3. den v Melbourne: O 3. kolo hrají Berdych, Benešová a Cetkovská

17. 1. 2012, 19:30
Previews 36
Tři čeští zástupci se představí třetí den v Melbourne Parku. O postup do třetího kola grandslamového Australian Open budou ve středu hrát sedmý nasazený Tomáš Berdych a dvě tenistky - Petra Cetkovská a Iveta Benešová.
Australian Open

Tomáš Berdych se v prvním utkání v Hisense Areně střetne s Olivierem Rochusem, kterého porazil čtyřikrát z šesti vzájemných zápasů. S Belgičanem naposledy prohrál v roce 2005 a od té doby mu ve čtyřech zápasech povolil jen jeden set.

"Už jsem ho porazil a se svými čopy vím, že mu hru mohu otrávit," řekl Rochus před utkáním. "Má pro tenis výbornou fyzičku. Je to kompletní hráč, který už hrál finále Wimbledonu a byl také v semifinále Turnaje mistrů. Takže to bude velká výzva, ale s důvěrou, kterou nyní mám, ho mohu znejistit," doplnil Belgičan, jenž v den zápasu oslaví 31. narozeniny.

Iveta Benešová se pokusí navázat na slušnou aktuální formu a překvapit šestnáctou nasazenou Shuai Peng z Číny. Osmadvacetiletá Benešová obhajuje loňské osmifinále a pokud nechce v žebříčku vypadnout z Top 50, musí ho minimálně zopakovat.

Petra Cetkovská bude poprvé ve 2. kole Australian Open hrát s jednadvacetiletou Němkou Monou Barthelovou, jež minulý týden v Hobartu získala premiérový titul.

- Program 3. dne na Australian Open -
(středa 18. ledna ... začátky od 01:00 SEČ)

Rod Laver Arena:
Rogowská (Austr.) - Na Li (5-Čína)
Clijstersová (11-Belg.) - Foretzová (Fr.)
Haas (Něm). - Nadal (2-Šp.)
nejdříve v 9:00
Querrey (USA) - Tomic (Austr.)
Azarenková (3-Běl.) - Dellacquaová (Austr.)

Hisense Arena:
Berdych (7-ČR) - O. Rochus (Belg.)
Kai-chen Chang (Tchaj-wan) - Jankovičová (13-Srb.)
Wozniacká (1-Dán.) - Tatišviliová (Gruz.)
Beck (Něm.) - Federer (3-Švýc.)

Margaret Court Arena:
Curenková (Ukr.) - Hantuchová (20-SR)
Schiavoneová (10-It.) - Oprandiová (It.)
Isner (16-USA) - Nalbandian (Arg.)
Ormaecheaová (Arg.) - A. Radwaňská (8-Pol.)
nejdříve v 9:00
Wawrinka (21-Švýc.) - Baghdatis (Kypr)

Kurt č. 6:
1. zápas: Benešová (ČR) - Shuai Peng (16-Čína)

Kurt č. 8:
4. zápas: Barthelová (Něm.) - Cetkovská (32-ČR)

kompletní program 3. dne

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

36
Přidat komentář
VlS
Tšeda Sojka, co to tam v tom pátým setu od 3:3 ten tvůj dlouhej Janek předváděl? To si musela vzteky na větvi poskakovat, až třísky lítaly, ne? Vždycky, když mu David nalil, tak tam poslal takovej nemastnej neslanej kopeček, jako by se bál, aby to nevyhrál. Nějak od 5:5 to už bylo utrpení mladého Boháčka a ne tenis. No, nakonec postoupil, ale myslím si, že v dalším kole to hladce projede, protože ten je zralej tak na 2 týdny rekonvalescence.
Reagovat
Jabadu
No, teda to co Tomáš dělá tomu Olivierovi, to není moc lidské. A přitom Tom je syn lékařky a učitele. Mohl by mít ohled. No ne?
Reagovat
Nancy_z
Vůbec ho nešetří, tak snad mu to vydrží všechny tři sety :-)
Reagovat
VlS
Berďův táta je mašinfíra a ne kantor, jeho máma je zubařka a to jsou pěkní saďouři.
Reagovat
Jabadu
No, no ...
Reagovat
smazaný uživatel
19 stupňů východně: Astra 1L
Eurosport DE, frekvence 12226 MHz, symbolrate 27500, polarizace H, parabola 60 cm

Info pro diváky německého Eurosportu:

Tedy pro ty, co si neplatí česky komentované Eurosporty. Aktuálně má každý možnost výběru ze dvou kurtů díky přenosům španělské platformy Canal+.
Na stejném satelitu Astra 1 (tj. nejznámější evropská satelitní pozice na 19 stupňů východně, stačí parabola 60 cm) jsou nekódované přenosové kanály. Občas dávají jiná utkání než na Eurosportu!
Pro přidání kanálů se musí provést manuální proladění frekvence satelitu Astra 1 (v některých přijímačích může být označen jako Astra bez čísla) s těmito parametry:
Frekvence 10788 MHz, symbolrate 22000, polarizace V
Tenis běží jen na kanálech s identifikací MULTIDEP.2 + MULTIDEP.3, všechny ostatní označené Astra30367, TAQUILLA, C+, CARTOON, apod. se můžou smazat.
Reagovat
skott
skoda, ze si trochu vic nerozepsal duvody, vetsinou z toho vychazi jen slovne 1 nebo 2...nerad vyslovene tipuju, ale zkusim take jeste napsat strucne svoje nazory pred zacatkem:

Wozniacki/Tatishvili...mozna na jinem povrchu by Tatishvili mohla, ale outdoor hard ne - Wozniacki
Parmentier/Niculescu...Parmentier se ma o co se oprit, jeji servis/fh to muze udrzet tesne, Niculescu asi postoupi, ale sotva hrave, to bych nerekl o zadnem jejim zapasu:-)
McHale/Erakovic...Marina je lepsi
Chang/Jankovic...nevidel jsem bohuzel Lauru proti Jankovic, skore bylo jasne, takze predpokladam, ze vyhraje i s Chang.
Clijsters/Gacon...Clijsters losu se musim vyslovene smat..
Hantuchova/Tsurenko...Danka mela ohromnou kliku s Varvarou, Lesia je podobne nebezpecna, ne tak agresivni - podruhe to Dance nevyjde.
Medina/Govortsova...Medina si ty svoje body vzydcky nejak uhraje
Li Na/Rogowska...nedopadne dobre pro Rogowskou, jeji udery jsou mekke, aby Li dostala do problemu, v defenzive ji sama taky na uzde neudrzi.
Azarenka/Dellacqua...Heather mi bylo lito proti Azarence, videl jsem prvni set a drzela se, bohuzel jen do chvile, kdy Azarenka poradne naprahla, pak nemela zadnou sanci.Casey je presne opacny typ nez Heather, ale i tak Azarenka nebude mit problem.V Melbourne hraje pokazde vyborne, ma formu.Casey to bude mit strasne tezke.
Cetkovska/Barthel...Cetkovska je hrozna, snad Barthel
Bratchikova/Brianti...tezko si Nina muze prat zlatejsi los na 2.kolo grandslamu, coz si samozrejme v duchu asi rika i Brianti, ale kdyz se Nina nezalekne postupu musi vyhrat.Nina je mlada holka, ale asi si to myslel jinak, je ji 26 let.
Beneseova/Peng...docela verim Ivet, vzajemnou h2h celkem chapu
Schiavone/Oprandi...souhlasim
Goerges/Daniilidou...ani jednu si nepamatuju, kdy jsem naposled videl - nemam nazor
Radwanska/Ormachea...Ormachea ve 2.kole GS a lepsi nez Dulko, :-D

je toho hodne, snad jsem nejakej zapas nevynechal..
Reagovat
VlS
No, upřímně, chtěl jsem se odpoutat od toho, co řekl Nole a co řekl Rochus a zabývat se aspoň trochu tenisem.
Parmentier jsem myslím hrát neviděl, Monika je ve slušné formě a myslím, že s přehledem vyhraje, ale je to jen pocit, ne že bych to uměl bůhví jak zdůvodnit.
Mc Hale hrála dobře s Luckou i v Americe, věřím jí, že to dá a půjde nahoru. Na její věk mi připadá hodně vyrovnaná a stabilní.
Danka - Lessia - uvidíme, Danka teď hraje pěkně a je to stabilně hráčka mezi 20 - 30 což Lesia není ani zdaleka.

Cetkovská není hrozná, ale nevsadil bych na ní.

Bratchiková - po pravdě jsem myslel, že je to juniorka, nebo tak nějak kolem.

Julia -to je německá Lucka Šafářová, je schopná porazit kohokoliv, často včetně sebe. Je tam rozdíl v rankuingu zhruba 80 míst pro Julču.
Reagovat
VlS
Nechme toho co kdo řekl a pojďme si tipnout, jak to zítra dopadne:
Mé tipy podle pavouka:
Dámy ?
Caro by neměla mít s Tatishvilli problém, stejně jako Niculescu by měla hravě přehrát Parmentier.
Věřím tomu , že Mc Hale postoupí dál a Erakovič porazí. K Chang by pro Jelenu neměla být žádná velká výzva. Gacon je pro Kim tak na rozehrání (pokud Kim nějak záhadně nezkolabuje). Danka Hanťa Lesii porazí. Govortsova sice není nasazená, ale myslím, že Anabel porazí. Na-Li s Rogowskou vytře kurt. Vika si možná všimne, že proti ní někdo stojí na druhý straně kurtu, ale moc starostí jí to nenadělá, Delaqua má smůlu na los.
Petra Cetkovská ? Mona Barthel ? přeju to Petře, kdybych měl vsázet tak vsadím na Monu.
Brianti ? Bratšiková ? spíš vyhraje Alberta, ale uvidíme, tu mladou Rusku neznám , ale vím, že Skott je z ní paf. Tak mu třeba udělá radost.
Iveta ? Peng ? Iveta ji v minulosti vždy porazila, ale bojím se, že to letos bude konečná.
Frančeska ? Romina ? Fran, není co řešit.
Julia pošle tu milou Řekyni domů řešit státní bankrot. Cvetana porazí Voskoběvu.
Aga ? Ormaechea ? Aga si spraví po prvním kole chuť a hladce vyhraje.
Reagovat
VlS
Páni:
Mardy ? Falla ? Mardy lehce; Kohli ? Ribu přehraje; Y-LU ? Serra ? nevím, asi Serra; Kavčič ? Delpo ? Delpo bez větších problémů; Dog-Tobias ? něco mi říká, že Tobias překvapí. Querry ? Tomič ? Tomič, ale nebude to procházka;Karlovič ? Berlocq ? Ivo pojede domů; Fedex ? Beck ? Fedex v suchým triku; Tomáš ? Rochus ? Tomáš; Stachovsky ? Anderson ? Kevin, Sergei na něj nic nemá; Marcos ? Wawroš ? bude to boj a nakonec to Wawroš utrápí. Dimitrov ? Almagro ? Dimitrov po boji na 5; Isner ?Nalbandian ? spíš John, Nalba na to nemá síly, Cipolla ? Feliciano lopez ? Feliciano. Lacko ? Young ? Lukáš vyhraje; Rafa ? Tomy Haas ? Rafa snadno v propoceným triku.
Reagovat
smazaný uživatel
Zajímavé tipy a dobré komentáře (Na-Li s Rogowskou vytře kurt. Vika si možná všimne, že proti ní někdo stojí na druhý straně kurtu, ale moc starostí jí to nenadělá, Delaqua má smůlu na los....) :D
Reagovat
smazaný uživatel
S väčšinou sa samozrejme zhodnem, akurát si myslím, že postúpi Young a Nalbandian..Tomic asi vyhrá, ale môže prehrať aj v troch setoch..Dolgopolov to tiež upinká, a pravdepodobne aj Karlovič..Wawrinka vs. Bagdatis? Viac jak 38 gemov...Najväčšie prekvapenie..Z outsiderov najviac verím Rochusovi.
Reagovat
Jabadu
Nemohl byste, prosím, zveřejnit čísla sportky na příští týden? Chci si vsadit, tak abych u si u příbuzenstva neudělal ostudu.
Reagovat
smazaný uživatel
ramcove take souhlas, z Rochusovych copu = čopů :-))) si vsak delam malo a Nalba narazi. :-)

VIS: pes sice holky obiha obloukem.... za Berdu a Johna by uz ale stalo za to zacit motat! No neeee? :-)
Reagovat
VlS
Já si nemyslím, že v druhým kole je nějak moc vyloženejch outsiderů a s několika výjimkami, kde by opak byl opravdu senzací (Rafa, Fedex) může kdokoli porazit kohokoli. Od toho je to tip a ne prognóza a prohlášení, že to tak bude. Po tom, co Tom loni vypadnul v 1. kole na RG je možný všechno, proč ne, ale věřím Tomovi. Rochus určitě nemá lepší čopy než Fedex a i toho Tom párkrát porazil.
Reagovat
VlS
No to tedy (ale Petře by taky moh alespoň malinko nějakou panenku potrápit, nebo ufiknout hlavu nějakýmu kuřeti :-)
Reagovat
VlS
To bych nemoh, to bych vyhrálmálo ;-)
Reagovat
Jabadu
Cha,chááá ... děkuji za odpověď. Jsem rád, že jste se neurazil (a pochopil). Teď vážně. Jak vidíte případný duel Petry se Serenou v semifinále? Já osobně tipuji, že vyhraje přirozený švih nad hrubou sílou.
Reagovat
VlS
Hú, tak to nevím, další zápasy nám napoví. Pokud se Petra do SF probojuje (a Serena taky) a obě budou hrát svůj lepší standard, tak to může bejt bitva jako řemen, kde rozhodne pár míčů. Vycházel bych ze semi Wimbledonu 2010. Serena tam podle mě nebyla horší než je teď a měla tam Petry plný oči a to se Petra ještě hodně zlepšila. Zavřu oči a řeknu, že když ten zápas bude, tak věřím, že Petra vyhraje.
Reagovat
kejv2
To je moje nejvetsi prani na letosnim AO, aby se tenhle zapas (Petra - Serena) hral. Klidne bych si ale vsadil, ze minimalne jedna se do semi nedostane. Muzou vypadnout klidne obe uz driv (nejak ve me Petra porad nevzbuzuje moc jistotu). Pokud se tak nestane, silne v tom duelu favorizuju Petru. Tyhle zapasy proti tezkym souperkam si ona nenecha prozklouznout mezi prsty. Paradozne mi prijde pravdepodobnejsi, ze ten (pripadny) zapas vyhraje, nez ze se az tam dostane! Po viteznem semi bohuzel citim finalovou odplatu Azarenky.
Reagovat
Mark976
to je strašně zvláštní, že všichni češi vždy fandí a i tipují za vítěze slovenku, slováka a když píše slovák, tak skoro i přeje soupeři od čecha:o) kde pořád v sobě berete tu závist? asi, že jste rozchodem ztratili a ne získali....nám to bylo líto a vy jste byli a jste jen a jen hrdý národ bez podkladu a smyslu:o)
Reagovat
VlS
Hele, to píše Forehand, je to Američan, kterej umí slovensky ;-)Slováky nech na pokoji, s tím to nemá co dělat.
Reagovat
smazaný uživatel
Tipování přenechám jiným, ale určitě budu fandit Caro a Vice. :) Caro hraje dost brzy, ale zápas Viky bych určitě měl vidět. Casey Dellacqua je pro mě docela známá hráčka. V roce 2008 byla na AO v osmifinále, což je zatím její nejlepší výsledek na GS. Hrát proti domácí tenistce není nikdy příjemné, ale věřím Vice a její skvělé formě! :)
Reagovat
Jabadu
Dík za info. Tím se to vysvětluje. Jinak, jako původní nick jsem si chtěl dát "Dříč z Cejlu II", ale generátor mi to nevzal. Ale co už. Američana zdravím, je fajn, že se nám bratři v Americe jenom nesmějí, ale že nám i fandí.
Reagovat
VlS
No, tak snad z Céélu, né, a tam béváš nebo hakluješ?
Reagovat
smazaný uživatel
..když proti Davidovi se mi blbě motá..:-)) Pan "dvakrátsojka" si to bude muset uservírovat asi sám :-)). Každopádně od třetího kola už panenkuju snad na plný úvazek!
Reagovat
VlS
Pse, a co ta Petra?
Reagovat
smazaný uživatel
Docházej mi piškoty! :-))) Ale to je až zítra..panenka musí být čerstvá!
Reagovat
smazaný uživatel
mu z vetve helpnu sama! ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Třisojky vs. Nalbandian...to tu ještě nebylo! :-))
Reagovat
VlS
stvoření s inteligencí rovnou člověku a smysly daleko lepšími, ty nevíš, že zítra bude v Austrálii už skoro včera?
Piškoty posílám ihned, sud 200 litrů. Stop
Reagovat
smazaný uživatel
Pán je asi učiteľ dejepisu..Rochusa som považoval za nebezpečného, lebo je malý, behavý, dotieravý chlapík..Tenis sledujem tak dlho, že som aj zabudol odkiaľ Berdych pochádza..Jediné, čo ti samozrejme závidím je odvaha prísť sem s takouto plkou..
Reagovat
smazaný uživatel
Celkom sa nám to rozbieha..O 1nej zápas Berdycha..Myslím, že prvý zápas v najväčších horúčavách nesadne ani jednému, Rochus však bude dôstojným súperom a šípim problém...Približne o 5tej Rafa paralelne so zápasom Isnera..A o 9tej ďalšie dva krásne zápasy..Vcelku nadupaný deň.
Reagovat
Jabadu
Ehm ... to slůvko "verím" jste si jako Slovák mohl odpustit, ne? Nabízelo by se: snáď, aj, možno, keby Pánboh dal, Oliver ho prekabáti ... :D
Reagovat
smazaný uživatel
:)
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem zvědavý na zítřejší zápasy. O pár zápasech mám jasno ale určitě budou k vidění i napínavé atraktivní zápasy.

U nasazených by měl Berdych určitě vyhrát 3 sety za sebou, cestu k Rafovi má docela hodně otevřenou.. ve 3 setech by měl raději uspět i Fish, protože speciálně u něj by mohli s jehom losem při jeho cestě do případných závěrečných kol nastat mnohem težší zápasy. Uvidíme zda se letos aspoň trochu vytáhne na granslamech. Del Potro se snad po tom zajímavém výkonu Mannarina rozehrál a vidím to taky na 3 sety.

Atraktivní duel bychom mohli vidět v podání Nalbandiana a Isnera. Na ten zápas jsem zvědavý Isner rozhodně není jen servisman, nicméně loni s ním prohrál, tak uvidíme co nabídne jejich duel na GS.

U Nadala ani Federera určitě nebude problém, to bude jasná převaha a menší trénink. Karlovič si dá 2-3 tie-breaky a prostřílí se dál, Tomice má na své straně diváky, měl by to zvládnout a mezi Wawrinkou a Baghdatisem osobně držím palce Marcosovi.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist