18letá Dánka Tausonová v Lyonu vyřadila nasazenou jedničku Alexandrovovou

1. 3. 2021, 22:49
Aktuality 0
WTA LYON - Jekatěrina Alexandrovová na akci WTA 250 v Lyonu roli největší favoritky nepotvrdí. Nasazená jednička ve francouzské hale skončila hned v prvním kole po porážce s osmnáctiletou dánskou kvalifikantkou Clarou Tausonovou, která si připsala již sedmou výhru v řadě.
Clara Tausonová

Jekatěrina Alexandrovová si letos připsala skalpy Igy Šwiatekové či Simony Halepové, ale v Lyonu roli nasazené jedničky nepotvrdila. Hned v úvodním kole 26letá Ruska podlehla 3-6 4-6 o osm let mladší Dánce Claře Tausonové, která postoupila do hlavní soutěže z kvalifikace.

Tausonová, která figuruje ve světovém žebříčku na 139. místě, měla v duelu s 33. hráčkou světa Alexandrovovovou během tří gamů celkem sedm mečbolů. Nakonec se radovala po hodině a 33 minutách.

Mladá Dánka, která před dvěma týdny vyhrála turnaj ITF W25 v německém Altenkirchenu a získala už druhý letošní titul, prodloužila svou neporazitelnost na sedm utkání. Na okruhu WTA startuje teprve potřetí, loni v září na Roland Garros překvapila v prvním kole vítězstvím nad Američankou Jennifer Bradyovou, finalistkou nedávného Australian Open.

O první čtvrtfinále na turnaji WTA si bývalá juniorská jednička Tausonová zahraje s Tímeou Babosovou. Maďarka dnes ve třech setech zdolala Rusku Varvaru Gračovovou.

Namále měla hned v prvním kole i nasazená dvojka Fiona Ferrová. Domácí tenistka zdolala Polku Magdalenu Frechovou po třech hodinách boje 5-7 7-5 7-5, přestože ve druhém setu prohrávala 0-2 a ve třetím dokonce 0-3 s mankem dvou brejků.

Už 9 zápasů a 18 setů v řadě prohrála Viktoria Kužmová. Poslední porážku 22letá Slovenka utrpěla dnes v Lyonu s Italkou Camilou Giorgiovou, které podlehla 2-6 3-6. Poslední výhru 22letá Kužmová slavila loni v srpnu v prvním vystoupení po půlroční pauze zaviněné pandemií koronaviru.

Jedinou Češkou v Lyonu je Tereza Martincová, která prošla se ztrátou pouhých osm gamů dvoukolovou kvalifikací. Do hlavní soutěže vstoupí v úterý soubojem kvalifikantek proti Italce Giulii Gattové-Monticoneové. Vítězka pak vyzve druhou nasazenou Ferrovou.

• WTA 250 LYON •
Francie, tv. povrch / hala, 235.238 dolarů
pondělní výsledky (01. 03. 2021)
• Dvouhra - 1. kolo •
Tausonová (Dán.) - Alexandrovová (1-Rus.) 6-3 6-4
Ferrová (2-Fr.) - Frechová (Pol.) 5-7 7-5 7-5
Stojanovičová (Srb.) - Cirsteaová (6-Rum.) 6-4 6-2
Rusová (8-Niz.) - Xiyu Wang (Čína) 7-6(6) 6-4
Minnenová (Belg.) - Kawová (Pol.) 7-5 7-5
Babosová (Maď.) - Gračovová (Rus.) 6-4 5-7 6-3
Giorgiová (It.) - Kužmová (SR) 6-2 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist