4. den v Melbourne: Benešová se utká s letos neporaženou Dementěvovou

21. 1. 2009, 22:25
Aktuality 0
Alespoň o dvojí české zastoupení ve třetím kole ženské dvouhry se ve čtvrtek pokusí Iveta Benešová, kterou čeká světová čtyřka Jelena Dementěvová. Roli favorita bude na jednom z vedlejších dvorců plnit Radek Štěpánek v souboji s Němcem Berrerem.

Třetí kolo ženské ani mužské dvouhry nebude díky Šafářové, respektive Berdychovi bez českého zastoupení.

Lucku Šafářovou může následovat Iveta Benešová. Finalistku turnaje v Hobartu však čeká těžká zkouška: v zahajovacím zápase v Hisenseho Areně se pokusí zaskočit světovou čtyřku Jelenu Dementěvovou, která letos vyhrála všech svých jedenáct zápasů. Pětadvacetiletá rodačka z Mostu svou o dva roky starší soupeřku ještě nikdy neporazila.

Na titul z Brisbane se snaží navázat Radek Štěpánek. Ten v úvodním kole přes drobné zaváhání porazil Ekvádorce Lapenttiho a rozehraný by se už neměl trápit s Němcem Michaelem Berrerem. V případě postupu by si o osmifinále mohl zahrát se Španělem Verdascem, tedy v repríze finále z Brisbane.

Na kurtu Roda Lavera se zhruba od 3:00 hodin SEČ představí mužská světová jednička Rafael Nadal. Neudělat si ostudu jako Belgičan Christophe Rochus se bude snažit Roko Karanušič z Chorvatska.

- AUSTRALIAN OPEN -
čtvrteční program 22.01. (začátky na všech kurtech v 01:00 hodin SEČ)

Rod Laver Arena:
Guccione (Austr.) - Simon (6-Fr.), Nadal (1-Šp.) - Karunušič (Chorv.), Lisická (Něm.) - Stosurová (Austr.), nejdříve v 9:30 V. Williamsová (USA) - Suarezová Navarrová (Šp.), A. Murray (6-Brit.) - Granollers (Šp.).

Hisense Arena:
Benešová (ČR) - Dementěvová (4-Rus.), Dulková (Arg.) - S. Williamsová (2-USA), Monfils (12-Fr.) - Koubek (Rak.), Ljubičič (Chorv.) - Tsonga (5-Fr.).

Margaret Court Arena:
Caňas (Arg.) - Gonzalez (13-Chile), Mooreová (Austr.) - Pennettaová (12-It.), Kuzněcovová (8-Rus.) - Maleková (Něm.), nejdříve v 9:30 Blake (9-USA) - De Chaunac (Fr.).

Kurt č. 13., 3. zápas:
Štěpánek (22-ČR) - Berrer (Něm.).

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist