5. den na Roland Garros: Ve dvouhrách poslední tři české naděje

26. 5. 2011, 09:15
Previews 17
Neúspěšný start českých tenistů do Roland Garros se dnes pokusí napravit trio Čechů Petra Kvitová, Lucie Hradecká a Lukáš Rosol. Pokud žádný z nich neuspěje, budou dvouhry na letošním antukovém grandslamu od 3. kola již bez českých hráčů.
French Open

Jako první k zápasu druhého kola nastoupí devátá nasazená Petra Kvitová, která bude na kurtu číslo 1 plnit roli favoritky proti Číňance Jie Zheng. Zatím spolu hrály jednou, Kvitová loni ve Wimbledonu zvítězila ve třech setech a nakonec padla až v semifinále.

Jie Zheng od loňského US Open až do letošního února kvůli zranění zápěstí nehrála, po svém návratu na kurty ale prohrála jedenáct z šestnácti zápasů. Tepfve pátou letošní výhru si připsala na pařížské antuce proti Sandře Záhlavové. Vítězka z Madridu a finalistka z Prahy Kvitová soutěž odstartovala deklasováním Maďarky Arnové.

Naopak další dva čeští tenisté budou v pozicích papírových outsiderů. V životní formě hrající Lucie Hradecká se pokusí vyzrát na turnajovou patnáctku Němku Andreu Petkovicovou, kterou v dosavadních třech vzájemných duelech vždy porazila. Na antuce však spolu ještě nehrály, navíc také Němka letos zaznamenala velký výkonnostní vzestup.

Na kurt číslo dvě po nich nastoupí jako čtvrtí v pořadí Lukáš Rosol a osmý nasazený loňský semifinalista Jürgen Melzer z Rakouska, které dělí ve světovém žebříčku 103 míst. Utkají se poprvé v kariéře. Pro brněnského rodáka to bude premiérový zápas ve druhém kole grandslamového turnaje.

Stejně jako včera Federer se ani obhájce titulu a světová jednička Rafael Nadal v zápase 2. kola proti krajanu Pablu Andújarovi nepředstaví na centrálním dvorci. Na kurt Suzanne Lenglenové nastoupí jako třetí v pořadí, program odpálí finalista posledních dvou ročníků Robin Söderling se Španělem Albertem Ramosem.

- FRENCH OPEN -
program čtvrtečních zápasů (26. 05. 2010)

Kurt Phillipa Chatriera (začátek v 11:00 hodin):
Rusová (Niz.) - Clijstersová (2-Belg.)
Murray (4-Brit.) - Bolelli (It.)
Šarapovová (7-Rus.) - Garciaová (Fr.)
Simon (18-Fr.) - Chardy (Fr.)

Kurt Suzanne Lenglenové:
Ramos (Šp.) - Söderling (5-Švéd.)
Na Li (6-Čína) - Solerová (Šp.)
Nadal (1-Šp.) - Andújar (Šp.)
Parmentierová (Fr.) - Azarenková (4-Běl.)

Kurt č. 1:
1. zápas Kvitová (9-ČR) - Jie Zheng (Čína)

Kurt č. 2:
3. zápas Hradecká (ČR) - Petkovicová (15-Něm.)
4. zápas Rosol (ČR) - Melzer (8-Rak.).

Kompletní program.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

17
Přidat komentář
smazaný uživatel
No, Murray zatím (soudě dle live score) moc skvěle nehraje, první set sice vyhrál v tiebreaku, ale celkově už třikrát přišel o svůj servis. To se ho soupeři jistě budou velmi bát, až tento zápas nakonec nějak usmolí k vítěznému konci (narážka na Matse). :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
Teď koukám na tento zápas a Španělka zatím hraje neuvěřitelně dobře; jestli se s Petrou potkají ve 4. kole, bude to zřejmě velmi těžký zápas.
Reagovat
smazaný uživatel
Er, oprava, ona je to Soler-Espinosa, ne "Solar". :-) Je jí 23 let (listopad 1987) a zatím nikdy nebyla ve stovce ani na dostřel. Čili z tohoto hlediska hraje zatím neuvěřitelně dobře.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak nakonec se Na Li výrazně zlepšila a Španělka se poněkud zhoršila, takže první set Na Li 6:4.
Reagovat
smazaný uživatel
A je to tady: ačkoliv Kim v druhém setu podávala na vítězství v zápase, nakonec prohrála 6:3, 5:7, 1:6 -- viděl jsem jen pár posledních gamů, Kim úplně mimo, Arantxa hrála dobře. Tím se otevírá pavouk pro Petkovičovou (porazí-li teda Lucku Hradeckou).
Reagovat
VlS
Kim může jít s Jadou do ZOO
Reagovat
Stan_Borowitz
třeba vyhraje celé French Open a rázem budou neúspěchy Berdycha a spol. zapomenuty...
Reagovat
smazaný uživatel
To je ještě daleko, pojďme hezky kolo po kole. Já bych ji samozřejmě rád viděl v semifinále s Marií Šarapovovou (Kim Clijsters vypadá, že prohraje s Arantxou Rus a každopádně formu prostě nemá).
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak jsem se koukl na body a v případě vítězství na RG by se Rosol mohl dostat do Top 10, takže motivaci má docela dobrou.
Reagovat
Stan_Borowitz
no, Petře bych to přál samozřejmě taky, ale ženský tenis mě tak nebere.
Reagovat
tito
Takhle jsem nad tím ještě nikdy neuvažoval. :)Ale proč ne, čtyřem kvalifikantům se to v historii již povedlo...
Reagovat
smazaný uživatel
Jo? Kterým?
Reagovat
smazaný uživatel
Hehe, já jsem si původně vůbec nevšiml, že hovoříš o Rosolovi, automaticky jsem tam četl Petra. Tak moc mému mozku připadalo nepravděpodobné, že bys mluvil o Rosolovi, že jeho jméno úplně ignoroval. ;-)
Reagovat
tito
:)
Reagovat
tito
oprava- nenasazeným.........
Reagovat
smazaný uživatel
Výborně, tak Petra svůj zápas zvládla na jedničku, 6:4, 6:1 (druhý set měl být vlastně kanár, protože za stavu 4:0 měla breakbol, výborně rozebrala soupeřku a stačilo zakončit forhendem po lajně, ale poslala jej kousek do autu). Jie Zheng přitom hrála velice slušně, nejlíp, jak jsem jí tento rok viděl, byl to pro petru celkem důležitý test. Jedinou mírnou kaňkou je ta prohraná hra při vlastním podání, kdy měla za stavu 3:2 v prvním setu potvrdit break podání soupeřky. Vedla 30:15, ale vzápětí dala dvě dvojchyby za sebou (jediné dvojchyby v zápase -- čtyřikrát podání do pásky), pak srovnala na shodu, ale vzápětí darovala soupeřce další příležitost, když zatloukla nahraný krátký míč do pásky. Ale jinak super, obzvláště druhý set, daleko lepší výkon než proti Gretě Arn, o čemž svědčí i statistika zápasu:
63 % prvních servisů do dvorce (proti Gretě Arn to bylo 44 %), 28 winnerů a 21 nevynucených chyb -- zatímco Jie Zheng 12 W, 18 UE, což také je slušné.

Jen tak dál. :-)
Reagovat
VlS
Dobře odehraný zápas, je tam vidět tenisové myšlení, málo kdy dělá takové ty chyby Lucky Šafářové, že buší míče soupeřce na raketu, když má druhou půlku kurtu prázdnou. Takže přeju vše nej ve třetím kole.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist