4. den na French Open: Zahrají si obě české jedničky

27. 5. 2009, 09:39
Aktuality 0
Na Roland Garros se ve středu představí v zápasech druhého kola obě české jedničky. Osmnáctého nasazeného Radka Štěpánka čeká duel s domácím Mathieuem Montcourtem, turnajová dvaatřicítka Iveta Benešová nastoupí proti Rusce Kudrjavcevové.

Radek Štěpánek se s Montcourtem utká poprvé a bude usilovat v prodloužení pařížského pobytu, kde loni vydržel až do druhého týdne. Český tenista v prvním kole přešel přes Gaudia, Francouzovi vzdal Lu Yen-hsun.

Česká jednička mezi ženami Iveta Benešová se před odletem do Francie trápila jak herně, tak zdravotně. V prvním kole postoupila přes Görgesovou, jež v závěru zápasu vzdala kvůli zdravotním problémům. Dnes se střetne s 75. hráčkou světa Allou Kudrjavcevovou z Ruska, jež přešla přes Američanku Lepchenkovou. Třeba minulý týden ve Štrasburku ale nestačila na Hradeckou.

Do hry zasáhne také Lucie Šafářová, kterou čeká duel na centrálním kurtu s třetí nasazenou Venus Williamsovou. S favorizovanou americkou tenistkou se utkala zatím dvakrát a pokaždé prohrála. Dvaadvacetiletá rodačka z Brna si však v posledních dnech dokázala, že může potrápit i tenistky ze světové špičky. Set sebrala právě Venus nebo světové jedničce Safinové. V Paříži přešla přes kvalitní Němku Lisickou. Američanka na úvod ztratila set s krajankou Mattekovou.

Do druhého kola zasáhne ještě finalistka nedávného podniku ve Štrasburku Lucie Hradecká, která se utká s dvaadvacátou nasazenou Carlou Suarezovou ze Španělska.

Další krok za obhajobou čeká Rafaela Nadala, který na pařížské antuce útočí na pátý titul z Roland Garros za sebou. Soupeřem prvního hráče světa bude Rus Teimuraz Gabašvili. Španěl si na French Open zahraje jubilejní 30. zápas, dosud ještě neprohrál. Pokud dnes uspěje, překoná rekord Chris Evertové, jež v Paříži vyhrála 29 duelů v řadě.

Stejně jako mužská světová jednička se i ta ženská - Dinara Safinová - představí na kurtu Suzanne Lenglenové. Ruska se pokusí navázat na suverénní výkon z prvního kola proti krajance Ďjatčenkové.

Na centrálním dvorci Philippa Chatriera zahájí program třetí hráč světa Andy Murray, jehož čeká Ital Starace. Po nich nastoupí obhájkyně titulu Ivanovičová proti Tanasugarnové.

Počasí by mělo být o proti včerejšku moudřejší. Dnešní den by se měl s největší pravděpodobností obejít bez dešťových srážek. Předpověď na středu hlásí polojasno a teploty kolem 18 stupňů Celsia.

Středeční program tenisového French Open (začátek v 11:00):

Kurt Philippa Chatriera:
A. Murray (3-Brit.) - Starace (It.), Tanasugarnová (Thaj.) - Ivanovičová (8-Srb.), Ouanna (Fr.) - Safin (20-Rus.), V. Williamsová (3-USA) - Šafářová (ČR).
Kurt Suzanne Lenglenové:
Safinová (1-Rus.) - Djatčenková (Rus.), Kendrick (USA) - Simon (7-Fr.), Petrovová (11-Rus.) - Šarapovová (Rus.), Nadal (1-Šp.) - Gabašvili (Rus.).
Kurt č. 1:
Coinová (Fr.) - Pavljučenkovová (27-Rus.), Hercogová (Slovin.) - Rezaiová (Fr.), Štěpánek (18-ČR) - Montcourt (Fr.), Davyděnko (10-Rus.) - Junqueira (Arg.).
Kurt č. 3:
třetí zápas Benešová (32-ČR) - Kudrjavcevová (Rus.).
Kurt č. 17:
druhý zápas Hradecká (ČR) - Suarezová (22-Šp.).

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist