4. den na US Open: Pětice Čechů v čele s Kar. Plíškovou hraje o třetí kolo. Do akce jdou také Nadal s Federerem

31. 8. 2017, 13:00
Previews 144
Celkem pět českých tenistů bude ve čtvrtek na dvorcích ve Flushing Meadows bojovat o postup do třetího kola letošního US Open. Na centrálním dvorci bude i svůj druhý zápas hrát světová jednička Karolína Plíšková. Do bojů zasáhnou z Čechů ještě Tomáš Berdych, Barbora Strýcová, Lucie Šafářová a Denisa Allertová. Na centrálním dvorci se představí favorité Rafael Nadal a Roger Federer.

Čtvrteční program na kurtu Arthura Ashe zahájí jedna z největších favoritek letošního ročníku US Open. Čtvrtá nasazená Jelina Svitolinová bude o postup do třetího kola usilovat proti Jevgeniji Rodinové. S Ruskou v předchozích dvou vzájemných duelech ztratila dohromady jen sedm gamů.

Dvaadvacetiletá Svitolinová letos ovládla dva podniky WTA International (Tchaj-pej a Istanbul) a hned tři akce série WTA Premier 5 (Dubaj, Řím a Toronto). Světová čtyřka má letos na kontě 46 vítězství oproti deseti porážkám a na žebříčku je nejvýše v kariéře.

Na grandslamech se jí v poslední době velmi daří. Po vypadnutí ve třetím kole Australian Open ji v Paříži jen těsně unikl postup do semifinále a ve Wimbledonu si zahrála osmifinále.

Ve Flushing Meadows patří k největším favoritkám a očekává se, že vylepší své maximum (3. kolo), které si v New Yorku zahrála v posledních dvou letech. Na úvod letošního ročníku porazila v dramatickém duelu prvního kola Kateřinu Siniakovou.

O šest let starší Rodinová takových úspěchů ve své kariéře nikdy nedosáhla. Jejím nejlepším letošním výsledkem jsou dvě semifinále na okruhu ITF, v žebříčku aktuálně figuruje až na 89. pozici.

Ruska na US Open v prvním kole přehrála bývalou světovou pětku Bouchardovou, dočkala se první grandslamové výhry v letošním roce a zároveň přerušila sérii čtyř porážek. Své maximum, jímž je ve Flushing Meadows právě druhé kolo, s největší pravděpodobností nevylepší.

Svitolinová je jasnou favoritkou

V 19:00 SELČ by měla svůj druhý zápas v rámci letošního US Open sehrát na největším stadionu světa Karolína Plíšková. Světová jednička bude čelit domácí Nicole Gibbsové, s níž poslední dva souboje vyhrála, a v tom posledním dokonce Američance nepovolila jediný game.

Plíšková měla fantastický vstup do sezony. Hned zkraje ledna triumfovala v Brisbane, došla premiérově do čtvrtfinále Australian Open a titul získala také v Dauhá. V Indian Wells a Miami uhrála semifinále. Nevydařenou antukovou přípravu zastínila postupem do semifinále French Open.

V generálce na Wimbledon se v Eastbourne po roce opět probojovala do finále a v britské metropoli převzala třetí letošní trofej pro vítězku. Po Wimbledonu se i přes brzké vyřazení ve druhém kole stala historicky první českou světovou jedničkou.

Čelo žebříčku udržela dodnes, přestože v Cincinnati skončila již v semifinále a neobhájila loňský triumf. Loňská finalistka začala na US Open hladkou výhrou nad Polkou Linetteovou.

Gibbsová se letos dlouho nemohla dostat do formy. Jediným kvalitním výsledkem bylo třetí kolo Australian Open. Domácí hráčce v tuto chvíli patří až 127. příčka v žebříčku WTA. Na přelomu června a července vyhrála domácí turnaj ITF, na dalším došla do finále a po dlouhé době se dočkala slušného výsledku.

Na US Open letos musela projít tříkolovou kvalifikací a v prvním kole hlavní soutěže po divokém průběhu vyřadila Cepedeovou z Paraguaye. Počtvrté v řadě tak na domácím grandslamu zvládla první kolo. Nejdále ve Flushing Meadows došla před třemi lety, kdy skončila v kole třetím.

Plíškovou čeká domácí Gibbsová

Denní program na centrálním dvorci uzavře největší favorit Roger Federer. Letos fenomenální Švýcar ve druhém kole vyzve Michajla Južného, s nímž se po dvouleté přestávce utká již posedmnácté v kariéře. S Rusem má bilanci 16-0.

Federer zahájil svůj návrat po doléčení kolene senzačním triumfem na Australian Open. Poté vyhrál tzv. "Sunshine Double", když ovládl prestižní turnaje Masters v Indian Wells a Miami. Antukovou sezonu se rozhodl vynechat a na trávě si došel pro devátou trofej z Halle a následně beze ztráty setu poosmé dobyl slavný Wimbledon.

Šestatřicetiletý Švýcar má letos na kontě 36 výher oproti pouhým třem porážkám. Ty mu uštědřili Donskoj (Dubaj) a Haas (Stuttgart), přestože Federer disponoval mečbolem. Jediným hráčem, který letos majitele 19 grandslamových vavřínů nepustil k mečbolu, byl ve finále Masters v Montréalu Alexander Zverev.

Federer se po prohře s talentovaným Němcem kvůli problémům se zády odhlásil ze Cincinnati a hned v prvním kole letošního US Open měl nečekané potíže. Na závěr "Night Session" musel do pěti setů s domácím Tiafoem.

O rok mladší Rus letos na turnajích spíše přežívá a už vypadl i z první stovky žebříčku. Jen jednou letos dokázal vyhrát tři zápasy v řadě (Halle) a má bilanci 17-23.

Na letošním US Open, kde si v letech 2006 a 2010 zahrál semifinále a obhajuje třetí kolo z loňska, se po vítězství nad Blažem Kavčičem dočkal první výhry v hlavní soutěži od Wimbledonu.

Federer se v prvním kole nečekaně nadřel

Na úvod čtvrteční "Night Session" budou domácí diváci tlačit do třetího kola nasazenou dvacítku Coco Vandewegheovou. Domácí naděje v utkání druhého kola změří síly s Ons Jabeurovou, s níž se utkala naposledy před čtyřmi lety ještě na okruhu ITF.

Vandewegheová v lednu na Australian Open poprvé v kariéře postoupila do semifinále grandslamu. Dalšího slušného výsledku se ale dočkala až v květnu v Madridu (čtvrtfinále). V prvním kole French Open ji překvapivě přehrála vracející se Rybáriková a další porážku jí uštědřila ve čtvrtfinále Wimbledonu.

Velmi nevyrovnané výsledky letošní sezony potvrzovala Američanka také na amerických betonech. Ve Stanfordu došla až do finále, zatímco v Torontu a Cincinnati vypadla hned v prvním kole. Na její obranu čelila velmi těžkým soupeřkám. V Cincinnati ji vyřadila její přemožitelka ze Stanfordu Keysová a v Kanadě Radwaňská.

V prvním kole letošního US Open porazila juniorská vítězka z roku 2008 po obratu svou kamarádku Riskeovou a vyrovnala své newyorské maximum.

Jabeurová prožívá životní sezonu a díky bilanci 38-19 se poprvé v kariéře probojovala do první stovky žebříčku. Nejvíce letos zazářila na grandslamovém French Open, kde jako lucky loser postoupila až do třetího kola, což se v minulosti žádné jiné arabské tenistce nepovedlo.

Na US Open startuje v hlavní soutěži podruhé v kariéře. Po povinném vítězství nad domácí Brienne Minorovou se dočkala premiérové výhry v hlavní soutěži nejslavnějšího amerického tenisového turnaje.

Vandewegheová by neměla mít ve druhém kole problémy

Program na hlavním dvorci areálu ve Flushing Meadows uzavře světová jednička Rafael Nadal. Španěl bude v premiérovém duelu s Japoncem Tarem Danielem jednoznačným favoritem.

Nadal letos došel do finále Australian Open a o titul si zahrál také v Acapulku a Miami. V Austrálii a Spojených státech byl jeho přemožitelem Federer, v Mexiku si se Španělem překvapivě poradil Američan Querrey.

Antukové jaro jasně patřilo Nadalovi. Jednatřicetiletý rodák z Manacoru podesáté ovládl oranžovou drť v Monte Carlu, Barceloně a podesáté dobyl také French Open, navíc popáté triumfoval v Madridu. Jedinou porážku zaznamenal ve čtvrtfinále v Římě s Thiemem.

S přechodem na trávu však Nadal přestal dominovat. Ve Wimbledonu prohrál maratonský osmifinálový souboj s Müllerem, na Masters v Montréalu vypadl rovněž v osmifinále a v Cincinnati ve čtvrtfinále. Přesto se týden před startem US Open vrátil na tenisový trůn.

Ve Flushing Meadows, kde obhajuje osmifinále a v letech 2010 a 2013 triumfoval, v prvním kole beze ztráty setu porazil Srba Lajoviče.

Nepříliš známému čtyřiadvacetiletému Japonci se dařilo až do půlky června. Ve Wimbledonu skončil aktuálně 121. hráč světa hned v prvním kole a poté zaznamenal ještě další čtyři porážky v řadě.

Na US Open měl štěstí na los. V prvním kole v pěti setech udolal žebříčkově níže postaveného Paula a vyrovnal své grandslamové maximum, kterým ještě do středy bylo druhé kolo French Open.

Nadal začal hladkou výhrou

Na kurtu Louise Armstronga se představí Ostapenková, Dimitrov, Thiem a Keysová
Jako první v pořadí nastoupí na kurt Louise Armstronga překvapivá vítězka letošního French Open Jelena Ostapenková. Soupeřkou talentované Lotyšky bude Rumunka Sorana Cirsteaová. Obě hráčky se střetnou poprvé.

Ostapenková letos na grandslamech doslova exceluje. Ve třetím kole Australian Open prohrála až poměrem 8-10 ve třetím setu s Karolínou Plíškovou, na French Open senzačně triumfovala a ve Wimbledonu došla až do čtvrtfinále, v němž značně potrápila zkušenou Venus Williamsovou.

Díky letošním výsledkům se dvacetiletá Lotyška prodrala do Top 20. Na amerických betonech však přišly dvě nečekané porážky. V Torontu těsně podlehla Lepchenkové a v Cincinnati naopak jasně Kruničové.

Sérii nezdarů prolomila na právě probíhajícím US Open, když v prvním kole ve třech setech porazila Španělku Arruabarrenaovou a vyrovnala své maximum z roku 2015.

Cirsteaová má letos vcelku vyrovnané výsledky. Sem tam uhraje i kvalitnější výsledek jako například osmifinále Australian Open, čtvrtfinále v Madridu, semifinále v Norimberku a třetí kolo Wimbledonu.

Na amerických betonech vyhrála první utkání v hlavní soutěži až na US Open, kde v prvním kole smetla Nizozemku Kerkhoveovou. Proti Ostapenkové dnes bude bojovat o vyrovnání svého osm let starého maxima na americkém grandslamu.

Ostapenková letos hraje na grandslamech výborně

Druhé kolo čeká na jednom z největších dvorců v dějišti US Open také sedmého nasazeného Grigora Dimitrova. Bulhar v něm premiérově změří síly s ruským talentem Andrejem Rubljovem.

Dimitrov zahájil letošní sezonu triumfem v Brisbane, na Australian Open prohrál až semifinálovou pětisetovou bitvu s Nadalem a ovládl také domácí halovou akci v Sofii.

Poté se však začal výsledkově trápit a zlom přišel až před dvěma týdny v Cincinnati, kde Bulhar poprvé v kariéře triumfoval na turnaji série Masters. Šestou výhru v řadě přidal na US Open.

V prvním kole si bez větších potíží poradil s českým kvalifikantem Václavem Šafránkem. Dimitrov ve Flushing Meadows obhajuje loňské osmifinále, které je zároveň jeho newyorským maximem.

Rubljov se letos prosazoval hlavně na challengerech. Na grandslamech však pokaždé dokázal projít kvalifikací a na Australian Open a ve Wimbledonu přidal jednu výhru v hlavní soutěži.

Po Wimbledonu se ještě vrátil na antuku a šokoval ziskem titulu na podniku ATP v Umagu, kde jako kvalifikant celý turnaj vyhrál a poprvé v kariéře triumfoval na okruhu ATP.

Od té doby se sice ruskému talentovi nedařilo, nicméně na US Open letos začal hladkou výhrou nad Britem Bedenem a připsal si premiérové vítězství v hlavní soutěži závěrečného grandslamu sezony.

Dimitrov je jasným favoritem

O velké překvapení se pokusí domácí Taylor Fritz, který bude čelit světové osmičce Dominicovi Thiemovi. S žebříčkově o rovných sto míst výše postaveným Rakušanem se utká poprvé.

Thiem letos zářil hlavně na antuce. V únoru ovládl turnaj v Rio de Janeiru. V Barceloně a na Masters v Madridu došel až do finále a na French Open do semifinále. Po Nadalovi, kterého letos jako jediný dokázal na oranžové drti porazit, měl letos na antuce nejlepší výsledky.

Na tvrdém povrchu to tak slavné nebylo, což jasně dokazuje letošní bilance 14-9. Na většině turnajů se probojoval maximálně do čtvrtfinále. Mezi nejlepší čtyřku ještě nepostoupil.

Na grandslamech letos nejdříve skončil v osmifinále (Australian Open a Wimbledon). Generálka na US Open se Rakušanovi příliš nepovedla, ovšem Thiem naladit formu na akce velké čtyřky letos umí. To potvrdil v prvním kole v New Yorku, když ztratil jen šest gamů s Australanem De Minaurem.

Teprve devatenáctiletý Fritz letos exceloval hlavně na challengerech. V posledních týdnech se mu ale dařilo i na betonech na okruhu ATP. V Los Cabos a ve Winston-Salemu došel do čtvrtfinále. V prvním kole US Open si poradil s kyperským veteránem Baghdatisem a poprvé vyhrál grandslamové utkání.

Thiem prolétl prvním kolem

Program na dvorci Louise Armstronga uzavře další domácí naděje Madison Keysová. Američanku čeká německá tenistka Tatjana Mariaová, se kterou absolvuje druhý vzájemný duel. Ten první předloni ve Wimbledonu vyhrála.

Američanka se po zdravotních problémech na kurty vrátila letos v březnu v Indian Wells, kde uhrála osmifinále. Dva zápasy v řadě ale poté nedokázala vyhrát půl roku.

Zlom, a to pořádný, přišel na turnaji ve Stanfordu, kde po sérii čtyř výher získala svůj třetí kariérní titul. Značný nárůst formy potvrdila i v Cincinnati. V Ohiu prohrála až v osmifinále v tie-breaku rozhodující sady s pozdější vítězkou Muguruzaovou.

V prvním kole domácího grandslamu neměla vůbec jednoduchou soupeřku. Keysová musela proti rozjeté Belgičance Mertensové hodně bojovat, nakonec však neztratila set a o krok se přiblížila svému nejlepšímu výsledku (osmifinále 2015 a 2016).

61. hráčka světa Mariaová se v první stovce žebříčku drží hlavně díky výsledkům na okruhu ITF, kde letos dva turnaje vyhrála a dvakrát byla ve finále.

Na French Open, ve Wimbledonu i teď na US Open postoupila do druhého kola, když v prvním kole splnila povinnost a porazila neznámou domácí hráčku Ashley Kratzerovou. Po pěti letech postoupila do druhého kola US Open, které je zároveň jejím maximem.

Keysová si na úvod poradila s Mertensovou

Z Čechů jdou do akce ještě Strýcová, Berdych, Šafářová a Allertová
Program na Grandstandu zahájí Barbora Strýcová. Rodačku z Plzně v prvním zápase programu čeká domácí Jennifer Bradyová, s níž si letos v jediném vzájemném duelu snadno poradila ve Stuttgartu.

Jednatřicetiletá Češka letos podává opět konzistentní výkony a i díky třem semifinálovým účastem se stále drží v první třicítce žebříčku WTA.

Nejlepšího výsledku na grandslamech letos dosáhla v oblíbené Austrálii, kde obhájila loňské osmifinále. Na dalších dvou akcích velké čtyřky skončila shodně ve druhém kole.

Generálku na US Open začala velmi slušně. V Torontu prošla do osmifinále, ve kterém ale uhrála jediný game proti neoblíbené soupeřce Halepové. V Cincinnati a New Havenu naopak skončila již v prvním kole, přičemž neuhrála ani set.

Závěrečný grandslam sezony odstartovala drtivým vítězstvím nad Japonkou Doiovou a vylepšila loňský výsledek. O vyrovnání svého newyorského maxima bude usilovat dnes.

Bradyová na sebe upozornila na lednovém Australian Open, kde z kvalifikace postoupila až do osmifinále. V dalším průběhu letošní sezony se ale trápí, a dokonce má negativní bilanci 18-19.

Na domácím US Open však stejně jako ve Wimbledonu postoupila do druhého kola, když si v třísetovém souboji poradila s Petkovicovou. Svou premiéru v hlavní soutěži amerického grandslamu tak odstartovala vítězně.

Strýcová v prvním kole předvedla skvělý výkon

Na sedmnáctce bude hrát jako první v pořadí Tomáš Berdych. Česká jednička v utkání druhého kola vyzve Alexandra Dolgopolova. S Ukrajincem se střetne pošesté. První čtyři vzájemné duely vyhrál český tenista, ten poslední v Cincinnati však jasně ovládl Dolgopolov.

Dlouhodobě nejlepší český tenista odstartoval sezonu slušně. V Dauhá se dostal do semifinále, na Australian Open podlehl ve třetím kole Federerovi a v Rotterdamu přidal další semifinálovou účast.

Dalšího postupu mezi nejlepší čtyřku se dočkal až na antuce v Lyonu, kde si zahrál své jediné letošní finále, v němž prohrál s Tsongou. Každopádně to bylo příjemné povzbuzení před startem French Open. V Paříži ovšem Berdych vypadl již ve druhém kole a rozhodl se ukončit spolupráci s koučem Ivaniševičem.

Na trávě přišlo zlepšení. V generálce na Wimbledon si připsal dvě čtvrtfinále a v All England Clubu postoupil stejně jako loni do semifinále. Příprava na US Open české jedničce příliš nevyšla. V mexickém Los Cabos v roli nasazené jedničky skončila v semifinále, v Cincinnati hned v prvním kole a propadla se na 19. místo žebříčku ATP.

Ve Flushing Meadows se Berdychovi v posledních letech dařilo. Od roku 2012 si zahrál minimálně osmifinále, loni v New Yorku kvůli zánětu slepého střeva nestartoval. Letošní ročník odstartoval vítězstvím nad domácím Ryanem Harrisonem.

Dolgopolov letos dosáhl nejlepších výsledků na antuce. V únoru ovládl podnik ATP v Buenos Aires a další finále přidal v Bastadu. Na betonech má letos negativní bilanci 7-9, nejdále na tvrdém povrchu došel do druhého kola.

V prvním kole US Open musel osmifinalista ročníku 2011 hodně bojovat. Němce Struffa udolal až po pětisetové bitvě.

Berdych v prvním kole neztratil set

Na závěr programu na kurtu č. 5 se představí Lucie Šafářová. Třicetiletá Češka nastoupí proti Nao Hibinové z Japonska, s níž se ještě nikdy předtím neutkala.

Šafářová se po zdravotních trablích loňského roku v průběhu letošní sezony dostala do solidní formy. V Tchaj-peji si zahrála semifinále, o pár týdnů později v Budapešti své jediné letošní finále a blýskla se ještě postupem do čtvrtfinále v Miami.

Antuková sezona jí i kvůli dalším zdravotním potížím nevyšla. Na trávě to bylo o moc lepší (semifinále v Nottinghamu a Birminghamu). Slušnou formu předvedla i na betonech v Torontu (čtvrtfinále) a Cincinnati (1. kolo). V obou případech nestačila na vracející se Američanku Stephensovou, jež v posledních týdnech hrála skvěle.

Češka startuje na US Open počtrnácté. Na kontě má jedno osmifinále (2014), třikrát skončila shodně ve třetím a ve druhém kole, pětkrát se výhry nedočkala.

Letošní ročník zahájila vyřazením nasazené šestadvacítky Kontaveitové, kterou po obratu porazila ve třech setech. Dnes bude mít velkou šanci letos poprvé projít druhým kolem grandslamu.

Hibinová má letos bilanci 16-24. Její pozici v první stovce upevňují dvě náhodná letošní finále. O titul, v obou případech neúspěšně, si zahrála v Kuala Lumpuru a nedávno v Nanchangu.

Ve Flushing Meadows odstartovala vydřeným a hlavně překvapivým vítězstvím nad domácím talentem Bellisovou a vůbec poprvé v kariéře tak vyhrála grandslamový zápas.

Šafářová v prvním kole vyřadila nasazenou Kontaveitovou

Hrací plán na dvorci č. 13 odstartuje Denisa Allertová. Česká tenistka bude čelit přemožitelce loňské šampionky - Naomi Ósakaové. S talentovanou Japonkou bude hrát poprvé.

Češce v žebříčku WTA patří 90. místo. Za jejím letošním trápením zčásti stojí zdravotní problémy a z velké části mizerné výsledky na větších akcích. Jedinou výhru v hlavní soutěži zaznamenala v prvním kole Wimbledonu. Na ostatních turnajích vypadla vždy v prvním kole nebo v kvalifikaci.

Na okruhu ITF sice ovládla podnik v čínském Zhuhai, nicméně další slušné výsledky přidala až v červenci, kdy došla do semifinále na ITF v Olomouci a na pražské Štvanici.

Od té doby však nehrála a na tvrdém povrchu si před startem US Open naposledy zahrála v dubnu v Monterrey. V New Yorku se ale Allertové dlouhodobě daří. V předchozích dvou letech se stejně jako letos probojovala do druhého kola. Letošní ročník zahájila vítězstvím nad kvalifikantkou Petersonovou.

Allertová bude usilovat o vylepšení maxima

Ósakaová se na amerických betonech představila ve Stanfordu, kde v prvním kole překvapivě nestačila na hráčku druhé stovky Caroline Dolehideovou. Chuť si spravila o týden později v Torontu. V kanadské metropoli prošla kvalifikací a dostala se až do osmifinále, v němž před skrečí pro zdravotní problémy pořádně potrápila Karolínu Plíškovou.

Skvělou formu si přivezla i do New Yorku. V prvním kole totiž doslova zničila loňskou šampionku Kerberovou, s níž ztratila jen čtyři gamy. Dnes bude jasnou favoritkou.

US OPEN 2017 - PROGRAM 4. HRACÍHO DNE
• ARTHUR ASHE STADIUM • (od 17:00 SELČ)
1. Svitolinová (4-Ukr.) - Rodinová (Rus.)
2. Kar. Plíšková (1-ČR) - Gibbsová (USA) / nejdříve v 19:00 SELČ
3. Federer (3-Švýc.) - Južnyj (Rus.)
4. Jabeurová (Tun.) - Vandewegheová (20-USA) / nejdříve v pátek v 1:00 SELČ
5. Nadal (1-Šp.) - Daniel (Jap.)
• LOUIS ARMSTRONG STADIUM • (od 17:00 SELČ)
1. Ostapenková (12-Lot.) - Cirsteaová (Rum.)
2. Rubljov (Rus.) - Dimitrov (7-Bulh.)
3. Fritz (USA) - Thiem (6-Rak.)
4. Mariaová (Něm.) - Keysová (15-USA) / nejdříve ve 23:30 SELČ
• GRANDSTAND • (od 17:00 SELČ)
1. Strýcová (23-ČR) - Bradyová (USA)
2. Menendez (Šp.) - Del Potro (24-Arg.) nejdříve v 19:00 SELČ
3. Young (USA) - Monfils (18-Fr.)
4. Naraová (Jap.) - Kuzněcovová (8-Rus.)
• COURT 17 • (od 17:00 SELČ)
1. Dolgopolov (Ukr.) - Berdych (15-ČR)
• COURT 5 • (od 17:00 SELČ)
4. Šafářová (ČR) - Hibinová (Jap.)
• COURT 13 • (od 17:00 SELČ)
1. Allertová (ČR) - N. Ósakaová (Jap.)
• COURT 7 • (od 17:00 SELČ)
3. Bellisová/Vondroušová (USA/ČR) - N. Kičenoková/An. Rodionovová (Ukr./Austr.)
4. Golubicová/Kr. Plíšková (Švýc./ČR) - Čepelová/Rybáriková (SR)
• COURT 8 • (od 17:00 SELČ)
3. Hradecká/Siniaková (7-ČR) - Cornetová/Knollová (Fr./Švýc.) / nejdříve ve 20:00 SELČ
• COURT 11 • (od 17:00 SELČ)
4. Jebavý/Veselý (ČR) - B. Bryan/M. Bryan (5-USA)
• COURT 14 • (od 17:00 SELČ)
2. Grönefeldová/Peschkeová (8-Něm./ČR) - C. Chuang/Doiová (Tchaj-wan/Jap.)
• COURT 16 • (od 17:00 SELČ)
1. L. Kičenoková/Krejčíková (Ukr./ČR) - Ninomijaová/Voráčová (15-Jap./ČR)
3. Babosová/Hlaváčková (5-Maď./ČR) - Stojanovičová/Vichljancevová (Srb./Rus.)
Kompletní program 4. hracího dne
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

144
Přidat komentář
Roger_Federer
Co to je, ted jsem to zapl poprve po navratu z dovolene..
Reagovat
smazaný uživatel
4 nevyužité mb... :-(
Reagovat
Vojtiik
Ten Mišův placatý backhand posledních minut je šílený!
Reagovat
Mayo
Roger fackuje.
Reagovat
gigin
je příjemný jak Nuselský most.
Reagovat
EllNino
ale teda tenis solidn, nebojí se toho vubec, Rusové hrajou všichni tak nějak stejně :)) Kuznetsov, Khachanov, Medvedev, Rublev ...
Reagovat
gigin
Jj
Reagovat
Ereinion
Shapovalov, Zverev...
Reagovat
EllNino
no, Denis nehraje právě tak stereotypně jako tihle jmenovaní, a proto možná bude mít v budoucnu proti nim výhodu :) Je variabilnější, než všichni tihle dohromady :D
Reagovat
historik
jako v rozhovoru příjemnej, ale i když vyhrává a má to pod kontrolou, tak během hry vypadá tak nějak nakrknutě
Reagovat
gigin
Já si ho pamatuju na AO proti Můře, tam se choval, jak kdyby to tam osvobodil. Dnes už víc v klidu, máš pravdu.
Reagovat
historik
no tak furt má daleko do některých australských kluků a to je oproti nim ještě mlaďoch
Reagovat
gigin
Ti jsou v těžkým klídku :)))
Reagovat
Lunej..
Khachanov mi prijde ted nejak mrhacskej:)
Reagovat
Bloody13
Američanky dneska snídaly zřejmě asi nějaký drogy :)
Reagovat
molda
Tak by mě docela zajímalo, co by Týna řekla o dnešním výkonu Karolína, když pro ní byla včerejší hra Magdy ošklivá.
Mám takový pocit, že jak Karolíně odejde podání, přestává mít chuť bojovat.
Reagovat
pockerface
Tomáš prohrál, ale stejně by asi daleko nedošel. Los měl dost těžkej, ale tak to jedno kolo ještě dát mohl. Ale Dolgopolov je tak trochu ukrajinský Kirgios, když má den a chce se mu hrát, tak taky dokáže porazit hráče top10. A když se mu nechce, tak prohraje s hráčem, který je 150 v žebříčku. Dnes se mu evidentně hrát chtělo a Tomáš asi i měl zdravotní problém. No škoda no. Zase to bude zachraňovat Petra :-)
Reagovat
peggy
Pane Berdych a mame to,jiz nikdy se nechvalte jak jste pripraveny,prosi nereprezentujte Evropu.Postavit se vedle Nadala,Federera,Zvereva to prosim ne!Penez mate dost.
Reagovat
svetova.dvojka
Když bude zraněný, stejně bude muset být nahrazen, otázkou je kým že...
Reagovat
kada.tom
Grigor vedl 5-3 ... :-/
Reagovat
svetova.dvojka
No tak Bulhar a tenista to máš jako Japonec a hokejista...
Reagovat
pockerface
Tomáš out. Ještě, že fandím Rogerovi :-). Na toho jediného je letos spolehnutí. Snad to nezakřiknu :-), ale dnes by měl Roger určitě postoupit, to by musel mít zdravotní problém, aby s Južnym prohrál, ten už má osypky jen slyší Federer :-)
Reagovat
a.magerova
Dolgopolov - pěkné tričko.
Reagovat
annah
Pěkné jo, zajímavý design, akorát nějak neforemné. Vypadá jak nejmíň o číslo větší než Rusák potřebuje.
Reagovat
atptour
Berda nema variabilni hru - zada nezada.Dolgi jen vraci a Berda se vetsinou vyhodi.Bez zmen tempa a uderu se vyhrava tezko.Ale to je u Berdi znama vec.Kaja je taky zatim v haji.Temne mraky dnes nad ceskymi tenisty.
Reagovat
pockerface
Že by byl dnes černý čtvrtek pro naše hráče a hráčky. Bára out, Denisa out, Karolína teče, Tomáš taky. Snad to ještě Tomáš i Karolína otočí. Bojím se, aby na GS zase nebyla nejlepší jen Petra. Aby nebyla jediná, která projde do 3.kola.
Reagovat
mahycek
Já nevím, proč se s tím tak Tom se.e. Vždyť hrál Dolgo 5 setů.
Reagovat
Lunej..
protoze ho asi trapi zada, proto byl osetrovan, coz u Tomase nebyva moc zvykem.
Reagovat
Fandina
Tak a teď jak Berďa s Dolgem tak Kája s Gibbs běží s českým komentářem jak na Eurosportech dvě a jedna tak na O2 TV Tenis. Co si vybrat?
Reagovat
Bloody13
Tak snad Berdych s Kájou ten dnešek vylepší.
Jinak zdravim Basu! :)
Reagovat
zpilat
berdychovi díky bohu při medical timeoutu narovnali mířidla :-D
Reagovat
Frick
Rozhodně si Denča nemůže stěžovat, že by jí Ósaka nedala šance. Bohužel je ale doslova proj.ebala. :-(((
Reagovat
historik
a navíc Tomáš má nějaký zdravotní problémy. Snad postoupí aspoň Kája s Luckou
Reagovat
EllNino
uplně mám stejný pocity jak na Wimbledonu, to 2. kolo vždycky totálně spláchne to nadšení z toho 1. kola ... z pohledu našich
Reagovat
historik
jj no, na W z prvního kola neprošli jen dva. Tady skončili a to často dost těsně prakticky jen ti, co měli velmi těžké soupeře. No já když jsem se díval do pavouku a na dnešní soupeře našich, tak jsem si říkal, že při troše štěstí, by dneska mohly postoupit i všichni. Teď mám fakt obavy i o Karolínu a to jsem si původně říkal, že by to mohla dát v klidu.
Reagovat
kada.tom
no, dneska je to s našima dost nahnutý, budem rádi, když postoupí Karol a snad Tomáš
Reagovat
kada.tom
hmm a Tomáš MTO ..
Reagovat
EllNino
Bože, tyhle těsné prohry mě tak štvou ...:/
Reagovat
historik
ale může si za to sama, Osaka byla k poražení
Reagovat
EllNino
byla, ale to by nesměl na konci zápasu odejít servis do šatny
Reagovat
Mayo
To je tlk ten Dolgi, nevyužiť stav 0-40 omg
Reagovat
dadaft
vyuzená nasolená kristova noho!!!!!!!!!!
Reagovat
historik
to je příšerný, že já se u toho tak nervuju
Reagovat
EllNino
vždycky navnadí, a pak to zahodí
Reagovat
historik
deniso ale teď udrž prosímtě
Reagovat
EllNino
ani moč ...
Reagovat
EllNino
tak Denisa se prej "nezvládá" :D
Reagovat
historik
ach jo denisa rebrejkne a pak čistou hrou odevzdá
Reagovat
com
jojo, blbka nejvetsi
Reagovat
EllNino
Jasně, budeme si prohrávat servisy čistou hrou, Naomi má přeci papírové podání ...:/
Reagovat
dadaft
uzená kristova noho!!!
Reagovat
kada.tom
(J)Elina i Jelena lehce 6-4 6-4 :-)
Reagovat
Fandina
Ostapenko mě potěšila, mám ji ve fantasy :-)).
Reagovat
historik
Proč na ní denisa nezkusí nějaký kraťasy. Jestli ji chce brejknout, tak nemůže vyhazovat relativně jednoduchý returny
Reagovat
EllNino
Denisa hraje strašně bojácně ... proč nezariskuje, když prohraje, nikdo jí hlavu neutrhne ... Naomi se sama nevyhází
Reagovat
Dobry-den
Na konci druhého setu se vyházela, tak proč ne znovu?
Reagovat
historik
aby ta zkažená nalitá smeč za stavu 0:30 nestála Denisu zápas
Reagovat
EllNino
bude
Reagovat
historik
co se to dneska jako děje
Reagovat
EllNino
tak přeci jen, Osaka je favoritka ...
Reagovat
historik
jj to je, myslel jsem to i v kontextu s Bárou
Reagovat
EllNino
tak tam to byl den blbec vs den D :/
Reagovat
EllNino
Bože, zazděná smeč, těsný aut ... dneska mě to fakt nebaví
Reagovat
EllNino
Proč leze na síť, když to tam neumí ...
Reagovat
Lunej..
zbytecne se hadas a pak jsi v cudu. Dej si Kite Kat a nebo kofolu a neni co resit:)
Reagovat
dunphy
To je Snickers, ne? :D
Reagovat
Lunej..
u snickers skaces ze strechy, u Kite katu jsi v klidu:D mne staci dve Plznicky, abych mela ruzovy svet:)
Reagovat
dunphy
Tak to pak jo :DD
Reagovat
historik
A koukám stará známá písnička, Tomáš se zase nechal úplně zbytečně rozhodit. Snad jen na zbytek tohoto setu. Jako Tomáši, takový zkušený hráč - palec dolů
Reagovat
Lunej..
to je tezky, copak to sam neznas, ze nekdy te rozhodi kraviny?
Reagovat
EllNino
ale Tomáše už to stálo nejeden zápas ...
Reagovat
Lunej..
ja vim, holt jeste nedospel. Nekdo nici rakety, nekdo rve na podavace, odpaluje micky, Tomas se zbytecne hada.
Reagovat
Dobry-den
Gratulka. Co by za to většina hráček dala, zahrát si druhé kolo US Open. A nezůstalo jen u toho, dokonce ještě uhrála celé 2 gemy. Ode mě má obří pochvalu za to, jak vzorně reprezentuje :-)
Reagovat
historik
naštěstí Osaka pomohla a Denisa bude třetí sadu začínat servisem
Reagovat
EllNino
to je pozitivní celkem
Reagovat
Dobry-den
V zápase Denisy dost nekorektní teda. Po (dvoj)chybě Denisy potlesk, zato když vyhraje míč, tak je hrobové ticho. :-(
Reagovat
Vaslab
Je to děs, 99,9% publika se může z Osaky pos*at...
Reagovat
historik
jj je asi dost těžký v tom hrát
Reagovat
dadaft
kristova noho!
Reagovat
historik
a denisa zas nedopodávala, přitom tam byly šance i za stavu 5:2
Reagovat
EllNino
dneska samý pozitiva koukám ... Tomáš brejk dole a brečí, Bára s výpraskem, Denisa nevyužije SB na servisu
Reagovat
Padme
Ještě jsem to nestihla zapnout a Barča balí kufry... Co ten Berdych tam dělá?
Reagovat
dunphy
Tak to bylo velmi špatné od Báry. Už delší dobu se fakt hledá, těžko říct, čím to může být. A ještě ke všemu její hra Brady evidentně dost seděla.
Reagovat
EllNino
Báro, to byla šílenost ... fuj rychle zapomenout
Reagovat
kada.tom
no, bára schytala slušnej výprask ... jediný pozitivem snad může být fakt, že nedostala dvojici kanárů
Reagovat
historik
denisa teď 4:1
Reagovat
EllNino
aspoň nějaká radost :/
Reagovat
Tuttovka
Jak ten Berdyč vyhrál první set je mi docela záhadou, ale i takové věci se stávají. 32% míčů po druhém servisu s 55% podáním in je trošku špatný.
Reagovat
EllNino
Bára nemá co hrát ... teď jen doufat, že to Jenifer nevydrží až do konce ... ale pochyuju, odevzdanost
Reagovat
EllNino
Brady hraje neskutečný míče
Reagovat
EllNino
Báro já to nechápu :( ...
Reagovat
EllNino
Brady trefí cokoli, Bára slzy v očích, to je šílenej pohled ...
Reagovat
com
:D ted to zapnu a skorokanarek.. a ted ani nevim, jestli uz se Baruna vztekala a mlatila raketou :D
Reagovat
historik
ta Bára co to jako dělá?
Reagovat
EllNino
tak s tim, jak Brady zabíjí míče, Bára nic neudělá
Reagovat
dadaft
zatím skvěle proti extrémně nebezpečné Osace !!!!!!

OT: musím velmi ocenit mnoho krásných fotek, které se u kvalitních článků začalo objevovat. Paráda.
Reagovat
EllNino
zato Bára zatím neví vůbec, co má hrát, Jenifer to tam sází a Bára dělá mraky chyb
Reagovat
EllNino
kamaráde, a ty už nic nepiš, nosíš našim holkám hroznou smůlu :D :D

ne dělám si srandu, ale včera jsi to zakřil Maky, dneska Denise :)
Reagovat
avos
Ty vole co je to za módu? Z toho bleju fakt :D Spartakiáda hadr.
Reagovat
Ondřej.Jirásek
Spadlo mi to omylem až dolů, tak ještě jednou :)

Lidi, moc vám děkuju. Ani nevíte, co to pro mě znamená. I tohle mě neskutečně motivuje, takže se na vás zase těším dnes až do 7h do rána :) Snad oceňujete i krátké přehledy, tato previews a samotné články :) Kdybyste měli jakékoli nápady, pište mi je do vzkazů, hodně to ocením :) Je mi akorát líto, že s váma nemůžu teď moc diskutovat, jelikož je toho opravdu mraky ;)
Reagovat
EllNino
Po pár letech vidím Kaiu Kanepi ... a zase má celkem kilča hore :) před lety drast icky zhubla a pak ztratila sílu ... tak teˇje to zase normál z dob okolo roku 08/09 :)
Reagovat
EllNino
https://twitter.com/josemorgado/status/903240610525696000
Reagovat
anajka
Dík za link. Takto od srdca som sa už dávno nezasmiala. :D:D
To išlo aj normálne v telke? Nezachytila som.
Reagovat
tommr
si zatím na pořadatele USO nemůže stěžovat, protože jí jako světový jedničce prokazujou náležitej respekt a i druhej zápas odehraje na AAS. Po tom jak s ní nehorázně jednali v Torontu a v Cincinnati je to příjemná změna ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
V tom Torontu a Cinci... to byl skandál !!! :-(
Reagovat
mahycek
Neskutečné, tolik nasazených je venku. Ve spodní polovině pavouka kdo do čtvrtfinále? Čilič, nebo Pouille - Kanaďan Shapovalov. To jsou překvápka mimo Chorvata !!! Dále Querrey (Isner) - Anderson, Corič ne. A vrchní polovina Berdych (Nadal) spíše Tom - Goffin (Dimitrov), A čtvrté čtvrt. Doufám, že Roger - Delpo (Thiem) a nebo Bautista ? To jsou jména mezi osmi čtrtfinalisty !! Tipnu si , že ve spodní části tam bude Shapovalov
Reagovat
Ereinion
jj, Shapovalov jede
Reagovat
janek_da
titulní fotka mi spíš připomíná grafickou kartu
Reagovat
a.magerova
To je přesný, centr a to ostatní.... ;-)

http://www.xy1.cz/3e8ak
Reagovat
Padme
Tohle jsou moje nejoblíbenější stránky... Ani nestíhám číst všechny články. Tenisportal nikdy nespí ;)
Reagovat
Pe3k
Čteš i zahraniční tenisové fóra? Tak se dozvím víc za den, než zde za měsíc...jinak nic proti TP, na ČR ujde. Škoda, že nejdou vkládat aktivní odkazy a gify.
Reagovat
Padme
Z cizích jen atpworldtour.com, ale tam toho o našich moc není;) většinou to čtu na mobilu, takže mi nejdou otvírat ani odkazy...
Reagovat
annah
Uctivá poklona panu Jiráskovi a tenisportalu!
Proti webu tenisovysvět je o několim levelů výš, o tennis-areně nemluvě - to je ubohost. Nějakou dobu jsem si kupovala i časopis, ale když po nečekaném vítězství Federera na AusOpen mu věnovali (vedle dvou fotek) jen o málo delší odstavec než popisu výsledku českých hráčů, přestala jsem se namáhat a utrácet peníze.
Deník Sport měl na to téma asi čtyři strany hned v pondělí, Mladá fronta asi dvoustranu s několika zajímavými texty a "slavná" Tennis Arena odstavec plus dvě fotky. Rogerovo vítězství v IW a Miami? - Jeden odstavec. Děs.
Jak popsali letošní Wimbledon, nevím, už jsem si časopis nekoupila.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasim s tenisovym svetem, ikdyz pravdou take je, ze jejich graficky layout je proste nekde jinde, tady na TP se to opira o takovou technickou stridmost.
Jenze i na tom kurtu ten hrac muze mit fajn outfit a stejne rupne...
...obsahove je TP proste nekde jinde a je i vic takove zive lidma kolem nej...coz je unikatni.

Jako esteta me jen drazdi ty pruvodni fotky k clankum s temi rameckami, asi bych zkusil vyuzit tu stridmost a uzival ilustracni veci, coz by podle me pekne zapadlo ce celkoveho layoutu a nebylo to trosku takove jak pest na oko...a jeste s tim rameckem...
V clanku ty dalsi fotky pochopitelne uz ok.:)

Ty layouty tenisoveho sveta atd. jsou proste uz bezne, takze bych zkusil vyuzit tu odlisnost TP...myslim, ze takova mala uprava by je dostala i graficky uplne nekam jinam a dokazali by jeste take vykrocit z toho bezneho ramce layoutu, ktere se na nas vali odevsad...krom toho ilustracni obazek bude vzdycky mit jinou hodnotu nez fotka, kterych je na netu miliardy...

K Ondrovi,
urcite skvele, na mile daleko od jinych tzv. sportovnich novinaru...opravdu skvela prace...je hodne inspirativni tim co dela, a podle me pro TP momentalne dost dulezita osoba...doufam, ze si ji udrzi:) Krom toho dokaze vstupovat bez problemu mezi prispivatele a tohle potom dava portalu uplne jinou dynamiku... takove veci si jine portaly hned tak jen nevypracuji.
Reagovat
annah
Přesně tak, pan Jirásek taky hned zareaguje na (nečetné) chyby, na které tu někdo upozorní, poděkuje za upozornění a opraví. Skvělá práce....
Reagovat
Padme
Taky se mi líbí, že hned reaguje ;) I ta střídmost stránek, vše hned člověk najde, nemusí zdlouhavě proklikávat odkazy. A hlavně nemají potřebu to pořád měnit... Blikající nesmysly a aktualizace mě na facebooku vytáčí :D
Reagovat
a.magerova
Pochvalu a velkou zaslouží především Ondra Jirásek, ten se s tím tak mazlí... a asi toho teď naspí opravdu hodně málo... doufám, že je i dobře ohodnocen (slovně, finančně) za svou práci, jinak časem ztratí motivaci.... ;-)
Reagovat
blixa
Ondra Jirásek je fakt dobrej, jen kdyby tak zuřivě nepřechyloval chlapec ... ale co, "nobody is perfect" ;-) :D
Reagovat
a.magerova
Hele... nenarodil se člověk ten, aby se zavděčil lidem všem.... třeba musí... anebo by se taky mohlo stát, že pokud by nepřechyloval, tak se zase najde někdo, kdo si na něj bude stěžovat vrchnosti a šel by vod válu... a to by byl úskok stranou... buďme rádi, že jsme rádi... ;-)
Reagovat
Fandina
Proč stěžovat vrchnosti? Nikde není psáno, že se musí přechylovat.
Reagovat
a.magerova
A jak víš, že to není nikde psáno?
Třeba to má psáno v pracovních podmínkách...
Reagovat
Fandina
A jak ty víš, že to tam má napsáno?
Reagovat
a.magerova
Pokud něco nevíme, tak musíme počítat s více variantami, takže i s tou, že to tam napsáno má... kategoricky vyloučit, že to tam nemá, je krátkozraké...
Reagovat
Fandina
Proto, když něco nevíš, tak nepiš, že vrchnosti by se to nelíbilo. Jsi krátkozraká.
Navíc, podle pravidel českého pravopisu není přechylování nařízeno.
Reagovat
a.magerova
Jj viz veřejnoprávní Česká televize i Český rozhlas...
Reagovat
Fandina
Takže má to ve smlouvě nebo nemá? Například na O2 se nepřechyluje.
Reagovat
a.magerova
Ty opravdu, buď nerozumíš psanému textu nebo se opět nudíš a provokuješ, to je pak každá diskuze s tebou na hov.o.... :-/
Takže, hezký den ti přeju, mám důležitější věci na práci např. laškovat s blixou... :-P

Moje texty: ....třeba musí... Třeba to má psáno v pracovních podmínkách.... anebo by se taky mohlo stát....

Tvoje texty: ... Nikde není psáno, že se musí přechylovat....
Reagovat
Fandina
Ano, neexistuje zákon, podle kterého se musí přechylovat. Pokud to nechápeš. Je mi líto.
Reagovat
blixa
No jasně, nařízení zaměstnavatele. Ale platí jen pro zaměstnance, pro externisty ne.
Reagovat
a.magerova
To jo... ale taky se může stát, že si toho "nezbedného" externistu už nepozvou k další spolupráci... prostě furt platí a teď dokonce ještě víc než dřív: "Koho chleba jíš, toho píseň zpívej."
Reagovat
Fandina
Přesto ale platí, že ne všechny organizace to od svých zaměstnanců vyžadují. Zřejmě máš dlouhé vedení.
Reagovat
blixa
Nééé, to určitě neplatí. To bych si ani neškrtl. Já mám na zpěv zbrojní pas a smím zpívat jen sebeobraně ! ;-) :D
Reagovat
Fandina
:-)) místo zpěvu může repovat :-))
Reagovat
a.magerova
Ani v koupelně nesmíš? Jakože jen tak pro radost... :-P
Reagovat
blixa
no smím, ale nesmí být nikdo doma ! :D
Reagovat
a.magerova
A kdy to tak bývá... jakože den - hodina... třeba bych šla náááhodou kolem a mohla posoudit.. :-))
Reagovat
blixa
A zavřená okna !!! Přeci bych nemohl riskovat tvůj mladý život !!! :D
Reagovat
a.magerova
No ale zase... chlap doma a sám, navíc čerstvě vykoupaný.... ;-)
Reagovat
Fandina
Laškování na úrovni. Super.
Reagovat
blixa
Noooo, ehm, TO samozřejmě ano, ale to jsme od zpěvu odbočili k tradičnímu tématu ... ;-) :D
Reagovat
a.magerova
Ale kuš... já furt jen o zpěvu... :-P
Reagovat
Fandina
jsou nedávno zřízené tyhle. Tam je hodně rozovorů, reportáží s hráči, i na nižších soutěžích.

A dneska rozhovor s psycholožkou Petrou. Je to moje holka. Mě taky psychologie vždycky bavila.

http://www.tenisovysvet.cz/article/detail/3876--psycholozka-kvitova-vecer-na-kurtu-pres-den-v-ucebnicich
Reagovat
Ondřej.Jirásek
Lidi, moc vám děkuju. Ani nevíte, co to pro mě znamená. I tohle mě neskutečně motivuje, takže se na vás zase těším dnes až do 7h do rána :) Snad oceňujete i krátké přehledy, tato previews a samotné články :) Kdybyste měli jakékoli nápady, pište mi je do vzkazů, hodně to ocením :) Je mi akorát líto, že s váma nemůžu teď moc diskutovat, jelikož je toho opravdu mraky ;)
Reagovat
annah
Já vůbec nechápu, jak to všechno stíháte psát. To vypadá na dva až tři lidi, kteří se společně podepisují pseudonymem Ondřej Jirásek. :-)))))))))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist