3. den na Turnaji šampionek

3. 11. 2016, 09:32
Previews 35
Čtvrteční program zahájí Timea Babosová s domácí Shuai Zhang. Po nich nastoupí Australanka Samantha Stosurová, která bude bojovat o záchranu proti Caroline Garciaové, a duely dvouher uzavřou Jelina Svitolinová s Jelenou Vesninovou.

V prvním duelu nastoupí domácí divoká karta Shuai Zhang proti Timee Babosové. Číňanka má skupinu skvěle rozehranou, k postupu jí stačí díky snadné výhře nad Bacsinszkou uhrát čtyři gamy.

Zhang se v Asii letos daří. V Tokiu i Soulu si zahrála semifinále, s turnajem ve Wuhanu se sice loučila už ve druhém kole, ale v Pekingu došla na turnaji série Premier Mandatory až do čtvrtfinále.

Babosová se takovými výsledky chlubit nemůže, od US Open si zahrála jediné čtvrtfinále před dvěma týdny v hale v Moskvě. Na Turnaji šampionek startuje jako náhradnice po odhlášení Carly Suárezové, která léčí zraněné zápěstí.

Jediný vzájemný duel před čtyřmi lety na podniku ITF ovládla ve dvou setech Maďarka Babosová.

První zápas čeká Caroline Garciaovou. Francouzku vyzve poprvé v kariéře Australanka Samantha Stosurová, jež má svůj první duel v Zhuhai již za sebou.

"Ani s Garciaovou jsem nikdy nehrála, to je řekněme zvláštní po tolika letech na tour. Vím, že hraje agresivně, má výborné podání a nebojí se hrát vítězné míče. Bude to podobné jako proti Kontaové. Nesmím si hlavně znovu nechat utéct začátky setů," sdělila před zápasem Stosurová.

Australanka potřebuje k udržení naděje na postup zvítězit ve dvou setech. Bude to však mít velmi složité, Stosurové se navíc letos na tvrdém povrchu příliš nedaří, na venkovních kurtech prohrála 13 z 24 utkání.

Vítězka US Open z roku 2011 stále čeká na asijské tour na výhru.  Úvodní zápas nezvládla ve Wuhanu, Pekingu, Hongkongu, ani zde v Zhuhai.

První utkání má za sebou i jedna z favoritek Ukrajinka Jelina Svitolinová. 14. hráčka světa si poradila ve třech setech s Kiki Bertensovou a dnes potřebuje vyrovnat vzájemnou bilanci proti Jeleně Vesninové.

Pokud se to Ukrajince podaří, může slavit postup. Jestliže neuhraje set, s turnajem se loučí. Svitolinová má v posledních měsících skvělou formu. Na posledních šesti turnajích došla čtyřikrát minimálně do semifinále.

"Myslím, že Vesninová teď bude po triumfu v Singapuru hodně sebevědomá. Budu se soustředit na svou hru. Určitě nějaká příležitost přijde," řekla novinářům před utkáním Svitolinová.

Vesninová vítězila a stoupala žebříčkem až do US Open. Na turnajích v Pekingu, Tianjinu a doma v Moskvě se ale musela loučit už v prvním kole a stále tak čeká na první asijské vítězství.

PROGRAM TURNAJE ŠAMPIONEK - ČTVRTEK 3. 11. 2016
Babosová - Shuai Zhang / začátek v 8:00 našeho času
Stosurová - Garciaová
Svitolinová - Vesninová / začátek ve 12:00 našeho času
Klepačová/Parraová - Zhaoxuan Yang/Xiaodi You

 

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

35
Přidat komentář
blixa
Ne že bych snad chtěl vířit politická témata ... ale tohle nemá chybu .. :D :D

http://video.aktualne.cz/lukas-pavlasek-tv/pavlasek-tv-zeman-si-zaslouzi-oslavne-basne-za-to-co-dela-pr/r~2fea2884a01f11e6a16a0025900fea04/
Reagovat
Lunej..
Mně Zeman nevadí, mám proto chodit kanály nebo se rovnou zastřelit? :)
Reagovat
blixa
No zvaž to, zvaž to. Snad by pro začátek ty kanály stačily .. :D
Reagovat
Lunej..
No, naštěstí mám (zatím) svůj mozek, takže tvé opovržlivé názory na každého, kdo s tebou nesouhlasí, mě nechávají klidnou :)
Reagovat
blixa
No jo, svůj, svůj, a o nějakém upgrade si neuvažovala ? ;-) :D
Reagovat
Lunej..
Nemám potřebu, zatím si vystačím. A když mě někdo přesvědčuje o jiném názoru, klidně ho vyslechnu, ovšem záleží KDO a JAKYM způsobem mě přesvědčuje, že dědo? :P:)
Reagovat
blixa
Chmmm, a neměla bys řešit spíš ten samotnej názor, než to KDO a JAK ho říká ? To je jedna ze základních nemocí diskuzí a debat v Česku, že především řešíme KDO, JAK a PROČ, ale jaksi nás skoro nezajímá CO ;-)
Reagovat
Lunej..
A kde bereš ty tu jistotu, že tvůj názor je správný? Já politiku nemám ráda, protože se nedozvíme ani třetinu toho, co je pravda. Navíc lidi lžou a vymýšlí si. Někdo má potřebu svoji nenávist vůči politikům dávat najevo veřejně, někdo ne. Já mám na Zemana svůj názor a osobně si myslím, že nadávat prezidentovi, byť s ním nemusím souhlasit nebo ho zesměšňovat apod. mi přijde hloupé. Spíš to svědčí o samotných kriticích ne? Ale je demokracie, ok, takže každý si defacto může říkat co chce. :)
Reagovat
blixa
Já nemám žádnou jistotu že je můj názor správný. Nikdo nemáme takovou jistotu. Co se Zemana týče ... to by bylo na hóóódně dlouho. Osobně ho neznám ale znám osobně lidi kteří ho znají nebo znali. A nejsou to nějací žvanilové nebo hlupáci, ani současní politici. Možná je tím můj názor do jisté míry ovlivněn. Jinak jistě, president by asi neměl být ostouzen či zesměšňován, ale pokud překročí určitou hranici, tak se to zlomí nedá se s tím dost dobře nic dělat. Viz Klaus, toho člověka nesnáším, vyčítám mu to ho hrozně moc, politicky se s ním vůbec neshoduju, ale jako prezidenta jsem ho, i když nerad, respektoval. Ale u Zemana mám problém pochopit, že něco takového vůbec někdo může brát vážně. Tam už je to za tím fatálním zlomem. Takže opravdu už nezbývá, než ten humor, protože jinak ....
Reagovat
Lunej..
Bohuzel, oba tehdejsi kandidati, zamecky pan a vysocina, nebyli podle me vhodni hlavne vekem. Klause jsem brala jako personu, jinak mam stejny nazor co ty. Ja zase vim o Havlovi a tehdejsim OF atd. veci primo z deni, coz zase ovlivnilo muj nazor, ale koho to zajima? A mnozi lide, aby byli zajimavi, jsou schopni si vymyslet pribehy, jen aby na sebe upoutali a pritom kecaji. Dle me je politika svinstvo a ja jako maly mravenecek, si jdu dvou cestou doufaje, ze me nekdo nezaslapne:) fuj, zlaty tenis.
Reagovat
Lunej..
Svou
Reagovat
George_Renel
Politika je špína a nemá cenu ji rozlévat po TP.
Reagovat
Krisboy
Jako by nestačila politika v zákulisí ATP a WTA. O ITF ani nemluvě :)
Reagovat
Fandina
Politika představuje různé názory na společné záležitosti, jejich prosazení a uvedení do života. Někdo ty společné záležitosti řešit musí.
Reagovat
smazaný uživatel
Zastřelit se ne. :D Ale začít kriticky myslet ano! :)
Reagovat
FulnekUltras
neoliberálně primitivní - od člověka, který je sám tělesně postižený ;), bych čekal přece jen více zdrženlivosti, nehledě na to, že brutálně zneuctil pionýrský kroj... ;)))
Reagovat
Fandina
Garcia hraje rychle a agresivně a není nějak vysoká a přitom je zajímavé, že je mezi top hráčkami s nejrychlejším podáním. A přitom má podání s ploskrčenou rukou, tuším kvůli rameni podobně jako Denisa Allertová, která je také v top 10. Z našich holek je na děleném osmém ještě Hráďa.

https://cs.wikipedia.org/wiki/Seznam_nejrychlej%C5%A1%C3%ADch_pod%C3%A1n%C3%AD_v_tenise
Reagovat
Krisboy
Tak teda ani Garciu, ani Denisu A. bych v top 10 teda nečekal, nikdy mi nepřišlo, že podávají tak rychle.
Reagovat
Fandina
Jo jo, já bych tam čekala spíš Plíščata.
Reagovat
Krisboy
No - a ty tam nejsou ani jedna.
Reagovat
VlS
Zajímavější by byl údaj průměrný rychlosti 1. a 2. servisu, jeden náhodně uletěnej servis má nulovou vypovídací hodnotu. Plíščata, stejně jako Petra mají 1. servis okolo 175, Lucka 165, Barča do 160, Nejrychlejší druhej bych řek, že ma Petra ( 160-165) , což je víc, než většina prvních servisů konkurentek.
Reagovat
Krisboy
Jasně, a Plíščata těží hlavně z úhlů servisu, kterej jim umožňuje jejich výška. Není to jenom o rychlosti, ale také o umístění a výšce odskoku míče.
Reagovat
VlS
Řek bych ne nejen, ale hlavně
Reagovat
blixa
Servis kvapný, málo platný ;-)
Reagovat
Fandina
Caroline vyhrála set 6:4 nad Sam. Ze začátku to vypadalo, že Sam bude mít navrch, hrála s přehledem, dobře podávala a Caroline dost chybovala. Ale od stavu 1:4 začala Caroline hrál líp, víc útočila a nakonec set vyhrála. Tak držím palce do druhého Caroline go!!!
Reagovat
Fandina
A hned na úvod výměna podání, 1:1. Tak držím palce Caroline, abys další udržela. Go!!!
Reagovat
Fandina
Tak a teď ho už udržely obě. Po třetí hře přišel Sam poradit její fungl nový trenér a je 2:2 a mám dojem, že jí poradil výměny s Caroline. Uvidíme.
Reagovat
Fandina
gratulka vyhrála ve dvou setech a to je super do tabulky 6:4 6:3, lepší skore by bylo lepší, ale Sam hrála dost dobře a tak jednoduché vítězstvo to i podle skore nebylo. Gratulka.
Reagovat
Fandina
Garcia Stosur na place. Tak držím palce Caroline. Sice asi nebude moc dobré před následujícím FEDem, když se ti zvedne sebevědomí proti našim holčinám, ale fandím ti po nich snad nejvíc na okruhu. Co s tím nadělám. Go Caroline a vyhraj skupinu, i když proti Kontě a Sam dneska to nemusí být nic lehkého.
Reagovat
Fandina
Ach jo. Caroline přišla o podání. To bude mač zase.
Reagovat
Fandina
A o druhé, to je chyb. Tatínek vysvětluje, jak hrát, tak jsem zvědavá, jestli to pomůže. Caroline go!!!
Reagovat
Fandina
Ale nutno říct, že Sam dneska hraje dobře.
Reagovat
Fandina
Tak tatínek asi poradil útočit na druhou stranu kde stojí Sam a hned po returnu a nutno říct, že teď Caroline vyhrála dva game. Svoje podání čistou hrou. Tak jen tak dál!!!
Reagovat
Fandina
A teď super hra od obou. Caroline podává za stavu 4:4 a Sam hraje super. Caroline go!!!
Reagovat
VlS
postupuje, ale dnes to byla dřina, Babos dost kousala.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist