16letý Menšík na challengeru v Praze prohrál až v boji o finále

27. 8. 2022, 11:54
Aktuality 1
CHALLENGER PRAHA - Jakub Menšík na antuce v pražských Spojích skončil na svém teprve druhém challengeru v semifinále. V boji o finále 16letý Čech, finalista letošního Australian Open juniorů, prohrál 5-7 3-6 s druhým nasazeným Ukrajincem Oleksijem Krutychem.
Profily hráčů
Jakub Menšík (© AFP)

Jakub Menšík si letos v lednu zahrál finále na chlapeckém Australian Open a v průběhu sezony už sbírá i zkušenosti na turnajích dospělých. Tento týden na antuce v pražských se podruhé představil na challengeru a zaznamenal první tři vítězství.

16letý český talent si vyšlápl na tři třicátníky: španělského veterána a bývalého 111. hráče světa Adriana Menendéze, o 21 let staršího krajana a bývalého 26. hráče světa Lukáše Rosola a uruguayského antukáře Martina Cuevase. 

Přemožitele našel až v dnešním semifinále, svém druhém v soutěži mužů. Menšík nestačil na nasazenou dvojku Oleksije Krutycha z Ukrajiny, 271. hráči světa podlehl 5-7 3-6.

Český tenista měl přitom zápas o první finále výborně rozehraný. V úvodu si vypracoval vedení 5-1, ale k setbolu se nedostal, prohrál 11 z 12 následných gamů a zpátky do hry se už nedostal.

I přes dnešní porážku Menšík vyletí ve světovém žebříčku na 675. místo a o téměř dvě stě příček vylepší své maximum.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist