19letá Kolumbijka Osoriová v Bogotě slaví první triumf na okruhu WTA

11. 4. 2021, 20:24
Aktuality 20
WTA BOGOTÁ - Maria Camila Osoriová na domácí antuce v Bogotě proměnila teprve čtvrtý start v hlavní soutěži turnaje WTA v zisk prvního titulu. Ve finále 19letá Kolumbijka, jež ve druhém kole vyřadila Terezu Martincovou, zdolala 5-7 6-3 6-4 Slovinku Tamaru Zidanšekovou.
Profily hráčů
Maria Camila Osoriová

Maria Camila Osoriová si hlavní soutěž turnaje WTA zahrála počtvrté, z toho potřetí na domácí antuce v Bogotě. Předloni došla do čtvrtfinále, letos už v náročných podmínkách ve vysoké nadmořské výšce nenašla přemožitelku.

19letá Kolumbijka, jež si ve druhém kole proti jediné Češce v pavouku Tereze Martincové připsala první skalp hráčky Top 100, do finále prolétla bez ztráty setu a v dnešním boji o titul po obratu zdolala 5-7 6-3 6-4 pátou nasazenou Slovinku Tamaru Zidanšekovou.

Maria Camila Osoriová"Byl to pro mě neuvěřitelný týden. Stále tomu nemohu uvěřit, že jsem získala titulu," rozplývala se šťastná Osoriová po nejdelším letošním finále na okruhu WTA. "Dnes jsem hrála opravdu skvěle. Ani nevím, jak jsem to otočila. Prohrála jsem set a trochu nervózní. Jak říkám, stále tomu nevěřím."

Osoriová, která v roce 2019 vyhrála dívčí US Open, ve světovém žebříčku vylétne ze 180. na 135. místo. V příštím týdnu bude startovat na podniku WTA 250 na zelené antuce v americkém Charlestonu.

"Po tomto úspěchu bude můj kalendář turnajů mnohem otevřenější. Budu mít více šancí hrát větší turnaje, takže jsem opravdu super šťastná. A samozřejmě má obrovskou radost, že triumf mohu sdílet doma se svou rodinou, přáteli a fanoušky. Vyhrát takový turnaj bylo mým snem a cílem," dodala kolumbijská teenagerka.



23letá Zidanšeková hrála finále podruhé v kariéře a stejně jako předloni na antuce v Norimberku neudržela vedení. jejím největším úspěchem tak zůstává triumf na podniku WTA 125k v chorvatském Bolu 2019. Po týdnu volna bude hrát na antuce v Istanbulu.

• WTA 250 BOGOTÁ •
Kolumbie, antuka, 235.238 dolarů
nedělní výsledky (11. 04. 2021)
• Dvouhra - finále •
Osoriová (Kol.) - Zidanšeková (5-SR) 5-7 6-3 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

20
Přidat komentář
makro99
"proti jediné Češce v pavouku Tereze Martincové připsala první skalp hráčky Top 100" - v kontextu Tereziny kariéry docela úsměvné :)
Reagovat
sojka1
ale v kontextu teprve 4. startu na turnaji WTA v hlavni soutezi zas tak nejak normalni, ne? A pridala dalsi... :-) nedelam z ni zazrak a vim, kde se hralo, ale prave proto sledovat ji bylo prijemne oziveni, ktera zboznuju... predloni me tam nadchla Astra Sharma, pak uz taky nic neuhrala... :-))
Reagovat
EllNino
Narazel na to, ze Tereza byla prvni tyden ve stovce :))
Reagovat
sojka1
no vzdyt, takze ji reprezentovala... ;-)
Reagovat
makro99
no jasně; a asi 10 let o ní týden co týden usilovala.. a když to nakonec klaplo, tak hned 1. týden takovýto povedený obrat :)
Reagovat
paddy
71% bodů bylo UE smile smile smile
Reagovat
sojka1
na ceduli ano... jenze zeleny je strom zivota... ;-)
Reagovat
FulnekUltras
nějak tak bych to viděl smile
Reagovat
FulnekUltras
u této "hvězdičky"
Reagovat
sojka1
chapu, ze souperky lapaly po dechu a honily nezvykle odskoky micku, ale tenhle pribeh se mi opravdu libil a moc Serrano vitezstvi preju. Usmevava holka s kostrbatym tenisem, pro strach ale mela fakt udelano, v presu zahrala absolutne nejlip. Perfektne podavala. Nejslabsi ma BH, ale zapas od zapasu pridavala nebojacne lift, s Terezou to jeste byla slajzovacka. Finale se Zidansek na ty podminky pekne a napinave, hlavne jsem na vlastni oci konecne videla realizaci fraze, ze si nekdo sel zapas uzit. Osario Serrano nejen vyhrala, ale ona si ten zapas uzila! :-)
Reagovat
Mony
smile
Reagovat
sojka1
*nevedela jsem, ze se Tamara Zidansek venovala lyzovani a byla juniorskou reprezentantkou... :-)
Reagovat
Mony
To Forejtek taky, ne?
Reagovat
Mony
Spíš tedy zakovskym, než juniorskym
Reagovat
Tomas_Smid_fan
tak jsem Serrano konečně viděl skoro dva sety. Jak píšeš, kostrbaté, chvílemi si opravdu jedna i druhá mohly dát svačinu, než jim ten míč přistál na raketě. Podání pěkné a nebála se ani přiriskovat druhý (jsem zvědav, jak dlouho jí to vydržísmile). Trochu nechápu, že s ní Tereza prohrála, ale což stalo se a aspoň je z toho pěkný příběh. Latinská Amerika je navíc tak nějak moje parketa, a tím spíš mi udělala radost - je potřeba, aby se prosazovaly i jiné země než Chile a Argentina. Bellucci se moc neprosadil a už toho moc nenahraje, do Thiaga jsem vkládal naděje a nakonec bude rád za tu stovku...
Teda Serrano by mohla být taková vlaštovka. Navíc je to pěkná holka a ty vlasy...smile Ve třetím setu tam poslala po lajně i několik krásných BH. Všiml jsem si i jednoho lift FH hraného hodně vysoko a poslala ho po lajně až do rohu, to se jí hodně povedlo.
Tak hodně štěstí!smile
Reagovat
sojka1
Thomaz B. je jedno z mych dalsich zivotnich zklamani... ;-) Pikantnich micu tam bylo vic, co ten lobik do ruzku? :-)) Jinak jsem nechtela psat detaily, ja treba hlavne ocenuju u holek inside FH, ten -in... vis, jak si musis verit, kdyz nechas kurt kurtem (prazdny) a vybehnes si pryc to tam prasknout? :-)) Jo a vlasy super, mela v tom copu jeste stredovy copanek hned od cela... ty vlasy musi mit snad pod zadek... :-))
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Inside in je samozřejmě moc pěkná záležitost, zvláště pak vítěznýsmile Ještě kouknu na HL, protože jsem neviděl celý zápas, tak tam bude snad nejen ten lobsmile
Reagovat
com
vyhrat na domaci pude je vzdycky fajné smilesmilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist