3. den v Miami: Trio Češek usiluje o postup do třetího kola

23. 3. 2017, 16:00
Previews 3
Zatímco muži dnes budou na podniku ATP World Tour Masters 1000 ve floridském Miami dohrávat první kolo hlavní soutěže, ženská soutěž se již přehoupla do druhé fáze. O postup mezi 32 nejlepších bojuje trio Češek. První utkání na turnaji čeká světovou trojku Karolínu Plíškovou a patnáctou nasazenou Barboru Strýcovou. O postup usiluje ještě Lucie Šafářová.

Čtvrteční program na centrálním dvorci otevře v 16:00 našeho času česká jednička Karolína Plíšková. Její soupeřkou bude domácí kvalifikantka Madison Brengleová. S Američankou se čtyřiadvacetiletá Češka utkala jen jednou před třemi lety v hale v Linci, kde ve dvou setech zvítězila.

Plíšková letos nezvládla úvodní zápas jen na turnaji v Dubaji. Rodačka z Loun je na tom výsledkově i herně velmi dobře, o čemž svědčí její letošní bilance 19-3, tituly z Brisbane a Dauhá, čtvrtfinále na Australian Open a semifinále na poslední akci v Indian Wells.

Američanka je naopak od svého žebříčkového maxima - 35. místa - hodně daleko. Přestože má letos aktuálně 86. hráčka světa díky kvalifikacím pozitivní čísla, v hlavních soutěžích pět zápasů vyhrála a celkem sedmkrát odešla jako poražená. V Miami má ale letos zřejmě slušnou formu, jelikož v prvním kole vyřadila nebezpečnou Jelenu Ostapenkovou.

Čeští tenisový příznivci se budou muset rozhodnout, zda nedají přednost Lucii Šafářové, jejíž duel druhého kola s Darjou Gavrilovovou startuje rovněž v 16:00. Třicetiletá Češka potvrdila zlepšenou formu v prvním kole, v němž v kvalitní bitvě přehrála Yaninu Wickmayerovou.

Bývalá světová pětka se začala zlepšovat už na Australian Open a dobrou formu z Melbourne si přivezla do Tchaj-peje, kde skončila až v semifinále. Vzápětí si zahrála o titul v Budapešti a v Indian Wells došla do třetího kola, přičemž o kolo dříve získala skalp semifinalistky letošního Australian Open Coco Vandewegheové.

S Gavrilovovou má vyrovnanou bilanci 2-2. Letošním maximem naturalizované Australanky je osmifinále na Australian Open. Třiadvacetiletá rodačka z ruské Moskvy však měla smůlu na soupeřky. Její pouť na jednotlivých akcích ukončily Kontaová, Kar. Plíšková, Kuzněcovová a Svitolinová.

Šafářová, která může Gavrilovové oplatit loňskou porážku z Moskvy, zároveň v Miami usiluje o vyrovnání svého dosavadního maxima, jímž je třetí kolo.

Jako poslední se ve večerních hodinách představí Barbora Strýcová. Třicetileté Češce připadla pozice 15. nasazené. Ve svém prvním letošním vystoupení v Key Biscayne vyzve posedmé v kariéře Johannu Larssonovou.

Se švédskou jedničkou má vyrovnanou bilanci na tvrdém povrchu i na antuce. Poslední měření sil loni v Hobartu prohrála. Strýcová prožila fantastický vstup do sezony, od poloviny února se však třicetileté rodačce z Plzně příliš nedaří.

Z posledních tří akcí má bilanci 2-3. V Dauhá vypadla v osmifinále se Samanthou Stosurovou, v Dubaji nezvládl úvodní duel proti Shuai Peng a v Indian Wells nejprve přehrála Saru Erraniovou a následně jednoznačně nestačila na Anastasii Pavljučenkovovou. Na dvě výhry v řadě tak čeká už od lednového Australian Open.

Do akce dnes půjdou i další nasazené hráčky a možné příští soupeřky českých tenistek. Šafářová by si o osmifinále mohla zahrát s šampionkou z Indian Wells Jelenou Vesninovou.

Strýcová v případě dnešního vítězství narazí na Coco Vandewegheovou, nebo Janu Čepelovou.

Pokud Plíšková potvrdí roli favoritky, vyzve Julii Putincevovou, nebo Carinu Witthöftovou.

MIAMI OPEN 2017 - PROGRAM 3. HRACÍHO DNE
čtvrtek 23. 3. 2017
• STADIUM • (od 16:00 SEČ)
1. Brengleová (USA) - Kar. Plíšková (2-ČR)
2. Granollers (Šp.) - Čorič (Chorv.)
3. Tiafoe (USA) - Kravčuk (Rus.)
4. Lepchenková (USA) - Wozniacká (12-Dán.) / nejdříve ve 22:00 SEČ
5. Muguruzaová (6-Šp.) - McHaleová (USA) / nejdříve v 0:30 SEČ
6. Bellucci (Braz.) - Robert (Fr.) / nejdříve ve 2:00 SEČ
• GRANDSTAND • (od 16:00 SEČ)
1. Basilašvili (Gruz.) - Robredo (Šp.)
2. Chačanov (Rus.) - Schwartzman (Arg.)
3. A. Radwaňská (5-Pol.) - Qiang Wang (Čína)
4. Tomic (Austr.) - Kukuškin (Kaz.)
5. Dolgopolov (Ukr.) - Jazírí (Tun.) / nejdříve ve 22:00 SEČ
• COURT 1 • (od 16:00 SEČ)
1. Mannarino (Fr.) - Becker (Něm.)
2. Cepedeová (Par.) - Cibulková (4-SR)
3. Elias (Portug.) - Zeballos (Arg.)
4. Čepelová (SR) - Vandewegheová (18-USA)
5. Isner/Johnson (USA) - F. López/M. López (8-Šp.) / nejdříve ve 22:00 SEČ
• COURT 2 • (od 16:00 SEČ)
1. Šafářová (ČR) - Gavrilovová (23-Austr.)
• COURT 9 • (od 16:00 SEČ)
4. Strýcová (15-ČR) - Larssonová (Švéd.)
Kompletní program 3. hracího dne
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

3
Přidat komentář
Fandina
Kája 4:1 celkem v pohodě, Šafi 3:0, ale o svoje poslední podání bojovala.
Reagovat
Fandina
A už to jede, Šafi s Gavrilovou i Kája s Brengle na place, v MD na O2 TV a Kája i na SuperTennise.
Pojďte holky!!!!!!!!!!!!
Reagovat
Fandina
A oběv holčiny mají po brejku, tak to by se mi líbilo, hezky v pohodičce, jen tak dál. Pojďte!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist