5. den na French Open: Minář vyzve Roddicka, Šafářová dohrává s Venus

27. 5. 2009, 22:36
Aktuality 1
Pátý hrací den by mohl nabídnout z pohledu českého tenisu příjemné překvapení. Krátce po poledni může Šafářová dorazit Venus Williamsovou, proti které nastoupí k dohrávce za stavu 1-0 na sety. Překvapit se pokusí také Ivo Minář, jenž bude bojovat proti Roddickovi o premiérovoý postup do 3. kola grandslamového turnaje.

Lucie Šafářová se může ve čtvrtek na Roland Garros postarat o velké překvapení, kterým by byl postup do třetího kola French Open přes Američanku Venus Williamsovou. Na kurtu Suzanne Lenglenové ji čeká dohrávka dobře rozehraného zápasu, ve kterém po vyhraném tie-breaku vede nad třetí nasazenou hráčkou 1-0 na sety.

Do hry zasáhne také Ivo Minář, který se na kurtu číslo dvě utká s šestým nasazeným Andy Roddickem. Na Američana narazil v kariéře zatím třikrát a pokaždé prohrál. Pro českého hráče je už postup do druhého kola vyrovnáním nejlepšího výsledku na grandslamech. Přes první kolo zatím dokázal projít v roce 2005 ve Wimbledonu a loni na US Open.

Ve čtvrtek se představí také světové dvojky. Roger Federer se na centrálním dvorci utká s Argentincem Josem Acasusem, po nich se střetnou přemožitelky českých tenistek Serena Williamsová se Španělkou Ruanovou-Pascualovou.

Čtvrteční program tenisového French Open (začátek v 11:00):

Kurt Philippa Chatriera:
Bartoliová (13-Fr.) - Garbinová (It.), Acasuso (Arg.) - Federer (2-Švýc.), Ruanová Pascualová (Šp.) - S. Williamsová (2-USA), Crivoi (Rum.) - Monfils (11-Fr.).
Kurt Suzanne Lenglenové:
Jankovičová (5-Srb.) - Rybáriková (SR), Šafářová (ČR) - V. Williamsová (3-USA), Cornetová (21-Fr.) - Cirsteaová (Rum.), Monaco (Arg.) - Tsonga (9-Fr.), Stachovskij (Ukr.) - Djokovič (4-Srb.).
Kurt č. 1:
Chardy (Fr.) - Bolelli (It.), Davyděnko (10-Rus.) - Junqueira (Arg.), Razzanová (Fr.) - Medinaová Garriguesová (18-Šp.), Mathieu (32-Fr.) - Andujar (Šp.), Dokičová (Austr.) - Dementěvová (4-Rus.).
Kurt č. 2:
čtvrtý zápas Roddick (6-USA) - I. Minář (ČR).

Kompletní čtvrteční program.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
ako som tak dnes sledoval fedexa nerad to hovorim no nebolo to nic extra. hadam dnes uvidim hrat djoka, no z toho co som zatial videl nebude mat nadal problemy obhajit...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist