3. den v Melbourne: Šafářovou a Berdycha čekají zápasy druhého kola

20. 1. 2009, 17:11
Aktuality 3
Středeční program na Australian Open nabídne zápasy dvou českých tenistů v boji o postup do třetího kola. Lucii Šafářovou čeká Marina Erakovičová z Nového Zélandu, její přítel Tomáš Berdych se v cestě za obhajovou loňského osmifinále utká s Argentincem Brianem Dabulem. Na kurtech se objeví také Federer, Djokovič nebo Jankovičová.

Lucie Šafářová se před 14 dny v Brisbane dostala do čtvrtfinále. Dá se říct, že se představila ve slušné formě, když hodně potrápila i Victorii Azarenkovou, jež si nakonec dokráčela až pro titul. Jednadvacetiletá rodačka z Brna sice v Sydney kvůli nachlazení chyběla, ale v Melbourne ztratila pouhé čtyři gamy s nasazenou Rakušankou Sybillou Bammerovou.

Dobré výkony se pokusí potvrdit i v duelu druhého kola s Marinou Erakovičovou. O rok mladší soupeřka z Nového Zélandu je v žebříčku o osm pozic za českou tenistkou, když ji srazil závěr loňské sezony, kdy prohrála devět utkání v řadě. Na úvodním grandslamu roku přešla přes Češku Cetkovskou, a ve středu je tak na Šafářové, aby svou krajanku pomstila. Utkání se bude hrát na kurtu číslo 10 zhruba ve 4:00 hodiny SEČ.

O postup do třetího kola bude usilovat také Tomáš Berdych. Přítel Lucky Šafářové po jistém výkonu z úvodního kola proti Gineprimu bude velkým favoritem s argentinským antukářem Brianem Dabulem. Ten překvapivě vyřadil Němce Petzschnera, ale na loňského osmifinalistu by stačit neměl. Ani třiadvacetiletý rodák z Valašského Meziříčí se nepředstaví na žádném z hlavních dvorců, od 3:00 středoevropského času vstoupí na kurt číslo 8.

Arena Roda Lavera bude znovu plná hvězd. Nejdříve se loňská finalistka Ana Ivanovičová střetne s Italkou Briantiovou, následně se obhájce titulu Novaka Djokoviče pokusí potrápit Francouz Chardy a po nich na největší kurt v Melbourne Parku nastoupí Roger Federer. Švýcara, kterému chybí ještě šest výher k vyrovnání rekordu v počtu získaných grandslamových titulů, vyzve Rus Koroljov. Djokoviče i Federera tak čekají zápasy v odpoledních hodinách, kdy v Melbourne panují vysoké teploty.

Ve večerních hodinách australského času se fanouškům představí domácí tenisté. Jelena Dokičová, jež emotivně prožívala postup z prvního kola, se střetne s nasazenou Ruskou Čakvetadzeovou. Teprve šestnáctiletý Australan Bernard Tomič se v pondělí stal nejmladším hráčem, který vyhrál na Australian Open zápas prvního kola, když porazil Itala Staraceho. O další zápis do historie se pokusí v duelu s Lucemburčanem Mullerem, který loni sice hrál čtvrtfinále US Open, jinak však mezi tenisovou elitu nepatří.

V Hisenseho areně čeká druhý zápas světovou jedničku Jelenu Jankovičovou, jež v Austrálii usiluje o první grandslamový titul. S Belgičankou Flipkensovou by to měla být pouze "formální" zálěžitost.

- AUSTRALIAN OPEN -
středeční program 21. 01. (začátky na všech kurtech v 01:00 hodin SEČ)

Rod Laver Arena:
Ivanovičová (5-Srb.) - Briantiová (It.), Djokovič (3-Srb.) - Chardy (Fr.), Federer (2-Švýc.) - Koroljov (Rus.), nejdříve v 9:30 Čakvetadzeová (17-Rus.) - Dokičová (Austr.), Muller (Luc.) - Tomic (Austr.).

Hisense Arena:
Safinová (3-Rus.) - Makarovová (Rus.), Jankovičová (1-Srb.) - Flipkensová (Belg.), Nalbandian (10-Arg.), Lu Yen-hsun (Tchaj-wan), Roddick (7-USA) - Malisse (Belg.).

Margaret Court Arena:
Petrovová (10-Rus.) - Mirzaová (Indie), Safin (26-Rus.) - García-Lopez (Šp.), Zvonarevová (7-Rus.) - Gallovitsová (Rum.), Wozniacká (11-Dán.) - Ruanová (Šp.), nejdříve v 9:30 Del Potro (8-Arg.) - Mayer (Něm.).

Kurt č. 8, 2. zápas:
Berdych (20-ČR) - Dabul (Arg.),

kurt č. 10, 3. zápas:
Šafářová (ČR) - Erakovicová (N. Zél.).

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
skott
To jim nestacila dneska Zakopalova?
Reagovat
smazaný uživatel
Program bys určitě pořádně překopal. Áňa je pětka a přesto hraje na centru (1 a 3 hrajou na menším). Nebude to náhodou tím, že má za sebou už nějaký úspěch?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist