3. den na French Open: Na centrálním kurtu se utká Cetkovská s Jankovičovou

25. 5. 2009, 22:20
Aktuality 23
Čtyři české tenistky zasáhnou ve dvouhře do úterního programu grandslamového French Open v Paříži. Těžké soupeřky čekají na Cetkovskou a Zakopalovou, které si zahrají na velkých dvorcích s hráčkami první světové desítky.

K prvnímu zápasu na centrálním dvorci nastoupí od 11:00 Petra Cetkovská, která ve Francii žije a trénuje. Soupeřkou české hráčky bude pátá nasazená a jedna z favoritek Jelena Jankovičová. Cetkovská loni vypadla až v osmifinále, ovšem s pozdější vítězkou Ivanovičvou ze Srbska neuhrála ani game.

Klára Zakopalová si zápas prvního kola proti turnajové dvojce Sereně Williamsové z USA zahraje na kurtu Suzanne Lenglenové. Američanku sice letos porazila na antuce v Marbelle, ale favoritkou proti bývalé první hráčce světa není. "Tohle je grandslam a ona určitě přijde na kurt nabuzenější. Bude to těžké," řekla Zakopalová pro ČTK, když se v pátek dozvěděla soupeřku pro první kolo.

Vítězka duelu Zakopalové se Serenou Williamsovou si ve druhém kole může zahrát s Nicole Vaidišovou. Ta ovšem musí na dvorci číslo 17 porazit španělskou antukářku Virginii Ruanovou-Pascualovou. Jediný vzájemný duel vyhrála před třemi lety v San Diegu na rychlém povrchu Vaidišová, ale letos se Češka teprve vrací do bývalé formy.

Počtvrté v kariéře si zahraje v Paříži také Zuzana Ondrášková, kterou na kurtu číslo čtyři čeká Ukrajinka Viktorija Kutuzovová. Ta na rozdíl od české hráčky patří do elitní světové stovky a bude v prvním vzájemném duelu favoritkou.

Po duelu Cetkovské s Jankovičovou se na centrálním dvorci představí jeden z favoritů mužské části Novak Djokovič, jenž své počínají na turnaji zahájí proti Ekvádorci Lapenttimu.

Derniéru na pařížské antuce se pokusí oddálit Fabrice Santoro, jenž označil letošní sezonu jako poslední. Pro poslední French Open má jednoduchý plán. Nikoli však přehnaný: chce vyhrát první kolo. "A pak prohrát po skvělém utkání. Černou můru je skončit odejít po zcela tragickém výkonu," stanovil si. Zítra ho čeká Belgičan Christophe Rochus.

Úterní program zřejmě naruší déšť. Meteorologové totiž oznámili, že je šedesátiprocentní pravděpodobnost srážek. Předpověď na další dny je optimističtější.

Úterní program tenisového French Open (začátek v 11:00):

Kurt Philippa Chatriera:
Jankovičová (5-Srb.) - Cetkovská (ČR), N. Lapentti (Ekv.) - Djokovič (4-Srb.), Benneteau (Fr.) - Tsonga (9-Fr.), Cornetová (21-Fr.) - Aniová (Est.)
Kurt Suzanne Lenglenové:
Kuzněcovová (7-Rus.) - Feuersteinová (Fr.), Reynolds (USA) - Monfils (11-Fr.), Zakopalová (ČR) - S. Williamsová (2-USA), Santoro (Fr.) - Ch. Rochus (Belg.).
Kurt č. 1:
Del Potro (5-Arg.) - Llodra (Fr.), Razzanová (Fr.) - Hantuchová (SR), Scheepersová (JAR) - Dementěvová (4-Rus.), Blake (15-USA) - Mayer (Arg.).
Kurt č. 4:
třetí zápas Kutuzovová (Ukr.) - Ondrášková (ČR).
Kurt č. 17:
druhý zápas Vaidišová (ČR) - Ruanová-Pascualová (Šp.).

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

23
Přidat komentář
smazaný uživatel
To co předvádí Čakvetadze je jeden velký děs. Jak může špičková tenistka takhle upadnout? Včera to šlo tak pěkně a dneska to Rusky úplně zjebaly.
Snad nám zítra udělá radost aspoň naše Nicoleta.
Reagovat
skott
Jen bych se opakoval, ale Chaky porad verim, ona se zas nastartuje!Sice je to ztrata, oproti lonsku, prohrat v 1.kole, ale dulezity bude Wimbledon a americke betony, v jejim pripade.
Reagovat
skott
Nevi nekdo na jakem kurtu bude dohravat Dushevina a hlavne v jakem case?Nemohl sem uverit jakym zpusobem prisla o set a nevenoval pozornost komentari:)
Reagovat
smazaný uživatel
Proč jsi nemohl uvěřit? Hodně gemů bylo přes shodu a jen o 2 míče a nakonec byla o něco úspěšnější dánkopolka. Duševína žádná super hráčka není, kdyby měla Karolína svůj den, tak ji snadno přehraje.
Reagovat
skott
Tys to nevidel nebo co, kdyz rikas, ze vetsina gemu sla pres shodu?Pri poslednim mici Woznicki, ktery dopadl na baseline byl zahlasen out a Vera prestala hrat v domneni, ze bude shoda, ale Nouni uz potreti v utkani Veru okradl o fiftyn a daroval Wozniacki cely set.Nevim jestli je slepej nebo jenom spechal na veceri a nechtel to vic protahovat.
Reagovat
smazaný uživatel
A kdes to viděl ty? Ten černoch na empajru přece nebyl Kádr Nouni :-)
Poslední míč se asi měl opakovat. Není ale pravda, že přestala hrát. Duševína reagovala až když viděla, že její míč skončil na druhé straně v autu.
Reagovat
skott
tak uz jsem to nasel, budou dohravat na dvojce jako druhy zapas.
Takze zrejme nebudou v TV:(
Reagovat
smazaný uživatel
Chápu že seš na ty Rusky, ale neřikej, že nijaké a neslané nemastné Duševině fandíš až tak, že to musíš vidět. Většině lidí se hodně líbí Karolína.
Reagovat
smazaný uživatel
Většině se líbí Karolína a menšině zase Dinára, co, Mrozi?:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
uz se tesim na novaka :-) doufam, ze bude mit taky nejakej peknej ubor, jako rafa :-D
Reagovat
smazaný uživatel
hm, jako vzdycky - modrý tričko a bílý šortky- sice už trochu trapny, ale jo.
Reagovat
smazaný uživatel
to ne, snad se taky hodi do gala, mi nerikej :-D
Reagovat
smazaný uživatel
:-) ti řikám. adidas totiž nic jinýho než "tři proužky" neumí, hih
Reagovat
a.magerova
To je ale škoda, Novak míval vždy super vohoz, loni ty kombinace tričko jinak jeden rukáv jinak a šortky podle rukávu :-))
To jak měl s Tsongou stejné oblečení v jednom zápase, to se mi vůbec nelíbilo. Stejně jako loni Rafa měl stejné tričko (červené bez rukávů) jako Potro či Monfiels... to je asi fakt to růžové lepší, protože bude snad sám.
Reagovat
smazaný uživatel
myslím, že když proti sobě hráli tsonga s djokem, tak se starý Adi Dasler obracel v hrobě.
Reagovat
smazaný uživatel
no a loni mel novak ale jeden velice nepovedenej ohoz, byla to kombinace zeleny, modry a snad cerveny v jednom na triku i trenkach, byl to fakt hnus
tak zejtra uvidime, s cim se adidas predvede
Reagovat
smazaný uživatel
ale ale :)
Reagovat
smazaný uživatel
tak zase modro bila, jeste, ze mu to slusi :-)
Reagovat
smazaný uživatel
hm, hlavneže má furt také krásné ručičky :) A nožičky, a tie sánky... a šecko :D
Reagovat
smazaný uživatel
Neviem ako vy, ale ja to vidím na Džejdžej...
Reagovat
smazaný uživatel
a já to vidím na DýDžej Bobo.
Reagovat
smazaný uživatel
tak to vidíš zle..
Reagovat
smazaný uživatel
já?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist