4. den na Roland Garros: S Berdychem a Šafářovou startují druhá kola

26. 5. 2010, 07:45
Previews 1
Čtvrtý hrací den na French Open bude ve znamení úvodních zápasů 2. kola. Představí se české jedničky Tomáš Berdych a Lucie Šafářová, nebo finalisté loňské mužské dvouhry Federer a Söderling.

Patnáctého nasazeného Tomáše Berdycha čeká na kurtu číslo dvě duel s Francouzem Edouardem Rogerem-Vasselinem, kterému v žebříčku ATP patří 127. pozice a do turnaje dostal divokou kartu. Bude to jejich první vzájemný zápas a Berdych bude v roli favorita. Na antuce se mu letos poměrně daří, vyhrál deset ze třinácti zápasů.

Pokud čtyřiadvacetiletý Berdych uspěje, postoupí na pařížské antuce při své sedmé účasti přes druhé kolo teprve podruhé v kariéře. Poprvé se mu to povedlo v roce 2006, kdy došel do osmifinále.

Také dnes se hrací čas Berdycha bude zřejmě křížit se zápasem jeho přítelkyně Lucie Šafářové. Nasazená čtyřiadvacítka změří síly se Slovinkou Polonou Hercogovou na kurtu číslo 7 rovněž jako třetí v pořadí. Česká tenistka se s Hercogovou, jež na posledních šesti turnajích hrála maximálně druhé kolo, na okruhu WTA ještě nestřetla.

Na centrálním dvorci se zhruba od 13:00 hodin objeví loňský šampion Roger Federer. Osmadvacetiletého Švýcara čeká duel s Kolumbijcem Alejandrem Fallou, jenž v prvním kole za pouhých 76 minut deklasoval Srba Tipsareviče. Federer však s Jihoameričanem odehrál celkem šest setů, v nichž ztratil dohromady jen jedenáct gamů.

Program na kurtu Suzanne Lenglenové zahájí obhájce finálové účasti Robin Söderling. Švéd před odletem do Paříže prohrál tři zápasy v řadě, grandslamový turnaj ale zahájil suverénním výkonem a dnes ho čeká Američan Taylor Dent, který na antuce téměř nehraje.

- FRENCH OPEN -
program středečních zápasů (26. 05. 2010)

Kurt Phillipea Chatriera:
Parraová-Santonjaová (Šp.) - V. Williamsová (2-USA)
Federer (1-Švýc.) - Falla (Kol.)
Fognini (It.) - Monfils (13-Fr.)
Dementěvová (5-Rus.) - Medinaová-Garriguesová (Šp.)

Kurt Suzanne Lenglenové:
Dent (USA) - Söderling (5-Švéd.)
Ouanna (Fr.) - Tsonga (8-Fr.)
Rezaiová (15-Fr.) - Kerberová (Něm.)
Garbinová (It.) - Wozniacká (3-Dán.)

Kurt č. 2, třetí zápas: Roger-Vasselin (Fr.) - Berdych (15-ČR)
Kurt č. 7
, třetí zápas: Hercogová (Slovin.) - Šafářová (24-ČR)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
skott
Tak tenhle prvni dnesni dopoledni zapas na Lenglen me pomerne hodne zajimal, jelikoz Dent v 1.kole prekvapive vyridil bez ztraty setu Lapenttiho, myslel jsem, ze by svym stylem mohl delat Soderlingovi i nejake problemy.Opak byl ale pravdou.Absoultne jednostranne predstaveni, az to budilo zdani, ze Taylora snad poradatele zrovna vytahli z postele.Poprve se poradne rozbehl, kdyz mel Soda druhy mecbol, na siti jsem ho za cele utkani nevidel ani jednou i servis celkove u nej neuveritelne neskodny.Jedina zajimava vec na celem utkani, tak jenom vysoky pocet dvojchyb na sotva hodinku dlouhou rozcvicku Robina;)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist