4. den na US Open: Kvitová a Šafářová hrají o postup do 3. kola

29. 8. 2013, 12:00
Previews 441
Dvě Češky, které se na US Open dostaly z prvního kola, dnes čeká druhý zápas. Petra Kvitová bude plnit roli favoritky proti Srbce Jovanovské, Lucie Šafářová se pokusí překvapit proti nasazené desítce Robertě Vinciové.

Petra Kvitová letos touží překonat své maximum na US Open, kterým je osmifinále. Letošní ročník královna třísetových zápasů odstartovala tradiční výhrou ve třech setech nad Japonkou Doiovou a další krok může udělat dnes proti Bojaně Jovanovské. Se Srbkou, se kterou se dosud neutkala, bude hrát třetí zápas na kurtu číslo 4. 

"První kola jsou těžká. S Bojanou jsem ještě nehrála, ale připravím se na to," slíbila třiadvacetiletá Češka. 

Lucie Šafářová v New Yorku výhdou nad Ukrajinkou Curenkovou ukončila sérii čtyř porážek v řadě a dnes bude bojovat o to, aby na US Open postoupila třetí rok po sobě do 3. kola a vyrovnala své místní maximum. Hrát bude se světovou třináctkou Robertou Vinciovou z Itálie, se kterou vyhrála jen jeden ze čtyř vzájemných soubojů. 

"Bude záležet na tom, jak budu hrát já. Když dobře, beton je pro mě výhodnější povrch na ni. Určitě je to hratelný zápas," věří si šestadvacetiletá Šafářová, jež letos s o čtyři roky starší Vinciovou prohrála antukový zápas ve Fed Cupu.

Za obhajobou loňského finále ve čtyřhře mužů dnes vykročí Radek Štěpánek s Indem Leanderem Paesem.

- PROGRAM 4. DNE NA US OPEN -
(čtvrtek, 29. 08. 2013)

Kurt Arthura Ashe (začátek v 17:00 SELČ):
Erraniová (4-It.) - Pennettaová (It.)
S. Williamsová (1-USA) - Voskobojevová (Kaz.)
Federer (7-Arg.) - Berlocq (Arg.)
od 01:00 hodiny:
Wozniacká (Dán.) - Scheepersová (JAR)
Nadal (2-Šp.) - Dutra Da Silva (Braz.)

Kurt č. 4:
3. zápas: Kvitová (7-ČR) - Jovanovská (Srb.)

Kurt č. 8:
1. zápas: Šafářová (ČR) - Vinciová (10-It.)

Kompletní program 4. dne na US Open najdete na webu usopen.org

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

441
Přidat komentář
dadaft
já už jsem z těch rychlostí kurtů úplný jelen.

zajímavé jsou ta Tomášova slova - "Zdá se mi, že kurty jsou spíš pomalejší. Ale možná je to tím, že jsme tady byli ze začátku a kurty nejsou takový, jak se říká zašpiněný. Pak se trochu zrychlí. TEĎ TO VÍC BERE ROTACI, VÍC TO SKÁČE, kurt je jakoby hrubší."
(((dovolil jsem si kus ZVÝRAZNIT)))
to je to, co miluji.
když to dobře bere rotace a víc to skáče.
když třeba včera Bouchardová před koncem zápasu dala servis s kickem, získal míč po odskoku famózní trajektorii, na kterou se těžko reaguje - prostě parádní záležitost.
takový byl zelený Rebound Ace kdysi na Australian Open, dobře to skákalo a drželo to faleš. ))))))))) ------- tehdy to byl jednoznačně nejlepší turnaj světa.
(dobře, pro mě jednoznačně nejlepší turnaj, ať nejsem nesmiřitelný. ))

takže je mi fuk, jestli se to na US Open zrychluje nebo zpomaluje nebo co.
co jsem zatím viděl, tak spousta spousta skvělých zápasů.
podle mě to dobře vyladili. ))
Reagovat
dadaft
á, to mělo být dolů.
Reagovat
J.M.
To, že kurt bere rotace a hlavně to na něm víc skáče, je především vlastnost antuky. Na tvrdém kurtu míčky tolik neskáčou. Tedy až donedávna tomu tak bylo. V posledních letech se ale každým rokem tvrdé kurty čím dál víc přibližují antuce - čím dál drsnější povrch (s čím dál větší příměsí písku) vede k čím dál většímu zpomalování, a taky tomu, že to víc skáče a bere rotace. Herní vlastnosti tak jsou čím dál víc antukové, kromě skluzu (ale ani ten už není pro některé problém).

Pro mě to je zvěrstvo. Tvrdé kurty mají být jiné než antuka, v tom, že nejsou tak hrubé, v tom, že nejsou tak pomalé, v tom že to na nich tak neskáče, čímž na nich mají šanci zase jiní hráči než na antuce. Protože třeba pro menší hráče nebo pro hráče s jednoručným bekhendem je skákavý odskok katastrofa, zejména když proti němu hraje levák s forhendovým ultratopspinem, jako je Rafa. Tímto se prostě téměř dokonale ruší jeden z klasických stylů hry tenisu, a zavádí se totální nadržování jednomu stylu hry a jednomu typu hráčů na všech površích během roku. A jak všichni tenisoví novináři a experti v článcích na toto téma už několik let píšou pořád dokola - v tenisu musí být zachována variabilita, která v něm vždycky byla, toto je cesta do pekel.
Reagovat
dadaft
já teda sleduji hlavně ženský tenis a tam teď panuje převeliká pestrost stylů a hodně útočná (nátlaková) hra.
skoro si není na co stěžovat.
(tedy kromě těch tradičních stesků, že holky moc kazí atd.)

asi jsem tedy zastáncem pomalejších betonů, no. ))
každopádně mi letošní nastavení povrch - míče přijde hodně povedené.
Reagovat
rod_laver
http://www.latimes.com/sports/tennis/la-sp-us-open-serve-volley-20130825,0,7258518.story#axzz2d5qCB5cS docela povedený článek, který se taky dotýká téhle problematiky. Viděl jsem zatím útržkovitě pár zápasů a rovněž mi přijde, že je kurt na centru pomalejší. Na druhou stranu doufám, že se bude povrch dalšími koly, z níže uvedených důvodů, zrychlovat.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja jsem zastancem toho nazoru co ma J.M. Samozrejme rotace, spiny a kicky mam taky rad ale hlavne jsem pro aby v zapasech vyhravaly winnery nad nevynucenymi chybami. Cim budou kurty pomalejsi tak agresivnejsi hraci drive nebo pozdeji vyhazi a ve spicce budou sami obranari.

Kazdy tenista/ka by mel mit oblibeny povrch (nemyslim jenom jeden ale mel by mezi nimy byt rozdil) a ne ze to skonci vpodstate tak, ze hracum bude uplne jedno na jakem povrchu budou hrat. Hardy by mely byt hardy a antuka antuka. Nejvetsi rozdil prave vtom zpomalovani kurtu mi ale prijde na trave ve Wimbledonu. Hlavne na centru uz se pomalu ani hrac nemusi nejak honit aby dodehl mice, ktere by jeste pred 10 lety mely vitezne parametry.
Reagovat
J.M.
No tak ženský tenis, to je určitě něco jiného, tam na tom zase tolik nezáleží. :-) Tam mají jiné přednosti a problémy než v mužském, a taky ženy hrají s jinými, lehčími, rychlejšími, méně chlupatými míči než muži (takže drsný povrch je tolik netrhá a nezpomaluje). I když i zápasy z rychlejších ženských turnajů letos na jaře (Dubaj, Dauhá), to bylo pro mě daleko pohlednější pokoukání než z těch pomalejších, to předčilo i spoustu mužských zápasů (řekl bych, že i rychlostí).

Ale ty mužské zápasy na US Open pro mě zatím vypadají dost rozpačitě. V noci jsem třeba koukal na kus Isnera, a to byla spousta vyloženě antukových výměn. Ne že by to Johnovi vadilo, jemu paradoxně antuka svědčí (porazil na ní Federera, hrál pět setů s Rafou na RG), a vysoký odskok je pro dlouhána výhoda. A esa sází na každém povrchu. Ale vesměs všechny zápasy, co jsem viděl, měly hodně antukový nádech, hráči dva metry za zadní lajnou, údery kurtem lítají pomalu, hodně se sází na techniku, kraťasy, ťukanou na síti (paradoxně na pomalejším povrchu se dnes snad chodí na síť víc, ale ne primárně útočit) atd., protože přímočarou razancí jak to šlo na US Open dřív to tolik nejde. Takový antukový tenis jsem ještě nikdy předtím na US Open neviděl. A hlavně to nechci na US Open vidět. Chci to vidět na French Open. Nemusím to vidět od jara do zimy. Navíc pomalý tvrdý povrch (už to spojení je samo o sobě oxymoron) je pro tělo hráče to největší zlo, co existuje, není divu, že jsou z toho hráči tak zhuntovaní. Chudák John to tak tak doservíroval, málem skončil v křečích.
Reagovat
dadaft
nemyslím si, že by "pomalý" beton přinášel nedostatek winnerů a nudu.
podívej se na odkaz (dole).
Safin s Agassim na starém AO.
můžeš se dívat
a dívat
na krásné winnery.
- - - podotýkám, že je to ruský sestřih a jsou tam hlavně ty Safinovy - a opravdu doporučuji shlédnout celé.
zkrátka - J.M. bude při pohledu na hru šílet.
mně se to líbí velmi. ))
je to celodvorcový tenis.
a to já rád.
Reagovat
dadaft
Reagovat
J.M.
Jinak ještě k těm rotacím - samozřejmě i ty jsou jen "pro vyvolené". Stejně jako antuka to hodně bere horní rotaci, čili klasický topspin ve výměně vyletí vysoko, a taky boční, takže kick vyletí vysoko... Čili klasický scénář - Rafa pálí kopce do nebožákova jednoručného bekhendu, a nebožák to v té výšce nad hlavou jednou rukou nevyloví...

Naproti tomu spodní rotace, klasický slajzovaný bekhend, který je typickou zbraní hráčů toho klasického stylu, se na rychlých hladkých površích jen tak sklouzne, čímž je pro hráče Nadalova typu tak jedovatý, když ho nemůžou pořádně vyliftovat z "podlahy". Tady na těch skákavých površích je mírně řečeno na prd.

Pořadatelé na US Open už dříve říkali, že od počátku tisíciletí zpomalují povrch proto, aby to bylo férové pro všechny typy hráčů, aby podpořili diverzitu. Ale spíš dosahují pravého opaku. Pokud tento trend bude ještě pár let pokračovat, můžou centr rovnou přejmenovat na "Rafael Nadal Stadium".
Reagovat
J.M.
Je naprostý omyl Rebound Ace na AO v dnešní době označovat jako pomalou gumu (mimochodem, Rebound Ace, stejně jako jeho nástupce Plexicushion nebo DecoTurf na USO, opravdu není beton, všechno je to vesměs guma).

Tehdy byl, na tehdejší poměry, označován za středně rychlý nebo pomalejší. Ale na dnešní poměry byl relativně hodně rychlý. Veřejně prohlašovaný záměr pořadatelů tehdy byl mimo jiné nahradit ho Plexicushionem proto, aby to bylo rychlejší. Ale jak to dopadlo, všichni víme - nový povrch byl daleko pomalejší.

Já jsem třeba před časem sledoval bezprostředně po sobě sestřih zápasu Federer-Agassi na AO na starém Rebound Ace, a hned potom pro srovnání Federer-Nadal na novém Plexicusionu - a byl jsem V ŠOKU z toho neskutečného rozdílu. Ten nový zápas oproti tomu opravdu doslova, bez přehánění, vypadal jako zpomalený film. Musel jsem se přesvědčit, že mi neblbne přehrávač, že se to nepřehrává zpomaleně. Kdyby se vrátila aspoň rychlost Rebound Ace, jéje, zaplaťpánbůh aspoň za to.
Reagovat
smazaný uživatel
To mas ale pouze dva hrace, kteri hrali celodvorcovy tenis ve vetsine svych zapasech ale co ten zbytek? Ja nechci na jednom povrchu videt jeden zapas nadherny a ostatni zapasy dlouhe "pinkane". Ja chci na ruznych povrsich videt kontrasty stylu jednotlivych tenistu. Tak se budou hrat hezky rozdilne zapasy a vsechny (vetsina) nebudou na pohled naprosto stejne.

Samozrejme ze i na pomalych hardech se da hrat nadhernej tenis ale furt ten nadhernej tenis bude mit vice spolecneho s antukovym tenisem nez s hardovym (rychly hard) tenisem.
Reagovat
dadaft
vzdávám se.
jak říkám, jsem z toho jelen.
jen říkám - dívám se hlavně na ženský tenis a z toho pohledu je (podle mě) letošní USO perfektně vyladěné.

J.M.
a proč vlastně chlapi nepoužívají taky rychlejší (lehčí, lepší, co já vím) míčky?
Reagovat
J.M.
Ono nejde jen o diváka, který ten zápas sleduje, o toho přímo na stadionu. Tedy i o něj jde, ale i ten by občas měl ustoupit "vyššímu dobru" a pochopit, že i když on třeba osobně preferuje pomalé výměny o 50 míčích, kde nejde výměnu nijak zakončit, protože soupeř má čas pro každou smeč doskočit až na tribunu, tak jde i o to, aby se vůbec podporovala různorodost hráčů. Je v životním zájmu tenisu jako sportu, aby na okruhu byli různí hráči rozdílných stylů. Proto musí být na opkruhu rozdílné povrchy s rozdílnými vlastnostmi, které budou svědčit rozdílným hráčům.

Dnes hraje 95 procent hráčů identicky, téměř nejde úderově ani herně rozlišit jednoho od druhého, což nikdy předtím nebývalo. A kam to vede, to vnímavější vidí už několik let - jestli se s tím rychle nezačne něco dělat, popularita tenisu ještě víc klesne pod kritickou hranici a ten sport de facto umře. Zatím je to taková Potěmkinova vesnice - máme tady 4 velké hvězdy, které plní kasy a udržují tím tenis jako sport naživu. Plní je mimo jiné tím, že jsou jedinečné. Ale už ty dvě mladší hvězdy z té čtveřice jsou si trochu podobné více než je zdrávo, proto jejich rivalita zdaleka není tak atraktivní jako těch starších (a stárnoucích!) dvou, kteří jsou tak odlišní, protože ještě vyrostli v jiné éře, která rozlišnost podporovala. A bude hůř, mladší, kteří by je měli nahradit, jsou si, až na několik málo výjimek (které se ale k tomu, aby z nich byly budoucí hvězdy, nemají), podobní jako vejce vejci. Z tohohle žádné atraktivní rivality, které budou plnit kasy, a tím tento sport udržovat naživu, nebudou. Tenis byl populární tehdy, když v něm byli na špici naprosto unikátní hráči - co kus, to originál (často popírající nebo přepisující tenisové učebnice). Dnešní trend je zcela opačný - co kus, to identický klon. Strašně tohle uškodí tenisu do budoucna. Už se tak pomalu začíná dít, stačí vidět mladou generaci.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak samozrejme se vzdavat nemusis :-D Mas jenom jiny nazor...

Ja jsem jen proto aby se povrchy chovaly jinak. Napriklad i u zen fandim nekolika hrackam a rad vidim, ze na jejich povrchu proste hraje tenis, ktery ji sedi a na jinym zase to ma tezsi s jejim stylem. Hodne fandim treba Age. Tam je nadhernej rozdil, kdyz ji vidis jak jeji hra ucinkuje na trave (dropshoty, slajzy, technicke udory a celodvorcovy tenis) nez kdyz ji vidim jak se "protrapi" zapasem na antuce. Ikdyz je to pro ni nevyhoda, tak jsem rad ze hrava na antuce a ma vuli se na ni zlepsovat. Tam vpodstate cely zapas musi hrat za BL a jeji dropshoty se slajzy tam nevyniknou.

Jestli se ti libi pomalejsi povrchy, tak samozrejme vyvracet ti to nechci ale podle me ani ty nechce aby se cely rok hralo na povrchach, na kterych jsou hodne male rozdily.
Reagovat
J.M.
No to je možné - byly doby, tak na počátku tisíciletí, kdy skutečně ženský tenis byl atraktivnější než mužský, a kdo ví, třeba se to zase vrací. Zkusím se na nějaké letošní ženské zápasy na USO podívat. :-) Zatím jsem viděl jenom kousek Sereny a Venus, a šlo to.

No proč mají muži pomalejší míče - no právě proto, že pořadatelé mužských turnajů chtějí mužský tenis zpomalit. :-) A zpomalit se dá kurtem a míči. Už přes deset let v kuse to vytrvale dělají, ale postupně, aby si lidi moc nevšímali, každým rokem o kousek.
Reagovat
smazaný uživatel
Vzdyt ja naopak proto jsem co pises. Co jsem psal bylo minene na spomalovani hardu, ne tak ze chci pouze rychle povrchy. Jasne ze antuka k tenisu patri a chci aby byly antukove turnaje. I pomalejsi hardy mi nevadi v urcite mire. Ale pokud se pomalymi hardy stanou vsechny turnaje na hardu tak jak pises vubec to ruznorodosti stylu hracu ani hracek nepomuze. Letos mi prislo, ze zpomalili i rychly hard v Cincinnati a v Montrealu letos to bylo jako v IW nebo Miami.
Reagovat
dadaft
já nevím - teď běží záznam Isner - Monfils, lidi šílí, neuvěřitelná výměna na síti zrovna teď..............................
co jsem včera viděl ženské, tak paráda.................
........................................
..........................
Reagovat
J.M.
Tak mě třeba zaujalo, že Rafa letos v Cincinnati říkal, že to je pomalejší než Montreal. To (nejen) podle mě přehnal, ale určitě Cincinnati znatelně zpomalilo, a Montreal byl celkem pomalý. Strašný nesmysl - jedny z posledních zbývajících velkých turnajů, které bývaly celkem rychlé.

Určitě souhlasím s tím, že i pomalý hard někde může být - ale jako rarita, tam, kde nemají antuku. Naprosto výjimečně. Jinak by měla tuhle funkci plnit antuka, a pokud by to znamenalo víc antuky, tak proč ne (proč třeba Američani na mužských turnajích úplně zrušili zelenou antuku Har-Tru? To byl super povrch, který si všichni dodnes pochvalují).

Ono se samozřejmě na to, co píšeme, neustále reaguje tím demagogickým "kdyby se všude hrálo jenom servis-servuis, nebo servis-volej, tak na to nikdo nekouká, třeba na Samprase s Ivaniševičem ve Wimbledonu se nedalo dívat". Ale nejde o to, aby byl rychlý povrch všude, ale aby byl férově zastoupen, stejně jako pomalý, a ne aby z okruhu zmizel. Stejně tak zápas jako Ivaniševič-Sampras se ve Wimbledonu hrál jednou do roka, a opravdu se na to nedalo dívat. :-) A byl to skutečně problém. Ale takhle ani tehdejší tenis po většinu roku nevypadal. Natož dnes, kdy ani na posledních zbývajících rychlých površích dnešní hráči nemají problém returnovat Isnerovo nebo Raonicovo podání a prohazovat ze všech pozic, protože jejich schopnosti i náčiní (umělé výplety způsobily revoluci) jsou někde jinde.
Reagovat
smazaný uživatel
Asi tak. Tedkon mi prijde ze posledni rychle hardy jsou uz jen Shangai (a to se tam letos jeste nehralo) a Dubaj mi prisla docela rychla.

Samozrejme pomaly povrch by mela plnit hlavne antuka, tak pomalejsi hard ma take jeste trosku jine vlastnosti. Neda nedaji se na nem dokluzovat mice (aspon 95% hracu to radci nedela) a pohyb hracu je na nem take jiny. Samozrejme ze ja jsem pro rychly Hard ale, kdyz uz chteji zpomalovat, tak chci aby nechali vetsinu hardu tim rychlym. Kde jsou ty casy, kde tenisu vladl agresivni tenis a utocni hraci se stridali v prvni desitce? Nyni mas v TOP10 na prvnich mistech hlavne hrace, kteri skluzuji pro kazdy micek a behaji az na tu tribunu pomalu...Takhle ja si tenis nepredstavuju. Ja si predstavuju dva hrace, kteri se prechytraci nebo prestrili na kurt a ne dva hrace, znichz vyhraje ten, ktery dobehne vice micu...
Reagovat
J.M.
Ano, to je přesně ono - na pomalém povrchu skutečně občas dochází k takovým ťukanicím na síti, protože "normálně" se často zakončit výměna nedá. A nepopírám, že to někdy vypadá efektně. Ale jednak tohle není celý zápas, jen vybrané výměny (po velkou část zápasu se pinká a pinká), jednak pompézní Američané samozřejmě tyhle momenty berou po svém, teatrálně, vstávají a aplaudují už uprostřed výměny... To je jejich styl.

A hlavně, jak jsem psal výš, je potřeba to vidět z toho vyššího hlediska. Takovéto zápasy typu Nadal-Djokovič, kdy se ve výměnách donekonečna přetahují, a občas to v některých vypadá hodně efektně, jsou požehnáním i prokletím tenisu. Lidi to nejdřív nadchne, ale pak si čím dál víc stěžují, že tohle už viděli a už chtějí v průběhu sezóny vidět i něco jiného. Čím dál víc lidí říká, že už nechce vidět další šestihodinový maraton, kde se budou takhle tahat. Ani televize z toho nejsou vždy nadšené. Navíc to i ty hráče samotné ničí, prodlužují pauzy mezi podáním, aby popadli dech, a jejich tělo dostává příšerně zabrat. Ono je taky dost utrpení tohle sledovat, protože ty efektní ťukanice na síti jsou výrazem zoufalství, že prostě už nejde jinak hrát, nejde zakončit výměnu. A je to i utrpení hrát. Monfils je dlouhodobě poloinvalida, právě kvůli takovýmto zápasům, Isnera v tom zápase taky ošetřovali a nechybělo málo, aby prostě odpadl. Myslím, že v příštím kole to s ním může být špatné.
Reagovat
J.M.
(ještě oprava k mému předchozímu příspěvku: samozřejmě chybělo málo, ne že ne)

Vůbec celé loňské asijské turné mi přišlo rychlé jak za starých časů. Peking (tam hrál Djokovič tenis skoro jak Sampras - a ani nehekal), Šanghaj, Tokio... Oni ti Čínani si ze západu a Ameriky nic moc nedělají, nenechají si od nich nic diktovat. :-) A na nějaké trendy, nařizující zpomalování, asi kašlou. Uvidíme co letos.

Kupodivu mi přišlo rychlé Brisbane před AO. Bylo vidět, že Plexicushion klidně může být rychlý, záleží jen na zvolené kompozici. Nesmí sypat tolik písku. Však i AO letos bylo rychlejší (asi nechali ošoupaný nátěr od loňska) - to byla ta naděje, že se letos věci konečně po té vlně kritiky začnou měnit.

Dubaj je pořád rychlá, ale přišlo mi, že letos taky malinko zpomalili. A pořád zůstávají rychlé některé ty maličké turnaje v hale, některé dvěstěpadesátky (Záhřeb - to bylo jak z minulého století) a challengery. Ale to už jsou jen poslední přežívající zbytky. Větší halové turnaje už taky zpomalily (nejznámější případ: Paříž).
Reagovat
smazaný uživatel
Jo to jo ale rekl bych ze nejznamejsi pripad je Turnaj Mistru, ikdyz to neni tunaj jako takovy a uz se poradal ve vice mestech. Zrovna nedavno jsem si poustel highlights z finaloveho utkani Masters cupu 2005 v Sanghaji Nalbandian vs. Federer. Nadherne rychlej tenis a kdyz to srovnas stim, jak je pomalej TM nyni (prijde mi jeste mnohem pomalejsi nez Pariz a snad i nejpomalejsi ze vsech hardu) tak to je az neuveritelnej rozdil. Pomalu se mi nechtelo ani verit ze je to stejny sport.
Reagovat
J.M.
Tak ano, Šanghaj byla Šanghaj... Ale Paříž před dvěma roky zpomalili právě kvůli Londýnu (aspoň podle oficiálního vyjádření), aby to bylo pro hráče Top 8 přitažlivější, a od loňska prý mají v Paříži přesně stejný povrch jako v Londýně. To doslova říkali, že má být identický, aby Paříž hrála přesně stejně jako Londýn.

Tak těžko říct, ale je fakt, že Londýn dodnes mnozí považují za rychlý povrch - ale to jenom kvůli tomu, že je to v hale, a lidi mají ještě zafixované, že hala rovná se rychlý povrch, protože tak to tradičně bývalo. Navíc v Londýně mají poměrně nízký odskok (i když asi loni už taky vyšší než dřív), a taky dřív platilo, že nízký odskok rovná se rychlý povrch. Dnes už se s těmi tvrdými povrchy experimentuje, že výška odskoku a rychlost povrchu můžou být klidně na sobě nezávislé, a pro řadu hráčů dnes je možná právě odskok klíčovější parametr než rychlost. Federer v Londýně porazil Nadala dva roky po sobě, v tom druhém mu dal i kanára - přestože to byl celkem pomalý povrch. Ale nízký odskok úplně neutralizoval Rafovy topspinové forhendové kopce do Rogerova bekhendu, což je Rafova klíčová zbraň, která mu dělá tu krásnou statistiku s Rogerem.
Reagovat
J.M.
Mimochodem, s tím jak mají lidé zafixovaná ta klišé z minulosti, že hala nebo hard rovná se rychlý povrch - asi navždycky nepřekonatelný zůstane článek na tomto serveru, kde autor po výhře Nadala v Indian Wells napsal, že Nadal slavil první vítězství "na rychlém povrchu" od roku 2010. To mě tehdy opravdu zasáhlo. Asi tak, jako když jsme letos hráli DC se Švýcary, celý týden naši hráči mluvili o tom, jak je ten jejich drsný povrch pomalý, a skutečně v zápase byl, až extrémně, a do toho komentátor Svačina po jedné výměně hlásil: "ten povrch je opravdu rychlý..."

Prostě jsou lidi, kteří to neovládají. Mají jen zažitá klišé z minulosti.
Reagovat
smazaný uživatel
Jak rikas stema odskokama, tak stim souhlasim protoze mi vazne tam prijde ze obcas ten mic vybiraji az skoro na kurtu, coz ale zase znamena ze musi pridat nutnou davku topspinu. Dokonce mi prijde, ze ani Berdych tam nemuze hrat ten svuj forhand. Vzdy tam dava vetsi davku topspinu nez hraje na jinych turnajich a tim padem ubere na razanci. To uz je vazne zavedene klise sim hard=rychly povrch. Navic v hale jsou jeste horsi podminky pro utocnejsi hrace a naopak obranny styl tam hodne slavy uspechy. Nadruhou staranu stim mensim odskokem ma zase problem Rafa ale napriklad Andymu a Novakovi myslim to vyhovuje dokonale.

Ten povrch ktery na nas vytahli Svycari v DC byl az extreme pomaly. Myslim ze to byla take jedna z pricin, proc se hrala tak dlouha ctyrhra. Pri dobrem podani se samozrejme vrati mic lepe ale stoji hrac na siti to hnedka zabije jelikoz rychlejsi return se vraci lepe z rychlejsiho podani. Ty experimenty s povrchama se mi vubec nelibi, uz jenom kvuli tomu ze kazdy hard je trochu jiny a hrac na kazdem turnaji si musi zvykat. Tim take ztradaji zapasy prvnich kol na atraktie obcas. V minulosti bylo jasne prisuzovany, ze hard je pro utocnejsi hrace, kdezto dnes se pomalu ani neda odhadnout, komu ten hard na turnaji bude vice vyhovovat kvuli tem podminkam (mice, odskok, rychlost atd.).
Reagovat
Amputace
Takže když to shrnu: Rafa vlastně doposud nevyhrál jediný turnaj na hardu.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to zase neni pravda...v roce 2010 vyhral Tokio a to byl dost rychly hard a v roce 2008 Master v Montrealu. Tehdy taky rychly hard a jiny turnaje, ktere bych bral jako rychly hrad uz si u Rafy nepamatuju.
Reagovat
smazaný uživatel
yeeeeeeeeees! Come on! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
opakovana nadhera u site v zaveru prvniho setu! (Zlata ruka - pro gigina) :-) Come on!!!
Reagovat
MarcelPersch
aby to Monfils jeste z 0-2 na sety neotocil.
Reagovat
smazaný uživatel
tak ne.. :-)
Reagovat
MarcelPersch
Zatim sympaticky projev od Silvy, libi se mi, jak si Andujar fandi i za temer rozhodnuteho stavu :D
Reagovat
Sonja
Kašli na sympatický projev a pusť si 2.program Eurosportu, hraje se děsně zajímavej zápas:-)))
Reagovat
MarcelPersch
koukam se, John bude pro Rafa asi tezkej orisek, myslim, ze si to uz nad Gaelem pohlida :)

Ty tu jeste jsi, prestoze nehraje Novak?
Reagovat
Sonja
Ještě bych Gaela neodepisovala...
A proč bych tu nebyla? Zajímaj mě samozřejmě i jiný než Noleho zápasy:-) Ten Milošův, co před chvílí skončil, a teď tenhle na E2...
Reagovat
MarcelPersch
Jo tak, kdyz se nemusi rano do prace, to je fajn :)
Reagovat
Sonja
Gael se tam zabije:-OOO:-(
Reagovat
Sonja
ty zvíře:-))
Hlavně nepolevuj!
Reagovat
Sonja
Hodnej kluk:-))
Gratulace.
Reagovat
smazaný uživatel
ach jo, 4. set, to to nešlo urychlit?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak sláva, další vítěz, gratulace :)
Reagovat
smazaný uživatel
Sereno s Venus pohněte, chci vidět Izzyho s Gaelem :-))

A zítra neuvidím Lauru :-((
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jebat, snad bude záznam zítra dopoledne.
Reagovat
smazaný uživatel
jj, taky tenhle zápas asi nestihnu. Nezbývá než doufat, že tentokrát NaLinka nezaváhá :-)) ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Irony: Dan Evans said that he tried to practice with Tomic in Miami but Bernard's dad rejected him because he "wasn't good enough." #usopen

:DD
Reagovat
J.M.
Pýcha předchází pád. Myslím, že Tomic není někdo, kdo by si mohl moc vybírat.
Reagovat
Fandina
Ona se ani nemusí vyplatit ta ironie od Evanse.
Reagovat
J.M.
Já v tom, co řekl Evans, ironii nevidím. Ta ironie je tam dodaná komentářem US Open. Evans to jenom po zápase připomenul, protože se ho na to zeptali, ale ironický komentář k tomu neměl. Jinak zmínil i to, že si zatrénoval s Federerem. Pro toho byl asi Evans "good enough".
Reagovat
Fandina
Pokud vím, že ono se na okruhá různě potrénovává, kde kdo a s kde kým. Někdy dokonce i bez osobní domluvy, někdo se k někomu připíše a jdou na to a třeba si už potom spolu nikdy nezatrénují anebo naopak se pak vyhledávají. Takže zatrénovat si lze asi s kdekým. Samozřejmě nevím, jak to bylo s Tomicovým otcem a jeho odmítnutím, ale to že se o něm Evans zmiňoval, obvzlášť když je problematický a má před soudem.
Reagovat
J.M.
No ano, asi v tom byl otec. Protože Evans říkal, že ten trénink měli normálně domluvený předem, už měli zamluvený kurt, a když na něj přišel, tak Tomicův otec říkal "ne, to je kvalifikant...", takže si s Tomicem nezahrál. A že to pro něj bylo trochu trapné, ale však co, nějak to neřešil. A s Bernardem si o tom pak normálně promluvil, protože se znají už od juniorů.
Reagovat
Fandina
Třetí TB a konečně pro Sama. To jsou věci.
Reagovat
Fandina
Ve čtvrtém setu se Query a celé publikum raduje když při svém podání uděla Sam fiftýn za stavu 3:4 pro Sama. A Mannarino hraje moc dobře, pěkné jméno, pěkný kluk.
Reagovat
Sonja
Yes! Zamakej:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Máš fakt místy zvrácený vkus :-))
Reagovat
Sonja
Nech mne, to byla spontánní reakce, jak jsem ho viděla:-D Já mu jinak nefandím, ale teď mi ho prostě bylo líto...aby prohrál ve třech setech (tiebreacích) před domácím publikem.
Ale Mannarino teda hraje FAKT dobře. Nebude to ostuda s ním prohrát...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak soucit dokonce :-)) A právě, Mannarino je super.
Reagovat
Sonja
Tak, soucit...ale nezapírám, že je mi i celkem sympatickej jako člověk;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to už potom zase nechápu :D
Reagovat
Sonja
Nemusíš. Já tě taky v lecčems nechápu:-D;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Querryho naprosto zištně potřebuju, i když nevím, proč jsem si ho dávala. :))) Ale Dodig mě příjemně překvapil, jenže Lopez a mám to v suchu.:))
Reagovat
smazaný uživatel
No vidíš, já ho mám taky :D Už mi padnul Tomic, takže by mohl otočit.
Reagovat
smazaný uživatel
To by mohl teda, protože jestli Feliciano vyhraje, můžu slavit, že mi nikdo nevyletěl... ale nechci to zakřiknout...:)
Reagovat
Sonja
Sam se může přetrhnout:-) Hraje moc dobře...
Reagovat
Sonja
Ne ne ne, měla jsem mlčet:-/
Ale gratulace vítězi, no.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jsem to zakřikla.. prostě na ženský je fakt větší spoleh..:)))
Reagovat
Fandina
Lunej ... tady je vidět, jak předpokládaní favorité muži padají jako hrušky, už v prvních kolech a to se pořád říká o holkách, že hrají nahoru i dolu. Jinak já jsem Sama také měla ve Fantasy a sekla jsem se.
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně, slacker tady pořád píše o ženské psychice, hlavně Češek, neschopnosti dopodávat na vítězství a ble ble.... no a tady je vidět výsledek. Mě akorát vypadla Klára, bohužel a Sam, což mě hodně překvapilo... ale ostatní holčiny zatím makají :))
Reagovat
Fandina
Já už to ani nespočítám, kdo mě všechno vypadl. Váhala jsem mezi dost lidma, hlavně v 25+ a jak je vidět, tak jsem nevybrala ty pravé. Z holčin mám venku Klárku, Lucku Šafi, Monicu Puig a z kluků Gulbu, Grigora a teď ještě Bernarda a Sama. Takže kluků fakt víc ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Tich 5 gemů co Aleks hrála dobře, byl špičkový tenis, škoda že jí to nevydrželo díl, jinak zápas celkově nic moc.. :-))
Snad se tady odrazila k lepším zítřkům.. :-))
Reagovat
dadaft
njn, potřebovala by hrát v kuse, ne se furt vracet. ((
Reagovat
Sonja
Aleksandra si Viku chvílema pěkně dávala...ale jen chvílema, proto je výsledek, jaký je:-) (no, možná by průběhu hry odpovídal spíš trošinku vyrovnanější výsledek)
Gratulace vítězce, čest poražené.
Reagovat
Fandina
Bára s Julií hrají debla proti Govortsova /Minella tak držím palce. Pojď pojď pojď!
Reagovat
Fandina
První set v kapse. Tak ještě jeden ... pojď pojď pojď!
Reagovat
kada.tom
Viko, doraž ji!!
Reagovat
dadaft
haluzářka.
Reagovat
Sonja
šmarja...načuchls queshem
Reagovat
dadaft
tak není, no.
ale gumu od sukně má vysoko.
Reagovat
Fandina
Vika se nedá, hned nasadila vyšší level (i u sukně :-)
Reagovat
Fandina
Viko Viko, tak pěkně hraješ, myslím obecně, dnes také, ale tak hrozně viješ, nešlo by to vití vikem vyvikovat?
Reagovat
J.M.
A co Vika vije? :-) Věnec, nebo nco jiného...

Sveřepí šakali...
Reagovat
Reti64
Gratulace Vice!:-) W/UE: Vika 16/19 - Alexs 10/35.
Reagovat
Fandina
Vika je jako víla která věnce vila, ale jink vyje hodně ale napsala jsem to měkkce, protože je to Vika a potřebovala by víko do hrdla aby tak tvrdě nevila(nevyla) proto to píši měkkce jako má měké i Vika.
A teď se Vika provila k měkkému vítězství podle skore. Jinak to byl pěkný mač. Vika ale zasadila vyšší level a bylo.
Reagovat
smazaný uživatel
Měl by se uklidnit, chuligán jeden (viz 23:27)! :D
Reagovat
Sonja
Jj, vím, co máš na mysli. Taky jsem valila oči...:-DD
Reagovat
smazaný uživatel
Já taky. To snad ani quesh by nic takového nenapsal... :D
Reagovat
spaniel
http://www.newyorker.com/reporting/2013/09/02/130902fa_fact_collins?currentPage=all
Reagovat
smazaný uživatel
Za Dana jsem rád, konečně naplňuje potenciál, začal makat. Vyřadil dva tak nadějné hráče. Ale pro Bernieho docela průser, takhle to měl volné po vypadnutí Nišiho, pokud se chce posunout, měl by tyhle zápasy zvládat.
Reagovat
dadaft
Reagovat
Sonja
Saša začala hrát, až když se blížil kanárek:-D Tak uvidíme, jestli jí to vydrží... já každopádně držím palce Vice:-)
Reagovat
dadaft
jóóóó.
už to začíná chodit.
Reagovat
dadaft
usmaž ji.
upeč ji.
zavař ji.
znič ji.
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
Fandina
začíná a Aleks by Viku mohla porazit, tak jen tak dál Aleks ... go go go!
Reagovat
VlS
Teď je to reklama na dámskej tenis - Aleks hraje super
Reagovat
Sonja
Souhlas, hraje super...zajímavá taktika- nejdřív soupeřku uspat a až pak se do toho pořádně opřít, totálně ji zaskočit:-D
Reagovat
dadaft
už zas 0:3. ((
Reagovat
smazaný uživatel
Aleks je masochistka! :DD
Pustí Viku do náskoku, který se jen těžko dá dohnat a až pak začne hrát..
Reagovat
dadaft
nic bych jí nepřál víc, než aby mohla aspoň dva roky hrát bez zranění.
pořád přerušovaná kariéra a neustálé návraty - to je těžké...
Reagovat
Reti64
První prohraný game Viky v turnaji, po sedmnácti vítězných...
Reagovat
J.M.
Federer dnes hrál hodně profesorsky, technicky, kraťas, lob, čop ven z kurtu... Je sice pěkné vidět, že to má pořád v ruce, ale ke své typické razantní hře, kterou hrává na US Open, se kvůli podmínkám moc nedostal, "normální" údery si moc neprocvičil, a když se k nim dostal, tak hlavně bekhend pořád moc nefunguje. Kurt je letos strašlivě pomalý, což se dalo čekat, protože komentátoři týdny před US Open šířili zvěsti, že organizátoři US Open po letech zpomalování letos kurty konečně zrychlí. Takže není překvapením, že nakonec jsou jako vždy ještě pomalejší než kdy předtím, a i Roger, jehož hra vždycky kurty opticky zrychluje, už hraje tak jak hraje na antuce.
Reagovat
dadaft
řekl bych, že jsou rychlé.
dost rychlé.
Reagovat
Reti64
Také si myslím, že jsou dost rychlé.
Reagovat
Sonja
Přidávám se...
J.M.: Občas mám pocit, že už vyloženě vidíš, co vidět chceš:-D Abys na to dál mohl žehrat...
Reagovat
J.M.
No to si snad děláš srandu. :-) Zatím ve všech zsápasech, které jsem viděl, to vypadá viditelně pomalejší než loni, a v některých, jako v zápasech Tomice, bych řekl, že i Australian Open bylo rychlejší (ale Tomicova hra vypadá pomale vždycky). I reakce, které jsem četl, jsou podobné. Každopádně když srovnám Rogerův tenis, který hrál na US Open v předchozích letech s tím, jak hrál dnes, je to asi takový rozdíl jako Roger na US Open a Roger na Roland Garros. I oproti předchozím dvěma rokům je to znatelně pomalejší, a oproti době před rokem 2010 to pak je rozdíl světelných let, to bylo o několik rychlostních kategorií jinde.
Reagovat
Amputace
Mně ten povrch také nepřipadá pomalejší než loni. Ale já tomu houby rozumím, dávám jen na svůj optický dojem. Ta hra mi připadá letos stejně rychlá.
Reagovat
MarcelPersch
Jestli je to pomalejsi, tak jen malinko.
Reagovat
J.M.
Ono je pravda, že to nemusí být jenom povrchem. Brad Gilbert mluvil o tom, že je to na US Open pomalé a "fluffy", tedy ty chlupaté míče, které se o drsný povrch rozčepýří a pak létají pomalu. A může to být i počasím, které je letos (jako už v posledních letech tradičně) dost hnusné. Čím chladněji, deštivěji a větrněji, tím pomalejší tenis se hraje. V zahraničních diskusích jsem viděl řadu názorů, potvrzujících, že je to letos zatím pomalejší, otázka je čím to je. A může to být různými věcmi. To se bohužel dá těžko zjistit.
Reagovat
Fandina
ono se to zrychlí, až půjde do tuhého ... úsměv
Reagovat
J.M.
No to doufám. V předchozích letech to tak bylo - i když byly kurty o hodně pomalejší než před rokem 2010, tak postupným obehráváním se hrubá textura na povrchu setřela, zahladila, a začalo to lítat rychleji. Tak snad to tak bude i letos.
Reagovat
dadaft
tak třeba č.13, na kterém teď hraje Kohlschreiber - Vasselin mi připadá rychlý jako blesk.
Reagovat
J.M.
Tak okolní kurty letos nesleduju, jen tak tak vidím ty hlavní, ale je normální, že okolní kurty jsou rychlejší. Tak je to skoro na každém turnaji, a loni na US Open ten kontrast byl obrovský - pomalý centrální kurt, a některé malé kurty rychlé jak za starých časů. Buď je v tom záměr, a nebo i šetřivost organizátorů, kdy ty okolní kurty neobnovují tak často, takže jsou mnohem obehranější, a tím rychlejší.
Reagovat
J.M.
Mimochodem, z rozhovoru s Tomášem Berdychem:

Jak se vám jeví kurty a míče v New Yorku? Vše při starém?

Zdá se mi, že kurty jsou spíš pomalejší. Ale možná je to tím, že jsme tady byli ze začátku a kurty nejsou takový, jak se říká zašpiněný. Pak se trochu zrychlí. Teď to víc bere rotaci, víc to skáče, kurt je jakoby hrubší.

Kdo je pro vás největší favorit US Open?

Asi Rafa. Lehce to tady zpomalili a balon nějak zbytečně skáče, takže bude dost těžký s ním něco dělat.
Reagovat
smazaný uživatel
Co mi to děláš, se nějak trápíš.... přidej, to Ivan to válí líp :))
Reagovat
dadaft
proč má Azarenka tú sukňu vytaženou tak vysoko?
Reagovat
smazaný uživatel
Strašnej outfit..
Reagovat
Fandina
On ten outfit je celkem dobrý, jenže se nehodí na Viku. Je na holčiny s útlým pasem, Vika je sportovní postavy a jí to nesluší. Jinak top a botky s červenobílou barvou tkaniček v barvě tílka a doplňkou jsou v pohodě. Sukně je střižená dokulata a zvírazněná páskem a Viku zbytečně rozšiřuje v bocích, na ní to nejde.
Reagovat
Fandina
oprava ... zvýrazněná ... hrubka opravuji ... úsměv
Reagovat
dadaft
no Aleks, tohle je příliš velké sousto.
škoda, žes nebyla k vidění třeba nedávno s Makarovovou.
takhle budeš vypadat jako absolutní trubka, nikomu nevysvětlíš, že je to třetí zápas po zranění. ((((((((((
Reagovat
Fandina
Petra Cetkovská s Flipkens v deblu porazily Bouchard / Husárová. Super a gratulka!
Reagovat
PetaM
Zítra duo H+H na kurtu číslo 13. S kamerami ... Snad bude stream! :D :)
Reagovat
MarcelPersch
Tak uz i Tomic venku, z mladych nadeji uz zbyva pouze Raonic, pokud se nepletu.
Reagovat
J.M.
Ano, mladá naděje Raonic. Však mu bude v prosinci teprve 23, tak to má ještě mnoho let čas, stejně jako další mladé naděje. To je normální, někdy se daří, někdy ne.
Reagovat
Fandina
Evans nám vyřazuje mladíčky. Ale on je také mladý a vyhrál zaslouženě. Gratulka. Bernarde škoda, věřila jsem, že dojdeš dál. Ale jinak dobré. Tak příště.
Reagovat
VlS
Tomiči, Tomiči, u taťky máš po žížalkách
Reagovat
VlS
Tomiči, Tomiči, u taťky máš po žížalkách
Reagovat
Sonja
Zejtra spousta skvělých zápasů...
Nalinka-Laura
Jamie-Sloane
Sabine-Makarova

Těším se:-)))
Reagovat
Mayo
Sabinu by mohli dať do tv ale to by som chcel veľa
Reagovat
smazaný uživatel
No zítra teda budu opravdu zištná, protože Nalince výjimečně přát nebudu... snad mi to promine. A na Káťu jsem hodně zvědavá... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Joo, přesně na tyhle zápasy se těším..:)
Reagovat
dadaft
bože, strašná pruda na tři vítězné, když nehrajou nejlepší...
Reagovat
Fandina
někdy i když hrají nejlepší ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
WOW! Celkem natřískanej Louis Armstrong..
Je asi jasný, že vyhraje Vika, ale doufám, že to nebude jednoznačný, kdyby to bylo třeba na 3. sety já bych se rozhodně nezlobil.. :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to ani náhodou! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak s tím zápasem na 3. sety jsem asi přepískl.. Aleksandra strašně kazí.. 1. set je asi v háji, tak uvidíme ve 2. setu, jestli ty chyby dokáže omezit..
Reagovat
Mayo
ide Vikina výborne
Reagovat
smazaný uživatel
Příští soupeřka Petry bude pravděpodobně Riske, takže repete z New Havenu, pokud se nepletu :-) a jelikož je to Američanka typuji, že budou na jednom z hlavních kurtů a se streamem. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
No pokud bude divácká atmosféra jako u Duval, tak se má Petra na co těšit...
Reagovat
PetaM
Zatím teda nepředvádí nějak božský tenis. Spíše vrací a Mona kazí. A řve ... Hrůza ...
Reagovat
Fandina
Škoda, že to dneska nebylo na televizním kurtu.
Reagovat
PetaM
Ne, neřve. Ječí ... Až netopýři přilétávají ...
Reagovat
smazaný uživatel
Já se na to radši nekoukám. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Náhodou, Alise hrála dobře.. :D
Že Mona kazila na co šahla(POUZE ve 2. setu tedy, v 1. setu hrály dobře obě) to už je věc vedlejší.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ufff Davidko
vybooooorne
Reagovat
Mayo
tá Eugenia je božská - moja nová obľúbenkyňa :) :D
Reagovat
LukasH
Statistiky - Petra: 3 esa, 4 dvojchyby, úspěšnost 1. servisu 69%, jen 3 winnery a 4 nevynucený chyby????
Podání tedy dobrý. Petra teď ale hraje nějak jinak. Skoro žádný nevynucený chyby, ale taky žádný winnery. Zajímaly by mě vynucený chyby. Skoro si až říkám, jestli dobře čtu.
Reagovat
PetaM
Už se to tady psalo 2x :D Je tam chyba. Winnery = esa. Dvojchyby = nevynucené chyby .. :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Už se to tady v diskuzi jednou řešilo. Ve statistice W/UE jsou pouze esa a dvojchyby, proto ty údaje vypadají nesmyslně.
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem trochu popátrala. Myslím, že je to asi tím kurtem č. 4. I u Tipsy to tak je napsané. Na jiných kurtech normálně W/UE počítali.
Reagovat
LukasH
Aha, díky. V tý změti jsem si toho nevšim. Hm.......
Reagovat
Fandina
Chyba tam není. Esa a DF se asi do winerů a UE počítají, ale jen tam, kde se najde někdo, kdo ty winnery a nevynucené chyby počítá pro televizní přenos. A protože Petra nehrála na kurtu s kamerami, tak tam nebyly ani W a UE.
Reagovat
PetaM
Pohodička :D To se časem objeví .. Snad :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Vidím dole, že už se to pořešilo. Jde o netelevizní kurty. No ba. Tak snad se dočkáme později.
Reagovat
Reti64
Na netelevizních kurtech opravdu W/UE nejsou u žádného zápasu.
Reagovat
Fandina
W a UE si počítají televize. Proto tam nejsou.
Reagovat
Bob
Serena, Ana, Jelena, Janko, Péťa, Simona, Sabinka
go go go! :D
Reagovat
PetaM
Budu se držet při zemi tentokrát :D Po dvou setech tady většina jásá a v dalším kole jasná prohra. Petra zřejmě hrála dobře a možná Bojanu tlačila. Taky mohla být Bojana první, co kazila a Petra k tomu nedostala příležitost :D Každopádně gratulace, ale je to 2. kolo. Nejásám, neslavím, těším se na 3. kolo :) Slíbil jsem si, že tentokrát nebudu počítat, kam by Petra mohla dojít a kam se posunout v žebříčku. Dívám se jen na následující soupeřku :D Zatím to vychází a Petra postupuje :D :D Tak teda v sobotu. Snad se streamem :D Pojď Peťo :)
Reagovat
smazaný uživatel
Omyl, já nejásám, já jsem dost naštvaná :))))))) Při zemi se drží myslím většina z nás, protože u Petry nikdy nevíš, co přijde s dalším zápasem. Nicméně jsem ráda, že po tom minulém trápení jí to dneska šlo, jen by mě zajímalo, co bylo příčinou. Ale to se bohužel nedozvíme :))))
Reagovat
smazaný uživatel
Taky radši nejásám.. ale jsem šťastná! Pokud by Petra vyhrála zase za hodinu a ve dvou tak já se bez toho streami klidně obejdu :D:D
Reagovat
PetaM
Jen aby to nebylo jako na FO. První kolo strašná bitva, nakonec výhra. Druhé kolo jasně přejela Peng a ve třetím docela snadno podlehla Jamie :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Nestraš.. Petra si letos dala za cíl vyhrát GS, tak musí využít poslední letošní příležitost :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ale no tak, klidně si zajásám. Na našem rozpoložení Petry zápasy naštěstí nestojej. Peťo, vzhůru do dalšího kola. Snad příště uvidíme ( zápas ).
Reagovat
smazaný uživatel
Teda lidi, vy jste hrozní. Místo abyste měli radost, že to Peťula zvládla ve dvou, tak jí prorokujete konec v příštím kole :-/
Reagovat
smazaný uživatel
Vidíš tady málo radosti? Já hodně, jen se stačí rozhlédnout:)))
Reagovat
smazaný uživatel
Já mám radost a obrovskou, jen stojím nahama na zemi. :-)
Reagovat
PetaM
Já mám radost. Jsem rád, že vyhrála ve dvou. Ale je to druhé kolo. :D Světová 10. se přece nesmí spokojit s druhým kolem :D Až bude ve ČF, tak si řeknu, že je to super a zajásám si :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Vidím tady hodně negativních předpovědí. A to mě štve, něco takového si přeci vůbec nesmíme připouštět. ;-)
Reagovat
PetaM
To nejsou předpovědi :D :D Jen varování, aby nás výhra v druhém kole nevynesla do oblak :D :D Protože pád z oblohy by bolel :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
kdybys to četl od jiných, tak se ti nedivím, ale my snad můžeme mezi sebou normálně diskutovat, není to žádná předpověď, co blbneš :)))) Snad pořád lepší, než se tu dohadovat s některými dva dny o tom, proč Petra prohrála apod. :)) A že zrovna u nás tě to štve (i když nemá co) se divím, když jsme tady jediní, kteří při stojíme vždycky ať se jí daří nebo ne. Já teda mluvím za sebe :)))) Myslím, že už mě trochu znáš ne? :)))
Reagovat
smazaný uživatel
má tam být "při ní" .....
Reagovat
smazaný uživatel
V klidu, je mi jasný, že Riskeová bude doma všechno možné, jenom ne snadná soupeřka. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ale jo, jen si myslím, že fakt není nutné připomínat minulé neúspěchy, ale lepší je myslet na budoucí úspěchy. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
A co myslíš, že tady dělám od té doby, co na TP chodím? :))) Hrabu se v jejích neúspěších? Na to jsou jiní...)))
Reagovat
Bob
Nečekaný večer s Petrou.. pěkně trapný, kde je třetí set? :D
Reagovat
VlS
Petra chtěla, ale Bojana měla dohodnutý rande s Montym a spěchala. Byla pěkně nažhavená, tak snad to Monty přežije, ale nedávejte to dál, ať to Maši, Vice a Caro není líto a ať Anči nezuří. To víš, divoká jižanka, ta by mohla Bojanu pěkně zvalchovat.
Reagovat
smazaný uživatel
No nejvíc asi bude zuřit magerka ne? :)))))
Reagovat
smazaný uživatel
Ne, rande v tom opravdu nebylo. :) Jak jsem psal, mně je Bojana sympatická, ale mezi mých osm favoritek nepatří... Anička je milé děvče, ta by na svou spoluhráčku z Fed Cupu určitě nezuřila. :)

Jinak jsem dneska od Bojany čekal víc, asi jako spousta lidí...
Reagovat
smazaný uživatel
Petro, díky, že jsi s námi soucítila a netrápila nás u těch čísel dýl.. :-)
Reagovat
Reti64
Gratulace všem Kvitistům, tak máte hezký večer a klidnou noc:-) Dál má Petra myslím dobrý los.
Reagovat
smazaný uživatel
Mno kazdopadne uz ji neceka Sam v OF
Reagovat
PetaM
Co je dobrého, na domácí Riske, se kterou měla problémy už v New Havenu :D :D A co je dobrého na Moně Barhel, která hraje agresivně, stejně jako Petra, která se bude chtít předvést a mlátit do toho ze všech stran ... :D To bych do dalšího kola radši Errani :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Errani už vypadla s Flávii :D
Reagovat
smazaný uživatel
Díky, i když jsi asi jedinej, kdo nám popřeje :))
Reagovat
LukasH
Huráááááá. Takhle kdyby to bylo častějc, nezlobil bych se.
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulka, dnes bez nervů, ve dvou !
Reagovat
PetaM
Prý bez nervů :D :D :D Ten konec druhého setu teda byly nervy :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Člověče, jedno prohrané podání. Nervy by byly, kdyby to dotáhla na 5:5 ! To bych považovala za řádnou komplikaci.
Reagovat
smazaný uživatel
co blbneš, to už je konec? Co já budu teď dělat? :)))) Obrovská gratulka, jsi šikulka, a hurá do dalšího kola :)))) WOW
Reagovat
smazaný uživatel
Já taky počítala s delším mačem :D Neměla by si Petra dát ještě jeden tréninkovej, aby nevypadla z rytmu :D
Reagovat
smazaný uživatel
Taky si myslím, tohle nám přece nemůže dělat, jsem z toho celá rozhozená :))))))) Já tu holku miluju i když mě někdy děsně sere. :))))
Reagovat
VlS
Nezačínáš být poslední dobou trochu zbytečně sprostá?
Reagovat
smazaný uživatel
Opravdu? Dám si pozor...
Reagovat
smazaný uživatel
Je to tam Peti! Pojď!!!! :) ale ty nervy na konci sis mohla odpustit :D
Reagovat
Fandina
je to tam. Peti gratulace!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Jirka Veselý postoupil do druhého kola deblu, gratulace!
Reagovat
Fandina
Také gratulka a ještě Lucce s Pavlju, také postoupily!
Reagovat
nitrotaj
Nadal Federer to bude šlágr jak prase!
Reagovat
smazaný uživatel
Boha ten Haiden-Maurer to je taky cislo....nejdrive vyradi mrhace a pak dostava od Kukuskina :-D
Reagovat
Fandina
napravo nahoře zeleně blikající baner bet365. Když na něj kliknete a proklikáte se na Live Tenis a na příslušný zápas, můžete jen tak sledovat i s grafikou skore viz tady obrázek.
http://www.q3.cz/images/22bet.jpg
Reagovat
Sonja
Další výhra hladce ve dvou...super a gratuluju:-))
Reagovat
Sonja
Zato Bojaně to dnes zřejmě vůbec nejde:-((
Reagovat
Sonja
Tak aspoň těch 6 čestných gamů:-)...zápas nebyl k vidění, takže můžu napsat jen "škoda"...a popřát, aby to příště bylo lepší:-))

No nic, dnes tedy Jeca, Sába, Ana...ještě Vika a 4/5, to je dost radosti:-))
Reagovat
dadaft
Simona Halep dál řádí jako černá ruka...
Reagovat
smazaný uživatel
Celá Petra 2011 :))))) Mně je sympatická, i když Petru porazila..
Reagovat
misa
Simona má los a formu na to, aby došla do semifinále.
Reagovat
dadaft
no, proč ne?
Reagovat
Sonja
na Eurosportu 2:-))
Reagovat
dadaft
zatím v pohodě - upřímně:: čekal jsem, že Dulgheru bude zlobit víc, proti Lepchenko hrála dobře.
Reagovat
smazaný uživatel
Anicka docela v pohode zvlada ten zapas...ta Dulgheru se docela dost zatim sama vyhazuje
Reagovat
Sonja
Za 1.set nevynucené chyby vyrovnané: 12-12, ale vítězné údery 10-4 pro Anu.
Reagovat
Sonja
Noooo, ještě se to může zvrtnout...
(snad ne)
Reagovat
dadaft
možná se už Alexandra rozehřívá - teď hraje slušně.
Reagovat
smazaný uživatel
Druhej set je mnohem vyrovnanejsi a uz Anicka tam kolikrat zahlasila Ajde!
Reagovat
dadaft
tak přece jen se Alexandra nechytá.
ale mě je to fuk.
já čekám na Aleksandru. )))))))))))
Reagovat
smazaný uživatel
Myslim si ale ze ten vysledek moc neodpovida tomu prubehu, protoze se o kazdej game bojuje dost ale Anicka vypada ze si to hlida...a nez jsem to dopsal tak je tu konec :-)

Gratulka Anicce a Ajde :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Kdo bude nakonec takovej fanatik a bude se mnou sledovat čísla? Samozřejmě bez nervů, v pohodě a klídku...:)))
Reagovat
kada.tom
já určitě budu :-) věřím, že by dneska mohla Petra vyhrát ve dvou :-) ... ale budu rád i za výhru ve třech :-)
Reagovat
Sonja
Já budu taky sledovat čísílka, ale tlačit Bojanu:-))
Reagovat
LukasH
Já bych rád, ale prostě u těch čísel nevydržim. Kouknu, když začínaj (abych věděl, že začaly), pak kouknu po půl hodině, pak je to různý podle vývoje zápasu a max. koukám na koncovku, kdy se u toho modlim, aby to Petra dotáhla. Nejvtipnější situace u čísel je třetí set - 5:4 pro Petru, shoda. To je pak nervák.
Reagovat
Sonja
Fakt škoda, že ten zápas nebude k vidění, těšila jsem se na něj... Asi bude rozhodovat, kdo toho víc (respektive míň) vyhodí mimo kurt:-D
Reagovat
PetaM
Jo jo, čekám, až dohraje Janko a budu sledovat čísla :)
Reagovat
smazaný uživatel
Přidávám se, taky se budu nervovat u čísel.
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím, jestli bez nervů, ale hypnotizovat čísla budu tak jako tak. Petro, POJĎ!!
Reagovat
smazaný uživatel
Pochopitelně ne jako Sonja ! Teď jsem si to přečetla. Budu prudit : co kdyby jste si založili extra vlákno na vaši Bojanu ? Peťo, do toho ! Bojana od toho ! A je to !
Reagovat
smazaný uživatel
Asi je to na spadnutí. Tipsa má mečbol !
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Janko to neprotahoval a za chvilku Petra!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
tak to je fajn, že nebudu sama..:))

LukasH - já jsem ráda za každej zápas, kterej Petra hraje, takže i ty čísla klidně vydržím, kdo ví kdy se mi to zase poštěstí :))
Reagovat
smazaný uživatel
Tipsa dohral svuj zapas...prekvapive vyhral druhy zapas v turnaji...to se mu letos moc nestava :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Dáme jen jedno vlákno, ne? Je tu pak v tom pěknej nepořádek :-)
Reagovat
Sonja
Jo, Janko si ve 3. setu pospíšil, tak supr:-))
fanynka: Budu prudit taky: píše se "kdybyste":-D
A já v tomhle vláknu nehodlám provokovat kvitisty, takže se stahuju...žádnej strach!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně, začínáme být pěkně disciplinovaný :)))
Reagovat
smazaný uživatel
Klidně tu buď. Já vím, že fandíš Bojaně, ale i na Petru reaguješ kladně, takže v pohodě :)))
Reagovat
smazaný uživatel
Na Petřinu případnou soupeřku stream je a na ni samotnou ne.. já ty Amíky fakt nepochopím :(
Reagovat
smazaný uživatel
tak za chvíli :-) Máte přichystaný něco na nervy? :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Bohužel nic na nervy nemám, čokoládu jsem snědla preventivně už odpoledne :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Máš pravdu, je to hrubka. Na druhou stranu tvoje supr, taky není super.
Reagovat
smazaný uživatel
Funguje vám ta online stránka na WTA? Mně se ukazuje jen ATP, takže musím sledovat čísla tady na TP.. to mě štve, tam člověk viděl počet es apod.
Reagovat
smazaný uživatel
Zkus tohle.. http://www.usopen.org/en_US/slamtracker/slamtracker.html?ts=1377803362122&ref=www.usopen.org/en_US/scores/index.html&syn=none&matchid=2225&promo=mip
Reagovat
Mr.Pink
TIP 2:0 Bojanovski :)
Reagovat
smazaný uživatel
já to sleduju tady a funguje:

http://www.usopen.org/en_US/slamtracker/slamtracker.html?ts=1377791028224&syn=atp&ref=www.atpworldtour.com/
Reagovat
smazaný uživatel
a rozklikni si tam Petřin zápas...
Reagovat
Sonja
Jasně, to je úplně stejnej případ hrubky:-DD

Lunej- Ne, raději fakt pryč, nebo se ze mne fanynka osype:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Nech si ty své prognózy, díky..
Reagovat
smazaný uživatel
Uff.. 1:1.. Petra už dala i 1 DF :(
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ti nevím, jestli tvoje první věta je míněna vážně nebo ironicky. Omlouvám se.
Reagovat
smazaný uživatel
Break! Čistou hrou!!
Reagovat
smazaný uživatel
Díky, ale píše mi to, že něco nemám podporovaný, to je jedno, tady mi to stačí, kolik má UE zase nemusím vědět, hlavní je výsledek :))

Mr.Pink - by mě překvapilo, kdybys tipoval něco jiného :)
Reagovat
smazaný uživatel
UE se tam zobrazují pouze DF, ale je o tam trochu napřed :-)
Reagovat
misa
Petro, dneska zkus trochu pošetřit síly :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Petra se rozjela.. hlavně vydrž, Petro!
Reagovat
smazaný uživatel
Zatím to vypadá dobře, hlavně nevypadnout z rytmu. :-)
Reagovat
PetaM
Měla by ty síly pošetřit. V možném příštím kole na ní bude čekat nebezpečná soupeřka. A je jedno, jestli Riske, před domácím publikem, nebo Mona, která hraje hodně rychle a tvrdě ...
Reagovat
smazaný uživatel
Já se spíš bojím druhýho setu.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Celá Petra, 1. set jak po másle.. a 2.? :)
Reagovat
PetaM
Ještě ve druhém ani nejsme a už ho vidíte pesimisticky :D To fakt pomůže děvčata!!! :D
Reagovat
smazaný uživatel
Peťule zatím super !
Reagovat
Sonja
Jasněže ironicky:-)
Ale nebudem to už rozmazávat...Chtěla si prudit, já ti to chtěla oplatit:-D Toť vše.
Reagovat
smazaný uživatel
Omyl, já tam mám pouze řečnickou otázku, nic pesimistickýho :))
Reagovat
smazaný uživatel
Holky, pozitivní vlny musíte vysílat, jedině pozitivní! ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nevíte někdo jak moc musí Peťa dojít, aby se posunula zpátky výš na žebříčku?
Reagovat
smazaný uživatel
Petra dneska zatim docela vali gne? :-) Ale prijde druhy set :-/ Mno ale ja bych dneska dokonce tipnul dvousetak :-)
Reagovat
Sonja
*jsi
(aby sis nerejpla:-DD)
Reagovat
PetaM
Hlavně to nepřivolávejte :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
není nad to, když člověk umí uznat svoji chybu, viď ? A to myslím taky ironicky.
Reagovat
smazaný uživatel
1. set nečekaně rychlý... tak stejným šupem i ve 2. a jdeme :)))
Reagovat
smazaný uživatel
Paráda a co ten druhý ?
Reagovat
smazaný uživatel
první set by byl.. ted mám strach ze druhého...POJĎ!!
Reagovat
smazaný uživatel
Dneska nebude žádná oddychovka uprostřed zápasu, druhej sfoukne taky a bude to :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Začíná to dobře, breakem.. vydrž, Petro!!
Reagovat
misa
Pokud Petra dojde do čtvrtfinále, bude v rozmezí 9 - 13. Alespoň to píšou na http://www.tennis4wta.com/Siralama/s1_50.html.
Reagovat
smazaný uživatel
Až se to bojím napsat. Dnes jak po másle !
Reagovat
smazaný uživatel
Další break... nechci to zakřiknout, ale vypadá to nadějně :-)
Reagovat
dadaft
třináct odehraných gemů a v součtu 2W a 3UE?
když hraje Kvitová s Jovanovskou?
co je to za blbost?
Reagovat
smazaný uživatel
Kvítko teda jede... :)) a my to samozřejmě nemůžeme vidět...
Reagovat
PetaM
My můžeme vidět totiž jen tří setové zápasy :) Ty dvousetové, lehké, vidět nemůžeme ... Protože bychom byli moc natěšení do dalšího kola :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ani se tomu pomalu nechce věřit:-) Škoda, že to nevidíme, je tam opravdu ta "naše" Petra? :-D
Reagovat
dadaft
pardon - jedenáct gemů.
Reagovat
smazaný uživatel
Že by Petra chtěla ušetřit nervy? Hraje se teprve 40 minut :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Pravda, přece nám neoblíbeným Kvitistům nebudou něco usnadňovat, ať si pěkně vypijeme kalich až do dna :))))
Reagovat
smazaný uživatel
Zobrazují se tam pouze esa a DF..
Reagovat
PetaM
Ne, je to špatně. UE = dvojchyby. W = esa :) To by se těžko vyhrávalo s 3 Winnery :) :)
Reagovat
smazaný uživatel
To valím oka.
Reagovat
smazaný uživatel
Ted povinně doservírovat, Petro!
Reagovat
dadaft
aha.
ale jinak má Bojana hodně špatná čísla - tohle asi nezvládá...
Reagovat
smazaný uživatel
kéž by.. mohla by kvůli nám jednou udělat výjimku..:)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jo, teď je jasný, že tam hraje fakt ta "naše" Petra :-D Příště už to snad doservíruje nebo ji brejkne? Pojď!!!
Reagovat
PetaM
Naše stará Petra se vrátila na kurt. Má doservírovat zápas a samozřejmě čistou hrou si prohraje servis ... :D :D Vítej zpět ... :(
Reagovat
smazaný uživatel
Co to tam zase vyvádí... tak si to doreturnuj, když chceš no..
Reagovat
smazaný uživatel
Ale ne ! Copak to je ?
Reagovat
smazaný uživatel
vypadá to, že to na ni bylo moc krátký a ještě se jí nechce z kurtu..
Reagovat
smazaný uživatel
No přece naše stará Petra.. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Peťo, to ne ! Teď musíš !
Reagovat
PetaM
Už jsem si říkal, kdy si pořadatelé všimnou, že na kurtu místo Petry hraje někdo jiný :D :D Asi už na ten podvod přišly ... :D Hele Peťo, diváci si dneska opravdu NEZAPLATILI za 3 sety :D Já jen, abys věděla ... :D :D
Reagovat
LukasH
Teď už sleduju i já. Petra už to mohla ukončit. Tak teď, prosím.
Reagovat
smazaný uživatel
Že by se krize vzhledem k rychlému průběhu dostavila později? No ták, Petro..
Reagovat
PetaM
* přišli ...
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, paráda !
Reagovat
smazaný uživatel
Uf. Ten kámen, co mi spadl ze srdce, mi málem prorazil podlahu :-) Gratulace Kvítí, dneska to byla jízda, tak si ji minimálně příště ZOPAKUJ!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Je to táám! Za necelou hodinu a ani to nebolelo :D
Reagovat
kada.tom
sice zbytečná komplikace v závěru utkání, ale výhra ve 2 setech je prostě výhra ve 2 setech :-) paráda :-)
Reagovat
Fandina
na netelevizních kurtech neuvádějí jiné Winery a UE, než Esa a Dvojchyby. Asi to tam nikdo nepočítá, když to není na kamerách!
Reagovat
smazaný uživatel
Ale jo uvadeji ale davaji je tam az pozdeji...Teda v jinem zapase je tam aspon asi po hodine pak pripocitali
Reagovat
dadaft
gratulace Yarce, zvažoval jsem v týmu mezi ní a Polonou, kterou mám přece jen raději, ale vsadil jsem na špatnou kobylu. ))
Reagovat
smazaný uživatel
Taky jsem nad Yarkou uvažoval jestli jí mám dát do týmu, ale nakonec jsem zvolil Annu Tatishvilli, která podle výsledku před USO šla herně nahoru, kdežto Yarka toho moc nenahrála a nakonec jsem taky vsadil na špatnou kobylu.. :D
Na její zápas se Serenou se těším.. :-))
Reagovat
dadaft
to rozhodně. tuším vloni ve Wimbledonu to byl parádní mač..................
............. ............... .......... teď Yarka a pak Sloane/Jamie čekají Serenu. těším se. ))))))))
Reagovat
Fandina
Ríšo držím palce ... go go go!
Reagovat
Fandina
Alize Cornetko super. Gratulka ve dvou!!!
Reagovat
Reti64
AJDEEE!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Sara je letos na grandslamech (kromě milovného RG) marná...
Reagovat
dadaft
tak to přepli na Kuznetsova - Peng a hraje se skvělý tenis i dál. ))))))))))))
Reagovat
Fandina
Zatím na US Open super zápasy!
Reagovat
smazaný uživatel
Chudák Peng, snad to rozchodí.. ale krásně se směje :)
Reagovat
dadaft
nj, blbý konec, snad to bude OK.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak nakonec Svetle gratulka, Peng sympatická...:)
Reagovat
Sonja
Eugenie ukázala, jaký v ní třímá obrovský potenciál...pěkný zápas, gratulace Andělce:-):-D

A Galina se zatím taky super drží:-O
Reagovat
Sonja
...chci říct- na to, že hraje proti Sereně...
O:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Serena dneska v růžovým a koukám, že se od Venus nějak nakazila a řve tam jak lvice..:)
Reagovat
MarcelPersch
Voskoboeva hraje dobre, ale Serena zase dela strasne chyb i z lehkych pozic.
Reagovat
Sonja
Jak jsem psala, ona takhle řvala už v 1.kole proti Fran:-)
Reagovat
Sonja
To teda jo...teď už to je jen o chybách Sereny bohužel, v prvních gamech Galina jela pěkně.
Reagovat
smazaný uživatel
Stejně se mi na Sereně líbí, že popadne jeden míček a hraje, žádný vybírání...:)
Reagovat
MarcelPersch
To mas pravdu, jinak si myslim, ze Serena mozna kdyz nekoho knockautuje jako Serenu, tak treba podceni pristi zaas, trenink pred zapasem apod.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Sereně gratulka, nezklamala :)
Reagovat
MarcelPersch
Gratuluju, ale stat tam Shvedova ve forme, tak to slo do 3 setu.
Reagovat
LukasH
Super zápas. Tedy, druhej set už skoro o ničem, ale v prvním se přesně ukázalo, jak to Serena umí. Hraje, hraje, když vidí, že jí soupeřka tlačí, přepne na jinej level. Ty přesný údery a voleje do koutů, k lajnám (ale ne stylem spadne to na lajnu nebo ne) jsou úžasný. Serena prostě No. 1 se vším všudy, v podstatě obdoba Nadala, akorát, že u chlapů je konkurence mnohem větší.
Reagovat
dadaft
no, konkurence je mnohem větší v samotné špičce, ale vzhledem k tomu, že se hraje na 3 vítězné, tak se ta mužská elita v podstatě nemusí bát nikoho, kdo je od dvanáctého patnáctého místa níž - ti borci na to ve třech setech nemají.

to u žen neplatí.

kolik je grandslamových vítězů řekněme od roku 95?
kolik žen vyhrálo od 95 grandslam?
Reagovat
LukasH
To jo. Já to myslel i tak, že Nadala častějc někdo potrápí a aspoň si třeba chvíli drží podání. Serena to většinou vypráská úplně jednoznačně. Chtěl jsem říct, že tam je ten rozdíl kvality tenisu úplně propastnej.
Reagovat
dadaft
to jo. Serena stojí nade všema, má 17GS, každý minimálně 2x - žádná souasná hráčka a jen pár z minulosti se s ní může měřit.
Reagovat
Sonja
Serena má ještě pořád "jen" 16 GS...ale kdo ví, jaká bude situace po tomhle USO, no:-)
Reagovat
dadaft
Reagovat
dadaft
jestli budeš takhle pokračovat,
tak tě prohlásím za bohyni.
fantastické pecky, fantastické rotace a kicky, hlava i pata - bombaaaaaaaaaáááááááááá°°°°°°°````´´´´´´´´¨¨¨^^^^^^^^^
Reagovat
smazaný uživatel
Jednoznacne budouci hravka minimalne TOP 5 jestli bude vyvijet dal talent a nenato sr*t jako v ATP "mlade pusky"
Reagovat
Reti64
Krásný zápas, gratulace vítězce!
Reagovat
dadaft
nakonec asi rozhodla fyzička a zkušenosti.
gratulace vítězce, čest poražené.
zápas - ozdoba turnaje.
Reagovat
smazaný uživatel
Presne...Nadhernej zapas a konec vazne stal zato. 3 nebo 4 odvracene mecboly a sposta krasnych vymen. Angie preju ti dal na US Open a Eugi to be aby ses dobre pripravila na Asii
Reagovat
Fandina
Lucka bohužel prohrála ve třetím 6:2 a podle statistik měla jen 77 bodů proti 86 Vinci. Proměněné brejkoly 9 procent, 1 z 11. Vinci umí. Bohužel se prohra dala čekat. Lucko škoda, také si mohla mít lepší los. Tak příště. Držím palce. Pojď pojď pojď!
Reagovat
smazaný uživatel
velká škoda. Kdy už ?
Reagovat
Fandina
Jekaterina ve dvou. Tak gratulka.
Reagovat
smazaný uživatel
Paráda, je dobrá, díky za bodíky. Ovšem Svetla se rozhodla, že si chce ještě zahrát, takže jedeme 3. set.. no jo no.
Reagovat
Fandina
Já jí nemám ve fantasy, nedostalo se na ní, ale je dobrá, že postupuje a ve dvou setech. Já jí někdy fandím. Ona hraje celkem spolehlivě a mě se celkem líbí jak se tak nadnáší při hře. Je trochu podobná Steffi Graf.
Reagovat
dadaft
jj, jako by v ní byl kousíček Štefi. ))
Reagovat
smazaný uživatel
Já jí tam dala tak nějak náhodou a zatím mi dělá holka radost. Navíc je mi z těch Rusand asi nejvíc sympatická...:) Vůbec holky mám zatím spolehlivější než chlapy, ale dneska mi to koníci ještě můžou vylepšit.. v což doufám.:))
Reagovat
Fandina
Lunej ... Kaťu mám z ruských holek nejraději. Co se týká fantasy, tak já už jednou hrála, letos na AO, byly tam trochu jiné součty, počty, takže se pořadí tak neměnilo, jako tady, ale tenkrát jsem tam Káťu měla. A také jsem tam měla Kuznu a obě mě dost dlouho přinášely body. Ony většinou, do by favoritky podle žebře hrají spolehlivě. Jinak teď se na ně nedostalo ve fantasy. Upřednostnila jsem srdcovky, třeba Klárku, Lucku. Ta to dneska měla s Vinci těžké. Ale alespoň uhrála set.
Reagovat
smazaný uživatel
Já tam taky dala naše, Petru a Kláru, tý jsem věřila víc a vyletěla jako slíva. :) Jsem dneska zvědavá hodně na Petru, i když tam to samozřejmě nesouvisí s Fantasy, ale s tím, že jsem a budu vždycky Kvitovka :)))) Je to skvělý, když USO člověk sleduje a ještě se přitom baví hrou :)))
Reagovat
smazaný uživatel
Ou, Svetlana přišla o servis :-( Dožeň to a otoč, prosím pěkně!
Reagovat
smazaný uživatel
Hodná holka :-)
Reagovat
Fandina
Lunej ... já tam mám taky Petru, já bych bez Petry, Toma a Rogera ani nehrála ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Fandino, bez Rogera já jo, ale jinak souhlas. :))
Reagovat
Fandina
Lunej ... já zase Rogerovi fandím leta, tak proto ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Co to tam Lucka vyvádí?? :(
Reagovat
Bob
Sabi go go go! :)
Reagovat
Sonja
Proti Kátě to bude těžkýýýý...ale snad to zmákne:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Errani je venku, to mám radost :D
Reagovat
slacker
TO je liza ta Safarka, sama vyuzije jeden breakbol z milionu a sama ubrani jen jeden :-((
Reagovat
dadaft
njn, teď už si ji Bobina asi vychutnává...
Reagovat
slacker
Nestasny safaruv dvorecek jede po skluzavce do pr
Reagovat
Sonja
Krásně:-))
Reagovat
Sonja
http://www.q3.cz/images/97S_ba_Ormachea.png
Reagovat
Sonja
to taky zvládla ve dvou...super, holky:-))
Reagovat
Reti64
Na Sabinku je radost se dívat, gratulace oběma vítězkám!:-)
Reagovat
Bob
Eranni ven! A Šafářka taky už pohrává..
Reagovat
Fandina
Lucka jen 9 procent proměněných brejkbolů. To je těžké.
Reagovat
Fandina
Lucka bohužel ve druhém setu 1:6 tak to nevypadá dobře. Vinci se asi rozehrála. Lucko prosím zkus otočit!
Reagovat
smazaný uživatel
ta Svetlana taky ječí, já ji nemít ve Fantazy tak jí vypnu..:))
Reagovat
Fandina
Nevím co dřív proboha. Bouchačko ... go go go!
Reagovat
Fandina
Lucka super ... první set má tak ještě jeden. Pojď Lucko pojď pojď pojď!
Reagovat
smazaný uživatel
Vyborne Lucik :-) A pojd do druheho stejnen jako do prvniho :-)
Reagovat
smazaný uživatel
To je dobrá, tak držím palce ať hlavně vydrží, Vinci je pěkně jedovatá.. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Sakra co je s Luckou ze tak najednou odpadla :-(
Reagovat
Fandina
Obávám se, že Vinci se ze začátku jen rozehrávala a teď už to dorazí.
Reagovat
smazaný uživatel
Lucka se snazi....Roberty podani jsou vyrovnane...tech nevyuzivanejch breakballu je ale strasna skoda
Reagovat
dadaft
krásný zápas i Sara - Flavia.
Reagovat
smazaný uživatel
ja koukam na Angie s Boucharda je to taky moc hezky zapas...zatim si ani jedna po breaku neudrzela podani a byl rebreak...Tedkon Angelique ale podava na set
Reagovat
dadaft
jo, taky se na to koukám.
takže první set pro Angie - ale bylo to hodně vyrovnané a hodně dobré. ))
Reagovat
dadaft
E.B. 17/12, A.K. 13/7
Reagovat
smazaný uživatel
jo to jo....je to hezky tenis...EB vice utoci a le AK zase skoro nekazi
Reagovat
dadaft
tak teď na příjmu Eugenie Angie 4x naprosto čistě rozebrala.
winner za winnerem..........................................
Reagovat
smazaný uživatel
Jo to byl nadhernej game a myslim ze Eugi postupne prebira oteze zapasu a tento set vyhraje. Treti set si to urcite zaslouzi toto utkani.
Reagovat
Fandina
Pěkný zápas. Také koukám Eugenie přitlačila. Jsem zvědavá co na to Angie.
Reagovat
dadaft
4:1
vypadá to, že máš pravdu. ))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Angie prvnimu podavani na set odolala a snizila na 2:5. Ale pokud se nezlepsi tak Eugi da tadyten set. Vpodstate si to Eugi tedkon prohrala sama ze byla nervozni...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak je to tu...Pokud se Angie nejak nezlepsi tak musi spolehat nato ze se Eugi zhorsi jinak by mela hodne vazne potize...Eugi od tretiho gamu tadytoho setu jede jak tak az na tu nedopodavanou hru kdy byla strasne nervozni...Ja to preju docela oboum takze fandim jenom peknemu tenisu (Ktery zatim je :-) )
Reagovat
dadaft
jeden a půl setu to byla vysoká kvalita, teď trochu přibývají chyby, ale pořád super - Angie dokáže ubránit neuvěřitelné věci.
Reagovat
smazaný uživatel
mas pravdu ale je videt jak je zenskej tenis strasne nevyzpytatelny. Eugi vzhraje set breakem a misto aby ji to nabudilo tak si hnedka prohraje zacatkem setu svoje podani.Tak Angie kolikrat vybira veci jako Aga. Bouchacka tedkon zaala dost kazit a vypada to ze si prohrala zapas...Ten treti set jsem cekal vyrovnanejsi.
Reagovat
smazaný uživatel
a jeste muze bejt :-) Je taky hodne slyset komu publikum fandi...
Reagovat
Reti64
Jelena 6:3!:-)
Reagovat
Sonja
krásný kraťas na setball:-))
Reagovat
dadaft
no tvl Angie s Géňou se po tom kurtu honí jako by je to bavilo. ))
Reagovat
smazaný uživatel
Tady mas svetlusku....streamy jenom ukazujou blby jmena zapasu

http://www.bestsportgo.tv/20130826/vv-628986-tennis-521af650d5c163.19172141.html
Reagovat
smazaný uživatel
Díky, už mám. Ale na TP jsou hodný lidi :)))
Reagovat
smazaný uživatel
Nemáte někdo stream na Svetlanu? Nemůžu se nikam dostat..
Reagovat
smazaný uživatel
vypada to ze neni pod kamerou
Reagovat
Sonja
Pod kamerama je, prostě nefungujou streamy:-O Já chtěla koukat na Sábu a taky nic.............
Reagovat
smazaný uživatel
přitom na Hunteru je psaná a když si to rozkliknu, odkazuje mě to na b365 nebo jak se to jmenuje a tam se platí registračka ne? Tak naštěstí už vede 5:0 a i Makarová zatím dobrý.. :)
Reagovat
Sonja
http://www.sportlemon.tv/20130826/vv521af4aad02dc0.33545942-628986.html
Reagovat
Reti64
Zkus to tady:
http://livetv.ru/en/eventinfo/185522_svetlana_kuznetsova_shuai_peng/
Reagovat
Reti64
Sába by měla být zde:
http://www.sportlemon.tv/20130826/vv521af740a8a9f3.39388671-628998.html
Reagovat
Fandina
Sabcu jsem chytla
http://www.bestsportgo.tv/20130826/vv-628998-tennis-521af7eeb4fc35.01960571.html
Reagovat
smazaný uživatel
11ka by měla bejt pod kamerou
Reagovat
Sonja
Sábu už mám taky, ale díky, lidi:-D
Reagovat
smazaný uživatel
Díky, paráda. Jen zírám, co to má Svetla na sobě bože? Jak papoušek..:)
Reagovat
smazaný uživatel
je vždycky 1. set jednoznačnej a ve 2. slabší soupeřka začne makat? Nějaká nemoc nebo co...:)))
Reagovat
smazaný uživatel
tak Lucka tačína zatím skvěle tak ať to vydrží Pojď! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Můžete mi říct, kdo má podle vás nejrychlejší podání na okruhu ATP? Děkuju :)
Reagovat
Reti64
Ivo Karlovič v Davis Cupu 2011 dosáhl rychlosti 251 km/h., Andy Roddick dal 249km/h. Teď na USO v prvním kole zatím Miloš Raonič, 233,4 km/h.
Reagovat
Reti64
Hm, zřejmě už to neplatí, teď čtu, že Australan Groth (bývalý manžel Jarmily Gajdošové) někdy v květnu 2012 na challengeru v korejském Pusanu dosáhl rychlosti 263km/h...
Reagovat
Fandina
Také jsem našla že nejrychlejší podání má Groth, ale na Wikipedii je Karlovič a to co tu uvádí Reti64. Viz odkazy:
http://cs.wikipedia.org/wiki/Rekordy_ATP_Tour
http://sport.idnes.cz/australan-groth-ma-nejrychlejsi-podani-na-svete-fti-/tenis.aspx?c=A120512_174747_tenis_elv
Reagovat
smazaný uživatel
vám oboum za pomoc :)
Reagovat
Mayo
us open je hlúpy turnaj...1. kolo hrajú 3 dni , potom Rafu dajú ako posledného ...merda :D
Reagovat
misa
na grandslamu, které letos neuvidíme. V USA mě už opravdu nemůže nic překvapit. Doufám, že Petra vyhraje a příští kolo už bude k vidění. Třeba nás ale chtějí Američané ušetřit od smutné podívané. Petrušce držím palce.
Reagovat
pepin
Tak gratulace "Vlčím očičkám" ke zvládnutí nočního, či ranního zápasu, který proběhl v naprosté pohodě. Takhle bych to chtěl zažívat u Petry, v pohodě, krásné ženské a hlavně bez srdcervoucího řevu. I když mě překvapila Venus, ta také přidala na decibelech.
Reagovat
smazaný uživatel
A proč u Petry srdceryvně řveš, to přece nemusíš :))))))))
Reagovat
pepin
Ty jsi mě špatně pochopila, měl jsem na mysli tak jako v klidu a pohodě u očiček bez řvaní a nervů, krásná ženská a to samé je u Petry jen s těmi nervy je potíž. To řvaní a ječení jsem měl na mysli u těch co to produkují a včera s tím začala i Venus.
Reagovat
smazaný uživatel
Divné je, že u Jankovič na TP je obrazovka, což teoreticky znamená, že na ní stream je. Zatím jsem ho nenašla. Každopádně si myslím, že na Petru nebude. Takový štěstí, že bychom viděli Petru dvakrát za sebou mít nebudeme. Co ti Američané proti Petře mají??? Ach jo.. snad Petra postoupí a uvidíme ji v příštím kole. POJĎ!!

Bude tu někdo se mnou fandit aspoň u čísel???
Reagovat
Sonja
Ta televizka je tam asi omylem, ani jeden zápas z toho kurtu k vidění nebude.
Reagovat
Mayo
aj tak bude pršať :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak samozřejmě budu s tebou fandit u čísel, už mám velkou praxi :)) Jinak mám opravdu pocit, že KZFFPK začíná bejt nějakej zakletej, tak málo Petru vidíme na rozdíl od jiných hráček a když je USO, tak ji zase šoupnou někam do zádele. Amíci pitomí... no nic, fandit se musí za každou cenu :)))
Reagovat
LukasH
Já u čísel fandit nemůžu. Koukám jen párkrát, jakej je průběh. Když nemůžu vidět hru, tak mě čísla jenom znepokojujou.
Jak jsem už psal, je mi jen divný, že eurosport player vysílá ze sedmi kurtů - aspoň je to tam tak napsaný. Streamy jsou ale jen ze šesti kurtů.
Jinak je divný, že Petra jako sedmá nasazená není na televizním kurtu. I když jestli se pořadatelé řídili podle posledního zápasu, kdy hrála Petra na skoro prázdným centru a lidi ještě odcházeli, tak je to pak jasný. Atraktivita toho zápasu fakt velká nebyla.
Reagovat
misa
Petra klesá žebříčkem a zároveň není médii opěvovaná kráska nebo ji nedoprovázejí skandály. Proto ji šoupli na takový kurt. Co by ten svět na ní vlastně viděl? Takhle možná přemýšlejí pořadatelé.
Reagovat
LukasH
Možná no, i když takových je tam spoustu. Kerber taky klesá a taky hraje na hlavním, Caroline taky...
Navíc hrajou na televizních kurtech i nenasazený hráči (myslim oba z dvojice).
Spíš asi zjistili, že Petra těma tříseťákama zdržuje, tak proto.
Reagovat
misa
Carol je za krásnou, Kerber nevím, možná ji pomáhá, že je Němka. Na druhou stranu minulý zápas hrála Petra na největším kurtu, takže se odstrčenou nemusí cítit. Hlavně si myslím, že tohle ona neřeší. U nás je to horší, když ji nemůžeme vidět :-)
Reagovat
Mayo
to so robia srandu, že Rafael hrá tak neskoro :/
Reagovat
smazaný uživatel
No, dnešek je pořádně nabitý... Dneska mi hrajou všechny čtyři zbývající favoritky a taky je to důležitý den vzhledem k Fantasy lize. Rozhodne se o tom, jestli zůstanu dole, anebo půjdu aspoň trochu nahoru. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak mě teda ve Fantasy překvapilo průběžné pořadí. Vlček ve vedení, Magerka třetí, tomasinho pátý, dadaft devátý... No, asi něco dělám špatně. :D
Reagovat
a.magerova
Proberem TO osobně po USO, už jsi mluvil s Oskarem? ;-)

Jinak si dnešního umístění nesmírně považuju, protože ve Fantasy člověk nikdy neví, v které polovině tabulky bude další den ráno :-)
Reagovat
smazaný uživatel
O čem jsem měl mluvit s Oskarem? :)

No, já byl na RG po 1. dnu druhý a po 1. dnu ve Wimbledonu asi šestý. Ale pak už jsem šel jenom dolů... Tak teď už jsem dole od začátku. :D
Reagovat
dadaft
já byl 9., 84., a teď zase 9. ))))))))))
ale spoustu holek už mám venku a asi půjdu dolů...

dnešní den skutečně nabitý, celé zápasy jsou pro mě jasné::
Kerber - Bouchard
Azarenka - Wozniak
Hantuchová - Duval
zbytek jak to bude vycházet a jak bude čas. ))

jinak tvoje "Kiki" včera vypadala docela špatně - opravdu se z ní doslova řinul pot a asi má něco se stehnem - zdálo se, že ji to ke konci dost limitovalo na bekhendu.
ale bojovala.
tak držím palce ať to nic není...
Reagovat
a.magerova
No raději bych, aby ses TO dozvěděl od něj, takže nebudu předbíhat, ale věz, že na tom mám eminentní zájem ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Já mám venku tři chlapy a dvě holky, ale takových je nás asi víc... Dneska by se mi moc hodilo, kdyby překvapila Donna nebo Genie (nebo nejlépe obě). :)

Jo, o zápase Kiki - Jamie jsem už psal vedle. Neviděl jsem to, takže díky za komentáře... Vím, že Kiki má něco se stehnem. Ošetřovali jí ho ve 2. setu proti Anabel. Kiki ještě má hrát debla a mix, tak snad to nebude nic vážného... Jinak je pro Kiki škoda, že to včera nedotáhla aspoň do 3. setu. Šance na to nejspíš byly a hlavně ve 2. setu, kdy už vedla 4:1. Ale nedá se nic dělat. Jamie byla mírnou favoritkou a potvrdila to... Jinak nemusíš psát Kiki v uvozovkách, protože takhle jí všichni říkají. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Počkej, já jsem vlastně zaznamenal jednu vaší diskusi s Oskarem, jak jste se bavili taky o mně... Že prý sháníš nějakého "křupavého salátka" a snad bys se mnou chtěla i něco mít, když se dobře umístíš ve Fantasy (byl bych jako taková tvoje cena). :D
Reagovat
a.magerova
No teda, prý já sháním :-/
Ne ne.... Tys mi byl přislíben né jako prize money, ale jako startovné ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo dokonce... A co bys se mnou chtěla jako dělat? :D
Reagovat
a.magerova
No podle toho co umíš ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
To víš, jsem ještě mladý a nezkušený salátek, ale něco snad umím... :)
Reagovat
a.magerova
OK, podrobnosti raději dojednáme přes vzkazy, abys tady nerozdráždil ostatní ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Evidentně něco děláme špatně oba, když jsem to pořadí ráno viděla. A nebo má magerka od Oskara nějakou protekci, když máš být její odměna.:))) Jinak je to dost nespravedlivý jak k tomu přijdeme my ostatní, které jsme ženského pohlaví? :))))))
Reagovat
a.magerova
Každý měl možnost veřejně se spojit před začátkem turnaje s organizátorem a domluvit si individuální podmínky účasti ve Fantasy. Vaše chyba, že jste jen přihlíželi (třeba se mi i smáli za bukem, co za kraviny vymýšlím), teď je pozdě bycha honit :-P
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem neměla vůbec v plánu Fantasy hrát, až na poslední chvíli jsem se rozhodla, takže jsem to nesledovala. Ale jo, bylas aktivní, budeš mít salátek :)))))))
Reagovat
a.magerova
Jj je třeba být aktivní, proč myslíš, že montymu sem tam pošlu nějakou tu sladkost, vše má své důvody :-))))
Reagovat
smazaný uživatel
Však víš, že jsem tu krátce, ještě neznám všechny místní zvyky :)))) Ale učím se rychle :))))
Reagovat
smazaný uživatel
Takže Petru dneska neuvidíme. Amíci blázniví... :-(
Reagovat
George_Renel
Ale zdá se mi, že když je Petra v nedohlednu kamer, výsledky jsou lepší :-). Tak to třeba potvrdí.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist