15letá Linda Fruhvirtová v Tunisku prolétla do prvního finále na turnaji žen

5. 12. 2020, 11:19
Aktuality 14
ITF MONASTIR - Linda Fruhvirtová na turnaji ITF W15 v tuniském Monastiru porazila ve svém prvním semifinále na akci žen 6-4 6-4 třetí nasazenou Francouzku Carole Monnetovou a bez ztráty setu postoupila do finále. O titul si 15letá Češka zahraje s druhou nasazenou Julií Hatoukovou z Běloruska.
Linda Fruhvirtová (© AFP)

Linda Fruhvirtová během koronavirové pauzy sbírala zkušenosti na domácích exhibičních akcích, po restartu sezony je se jí však výsledkově nedařilo.

Jedinou výhru si připsala na dívčím Roland Garros, ve snaze prosadit se mezi ženami odehrála čtyři zápasy bez zisku jediného setu. Hrála však proti papírovým favoritkám - Kristýně Plíškové, Claře Tausonové, Barboře Krejčíkové a Katarině Zavatské. 

Na vítěznou vlnu se dostala až tento týden v tuniském Monastiru, kde ukončila tři čtvrtě roku dlouhé čekání na výhru mezi ženami a po dnešní čtvrté výhře v řadě postoupila již do finále. 

15letá Češka na severu Afriky ztratila v prvních třech duelech pouze sedm gamů a po skalpu nasazené jedničky Shalimar Talbiové z Běloruska (357. v WTA) si dnes zahrála své první semifinále na turnaji ITF žen. 

A Fruhvirtová uspěla i v něm. O čtyři roky starší nasazenou trojku Carole Monnetovou z Francie (460.), která v Monastiru triumfovala před týdnem a všech pět triumfů slavila právě v tomto městě, porazila 6-4 6-4.

Talentovaná Češka sice v obou setech musela dohánět manko dvou brejků, ale vývoj vždy obrátila ve svůj prospěch. Úvodní sadu otočila ze stavu 0-3, druhou ze stavu 1-4. V závěru vyhrála osm z posledních devíti výměn.

O první titul z turnaje žen si Fruhvirtová zahraje v neděli proti dvacetileté Bělorusce Julii Hatoukové (421.), jež v Monastiru triumfovala v únoru, v září a před týdnem prohrála až ve finále. 

Pokud 797. hráčka světa Fruhvirtová v Tunisku nenajde přemožitelku, dojde si pro trofej přes všechny tři nejvýše nasazené hráčky.

• ITF W15 MONASTIR •
Tunisko, tv. povrch, 15.000 dolarů
sobotní výsledky (05. 12. 2020)
• Dvouhra - semifinále •
L. Fruhvirtová (ČR) - Monnetová (3-Fr.) 6-4 6-4
Hatouková (2-Běl.) - Nahimanaová (Bur.) 6-1 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

14
Přidat komentář
tommr
gratulace k postupu do finále ... smile
Její finálová soupeřka je výkonnostně srovnatelná se soupeřkama ze semifinále a čtvrtfinále takže by to Linda už mohla k tomu titulu dotáhnout ... smile
Reagovat
J1mmy88
Držím palce ať to tam vyhraje, určitě na to má smile
Reagovat
Ahoj200
Na fotce ale mate Brendu... smile
Reagovat
travar
To je jenom ilustrační foto :)
Reagovat
misa
Nevím jestli to nevyměnili, ale teď tam vidím Lindu :)
Reagovat
Vaslab
Vyměnili :)
Reagovat
makro99
ale u včerejšího článku je to myslím pořád v ilustračním duchu :)
Reagovat
Hornych
prosím, neprozradil by jste mi, jak sledovat ten turnaj v Dubaji? Napsal by jste mi internetovou adresu toho streamu ? Děkuji
Reagovat
Vaslab
https://live.itftennis.com/en/live-streams/
Určitě by to mělo být tady, nejspíš ale až od hlavní soutěže, kvalifikace se spíše vysílat nebude.
Reagovat
Vaslab
Loni to též běželo na jednom ze tří kanálů Dubai Sports. Odkaz na stream vedle toho AWAAN. https://en.m.wikipedia.org/wiki/Dubai_Sports
Reagovat
Vaslab
Případně rovnou tady https://www.dubaisports.ae/content/dubaisports/livestreaming/channel-1.html
Reagovat
Vaslab
Tak jsem si přeložil stránky do češtiny a v programu je tenis už zítra od 9:30...
Reagovat
Vaslab
Pokud to teda není záznam z letošního ATP/WTA turnaje...
Reagovat
Vaslab
https://live.itftennis.com/en/live-streams/video.php?vid=24757162
Tak stream je už i na kvaldu z kurtů 1 a 2
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist