37letá Venus je po osmi letech ve finále Turnaje mistryň

28. 10. 2017, 16:17
Aktuality 12
TURNAJ MISTRYŇ - Venus Williamsová na Turnaji mistryň postoupila stejně jako při svém posledním a předposledním startu v letech 2008 a 2009 do finále, když dnes v Singapuru zdolala ve třech setech Francouzku Caroline Garciaovou. O druhý triumf na poslední akci sezony a první titul od loňského února si sedmatřicetiletá Američanka zahraje s Dánkou Caroline Wozniackou, s nímž v sedmi vzájemných duelech prohrála pouze jeden set.
Venus Williamsová

Venus Williamsová, jež je v 37 letech třetí nejstarší účastnicí v historii soutěže (po Billie Jean Kingové a Martině Navrátilové), startuje na Turnaji mistryň poprvé po osmi letech a popáté v kariéře. Debutovala už v roce 1999 v New Yorku (semifinále), další starty si připsala v Los Angeles 2002 (semifinále), v Dauhá 2008 a 2009 (titul a finále) a letos debutuje v Singapuru, kde už vybojovala finále. 

Americká veteránka do soutěže vstoupila hladkou porážkou s Karolínou Plíškovou, ale od té chvíle už jen vyhrává nad o generaci mladšími soupeřkami. Nejprve vyhrála více než tříhodinový maratón s dvacetiletou Lotyškou Ostapenkovou, poté zvládla přímý souboj o druhé místo ve skupině proti čtyřiadvacetileté Španělce Muguruzaové a dnes uspěla i v semifinále, když otočila duel se čtyřiadvacetiletou Francouzkou Caroline Garciaovou

Na Garciaové, která se na Turnaj mistryň dostala poprvé v kariéře hlavně díky nedávným triumfům ve Wuhanu a v Pekingu, se dnes projevila únava z náročného pátečního utkání s Wozniackou. První set získala v tie-breaku, ale Venus dokázala vývoj otočit a po dvou a půl hodinách zvítězila 6-7 6-2 6-3.

"Ve druhém a třetím setu mi trochu chyběla energie. A ona hrála skvělý tenis, velmi dobře měnila směr, byla agresivní," komentovala Garciaová výkon Williamsové.


Zkušená Američanka až do konce cítila, že by Francouzka mohla zápas otočit. "Hrála hodně dobře. Nikdy nevíte, kdy přijde ten poslední míč, a jestli bude pro vás. Byla jsem nadšená, když zápas skončil," poznamenala Williamsová.

Sedminásobná grandslamová vítězka Williamsová byla letos jako jediná byla dvakrát ve finále grandslamu (Australian Open a Wimbledonu), na turnajové vítězství však čeká od loňského února, kdy vyhrála menší turnaj v Kao-siungu. Zítra zaútočí na svůj jubilejní 50. titul a na soupeřku se může těšit.


Venus se totiž utká s Caroline Wozniackou, která sice v prvním semifinále porazila Karolínu Plíškovou a potvrdila velmi dobrou formu, ale Američanka na o deset let mladší Dánku umí zahrát. Ve vzájemné bilanci vede 7-0 a 14-1 na sety.

Více než dva roky ale na sebe na okruhu WTA nenarazily. Povrch v Singapuru může hrát do karet Wozniacké, která v roce 2010 ve finále Turnaje mistryň podlehla Kim Clijstersové. Dánka letos vyhrála jen jedno ze sedmi turnajových finále, v září získala titul v Tokiu.

• TURNAJ MISTRYŇ 2017 •
Singapur, tv. povrch / hala, 7.000.000 dolarů
sobotní výsledky (28. 10. 2017)
• Dvouhra - semifinále •
Wozniacká (6-Dán.) - Kar. Plíšková (3-ČR) 7-6(9) 6-3
V. Williamsová (5-USA) - Garciaová (8-Fr.) 6-7(3) 6-2 6-3
• Čtyřhra - semifinále •
Babosová/Hlaváčková (3-Maď./ČR) - Yung-jan Chan/Hingisová (1-Tchaj-wan/Švýc.) 6-4 7-6(5)
Bertensová/Larssonová (Niz./Švéd.) - Makarovová/Vesninová (2-Rus.) 6-3 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

12
Přidat komentář
Kozoroh
Nudné finále, velká škoda Garciaové...
Reagovat
COMEON
:D you must be joking
Reagovat
smazaný uživatel
Titul jí celou sezonu jako jedinou z top 10 míjí, tak ať to klidně vyhraje :-)
Reagovat
George_Renel
Je už nškde čas zítřejšího finále deblu???
Reagovat
tommr
mělo by se hrát od 9:00 našeho času, ale nevím jestli už je v tom započtenej přechod na zimní čas ...
Reagovat
dunphy
Snad se do finále dostane i tým JoKi! To by bylo super překvapení, holky se zatím proti velkým favoritkám dobře drží :)
Reagovat
dunphy
Holky supeeer!!! To je příjemné překvápko :)
Reagovat
Nola
neviem, ktorej dopriat titul viac, Venus sice uz prehrala 2 GS finale tento rok, ale Caro na ten jagavejsi titul caka uz velmi dlho.... nech vyhra ta lepsia
Reagovat
Fandina
zkušenost. Po prvním setu jsem doufala, že Caroline dá i druhý, ale Venus byla dva sety lepší. Ve finále Caro, přála bych jí výhru, ale vzhledem k tomu, že s Venus v sedmi mačech uhrála jen set, tak si to ani moc dobře nedovedu představit. Ale palce jí držet budu.
Reagovat
Fandina
Venus gratulka, letos dvě GS finále, jedno semi, tuším jedno čtvrtfinále. Dneska hrála super.
Reagovat
a.magerova
Reagovat
Krisboy
Yes!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist