č. 2 •
11:00 finále čtyřhry juniorů
Oliel/Rikl (Izr./ČR) - Yunseong Chung/Luz (Kor./Braz.)
kompletní program 15. dne French Open
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

148
Přidat komentář
Kozoroh
Joooooo!! Jeto tam! JE TO TAM!!!!!!!!!!"
Reagovat
Roger_Federer
Podle me se Andy mezi 1a2 setem zblazdnil a myslel si ze to pujde asi samo, ze to finale uz dopinka..misto aby dal tlacil a deptal zacal hrat udrzbu.
Reagovat
Kozoroh
Je to blízko, ale No1e nesmí polevit. Už aby byl konec zápasu :-)
Reagovat
baggik
Murrayho podání...na oko to vypadá že mu odešlo, ale když se na to člověk podívá detailněji tak zjistí, že na tom má zásadní podíl Djokovičův return. Zatímco v prvním setu Djokovič na returnu nekladl zásadní odpor, od druhého setu začal dokazovat že je nejlepším hráčem na returnu na okruhu. Murray třeba začal druhým podáním a už prohrával, pak dal dvakrát první, jednou to Djokovič nevrátil, jednou ano a to světově a Murray prohrával 15:30, pak přišlo po dvou výměnách zase druhé podání a rázem to bylo 15:40. Zásadní je ten tlak, že Murray ví, že při 2. podání je skoro bez šance a že i první dokáže Djokovič vrátit tak, že výhoda podávajícího se ztrácí. Tím na Murrayho vyvíjí tlak aby jeho první podání bylo co nejdokonalejší a z toho pak přicházejí chyby.
Reagovat
baggik
A tady já vidim například i důvod proč Tomáš Berdych pravidelně prohrává v závěrečných kolech velkých turnajů, má totiž výrazně slabší return než ti nejlepší.
Reagovat
Kozoroh
Idemo No1e!!! Je to skvělé, nadějné vedení, ale je třeba bojovat dál a neposadit Andyho na koně!
Reagovat
smazaný uživatel
V tomhle je rozdíl, Andy měl při každém servisu Noleho ve 3. setu nějakou šanci, jednou shodu, pak 30:15, ted 4 BB a prostě to nevyužije, chybí mu ten zabijácký instinkt.
Reagovat
smazaný uživatel
Dobojované...Nole sa dnes bol pripravený psychicky zosypat, ale súper bol predsa len rýchlejší a v tomto smere doraznejší....

Andy sa bohuzial na rozdiel od Wawrinku nemá moznost opriet o ziadny úder, ktorým by Djokovica pretlačil a bol pre neho hrozbou..Bohuzial klin sa klinom bije, ked sa stretnu dvaja hraci s rovnakym stylom, skoro vzdy vyhrava ten, kto je v danom štýle lepší...Navyse mam pocit, ze Andy zacina tahat nohy...
Reagovat
smazaný uživatel
Už začíná no, často je u míčů později, hlavně u BH.
Reagovat
smazaný uživatel
Hotovo, odevzdejte to Nolemu už. Tohle začíná vypadat šeredně nedůstojně.
Reagovat
Kozoroh
No1e čím dál lepší, drží Andyho v kleštích :-) Ale je třeba bojovat dál!
Reagovat
Vojtiik
tak pánové! Přesně v roce 2009 se změnil statický tenis na dynamický... škoda, že ten jouda neřekl přesné datum:DDD
Reagovat
vrabejka
Spíš naopak :D
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo, to je takový kretén ten chlap :D za celý turnaj neřekl jedinou validní informaci, jen snůšku blbých keců a statistik, které si urpavuje tak, aby se mu to hodilo.
Reagovat
smazaný uživatel
Ježiš, to je kokoooooooooooot :-(((((((((((((

Ale je to jen výsledek toho, jak vypadá hra, Andy sám Noleho uklidnil tím, jak mu daroval ten první brejk v 2. setu a od té doby sám vůbec neví, co hrát, panikaří, dělá hloupé chyby, i když nehraje ani moc ofenzivně. Musí zkusit to, co v Melbourne, kdy Noleho tlačil a drtil i z FH ty dva sety. Sice to neklaplo, ale vytvořil si tím spoustu šancí a srovnal hru. Vzhledem k jeho silám a obrazu hry to je jeho jediná šance.
Reagovat
Kozoroh
No1e Idemo!!
Reagovat
kada.tom
přijde mi, že Andy začíná odpadat, Novak od stavu 2-5 v 1. setu svůj výkon šponuje k lepší a lepší úrovni
Reagovat
Vojtiik
Trestuhodná chyba.
Bojím se bojím, že Nole se oklepal a teď už to doserbinátoruje :))
Reagovat
smazaný uživatel
Andy, Andy...Celu kariéru trpí tým, že nie je schopný ukoncit z FH výmenu..A to je proste Nolemu sem-tam treba :)
Reagovat
smazaný uživatel
TEn 2. servis. Od Madridu přišlo fakt velké zlepšení, i proti Stanovi bylo jasně viditelné, ale proti Nolemu je to pořád málo no.
Reagovat
smazaný uživatel
Měl by Andy odejít po setu, vzít si delší pauzu, škoda, že toho nevyužil.
Reagovat
Kozoroh
No1e líp trefuje míče k čáře, servis lepší než v prvním setu a na síti dobrý, zatím na ní nezkazil. Ale je třeba bojovat dál!! IDEMO!!!
Reagovat
kada.tom
Jak 1. set patřil Andymu, 2. set jde jednoznačně za Novakem. To bude ještě zajímavé, 3. set patrně ukáže, kdo by asi tedy mohl trofej získat.
Reagovat
Amputace
Murray hrozně zpasivněl, stejný problém mívá s Djokovičem i Rafa. Je to škoda, herně na něho rozhodně má.
Reagovat
Mayo
tak tak, žiadna ofenzíva = žiadna šanca
Reagovat
smazaný uživatel
On prvý set vyhral hlavne defenzívou, aktivnou defenzivou, ale hlavne od BL vobec ale vobec nekazil..Plus ziskaval 1-2 priame body na servise...Toto v druhom sete pominulo a vysledok sa preklopil..
Reagovat
Mayo
ale u neho je chyba, že nedokáže hrať konzistentne dobre po dlhšiu dobu...v tomto je jeho súper lepší
Reagovat
vrabejka
Kdo říkal že druhý set vyhraje Nole 6-1? :D
Reagovat
Malda
Novakovi to tam začalo luxusně padat :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Čo to tam preboha ten Šlégr trepe, splieta o nejakých indexoch. Ten človek zrejme nedrzal raketu v rukách a situácie hodnotí podla knižiek..:)
Reagovat
smazaný uživatel
Hrozný nýmand, děs každý zápas ho poslouchat, vůbec neví, o čem mluví.
Reagovat
baggik
Tohle bude zápas o hlavě. Murray stále má problémy s hlavou prpti Djokovičovi když prohrává v gemu, setu, zápase.. Djokovič musí být pevný, trpělivě čekat na šamce při Murrayho servisu a využívat je, uklidnit se na svém servisu...zkrátka hrát jako teď v začátku druhého setu. Nesmí dát Murraymu nic zadarmo, neukázat mu žádnou nejostotu, dostat to utkání do vyjetých kolejí jejich dřívějších zápasů, Murray není tak mentálně silný aby přehrál 100%ního Djokoviče. Naopak pokud bude Djokovič dělat laciné chyby, ukáže Murrymu strach tak Murryho hra a sebevědomí poroste a bude téměř beuchybný.
Reagovat
Mayo
Phyce Andy kondične nevydrží
Reagovat
smazaný uživatel
Neplaš furt prosímtě. Kondičně je na tom v pohodě zatím, měl před čtvrtfinále dva dny volno, se Stanem to byla pohoda. Sety nejsou nikterak extra dlouhé. Jen nemůže čekat, že se to udělá samo.
Reagovat
smazaný uživatel
To je přesně ono, Andy nemohl čekat, že to Nolemu vydrží, měl BB v 1. gamu a od té doby značně polevil a bude muset i trochu přitlačit.
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovic si chodí pre fiftíny, na sieť, Murray spasívnel a hlavne mu odišiel servis...Kazdopádne v tom prvom sete predčil moje očakávania a ukázal, že na vyhru by tu aj mal. Len mam pocit, že škála medzi najlepsim a najhorším Murraym v zápase bude až prilis siroká, Nole sa javí konzistentnejšie..
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo, hlavně začal panikařit, uspěchávat výměny, přitom ještě v 1. gamu měl brejkbol a pak znervózněl. Podobně jako loni v 5. setu, to bylo úplně stejné. Sám nakopnul Novaka. Nemohl čekat, že Nole bude pořád hrát takhle. A on zareaguje tak, že místo, aby on alespoň udržel svoji laťku, tak začne hrát daleko hůř. A samozřejmě, jak píšeš, přes 2. servis nevyhrává skoro nic, tam musí jít nahoru.
Reagovat
Kozoroh
Idemo!!! Hned to vypadá líp, No1e!
Reagovat
yenda1
Hlavně je taky důležitý s kým Djokovic hraje. Jsou to spojený nádoby, dva hráči na kurtu. A v porovnání s Andym vypadá jak vypadá. Djokovic se svou hrou potřebuje pomoc od protihráče.
Reagovat
smazaný uživatel
Andy začína strácať v dlhých výmenách kapánek. Holt, ten 1-2 priame body na gem servis sú
MUST.
Reagovat
rod_laver
ten s těma krátkýma a špinavýma nohama hraje dobře, to jo, vo to strach nemám
Reagovat
Kuzzie
Snad strah,ne?
Reagovat
smazaný uživatel
Jak Djokovicovi v kontexte RN rivality nefandim a RG by som pred zapasom logicky prial viac Andymu, tak dnes nevidim na kurte klasického Djokovica. V jeho očiach vidím od tretieho gemu malého vystrašeného chlapca, ktorý si je vedomy, ze dnes hra zrejme najdolezitejsi zapas kariery a na jeho tvari je vidiet ako sa moc o svoj sen bojí...Vidite, aj supertenista, 100milionár, celebrita, ale napriek tomu clovek z masa a kostí..
Reagovat
Roger_Federer
Hold Nole neni Roger, ten tu sanci 09 chytl a nepustil.;)
Reagovat
pockerface
Roger je moje No.1, ale objektivně musím napsat, že Roger měl přece jen lehčího soupeře. Sederling byl o trochu horší hráč než je Wawrinka a Andy.
Reagovat
spaniel
To asi ne. Porazil Nadala na RG.
Reagovat
Amputace
No, nevím... Soderling měl ty sezony 2009 a 2010 na antuce skvělé, já bych Soderlinga z těch let do společnosti Murrayho a Wawrinky klidně přiřadil.
Reagovat
Roger_Federer
Ja taky.
Reagovat
smazaný uživatel
Andymu vsak nevydrzal vysoky standard z prveho setu. Keď Djokovid nemoze, Andy Murray pomoze...
Reagovat
baggik
Tak v prvním setu to Djokovic Murraymu hodně usnadnil od 2-5. gemu byl úplně v lese. Ve druhém setu začal hrát mnohem přesnějc, začal vracet Murrymu i první podání, pokud to bylo jen trochu možné, zvedl se na svém podání, dostal Murryho pod tlak, uhrál si řadu výměn aktivní hrou a logicky začly přicházet i Murrayho chyby. Jsk jsem psal výš, Murray když se dostsne pod tlak ve finále tak má problémy s hlavou.
Reagovat
dadaft
nedělej z toho červenou knihovnu prosím
Reagovat
Mayo
Andy ofenzívnejšie!
Reagovat
smazaný uživatel
No1e je 1 set dolů.
Reagovat
baggik
Novaku máš dvě možnosti buď hrát nervózně a připosraně jako naši hokejisti ve čtvrtfinále a říkat si jak to finále v paříži nejde vyhrát, odvolávat se na nadpozemské síly a nebo se na to prostě vyser a hraj svuj tenis. Vždyť nejde o nic.
Reagovat
Kozoroh
No1e musí být útočnější, Murray je v defenzivě silnější, má výborný servis, naopak Djokův return se dnes moc ke slovu nedostal. Novaku bojujjj!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Vamos! Akorát 2. servis katastrofa, pokdu nepadne 1., je problém. Andy sice závěr zvládl, ale opticky už neměl v závěru převahu, spíš naopak.
Reagovat
Mayo
Vamooooos Andy! Teraz očakávam 6-1 pre Srba ale je lepšie vyhrávať 1-0
Reagovat
kada.tom
Andy bere zaslouženě 1. set, sice si ztratil jako první podání, ale dokázal to rychle napravit a dokonce překlopit na svoji stranu. Zatím dost dobře servíruje, Novak dělá dost chyb. Publikum jednoznačně fandí Novakovi, ale teda Francouzi se tím pískotem zase jednou ukázali ..
Reagovat
yenda1
Djokovic si sám aktivně nic neuhrál zatim. Murray mu, narozdíl od těch čajíčků s kterými Srb hrál, nic nedá, tj. nevyhazuje se, neblázní = první set bere Murray.
Reagovat
vrabejka
Od chvíle co Nole přestal dělat dropshoty se jeho hra totálně sesypala. Třeba se teď zdravé naštve.
Reagovat
spaniel
Nejhorší publikum na světě, žabožrouti.
Reagovat
Roger_Federer
To bude po dnesku paradox..Andy bufe mit 3tituly a stejne daleko ke "granslemu", jako Nole z 10seti.:)
Reagovat
vrabejka
Ono se vlastně finále hraje jen na 1.set že?!!
Reagovat
Roger_Federer
Jestly nevis na kolik setu se hraje tenis a finale na granslemu, najdi si to na googlu.
Reagovat
kada.tom
skvěle rozhodčí, mít takový oko, wow
Reagovat
spaniel
Co to tam je za tydýta z Break&Win ? To je děs.
Reagovat
smazaný uživatel
+1
Reagovat
Kozoroh
IDEMO!! Musíš bojovat, Djokere!!
Reagovat
pockerface
Chtělo by to zápletku a Novak by mohl srovnat.
Reagovat
pockerface
Novak stres, že ještě RG nevyhrál. Serena stres, že by mohla vyrovnat v počtu GS Steffi. Jedničky nervozní a svázané. Jestli tu deku ze sebe Novak po prvním setu nesundá, tak se obávám, že obě jedničku odejdou s prázdnou. No Serena už odešla a Novak jí možná doprovodí.
Reagovat
Krisboy
Už jsem to tu jednou psal - No3e od nakládačky od J1rky Vese1ky už nikdy nebude jako dřív.
Reagovat
pockerface
A Serena od prohry na USO od Vinci, se taky vždy ve finále zadrhla.
Reagovat
Krisboy
Jj, kosa (vlastně kosy) narazily na kámen :)
Reagovat
baggik
Jsi směšnej, tohle nemá co dělat s Jirkou, ale jde o jakýsi strach a nervozitu v jediném konkrétním utkání - finále RG. Loni to bylo stejné.
Reagovat
dadaft
on se Djokovič rozjede, toho bych se nebál.
otázka je, kdy.

náznaky už jsou...
Reagovat
pockerface
Taky si myslím, ten brejk v 1.gamu přišel moc rychle. I kdyby už Novak ten 1.set nedohnal, myslím si, že od 2.setu bude hrát úplně jinak. Vyhecuje se a zase to bude mašina Novak.
Reagovat
Ma3ek
Ako to vyzera s pocasim nehrozi prerusenie pre dazd?
Reagovat
Krisboy
Chcát nebude.
Reagovat
kada.tom
nemělo by pršet
Reagovat
pauloX
dnes to može byt pre Djokovica velmi tažke finale aj preto že tu ešte nevyhral
Reagovat
Roger_Federer
Spinava noha pod pod pod....;)
Reagovat
pockerface
Tak jak to šlo Novakovi v 1.gamu a vypadalo to, že bude hrát jako rozjetá mašina, tak se mu nějak zadrhl motor. Na Novakovi jde vidět, jak je nervozní, nejdou mu základní údery a ten RG je snad pro něj zakletý. Zajímavý, že ve finále RG hraje vždycky úplně jinak, než všechny předchozí zápasy. Novak z toho má už asi slušný mindrák.
Reagovat
Malda
Nole je absolutně mimo zatím. Andy musí trochu vychladnout, je hodně nabuzenej. Jinak se obávám, že se Novak ani nebude mít šanci dostat do hry.
Reagovat
Kozoroh
Andy je razantnější, nedělá moc chyb, servis silný, No1eho 1. podáí moc neposlouchá. Je třeba zabrat!!!
Reagovat
Davor1
Andy zatiaľ o triedu inde, snáď to vydrží. Come on !!!
Reagovat
dadaft
myslím, že je v zájmu všech, aby Andy vyhrál první set.
Reagovat
smazaný uživatel
Mluv za sebe. :)
Reagovat
Krisboy
Nevím, jestli všech, ale v zájmu Kvjetáka určitě.
Reagovat
Vojtiik
djoko zatím hodně svázaný.. není to ten mentální titán, jeho hra je úplně rozhozená
Reagovat
Krisboy
Jj, hraje jak pod dekou. Je poloviční, i výraz v obličeji má jinej než obvykle.
Reagovat
pockerface
Novak zakouší to, co mají ostatní hráči, když hrají proti němu. Třeba Tomáš a poslední dobou i Roger. Prostě svázaný, nevěří si a dělá chyby, které by jindy prostě neudělal.
Reagovat
smazaný uživatel
Nole Hajde!
Reagovat
Krisboy
No3e zatím dost mimo.
Reagovat
kada.tom
Andy zatím neskutečnej - jestli se Novak rychle nevzpamatuje, tak brzo bude mít Andy set či dva :-)
Reagovat
MartinPa
Zatím standardní WTA zápas - soupeřky si prohrávají podání, jehož rychlost a kvalita je spíše podprůměrná, minimum winnerů, maximum UE, žádná razance - zkrátka chlapci to pojali zatím v tréninkovém rytmu.
Reagovat
dadaft
no jo, tak to teď je -- chceš-li vidět pořádnou ranařinu, koukej na WTA.
Reagovat
Krisboy
Uřvanec neskutečně během krátký doby zlepšil servis.
Reagovat
Davor1
To je neskutočný tenis :D
Reagovat
vrabejka
Zatím to baví :)
Reagovat
kada.tom
pánové to rozbalili ve velkém, pěkně si vyměnili servisy :-D
Reagovat
Vojtiik
Mám takový pocit, že tohle bude připomínat více WTA finále, než to včerejší:))
Reagovat
dadaft
navařil jsem pět konvic kávy............. tohle bude na dlouho.
Reagovat
vrabejka
Jestli to dnes Nole nedokáže tak už nikdy.
Reagovat
pockerface
Tak začínáme. A užijme si to.
Reagovat
pockerface
Novak překvapí, pro finále změní taktiku. Bude hrát servis, volej, a kraťasy. Mohl to obšlehnout od Radka. Dost často spolu trénují a Novak určitě viděl zápas Radek x Andy a viděl, co na Andyho platí :-)
Reagovat
Krisboy
Woe to by mi vůbec nevadilo!
Reagovat
Vojtiik
hned první balon a je to tady!
Reagovat
pockerface
To říkám, že to nacvičil s Radkem :-)
Reagovat
Ma3ek
Vamos Rafa!
Reagovat
Mayo
Vamos Andy! určite pozerá aj legendárny Sir Alex!
Reagovat
Pe3k
Djoka mám radši, ale fandím Můře, jeho vítězství by bylo lepší pro tenis. tak jako tak, dnes se o5 píše historie tohoto sportu.
Nechť vyhraje ten lepší...pinkálista :D
Reagovat
pockerface
Willander ve studiu říkal, že neví komu budou lidi fandit. Přiznám se, že já taky ne. Asi tomu, který si je jako první získá, ať už to bude nějakým sympatickým gest*em, nebo bude třeba prohrávat. Ale určitě ne ten, který bude steklý, podrážděný. Akorát, že takový dokáže být jak Andy, tak i Novak. Tak uvidíme :-)
Reagovat
Kozoroh
Idemo No1e!!! Pojď si pro titul!
Reagovat
rod_laver
Tak pojď, Andy!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak pojďme na to. Come on Andy! Vamos Sir Andrew!
Reagovat
pockerface
Novak podle mě nic nepodcení, bude soustředěný jako nikdy. A já si myslím, že hned od prvního míčku bude hrát na 100% a nebude chtít nic podcenit. Novak, když se dostane do finále hraje většinou svůj nejlepší tenis. Novak i Andy to mají oba dva stejný, pomaleji se rozjíždějí, ale každým dalším zápasem to dostává grády a hrají lépe a lépe. Snad to bude pěkný tenis, který bude plný krásných dech beroucích výměn.
Reagovat
mahycek
Přátelé, dnes plánovaně odlétám, tak nevím jestli uvidím finále celé, ale přeji Vám všem dobrou zábavu, ať fandíte Andymu, nebo Novakovi, užijte si to. Roger tam není, tak je mi to celkem jedno. Ale, když chci trošku pozlobit Kozoroha, tak fandím Andymu. Ale přátelé, nejde o život, spíš já mám už zase obavy z letu. Na 9 dnů do Bradentonu, za švagrem. Tak ať Roger dobře zahraje ve Stuttgartu a připraví se na Wimbledon. Jo, zapomněl jsem Bradenton Florida. Mějte se pěkně a nehádejte se moc. Mahycek.
Reagovat
pockerface
Ty se máš, tak šťastnou cestu. I já fanda Rogera doufám, že se už Roger vrátí fit na kurty a užijeme si snad další finále Wimbledonu.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Andy - věřím, že to dnes zvládneš. Rozdíl mezi tebou a Novakem rozhodně není 10 GS. Dokaž to! Máš na to! C MON!
Reagovat
pockerface
Nevím komu fandit, ale přece jen o dost víc je mi sympatičtější je Novak.A když mi Novak ve finále letošního Wimbledonu nechá vyhrát Rogera :-), tak mu budu klidně dneska fandit a na konci mu zatleskám :-)
Reagovat
Vojtiik
Tome, tak dneska ti budu tlačit, i když obecně asi mám raději djoka a respektuju ho více :)) Pokud Andy bude hrát tak variabilně a hlavně chytře jako v SF proti Stanovi, tak má velké šance... djoko je ale přecejen v jistotě úderů někde jinde než Stanley... každopádně GL
Reagovat
smazaný uživatel
:-))) dík
Reagovat
Mayo
Tak uz sme traja :D
Reagovat
kada.tom
tři a půl :-D
já budu fandit oběma :-)
Reagovat
yenda1
Djokovic se svému výkonu ze semi nepřiblíží. Andy vyhraje.
Reagovat
skott
Finále čtyřhry zřejmě rozhodne, kdo toho zkazí míň - jestli Káťa a nebo Garcia bojící se sítě.
Reagovat
smazaný uživatel
Novak Djokovič z posledních 23 grandslamů nebyl jen pětkrát ve finále.

Nemám slov. Jsem ohromen.
Reagovat
Mayo
5? ja že 1...to je slabé
Reagovat
smazaný uživatel
AO a USO 14,FO 13,W 12...kurník a ten pátej?
Reagovat
smazaný uživatel
ajooo FO 11 :)
Reagovat
Mayo
legendárne (:
Reagovat
smazaný uživatel
Pro mě nejlepší tenisový zápas všech dob. Hned po AO 09.
Reagovat
Marduch
Ceka nas opravdu pikantni mač vlastně už tradičních rivalu, tenisovych pánesů nejen této generace. Dzoka pozene hlad po GS a chuť odcinit lonskou chybu v matrixu;), Andyho zase vule vzeprit se jeho finálové GS bilanci a dlouhé době bez titulu GS. Jako obdivovatel obou matadoru doufam v kvalitni tenisovou režbu, jako fanda Djoka verim, ze se Djoker opět mimoradne zkoncentruje, tak jako v poslední době vzdy v zásadních duelech a začne na returnu pořádně zostra. Jinak by totiž Andy mohl zavětřit úspěch a tehdy hraje o 30% lépe. Nedivil bych se, kdyby do vysledku tentokrat vyrazne promluvilo počasí, ale snad to má DjokoWitch ošetřený;)
Reagovat
Mayo
Ahojte priatelia,

Tak vo finále favorizujem samozrejme srbského tenistu. Myslím si, že vyhrá 3-1 na sety. Pre Andyho je veľmi dôležité vyhrať 1. set to bez debaty, pretože zase doťahovať ako vlani to by nebolo dobré. Očakávam zase dlhé pinkačské výmeny do zblbnutia lenže čím dlhšie bude trvať ten zápas, tak začne Andy odpadávať kondične. Stále tvrdím, že postrácal veľa síl behom turnaja a podľa mňa sa to odrazí. Každopádne si zápas pozriem a uvidíme, v Paríži má pršať tuším no som teda zvedavý.

Glory Glory ANDY MURRAY !
Reagovat
Kozoroh
P?jde již o jejich 7. střetnutí ve finále Grand Slamu, čímž tato dvojice vyrovnala rivalitu Djokovič-Nadal a jen o jeden finálový duel víc má rekordní soupeření Federer-Nadal. Dalším zajímavým faktem je, že po dvojici Djokovič-Nadal se jedná o druhou rivalitu v open éře mužského tenisu, kdy se protivníci střetli ve všech čtyřech GS finále. Ani takové slavné rivality jako Laver-Rosewall nebo McEnroe-Lendl se tím pochlubit nemohou.
Celkově se jedná o 34. duel na ATP okruhu, čímž Djoker s Můrou dorovnali rivality Federera-Nadala, Samprase-Agassiho a Connorse-McEnroa.
K finále - No1e je pod větším tlakem, usiluje nejen o kariérní, ale i o nekalendářní GS. Jenže i Andy je pod tíhou očekávání, majorový titul nezískal tři roky, v posledních dvou sezónách se na něj dotáhl Wawrinka, který je přitom z celkového hlediska kvalitativně horším hráčem. I on cítí, že musí vyhrát, že dokáže vyhrát grandslamový turnaj bez Lendla. Velký vliv bude mít první set, pokud ho Djoker získá, tak Andyho "sevře v kleštích" a už ho nepustí.
Pojď si pro Pohár mušketýrů, No1e!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Obaja dobre bránia, ale Novak výrazne kvalitnejšie útočí, Andy to v SF vyhral čisto obranou, ale to vo finále nebude stačiť...napriek tomu má šancu na úspech, musí odvracať 75% BB súpera a sám musí vyuzivat tak 2 z troch...Nieco podobné ako v Ríme...Samozrejme spolahlivý servis a nutnost vyhravat 1:0, 2:1...

Andy má zhruba dvojnásobnu sancu, nez by mal Wawrinka, takze 2% sa priam pýtajú :))
Reagovat
smazaný uživatel
Ono nejvýrzanějším rozdílem v tom útočení je FH po lajně, tam je obrovský rozdíl. Jinde jsou ty rozdíly fakt minimální.
Reagovat
tito
Zápas dnes bohužel neuvidím, pustím si ho zpětně. Vítězství už z principu porušení dominance přeji Andymu, přeci jen by byla vyhlídka do následujících měsíců zajímavější. Hned by tu místo jednoho byli dva adepti na kariérní GS a i boj o No 1 by mohl nabrat jiný směr. Z ryze sportovního hlediska si pochopitelně zaslouží titul i Novak. Dal tenisu v posledních letech sakra hodně a byla by škoda, kdyby kariérní GS nezkompletoval. Ale pokud se to prodlouží o jeden rok, byl bych radši. Jinak k průběhu souhlas s tím, co píše Tom. Pokud Andy urve první set, bude to mít Nole velmi těžké.
Reagovat
kada.tom
Na oba bude tlak, Andy může vyhrát ten grandslam, na kterém se mu v minulosti věřilo úplně nejmíň a Novak může konečně zkompletovat kariérní grandslam. Na koho bude tlak větší je asi úplně jasný, loni to Novak nezvládl i za přičinění Wawrinky. Letos mu může titul vyfouknout Andy.

Osobně souhlasím s tím, co psal pode mnou tomashino - Andy musí vyhrát 1. set, jinak posadí Novaka na koně a Novak si za tím půjde. Jinak mně osobně je jedno, který z nich to vyhraje, přát to budu oběma, hlavně ať se hraje pěkný tenis. Přál bych si nebetyčně dlouhej pětiseťák, ať to má grády :-)

Tip: 7-5 3-6 5-7 7-6 10-8 pro Andyho
Reagovat
smazaný uživatel
Ty vole, chceš, abych si ohryzal všechny nehty? Na takové nervy nejsem připraven :D
Reagovat
Marduch
Jenom to ne, takový skóre by totiz vzhledem k povrchu, predpokladanemu počasí a charakteru vzájemných odehraných duelu téměř jistě aspirovalo na titul nejdelšího finále v historii;)
Reagovat
janek_da
hlavně ti dojde žrádlo, co?
Reagovat
smazaný uživatel
Vo to strach nemam, toho je dost.
Reagovat
blixa
To ti tak rychle rostou ? :-o
Reagovat
Marduch
Však od Melbourne na ně nešáh :D
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.extra.cz/images/thumbs/92/7e/927e37e-85524-3-658x900-fit.jpg

Takhle
Reagovat
smazaný uživatel
Jen bych upozornil, bude to 7. grandslamové finále mezi těmito dvěma, bilance je 2:4 a ne 2:5. Andy má celkově bilanci 2:7, z toho ale 0:3 s Rogerem.

A k zápasu, klíčem bude hned první set, Andy ještě Noleho neporazil, pokud prohrál 1. set. Šance tam je, bude pod menším tlakem než Nole, který je pořád jasným favoritem. Snad ale překvapíme, na antuce Andymu věřím proti Nolemu víc než na hardu.
Reagovat
Kozoroh
" Murray získal oba své grandslamové tituly právě po výhře nad Djokovičem (US Open 2012 a Wimbledon 2013), ale zároveň se Srbem ve finále pětkrát prohrál."

Že by autor dopředu věděl, jak finále dopadne? :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist