3. den v Melbourne: Trojice Čechů hraje o třetí kolo

19. 1. 2010, 17:00
Previews 8
Trojici českých tenistů čeká ve středu na kurtech v Melbourne boj o postup do třetího kola. Další dvě české zástupkyně Iveta Benešová a Lucie Hradecká svou pouť na Australian Open teprve odstartují.

Největší pozornosti se bude těšit Barbora Záhlavová-Strýcová, jejíž zápas s bývalou světovou jedničkou Dinarou Safinovou umístili organizátoři do Hisense Areny, tedy na druhý největší kurt.

Ještě více diváků uvidí naživo Slováka Lukáše Lacka, jenž vyzve obhájce titulu Rafaela Nadala přímo na centrálním dvorci. Po nich se čeká velká bitva mezi Ruskou Jelenou Dementěvovou a vracející se Belgičankou Justine Heninovou.

Druhý zápas na grandslamovém turnaji čeká Sandru Záhlavovou, která dnes hladce postoupila do 2. kola. Tam se utká s turnajovou jedenáctkou Marion Bartoliovou. Program na kurtu číslo 18 otevře Iveta Benešová, jejíž soupeřkou v úvodním kole je Chang Kai-chen z Tchaj-wanu.

Na devatenáctce rozehraje středeční den Lucie Hradecká proti Šahar Peerové. Hned po nich nastoupí již ke svému druhému zápasu Tomáš Berdych, kterého čeká Jevgenij Koroljov.

Středeční program na Australian Open (začátky 01:00 SEČ):

Rod Laver Arena:
Pavljučenkovová (Rus.) - Kuzněcovová (3-Rus.), Clijstersová (15-Belg.) - Tanasugarnová (Thaj.), Lacko (SR) - Nadal (2-Šp.), 9:00 Dementěvová (5-Rus.) - Heninová (Belg.), Čilič (14-Chorv.) - Tomic (Austr.).
Hisense Arena:
Wozniacká (4-Dán.) - Wozniaková (Kan.), Roddick (7-USA) - Bellucci (Braz.), Záhlavová-Strýcová (ČR) - Safinová (2-Rus.), Blake (USA) - Del Potro (4-Arg.).
Margaret Court Arena:
Grothová (Austr.) - Arvidssonová (Švéd.), Wickmayerová (Belg.) - Pennettaová (12-It.), Fergusonová, Mooreová (Austr.) - V. Williamsová, S. Williamsová (2-USA), Monfils (12-Fr.) - Veič (Chorv.), 9:00 A. Murray (5-Brit.) - Gicquel (Fr.).
Kurt č. 8
2. zápas Záhlavová (ČR) - Bartoliová (11-Fr.).
Kurt č. 18
1. zápas Chang Kai-chen (Tchaj-wan) - Benešová (ČR).
Kurt č. 19
1. zápas Hradecká (ČR) - Peerová (29-Izr.), Berdych (21-ČR) - Koroljov (Kaz.).

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

8
Přidat komentář
skott
aneb dalsi pekny vyj*b s Verou Zvonarevou.Cekal jsem, co predvedou organizatori po vcerejsim puvodnim a sprostem zarazeni lonske semifinalistky na zastrceny kurt c.18 a svete div se, dneska je dokonce na televizi prensenem kurtu.Ovsem, co nevidim ve Vodafone Arene se najde mistecko pro Wozniacki a misto na Verku nezbylo ani v Margaret Court Arene kvuli Penette/Wickmayer nebo superduelu ¨australanky¨ Gajdosove s Arvidsson.Tomu rikam spravedlnost...:-O
Reagovat
smazaný uživatel
Lacka som videl hrať, vydržal som 30 min.. Nuž ja som typ, keď ma hra tenistu nezaujme, nesledujem, ani keď je krajan. Ale zatiaľ jeho z lepších výsledkov na GS.
Tipujem, že Delpo bez väčších problémov vyhrá.
"Dievčence" nesledujem. Henin má však hru na úrovni, jedna z mála hráčiek, ktorej tenis som sledoval, sem-tam, sporadicky.
Reagovat
smazaný uživatel
tak zapas BLAKE a POTRO to muze byt velice cool!a toho LACKA videli jste nekdy hrat krom DC?A zapas HENIN A JELENA,to bude tez super!
Reagovat
smazaný uživatel
me vic bavi CLIJSTERS,HENIN jo,ale moc taka...taky myslim POTRO,ALE stopro nevim,moh by to byt pekny zapas..na toho nadala a LACKA jsem zvedava-bude to nove..ono se nam to rozjede od ctvrtfinale
Reagovat
smazaný uživatel
Doufám, že se nám to od čtvrtfinále ROZjede a ne DOjede...!
Reagovat
smazaný uživatel
Lukáš je celkom perspektívny hráč :) Nedávno bol vo štvrťfinále, hm.. už si nespomeniem akého turnaja, a mal aj celkom vydarenú sezónu :) ale myslím, že má dosť problémy so psychikou.. no je to jediné čo v slovenskom mužskom tenise máme :D takže.. my musíme byť vďační aspon za neho.
Reagovat
smazaný uživatel
tak to treba bude pekny zapas,jasne at mate nekoho super!podle fota vypada sympaticky..a OLI-NEVIM ZDA NEDOJEDEM..ale verime zatim..ten SAMURAJ CO?
Reagovat
smazaný uživatel
Určite ! Neviem, ako je to s jeho talentom, tak ho zasa nepoznám, priznám sa. Neviem, ktorý je teraz v rebríku, ale ja to moc perspektívne nevidím. Ak sa zmýlim, tak dobre pre neho.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist