2. den na Turnaji mistryň: Plíškovou čeká premiéra, vyzve Muguruzaovou

24. 10. 2016, 08:45
Previews 51
Karolína Plíšková si dnes poprvé v kariéře zahraje na Turnaji mistryň. V druhém utkání dne vyzve vítězku Roland Garros Garbiñe Muguruzaovou ze Španělska, s níž neprohrála už tři zápasy po sobě. V prvním střetnutí se utká obhájkyně titulu Agnieszka Radwaňská se Světlanou Kuzněcovovou.

Sebevědomě chce vstoupit Karolína Plíšková do Turnaje mistryň. Při premiéře mezi elitní osmičkou se v pondělí v Singapuru utká se světovou trojkou Garbiňe Muguruzaovou ze Španělska.

Plíškové se proti Muguruzaové daří. S letošní vítězkou Roland Garros má pozitivní bilanci 3-1, přičemž všechny zápasy vyhrála letos a loni. "Věřím si a díky předešlým zápasům jdu do utkání pozitivně naladěná," řekla Plíšková v Singapuru.

Španělku letos zdolala přesvědčivě cestou za titulem v Cincinnati. "Máme podobnou hru, chodíme do toho a cítím se proti ní na kurtu jistě," řekla Plíšková. "A plán je pořád stejný: musím dobře servírovat a diktovat výměny. Ona musí běhat, ne já," podotkla s úsměvem čtyřiadvacetiletá světová pětka den před zápasem Bílé skupiny.

I její trenér Jiří Vaněk věří, že první zápas Plíškové na Turnaji mistryň může dopadnout dobře. "Na Muguruzaovou si hodně věří. Když to zvládne, tak jí to psychicky pomůže do dalších zápasů. Může to být dobrý zápas," řekl Vaněk.

Muguruzaová loni hrála na Turnaji mistryň dvouhru i čtyřhru a skončila vyčerpaná. "Úplně mě to vysálo, ale letos se můžu soustředit jenom na dvouhru, což je lepší," řekla loňská semifinalistka. "Je tady osm nejlepších hráček sezony a každá může porazit každou. Bude to boj na ostří nože," dodala.

K utkání v jihovýchodní Asii nastoupí Plíšková až pozdě večer. Problém s celodenním čekáním na zápas mít ale nebude. "Ani mi to nevadí. Mám na všechno víc času. Můžu se v klidu najíst a připravit se na zápas. No a určitě nejsem ranní ptáče," přiznala. "Když má Karolína ten svůj spánek, tak hraje dobře," konstatoval Vaněk cestou z hodinového poledního tréninku.

Vzhledem k tomu, že v Singapuru je venku horko a především dusno i deštivo, tak Plíšková stráví den na hotelu. "Všude je tady klimatizace a zima. Ale tím, že hrajeme v hale, tak je ten přechod trochu jiný. Na US Open přijdete z klimatizace ven do čtyřiceti stupňů. Tady to není tak strašné. Musím se jen dobře naladit," řekla Plíšková.

Pondělní program zahájí zápas obhájkyně titulu Agnieszky Radwaňské z Polska s Ruskou Světlanou Kuzněcovovou, která se kvalifikovala teprve sobotním triumfem v Moskvě. Ruska je unavená, ale nad Polkou vyhrála 12 z 16 vzájemných zápasů.

• PROGRAM 2. DNE TURNAJE MISTRYŇ 2016 •
pondělní program (24. 10. 2016)
od 13:30 SELČ
A. Radwaňská (2-Pol.) - Kuzněcovová (8-Rus.) ... h2h 4-12
Kar. Plíšková (4-ČR) - Muguruzaová (5-Šp.) ... h2h 3-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

51
Přidat komentář
smazaný uživatel
Skupina Gustava Husáka
1.Ministryně financí
2.Ministryně obrany
3.ministryně životního prostředí
4.ministryně zdravotnictví

Skupina Marilyn Monroe
1.ministryně obrany
2.ministryně kultury
3.ministryně průmyslu a obchodu
4.ministryně spravedlnosti

SF
Ministryně kultury - POSTUP
Ministryně obrany - POSTUP

W Ministryně kultury
Reagovat
FulnekUltras
bez ministryně útoku je to na guwno... ;)
Reagovat
PetaM
Petra Kvitová začne sezonu třetí rok po sobě v Shenzhenu. Při své premiéře v roce 2015 si zahrála v čínské metropoli semifinále, letos musela vzdát duel prvního kola kvůli zažívacím problémům. Letošní titul přijede obhajovat Agnieszka Radwaňská.

To je hloupost. Za prvé se Petra vyjádřila, že tam už nikdy nepojede. A za druhé hraje Hopman Cup s Adamem Pavláskem. Její sezóna by tedy měla začít v Sydney ... :)
Reagovat
Ondřej.Jirásek
Dobrý den, to máte pravdu. Nicméně tahle zpráva se objevila na twitteru i jednom fóru, tak uvidíme. Je možné, že Kvitová nakonec dá přednost Shenzhenu před Hopmanovým pohárem. Nebyla by, pokud se nepletu, jediná, kdo by Hopman Cup nakonec nehrál i přes přihlášení.
Reagovat
PetaM
To je pravda, ale neplatí na to to samé, jako na turnaje? Pokud nebude hrát HC, nemůže v tom týdnu hrát nic jiného? Fakt nevím :D Vím jen to, že ho má hrát s Adamem a už se sama vyjádřila, že se těší :D Tak mě najednou překvapilo, že by zase hrála v Číně. Ale máte pravdu, uvidíme ... Já osobně doufám, že tam nepojede.
Reagovat
George_Renel
To asi ne, když HC nepořádá WTA.
Reagovat
tommr
situace se ale od tý doby co se Petra na HC přihlásila dost zásadně změnila. Ted by pro ní bylo určitě lepší jet na bodovanej turnaj do Shenzhenu než hrát exhibici ...
Reagovat
smazaný uživatel
Mnohem lepší by bylo Brisbane
Reagovat
smazaný uživatel
Potřebuje nahnat co nejvíce bodů, aby minimálně do FO byla zase v Top 8 pak by se hrálo zase lépe
Reagovat
tommr
do Brisbane je už přihlášená Karolína. Bude lepší když budou hrát každá jinde ...
Reagovat
smazaný uživatel
Mě je Karolína u víš kde
Reagovat
FulnekUltras
asi tak ;)
Reagovat
PetaM
V tom případě by asi neměla jet Petra ani na AO. Tam je Karolína taky přihlášená ....
Reagovat
tommr
každej průměrně inteligentní čtenář jistě pochopil, že to bylo myšleno jen pro případ, že je v daném týdnu možnost volby mezi dvěma nebo více turnajema což v případě GS neplatí ... :)
Reagovat
PetaM
A já zase nechápu, proč by Petra měla jet na turnaj, kde může získat max. 280 bodů, když může jet na turnaj, kde může získat 470 bodů. Kája ne Kája. Nevidím jediný důvod, proč by si ty dvě měly vybírat jiné turnaj, jen proto aby se náhodou nepotkaly. Jsou konkurentky, ne kamarádky.
Reagovat
blixa
Já vidím. Abychom my, fanoušci měli klid na duši ;-)
Reagovat
tommr
hráčkám to je možná jedno, ale fanoušci obou tím trpí, protože hrozí, že je los svede dohromady předčasně už v ranný fázi turnaje (konkrétně v Brisbane by to mohlo být už v osmifinále) a samozřejmě neexistuje šance, že by obě mohly získat titul jako je to možný v případě, že by jedna hrála v Brisbane a druhá v Shenzhenu ...
Reagovat
PetaM
Petra potřebuje body více, než Kája :D A vlastně stejně pochybuju, že by na HC nejela. Určitě pojede. A podle mě je lepší zahrát si HC v klidu, než se snažit jak pizda v Číně, kde bude mít stejně max. těch 280 bodů a to Bůh ví, kolik se jich přičte :D
Reagovat
tommr
trochu si odporuješ. Právě proto, že Petra potřebuje body víc než Karolína by se měla vykašlat na exhibici v Perthu a jet na nějakej bodovanej turnaj - a to nejlíp do Shenzhenu, protože tam se spíš prosadí ... :)
Reagovat
PetaM
V Číně bude Radwanska, tam se moc neprosadí. Navíc se tam zase pozvrací a nebude mít s takovou ani zápas na začátek roku a ještě jí bude blbě :D Nejlepší by bylo, aby Kája hrála exhibici a Petra jela do Brisbane :D
Reagovat
tommr
tak na tý poslední větě bychom se asi shodli ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ne neshodli, Karolína ať si hraje ITF 1 000
Reagovat
smazaný uživatel
A proč by Petra měla brát ohled na fanoušky při výberu turnajů? Je to její Karolína. Navíc Karolína v ČR nemá tolik fanoušků jako Lucka nebo Bára
Reagovat
tommr
moc nechápu co si chtěla říct tím "Je to její Karolína"?
Reagovat
smazaný uživatel
Je to její kariéra do pr. už mě s tou Karolínou štvete :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ale třeba své chloubičce říká Karolína :D
Reagovat
George_Renel
Leda tak chloupičce. .-)
Reagovat
milik254
Petra se Karolíny nebojí jako jiné, na naopak
Reagovat
tommr
nejde o to jestli se jí Petra bojí nebo ne, ale o to, že by si při společným startu na jednom turnaji zbytečně konkurovaly ... :)
Reagovat
Ondřej.Jirásek
Expresku každopádně mažu, protože s vámi musím souhlasit. Uvidíme, jak se to nakonec vyvrbí :)
Reagovat
bIbec
já bych byl pro to, aby Petra hrála HC.. je to pěkný, zábavný turnaj. Turnajů jako Shenzen bude během roku stopadesát.
Reagovat
smazaný uživatel
33 neumíš počítat, hm prej stopadesát. S tebou se bavit je stejný jako půjčit si prachy od žida
Reagovat
blixa
Já bych se této myšlenky držel. Kája si zatím v klidu vyhraje Sydney ;-)
Reagovat
blixa
Brisbane, už blbnu :D
Reagovat
smazaný uživatel
blbne pračka, člověk se plete
Reagovat
FulnekUltras
romo
Reagovat
tommr
nejlepší by bylo kdyby Karolína vyhrála Brisbane, Petra Shenzhen a pak by si to obě rozdaly na férovku v Sydney ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
My PetraElite kašleme na Brisbane, my si jdeme pro výhru v MELBOURNE
Reagovat
smazaný uživatel
fantastové
Reagovat
FulnekUltras
přesně tak
Reagovat
bIbec
první zápas vyhraje Aga ve dvou, možná ve třech setech.. a nebo vyhraje Světlana ve dvou.. ale taky možná ve třech setech.

Druhej zápas tipovat nebudu.. to vůbec netuším, jak to může dopadnout.
Reagovat
Krisboy
Vidím to stejně.
Reagovat
blixa
To já klidně tipnu i druhej zápas. Buď vyhraje Kája ve dvou či ve třech setech, nebo vyhraje koťátko ve dvou či ve třech setech. A pamatujte, že na má slova dojde ! ;-)
Reagovat
Paseka
Přesně tak !! ))))
Reagovat
A.R.R.
a blixa bude spokojený tak jako tak :-D

já mám trochu bobky,nervozita už stoupá :-D
Reagovat
Paseka
Jiné varianty už totiž neexistují... :-)
Reagovat
Paseka
Vlastně ano. Může vyhrát odstoupením, nebo skrečí, takže se dá vyhrát i jedním setem... :-)))
Reagovat
PetaM
Dokonce může odstoupit před zápasem a tudíž by nastoupila Konta. A pokud by ostoupily 2 hráčky, hrála by i CSN. Takže nakonec můžeme mít ještě více možností :D
Reagovat
kada.tom
Aga ve dvou setech
Karol ve třech setech
Reagovat
Kuzzie
Tak pojď Světíku a konečně zkus něco uhrát!
Reagovat
Hector21
no uvidíme, uvidíme Světlanko, držím palce

ale tak trochu se bojím, aby tě Radwaňská nepřibila jako loutku na vrata...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist