4. den na Turnaji mistryň: Plíšková vyzve Kuzněcovovou

26. 10. 2016, 10:52
Previews 7
Druhá utkání čekají i na čtyři další účastnice Turnaje mistryň, konkrétně hráčky, které bojují o postup do semifinále v rámci Bílé skupiny. Jednou z nich je jediná česká naděje v singlu Karolína Plíšková, jež dnes vyzve Světlanu Kuzněcovovou. O první výhru ve skupině se poperou Garbiñe Muguruzaová a Agnieszka Radwaňská.

První zápasy Bílé skupiny nemohly být dramatičtější. Obě vítězky pondělních duelů, Světlana Kuzněcovová i Karolína Plíšková, utekly svým soupeřkám z mečbolu. A právě dnes proti sobě nastoupí v boji o čelo Bílé skupiny.

Karolína Plíšková začala svou premiéru na Turnaji mistryň skvěle. Španělku Garbiñe Muguruzaovou nakonec udolala, i když už to s českou jedničkou vypadalo velmi špatně.

To samé se povedlo i Světlaně Kuzněcovové. Proti favoritce Agnieszce Radwaňské musela znovu odvracet mečbol, ale nakonec už potřinácté Polku přehrála. Ruska neprohrála už pátý zápas v řadě, minulý týden triumfovala v Moskvě.

Tak bohatou vzájemnou bilanci Plíšková s Ruskou nemá. Utkaly se spolu pouze letos v Cincinnati, kde zvítězila ve třech setech Plíšková a nakonec celý turnaj vyhrála.

Zápas můžete sledovat živě od 13:30 na ČT sport.

Druhý duel obstarají Garbiñe Muguruzaová a Agnieszka Radwaňská, které zabojují o první výhru ve skupině.

Obě hráčky měly k prvnímu vítězství našlápnuto už v prvním zápase, nicméně ani jedna z nich nedokázala proti své soupeřce využít mečbol a obě nakonec zápas ztratily.

Pokud chce Radwaňská obhájit loňský titul, potřebovala by dnes vyhrát, aby se její šance na postup ze skupiny zvýšily. O to samé bude ovšem usilovat i Španělka.

Muguruzaová má s Radwaňskou pozitivní bilanci 4-3. Loni v posledním vzájemném zápase, ve kterém se hrálo o finále právě v Singapuru, ale zvítězila ve třech setech Polka.

Všechny hráčky mají stále možnost zahrát si semifinále:
1. Pokud zvítězí Kuzněcovová a Radwaňská, Kuzněcovová postupuje do semifinále a Muguruzaová končí

2. Když vyhraje Plíšková a Muguruzaová, Plíšková má jisté semifinále a Radwaňská končí

3. Pokud dopadnou dnešní zápasy jinak (např. výhra Kuzněcovové a Muguruzaové), rozhodnou o semifinalistkách až páteční zápasy

BÍLÁ SKUPINA TURNAJE MISTRYŇ
Výhry - Prohry Bilance setů Bilance gamů
1. Plíšková (4-ČR) 1-0 2-1 19-14
2. Kuzněcovová (8-Rus.) 1-0 2-1 15-16
3. Radwaňská (2-Pol.) 0-1 1-2 16-15
4. Muguruzaová (5-Šp.) 0-1 1-2 14-19

 

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

7
Přidat komentář
VlS
to byl hroznej gem
Reagovat
tommr
pokud chce Karolína postoupit ze skupiny musí dneska vyhrát. Nevěřím totiž tomu, že by v posledním zápase mohla porazit Agu ... :)
Reagovat
janek_da
ji prosim tě vyfacká. Snad si nemyslíš, že pro dnešní zápas mají hodnotu zápasy, kdy byla Karolina 350. na světě apod.
Reagovat
tommr
5 z těch 6 porážek od Agy utrpěla Karolína v létech 2014-2016 kdy už byla pevně usazená mezi elitou ...
Reagovat
smazaný uživatel
a jen 2 z 12 setů byly vyrovnané (5:7 a 6:7) jinak Karolína dostávala pěknou nakládačku, v Singapuru je povrch šitý přesně pro Agu no i pro Kuznu která je neunavitelná
Reagovat
janek_da
ej, Karol byla mezi elitou. Byla za top 10, tam je elita.

s top+10 má Aga skore
2015 - 46:18
2016 - 49:12

s top10 to má jako světová trojka, čtyřka, pětka právě obráceně
2015 - 4:7
2016 - 2:4
To není bilance top5 hráčky, ale hráčky někde z 10.-15. místa

Navíc si všimni jak málo zápasů hrála letos s top10, proto je vlastně tak nahoře. Že top10 hráčky vypadly před zápasem s Agou.
Reagovat
PetaM
http://www.wtatennis.com/news/article/6010630/title/konta-suarez-navarro-kvitova-headline-2016-elite-trophy-zhuhai-field

Po odhlášení Caro a Venus budou hrát Bertens a Garcia :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist