3. den na US Open: Z Čechů bude hrát jen Zahlavová-Strýcová

2. 9. 2009, 11:00
Previews 3
Z pětice českých tenistů, kteří na US Open vyhráli svůj úvodní zápas ve dvouhře, zasáhne jako první do druhého kola Barbora Záhlavová-Strýcová. Teprve dnes do turnaje vstoupí mužská světová trojka Rafael Nadal. Po něm bude hrát již o třetí kolo pětinásobný šampion Federer.

Barboru Zahlavovou-Strýcovou, která na posledním grandslamu sezony úspěšně prošla kvalifikací, dnes čeká na třetím největším dvorci newyorského areálu první vzájemný duel proti osmé nasazené Victorii Azarenkové z Běloruska. Dnes bude usilovat o vyrovnání svého grandslamového maxima mezi dospělými.

Na kurt se poprvé dostane také Rafael Nadal, který v prvním kole nastoupí proti Francouzi Richardu Gasquetovi. Start bývalé světové jedničky na newyorském betonu byl dlouho v ohrožení kvůli Nadalovým potížím s koleny. Gasqueta čeká první zápas v hlavní soutěži po čtyřech měsích, kdy čelil obvinění z užití kokainu. Po dvouměsíčním trestu hrál poprvé před týdnem v kvalifikaci turnaje v New Havenu, kde podlehl Vemičovi. Nadal všech šest střetnutí na okruhu ATP s Gasquetem vyhrál.

Už o třetí kolo bude ve večerním zápase usilovat vítěz posledních pěti ročníků Roger Federer. Švýcara zkusí alespoň potrápit Němec Simon Greul.

Před muži se na centrálním dvorci objeví Venus Williamsová, která v prvním kole odvracela senzaci v podobě vyřazení s Ruskou Duševinovou. Američanku trápí zranění kolene, zaskočí ji krajanka Matteková Sandsová?

Možná poslední zápas na grandslamu čeká Rusa Marata Safina. Osmadvacetiletý vítěz US Open z roku 2000 a Australian Open 2005 po letošní sezoně chce ukončit kariéru, a tak souboj s Rakušanem Melzerem může být jeho posledním na turnaji 'velké čtyřky'.

Po nich čeká vítězku US Open z roku 2005 Kim Clijstersovou zápas s Bartoliovou, kterou už letos po svém návratu porazila.

Program na kurtu Louise Armstronga uzavře duel 1. kola mezi Argentinci Monakem s Del Potrem, který patří mezi širší okruh spolufavoritů na celkové vítězství.

- US OPEN (USA - New York, tv. povrch) -
středeční program (02. 09. 2009 - začátky v 17:00 SELČ)

Kurt Arthura Ashe:
Mauresmová (17-Fr.) - Wozniaková (Kan.), 19:00: Matteková-Sandsová (USA) - V. Williamsová (3-USA), Gasquet (Fr.) - Nadal (3-Šp.), 01:00: Federer (1-Švýc.) - Greul (Něm.), nejdříve 2:30: Czinková (Maď) - S. Williamsová (2-USA).

Kurt Louise Armstronga:
Mirzaová (Indie) - Pennettaová (10-It.), Melzer (Rak.) - Safin (Rus.), Bartoliová (14-Fr.) - Clijstersová (Belg.), Del Potro (6-Arg.) - Monaco (Arg.).

Grandstand:
Monfils (13-Fr.) - Chardy (Fr.), Zvonarevová (7-Rus.) - Čakvetadzeová (Rus.), Azarenková (8-Běl.) - Záhlavová-Strýcová (ČR), nejdříve 22:30: Stosurová (15-Austr.) - Kingová (USA), nejdříve 00:00: Chela (Arg.) - Hewitt (31-Austr.).

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Zdravim vsechny, mam tady skvelou stranku musite to videt!!!http://tojesila.cz/cz/s16/n2223-Topolanek-Vadim-Sazce-tak-ji-seberu-licenci-a-rozdelim-ji
Reagovat
smazaný uživatel
Viem, že sa to sem nehodí, ale mne pripadá ako keby mala na sebe Dementieva pyžamo ;-)
Reagovat
JIMI
Doufám,že Marat dneska něco předvede a nebude to jeho poslední zápas na velkém turnaji.Mohl by si vzpomenout na to jak se ve Wimbledonu loučil Ivaniševič a vzít si z něho příklad:-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist