6. den na US Open: Kvitová hraje o osmifinále se Safinovu na kurtu Arthura Ashe

5. 9. 2009, 11:46
Previews 23
Petru Kvitovou na US Open čeká mimořádný zážitek v podobě zápasu na centrálním kurtu Arthura Ashe. V kotli, do nějž se vejde přes 20 tisíc lidí, se v sobotu utká ve třetím kole se světovou jedničkou Dinarou Safinovou. O osmifinále bude hrát také Štěpánek.

Devatenáctiletá Kvitová dosud se Safinovou nehrála a pokud by senzačně uspěla, postoupila by podruhé v kariéře do osmifinále granslamového turnaje. Zápas začne nejdříve v jednu hodinu po sobotní půlnoci SELČ.

Na vítězku čeká lákavá budoucnost příštích kol. Na cestě do semifinále by totiž nenarazila na žádnou nasazenou soupeřku. Vyhraje trápící se Safinová, nebo si snad devatenáctiletá rodačka z Bílovce připíše po Venus WIlliamsové druhý skalp hráčky Top 10?

Až bude na centrální kurt nastupovat Kvitová, měl by už mít za sebou utkání 3. kola Radek Štěpánek, který spolu s Němcem Philippem Kohlschreiberem zahájí v 17:00 program na třetím největším kurtu areálu s názvem Grandstand.

S pětadvacetiletým Kohlschreiberem, který je ve světovém žebříčku o osm míst pod ním, se Štěpánek zatím utkal čtyřikrát a na zápasy vede 3-1. Na tvrdém povrchu, na němž se hraje i newyorský grandslam, mají ovšem bilanci vyrovnanou 1-1. "Je to strašně nebezpečný hráč. Dokáže zahrát výborné zápasy a porazit velmi dobré hráče. Nic jednoduchého mě nečeká," poznamenal Štěpánek.

Po dvou vyhraných newyorských zápasech se ale třicetiletý český tenista cítí velmi dobře. "S každým vítězným zápasem člověku roste sebevědomí a i všechny ostatní věci do sebe zapadají a automatizují se, takže nemusím na kurtu o všem přemýšlet. Doufám, že to tak bude pokračovat dál. I zdravotně všechno drží, nic mě nebolí. A to je jeden ze základních kamenů," dodal Štěpánek.

Prvním zápasem na dvorci Arthura Ashe bude lákadlo v podobě duelu Federer - Hewitt. Švýcar se s Australanem setkával už v mládežnických kategoriích a mnoho památných bitev spolu sehráli i jako profesionálové. V posledních 13 případech byl ovšem vždy úspěšnější Federer.

"Pokaždé když narazíte na bývalou světovou jedničku, hráče, co vyhrával grandslamy, je to hodně nebezpečné. Proto se musím dostat do zápasu hodně rychle, nepustit ho do vedení, protože všichni moc dobře víme, že se nevzdá bez boje," charakterizoval osmadvacetiletý Federer svého australského vrstevníka.

Lleyton Hewitt by rád přerušil Federerovu sérii na US Open. Právě vítězstvím nad Hewittem ve finále 2004 zahájil Švýcar svou sérii pěti triumfů. "Moc lidí ho tady neporazilo. Ta jeho šňůra začala tady ve finále, tak by bylo pěkné, kdybych ji mohl ukončit," uvedl rodák z Adelaide.

O další senzaci na úkor favorizované Rusky se dnes pokusí přemožitelka Dementěvové Melanie Oudinová. Sedmnáctiletou Američanku čeká trojnásobná grandslamová vítězka Maria Šarapovová. "Nebude to nic lehkého. Jsem si jistá, že zase půjde do utkání s tím, že nemá co ztratit," poznamenala Šarapovová k nadcházejícímu duelu třetího kola.

Bitva skvělých servisu se dá očekávat od dalšího čistě amerického utkání Roddick - Isner. Potrápí snad ve formě hrající Isner jednoho z favoritů na titul?

- US OPEN (USA - New York, tv. povrch) -
sobotní program (05. 09. 2009 - začátky v 17:00 SELČ)

Kurt Arthura Ashe:
Federer (1-Švýc.) - Hewitt (31-Austr.), nejdříve v 19:00: Oudinová (USA) - Šarapovová (29-Rus.), Isner (USA) - Roddick (5-USA), 01:00: Safinová (1-Rus.) - Kvitová (ČR), Blake (21-USA) - Robredo (14-Šp.).

Kurt Louise Armstronga:
Djokovič (4-Srb.) - Witten (USA), Verdasco (10-Šp.) - Haas (20-Něm.), Chan Yung-jan, Srebotniková (Tchaj-wan/Slovin.) - S. Williamsová, V. Williamsová (4-USA), nejdříve ve 21:30: Wozniacká (9-Dán.) - Cirsteaová (24-Rum.).

Grandstand:
Kohlschreiber (23-Něm.) - Štěpánek (15-ČR), nejdříve v 19:00: Čeng Ťie (21-Čína) - Petrovová (13-Rus.), Söderling (12-Švéd.) - Querrey (22-USA), Peerová (Izr.) - Kuzněcovová (6-Rus.).

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

23
Přidat komentář
smazaný uživatel
Zdravim vsechny, mam tady skvelou stranku musite to videt!!!http://tojesila.cz/cz/s16/n2223-Topolanek-Vadim-Sazce-tak-ji-seberu-licenci-a-rozdelim-ji
Reagovat
smazaný uživatel
Péťo, budu ti moc fandit a držím palce!
Reagovat
smazaný uživatel
nevite kde e to da kvalitne sledovat?? je tam akorat justin a to je blba kvalita
Reagovat
smazaný uživatel
Skvělé, konečně uvidím na US nějakého Čecha v akci naživo (vyjma třetího setu Berdycha v 1.kole). Doufám, že to ale nebude poslední možnost. Samozřejmě Tahák Federer-Hewitt, ale obětuji je kvůli Radkovi, protože i když nepatřím mezi oblíbence Federera, přesto vidím výsledek zápasu jednoznačně pro"genia".:-)
Můj tip:7:6,6:4,6:3 pro Fedouše a zápas Radka s Kohlschreiberem 7:5,6:3,2:6,6:4 pro Radka.
Reagovat
smazaný uživatel
Dneska je si myslím, že to nenasadili pořadatelé nejlépe :

17:00 - Federer, Djokovič, Štěpánek
19:00 - Verdasco, Haas, Sharapová

a od 21:00 by mne zajímal Soderling se zlepšujícím se Querrym, ale budu mít na velký obrazovce určitě smůlu, protože tam bude Roddick s Iznerem, takže jedině internet

Ach jo.
Reagovat
smazaný uživatel
Z meho pohledu je dnes jednoznacne zapas dne Verdasco - Haas. Pavouk si s nima fakt seredne pohral, takovi dva hraci se potkaji tak brzo, navic vitez hraje s Roddickem:)))
Reagovat
JIMI
Pro mně je v tomhle zápase Verdasco jednoznačný favorit.Tomík jde s formou dolů a stěží uhraje set.
Reagovat
smazaný uživatel
Ze jde dolu, predpokladam hodnotis dle toho, ze jeden zapas musel pro zraneni vzdat a ve druhem ho upodaval Isner..
Reagovat
smazaný uživatel
A nezapomenme na Wimbledon, kde hral predtim naposledy - hlavne tam se ukazalo, ze ta forma neni takova, jakou bysme si u nej prali.
Reagovat
JIMI
Možná právě proto,že nás v Halle a Wimbledonu tak namlsal,tak to teď vypadá,že tomu něco chybí.Možná únava?
Reagovat
smazaný uživatel
Ja bych ho nesoudil. Hral jeste myslim dve 500 (ktery vsak nepovazuju za relevantni k hodnoceni formy pro velky turnaje) a v nich, stejne jako na tech 1000, vypadl s Gonzalezem a jednim americkym "servis forhand, nic vic neumim".. Tomu se zatim vyhyba, tak sanci urcite ma. Videl jsem oba jeho zapasy a hral fantasticky.. Ale je fakt, ze Verdasco uz neni ani zpoloviny antukar, jako betonar, takze favorit je Nando :).. Ale proste bych Haase neodepisoval a nepsal o zadnym 3:0 - bude to drama, to urcite. A unava, tezko rict.. Haas si dava kvuli tem svym zranenim pozor, zatim hral mini turnaju jak Roger, ktery vynechava vse mene podstatne :)
Reagovat
smazaný uživatel
* min turnaju
Reagovat
smazaný uživatel
Verdasco je favorit a prajem mu aby postupil. Lenze s Haasom ma zapornu bilanciu a hlavne Verdasco hra agresivne. Cize ak Haas bude dobre branit a cakat na jeho chyby tak Verdasco spravi tolko nevynutenych chyb ze sa sam porazi. Naposledy takto prehral dva tie-breaky v prvom kole Cincinnati s Garciom-Lopezom. A predsa len Haas je o dost kvalitnejsi tenista ako G-L. Dalsia vec je ze Verdasco psychicky nezvlada tie-breaky cize tam by som videl vyhodu pre Haasa tiez.
Reagovat
D.A.N
Moc šancí mu (Hewitt) nedávám přeci jenom Roger je jíná káva, ikdyž ho bude určitě trápit, každopádně bylo by to pro mne velké překvapení, kdyby Fedex sním prohrál.
Reagovat
smazaný uživatel
fedexe prý už tennis nebaví, jde jen na rekordy už.
Reagovat
smazaný uživatel
Co?Ho už nebaví tenis?Odkud to máš..?
Reagovat
smazaný uživatel
to je přece jasný tak, jako že bude tma v noci a po dešti bláto
Reagovat
JIMI
H2H hovoří jasně.Roger je pro Leytona už asi noční můra.13 porážek v řadě a 14á je na cestě:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jasný,promiň,já se jen ptala,třeba jestli jsi to někde nečetl..
Reagovat
smazaný uživatel
Ale v dobe, kdy byl Lleyton jednicka, tak si s Rogerem pohraval:) Je to zajimavy srovnani, jsou priblizne stejne stari, jeden z nich strasne rychle vyletl a pak pomalu upadal, zatimco Federer se pomalu ale jiste dostaval nahoru a doted nepustil.
Reagovat
JIMI
To máš pravdu,ale na kurtu na mně působí Hewitt takovým dojmem jako by byl nejmíň o 5 let starší než Federer :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Dival jsi se? :)
Reagovat
JIMI
Viděl jsem poslední 2sety a to už si to Roger hlídal s kamenou tváří:-)Nevím co se stalo v prvním,možná trošku podcenění.Teď koukám na Wittena jak trápí Djokoviče.Wittena vidím poprvé,postavička rekreačního tenisty:-) ale nutí hrát Novaka na100%
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist