4. den v Melbourne: Šafářová se utká se Zakopalovou

19. 1. 2011, 19:37
Aktuality 3
Na dvorci pojmenovaném po legendární Margaret Courtové se ve čtvrtek v Melbourne poperou o postup dvě české tenistky. Jednatřicátá nasazená Lucie Šafářová se utká s Klárou Zakopalovou; do hry zítra zasáhne celkem šest českých zástupců.
Lucie Šafářová

Na okruhu WTA se Lucie Šafářová s Klárou Zakopalovou střetly dvakrát, naposledy před pěti lety v Antverpách, a vždy vyhrála Zakopalová. "Je to už dávno, Lucka se od té doby hodně zlepšila a i díky současnému postavení na žebříčku bude favoritkou. Je to těžká soupeřka, levoruké hráčky jsou nepříjemné," řekla serveru iDnes Zakopalová, která si jedinou prohru s aktuální českou dvojkou připsala v tenisové extralize.

Ani jedna hráčka neměla z utkání s krajankou radost. "S Klárou jsme kamarádky a nikdy není moc příjemné, když proti sobě musíme nastoupit," řekla Šafářová. "Není to moc příjemné, ale lepší než chytnout Venus Williamsovou," uvedla Zakopalová.

Česká jednička Petra Kvitová se pokusí prodloužit letošní vítěznou sérii na sedm zápasů v utkání proti bývalé hráčce světové desítky Anně Čakvetadzeové z Ruska a Iveta Benešová má před sebou další ruskou výzvu jménem Maria Kirilenková, která je osmnáctou nasazenou hráčkou.

V soutěži mužů budou o třetí kolo bojovat Radek Štěpánek s turnajovou dvacítkou Johnem Isnerem z USA a Jan Hernych se o postup popere s Brazilcem Thomazem Belluccim.

Čtvrteční program Australian Open (začátky 01:00 SEČ):

Rod Laver Arena: Suarezová-Navarrová (Šp.) - Clijstersová (3-Belg.), Nadal (1-Šp.) - Sweeting (USA), Petrovová (13-Rus.) - Moliková (Austr.), 9:00 Stosurová (5-Austr.) - Duševinová (Rus.), Del Potro (Arg.) - Baghdatis (21-Kypr).

Hisense Arena: Jankovičová (7-Srb.) - Peng (Čína), Tomic (Austr.) - Lopez (31-Šp.), Jovanovská (Srb.) - Zvonarevová (2-Rus.), Söderling (4-Švéd.) - Müller (Luc.).

Arena Margaret Courtové: Cirsteaová (Rum.) - Peerová (10-Izr.), Benešová (ČR) - Kirilenková(18-Rus.), Seppi (It.) - Tsonga (13-Fr.), Šafářová (31-ČR) - Zakopalová (ČR), Marčenko (Ukr.) - Murray (5-Brit.).

Kurt č. 3, 4. zápas: Isner (20-USA) - Štěpánek (ČR).
Kurt č. 18, 2. zápas: Čakvetadzeová (Rus.) - Kvitová (25-ČR), Hernych (ČR) - Bellucci (30-Braz.).

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Na oživení vzpomínek, v jaké formě Lucka kdysi hrávala:
http://www.youtube.com/watch?v=ZYftv4Uuegk

Má to 8:35 min, ale stojí to rozhodně za to!!
Reagovat
smazaný uživatel
To je opravdu povedené video, škoda ale, že takhle hrát jsem viděl Lucku jen na tomto videu... Max Pařiž lonský rok bylo občas něco podobného..
Reagovat
smazaný uživatel
Fandím Lucince, o tom žádná! :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist