5. den na Turnaji mistryň: Plíšková v deblu končí, o semifinále zabojuje ještě Šafářová

27. 10. 2016, 09:36
Previews 1
Dnes se rozhodne v rámci Červené skupiny o prvních dvou semifinalistkách. Ve hře jsou stále všechny čtyři tenistky. Začíná i deblový turnaj, který je pavoukového formátu, čtyři páry tak dnes rovnou bojují o postup do semifinále.

Čtvrteční program již zahájily turnajové jedničky Caroline Garciaová/Kristina Mladenovicová. Francouzky vybojovaly semifinále proti Julii Görgesové a Karolíně Plíškové.

Po tomto zápase přijde obrovský boj. Všechny čtyři hráčky Červené skupiny mají stále naději na postup do semifinále dvouhry.

Začne Simona Halepová proti Dominice Cibulkové. Rumunka má bilanci 1-1, porazila ve dvou setech Keysovou a se stejným skóre nestačila na světovou jedničku Kerberovou.

Cibulková bude proti Halepové bojovat o první výhru ve skupině. Nezvládla oba úvodní zápasy s Kerberovou ani Keysovou. Pokud chce uživit naději na postup, musí dnes Rumunku porazit ve dvou setech.

"Doufám, že zápas vyhraju. Udělám vše pro to, abych letos alespoň jednou vyhrála," sdělila před zápasem Cibulková.

To samé platí pro Halepovou, pokud chce mít jisté semifinále, musí vyhrát ve dvou setech, jinak bude čekat na výsledek druhého utkání.

"Mám pocit, že proti Dominice můžu zahrát více vítězných míčů, musím hrát agresivně a bojovat o každý míč. Mám další šanci postoupit do semifinále a na zápas se moc těším. Na kurtu nechám vše a budu bojovat," slibovala Halepová.

Slovenka má se světovou čtyřkou pozitivní bilanci 3-2, dokonce ovládla obě utkání na tvrdém povrchu. Mírnou favoritkou ale bude Rumunka.

Závěrečný duel Červené skupiny obstarají Angelique Kerberová a Madison Keysová.

Američanka zřejmě i kvůli nervozitě snadno prohrála svůj premiérový zápas na Turnaji mistryň proti Halepové. Poté ale rozstřílela Dominiku Cibulkovou.

Světová jednička Kerberová zvládla jako jediná oba zápasy, porazila Cibulkovou i Halepovou a je na tom tudíž ze všech nejlépe.

Pokud Keysová prohraje s Němkou ve dvou setech, s turnajem se loučí. "Proti ní je vždy těžké hrát a o to více na pomalejších površích. Nemám co ztratit, půjdu do toho naplno," řekla Američanka reportérům.

Keysová sice dokázala Kerberovou jednou ze šesti vzájemných utkání porazit, ale na tvrdém povrchu nezískala ve čtyřech duelech ani set.

Osmadvacetiletá Němka navíc srší sebevědomím. "Letos si více věřím, vím, jak vyhrávat velké zápasy a zvládat těžké situace," sdělila novinářům po zápase s Halepovou. "Vím, co dělat, jdu do toho a hru beru do svých rukou," dodala.

ČERVENÁ SKUPINA TURNAJE MISTRYŇ
Výhry - Prohry Bilance setů Bilance gamů
1. Kerberová (1-Něm.) 2-0 4-1 27-21
2. Keysová (6-USA) 1-1 2-2 18-17
3. Halepová (3-Rum.) 1-1 2-2 18-18
4. Cibulková (7-SR) 0-2 1-4 20-27


Níže najdete možnosti, jak mohou hráčky postoupit do semifinále
. Scénář je tak složitý, že ho sama WTA musela dát do tabulky (In 2 = výhra ve dvou setech, In 3 = výhra ve třech setech).

Dnešní program uzavře Lucie Šafářová s Bethanií Mattekovou-Sandsovou, které vyzvou v boji o semifinále deblu maďarsko-kazašský pár Timea Babosová/Jaroslava Švedovová. S nimi se česko-americká dvojice utkala jen jednou letos v Miami a zvítězila ve dvou setech.

DNEŠNÍ PROGRAM - ČTVRTEK 27. 10. 2016
1. Garciaová/Mladenovicová - Görgesová/Plíšková / začátek v 7:30 našeho času
2. Halepová - Cibulková / začátek v 10:00 našeho času
3. Kerberová - Keysová / začátek ve 13:30 našeho času
4. Matteková-Sandsová/Šafářová - Babosová/Švedovová

 

 

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
https://www.facebook.com/CeskeSrdceTenisoveSrdce/photos/a.250000751688276.60469.247405601947791/1256580177696990/?type=3&theater hlavně jak všichni kecaj po sezoně jak jsou zranění, unavení, vyčerpaní a jak se těší domů, ale na pitomou IPTL ligu můžou v pohodě
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist