7 hodin boje a Češi vedou 2-1. Berdych s Rosolem vyhráli historicky nejdelší zápas v Davis Cupu!

2. 2. 2013, 20:45
Aktuality 89
Tomáš Berdych a Lukáš Rosol zvládli společnou premiéru v Davisově poháru a 'užili' si ji hned v nejdelším zápase v historii týmové soutěže a druhém nejdelším duelu vůbec. Český pár dnes uspěl ve velmi důležitém utkání ve čtyřhře, ve které zdolal domácí duo Marco Chiudinelli a Stanislas Wawrinka po 7 hodinách a 1 minutě 24-22 v pátém setu.
Tomáš Berdych a Lukáš Rosol

V pátečních dvouhrách uspěli týmové jedničky Berdych a Wawrinka a dnešní výsledek čtyřhry tak byl podle očekávání velice klíčový. Do veledůležitého boje nastoupili dva nesehrané páry: za domácí Marco ChiudinelliStanislas Wawrinka, kteří v minulosti odehráli dva zápasy a oba prohráli, kapitán českého výběru Jaroslav Navrátil při absenci zraněného Radka Štěpánka do hry poslal Tomáše BerdychaLukášem Rosolem, kteří spolu čtyřhru až dosud nikdy nehráli.

Tomáš Berdych a Lukáš RosolDůležitost utkání byla na obou párech znát a souboj nabídl velmi vyrovnanou a dramatickou bitvu. Českou dvojici dlouho táhl zkušenější Berdych, ovšem i neúnavný Rosol se průběhem zápasu nechal unést a především v rozhodujícím setu předváděl skvělý tenis. Ve švýcarském duu zářil třicetiletý Chiudinelli, který zastínil slavnějšího parťáka Wawrinku.

Duel nabídl celkem 38 brejkbolů, ale pouze šest prohraných servisů. Ten poslední ztratil vůbec poprvé v utkání Chiudinelli, který po 12 neproměněných mečbolech českých tenistů udělal dvojchybu a ukončil tak památný zápas. 

Berdych s Rosolem vyhráli po 7 hodinách a 1 minutě 6-4 5-7 6-4 6-7 24-22 a společně se švýcarskými soupeři se nejdelším zápasem zapsali do historie Davisova poháru. Překonali rekord z roku 1982, kdy McEnroe a Wilander hráli 6 hodin a 22 minut. Z Čechů hrál nejdéle Štěpánek v semifinále v roce 2009, kdy porazil Chorvata Iva Karlovičem za 5 hodin a 59 minut. 

Dnešní zápas byl také druhý nejdelším v tenisové historii, déle na kurtu straváli už jen John Isner a Nocilás Mahut, kteří před třemi lety ve Wimbledonu hráli přes 11 hodin, po kterých Američan vyhrál 70-68 v pátém setu.

"Vítězství chutná skvěle. Nikdy jsem nezažil tak dlouhý tenis. Nejenom zápas, tak dlouho jsem na kurtu nebyl. O to chutná výhra líp, ale potřebujeme ještě bod," řekl po utkání Berdych, který oslavil jubilejní čtyřicátou výhru v Davisově poháru a vylepšil si deblovou bilanci na 17-1. Rosol získal první "ostrý" bod v soutěži.



Do nedělních dvouher si tak čeští tenisté odnášejí vedení 2-1 na zápasy a o postupu do čtvrtfinále může rozhodnout už Berdych v souboji týmových jedniček proti Wawrinkovi. Oba mají dnešní sedmihodinový maratón v nohách, nicméně lépe regenerovat by se po vítězném utkání mělo českému hráči. Jejich duel by měl začít zhruba v 12:40 hodin.

"Máme v nohách dlouhý zápas, byl extrémně dlouhý, ale máme docela čas na regeneraci a navíc to pro nás skončilo lépe," dodal. "Jsem unavený fyzicky i psychicky, ale budu připraven," řekl Švýcar. K případné rozhodující páté dvouhře by pravděpodobně nastoupili Rosol a Chiudinelli.

"Před klukama klobouk dolů. Hráli spolu poprvé, měli slabší i dobré okamžiky, ale podstatné je, že jsme vyhráli a vedeme dva jedna. Jsme na půli cesty a dorazit to bude ještě těžké. Doufám, že se kluci dají dohromady, zvláště Tomáš, ale jdeme do toho s tím, že ten zbývající bod uděláme," řekl kapitán Jaroslav Navrátil. 



Trápení při proměňování mečbolů
Tomáš Berdych a Lukáš RosolČeští tenisté dnes potvrdili, že čtyřhra je v Davisově poháru jejich doménou. V soutěži družstev vyhráli debl už podesáté za sebou. Většinou se radovali Berdych s Radkem Štěpánkem, ten je ale zraněný, a tentokrát ho úspěšně zastoupil Rosol. 

Rosol střídal světlé momenty s horšími, ale s přibývajícím časem hrál lépe a dobře servíroval. "Asi jsem se ke konci rozehrál. Měl jsem krizi v pátém setu," řekl a k premiéře s Berdychem v páru doplnil: "Dali jsme si na začátek maraton a je dobře, že jsme se na kurtu nějakým způsobem našli. Nevěděli jsme, do čeho jdeme a jsem rád, že to takhle skončilo. Ale potřebujeme přidat ještě bod." 

V prvních třech setech vedla cesta k bodům překvapivě přes podání sedmnáctého hráče světa Wawrinky. Zatímco Chiudinelli byl na kurtu nejlepším deblistou, Wawrinkovi prorazili Češi třikrát podání a díku tomu vedli 2-1 na sety. Třeba ve třetím setu udělal Wawrinka při ztraceném gamu dvě dvojchyby. O čtvrtém setu rozhodl tie-break, v kterém udělali Berdych s Rosolem tři chyby.

Marco Chiudinelli a Stanislas WawrinkaV pátém setu měl český pár převahu, ale nedařilo se mu dotáhnout dobře rozehrané gamy při podání soupeřů do konce. Berdych s Rosolem nevyužili brejkboly při podání Chiudinelliho ve druhé ani při servisu Wawrinky v osmé hře.

Pak začalo jejich trápení při mečbolech. První měli za stavu 8-7 při podání Wawrinky, Berdych ovšem poslal v nadějné pozici míč z forhendu do sítě. Další dva mečboly měli Češi za stavu 16-15, ale Wawrinka dobře zaservíroval a nedal soupeřům naději na jejich proměnění. Stejná situace se opakovala za stavu 20-19, kdy Wawrinka odmítl konec při dalších pěti českých mečbolech.


Za stavu 22-21 dokonce čeští tenisté vedli opět při podání Wawrinky i za pomoci dvou "prasátek" 40-0, ale ani devátý až jedenáctý mečbol nebyl konečný. Až při třináctém mečbolu Berdychovi a Rosolovi pomohl Chiudinelli dvojchybou.

- DAVIS CUP 2013 -
(Světová skupina - 1. kolo, Švýcarsko / Ženeva, tv. povrch / hala)
páteční a sobotní výsledky (01. - 02. 02. 2012)

Švýcarsko - Česko 1-2 ... po sobotní čtyřhře

1-2
Chiudinelli/Wawrinka - Berdych/Rosol 4-6 7-5 4-6 7-6(3) 22-24
Esa: 28-23
Dvojchyby: 11-8
Úspěšnost prvního podání: 64-65 %
Brejkboly: 2/14-4/24
Vítězné údery: 134-116
Nevynucené chyby: 68-59
Vyhrané výměny: 290-299
Čas: 7 hodin a 1 minuta


1-1
Laaksonen - Berdych 3-6 2-6 7-6(5) 1-6
Esa: 7-14
Dvojchyby: 4-3
Úspěšnost prvního podání: 60-58 %
Brejkboly: 0/1-5/9
Vítězné údery: 44-50
Nevynucené chyby: 46-23
Vyhrané výměny: 88-128


1-0
Wawrinka - Rosol 6-4 6-3 6-4
Esa: 10-11
Dvojchyby: 3-2
Úspěšnost prvního podání: 56-67 %
Brejkboly: 4/9-1/3
Vítězné údery: 41-35
Nevynucené chyby: 26-26
Vyhrané výměny: 91-74

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

89
Přidat komentář
Bob
http://www.guardian.co.uk/sport/video/2013/feb/01/novak-djokovic-davis-cup-court-video

Nejhorší kurt na kterém kdy prý hrál.
Reagovat
smazaný uživatel
Ten je ale nesympatický, jak si stěžuje:-))))
Naštěstí musel na kurt nastoupit jen jednou.
Reagovat
Bob
No byl dost naštvaný :))
Reagovat
smazaný uživatel
No nedivím se, na takovym shitu se mohl kdokoliv zranit, včetně domácích hráčů...
Reagovat
Denis92
Wawrinka vyzera byt na tom podstatne lepsie
Reagovat
smazaný uživatel
To fakt?:-D Wawrinka to dnes podle mě projede ve třech...
Reagovat
Denis92
tak bol to len uvodny klam :) dufam,ze Tomas vyhra
Reagovat
facom
Nemám slov..kdyby to neskončilo dvouchybou tak by to snad ani nevyhráli!
Reagovat
tommr
každej určitě zaregistroval, že šlo o nejdelší zápas v historii DC a druhej nejdelší vůbec ...
Trochu přitom ale zapadlo jak skvělou bilanci má Tomáš v DC deblu. Celkem v DC už odehrál 18 deblů a z toho jich 17 vyhrál (jedinou porážku utrpěli spolu se Štěpánkem proti Španělům ve finále 2009). A včera Tomáš navíc dokázal, že toho debla umí i když nehraje s Radkem - bez něj odehrál už 5 deblů a všechny vítězně (dvakrát vyhrál s Dlouhým, jednou s Dammem, Novákem a Rosolem) ... :)
Reagovat
Fandina
Tomáš hrál včera moc dobře, tak moc přeji, aby mu to na dnešek vydrželo. Se Stanem ale poslední 3 zápasy prohrál a i jinak s ním má negativní bilanci a dnes je potřeba hodně štěstí a lepší kondice Toma.
Tu čtyřhru nakonec musel někdo vzít do vlastních rukou a udělal to Lukáš a to nakonec rozhodlo.
Pokud se týká těch rekordů, tak je to i nejdelší zápas tenisové historie hraný v kuse. Isner Mah... bylo přerušeno.
A dneska držím palce ať je třetí bod a zadaří se ... pojď pojď pojď
Reagovat
tommr
s tím, že rozhod Lukáš bych se teda hádal. Podle mě jen v závěru přestal tolik kazit - určitě nic nerozhod. Pokud bychom měli určit někoho kdo to rozhod tak to byl nejspíš Chiudinelli, protože naši by jinak ten mečbol sami nejspíš neproměnili ani kdyby se hrálo celou noc ... :)
Reagovat
Fandina
tommr ... Lukáš byl ke konci zápasu nejvíc aktivní. Mečboly setboly bohužel mnohdy končí takto, chybou nebo dvojchybou hráče. Těch mečbolů bylo moc, ale svědčí to o vyrovnanosti zápasu a také štěstí.
Reagovat
mac.hall
Bylo to o fous , ale nakonec přeci je se šťastným koncem pro naší dvojku. Zápas jsem souvisle sledoval až od stavu 11 :11 v pátém setu. Z prvního a druhého jsem viděl pár úseků , tak možná 20 minut. Pokud bych měl z tohoto zápasu dělat nějaké závěry , pak snad , že naše šance na celkové vítězství vidím méně jak na 50 procent. Na to , jak sebevědomě se opakovaně Rosol vyjadřuje v médiích, mi někdy připadal jako až neskutečný tenisový diletant. Při sledování jeho hry jsem měl občas pocit , že sleduji nějaký sranda mač kategorie rekreačního tenisu. Takové problémy se základními údery jsem již hodně dlouho na této úrovni neviděl. Je ale pravda , že především v závěru zápasu šel výkonnostně hodně nahoru a že to byl on , kdo podle mně nakonec celý zápas rozhodl. Přesto jeho šance v dnešním zápase , ať již proti němu nastoupí Chiudinelli nebo Fin , co sebral set Béďovi, nevidím příliš optimisticky. NO a pokud jde o zápas víkendu Tomas : Stano , pak i tady favorizuji našeho soupeře. ˇBéďa si evidentně přivezl z AO průměrnou fazonu a to na Stana nebude asi stačit.
Reagovat
smazaný uživatel
No, tady si dle mého trochu pomýleným soudem přestřelil. Berďa na AO neprohrál do čtvrfinále ani set, to na průměrnou formu nevypadá. Tady se zatím trochu pere s povrchem, ale i tak hraje svůj solidní standard a včera byl rozhodně lepší než Wawrinka. I proto mírně favorizuji právě jeho. Takže příště lépe sleduj, co se děje na kurtu, když už chces vyvozovat aktuální fazonu.
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak s hodnocením Rosola samozřejmě absolutně souhlasím.
Reagovat
tommr
mě včera připadal Tomáš v lepší formě než Wawrinka a fyzicky by na tom měl bejt taky líp. Pro Wawrinku zase mluví pomalejší povrch a domácí prostředí. Takže myslím, že to bude hodně vyrovnaný a nikoho bych si favorizovat netrouf ... :)
Co se týče Rosola tak to se asi shodnem - ten chlapec kromě servisu nic nepředved a místama působil jako vyložený kopyto - obzvlášt když si člověk na jeho místě představil Štěpánka. To, že v závěru trochu ožil bych spíš přičítal tomu, že soupeři naopak zvadli ...
Reagovat
Nancy_z
Tak co říkáš na Tomášovu průměrnou fazónu? Zatím je to 2:0 na sety. Mě udivuje, jak je každému hned všechno jasné už před zápasem :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Klukům jsem fandil a věřil, ale pochopitelně bych rád, kdyby se nemuselo hrát sedm hodin a kdyby to kluci uhráli už v tie-breaku čtrvt=ho setu. Až třináctý proměněný mečbol, to je tedy tristní, nicméně dopadlo to dobře a uvidíme, jak se z toho dostane Tomáš i Wawroch a co dnes předvedou. Snad bude mít Tomáš v hlavě tu výhodu, že včera šel z kurtu po sedmi hodinách jako vítěz a nebude tak zničený.
Reagovat
tommr
Tomáše by ta výhra měla určitě psychicky povzbudit a naopak Wawrinku trochu srazit. Když si představím, že bych byl v jeho kůži a po sedmi hodinách a 12 odvrácenejch mečbolech tak neštastně prohrál zápas tak bych se určitě necítil moc dobře ... :)
Reagovat
Bob
Zápas jsme viděl celý, byly to nervy. Takže dneska udělat ještě bod! Co je asi k naštvání je to, že Marco Chiudinelli předváděl celou dobu skvělej tenis, při jeho podání se Čechům nenastytl ani jeden break ball a on potom udělá dvojchybu. Škoda, nevadí. Tak Češi do toho!
Reagovat
tommr
ten tvůj komentář moc nechápu - nejdřív lituješ, že Švýcaři udělali dvojchybu a ztratili zápas a vzápětí povzbuzuješ Čechy - nejsi ty náhodou tak trochu rozdvojená osobnost? :)
Reagovat
capjar
ta čtyřhra byla velmi klíčová, doufám, že to dneska Tomáš a Lukáš uhrajou.
Reagovat
Fandina
Tome Lukys ... pěkně pěkně pěkně ... gratulace ... super super super
Reagovat
Bob
super, super, super. pojď, pojď, pojď :)
Reagovat
gigin
upřímná radost... s tím nic nenaděláš...
Reagovat
Bob
:)
Reagovat
darek.vrana
Proč vlastně Švýcaři nepostavili Bastla?!:)
http://www.atpworldtour.com/Tennis/Players/Ba/G/George-Bastl.aspx
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to byla bitva jak sviň! Docela jsem čuměl, že posledních cca. 30 minut český tým táhnul Lukáš.. Ale.. V předešlých setech, zaostával za Tomášem.. Byl jalovej na returnu, teda hlavně v 5. setu.. To být Tomášem, tak tu raketu po něm mrdnu! :D Ještě, že měl ten servis a vedle sebe Tomáše, jinak nevim, jak by to dopadlo.. Prohrával výměny od základní čáry s Marcem, nezabíjel míče, které měl zabít atd.. Jinak gratulace Tomášovi a Lukášovi k zápisu do historie a samozřejmě k vítězství.. Ale doufám, že Tomáš zítra vyhraje, protože si nedokážu představit, že Lukáš Marca porazí.. :-)
Reagovat
brixner
...naši určitě dorazí...ty...Švícary***I s tímhle jsem se už setkal:-)))) Každopádně gratulace! Tenis jako takový nic moc, ale bojovnost všech čtyř aktérů obdivuhodná, smekám! Tom musí zítra Stana porazit...Nejsem zastáncem všech těch neustálých kritik na adresu Rosola, ale jak píši-Tom musí zítra vyhrát...Brix
Reagovat
tommr
jj pokud to Tomáš zítra nerozhodne tak jsme nejspíš v průšvihu - neumím si představit, že by Rosol moh vyhrát v rozhodujícím zápase - at už proti Chiudinellimu nebo proti Laaksonenovi ...
Reagovat
brixner
...pochopil jsi, nejspíš asi všichni:-) Byl jsem až překvapený rychlostí povrchu! Při jednom voleji mezi oba Švýcary, se míč odrazil podobně, jako na antuce, prostě úhel dopadu=úhel odrazu! Já nevím, aby byl koberec(tedy pokud to koberec je...) takhle pomalý, musí být nejspíš dost drsný, takže je tam asi i mnohem větší riziko zranění či pádu(viz.LiNa ve finále AO)Kdysi jsem hrál na tartanu-to byl mazec:-)
Reagovat
tommr
nejsem žádnej expert na povrchy, ale je jasný, že Švýcaři si nechali položit pomalejší povrch, kterej by měl maximálně vyhovovat Wawrinkovi. My to děláme podobně když hrajeme doma. To prostě patří k DC ... :)
Reagovat
brixner
Jistě, tohle chápu! Domácí tým má vždy výhody-volba místa, povrchu...Jen mě prostě dost překvapila ta "pomalost" povrchu/koberce, ty bývají tak nějak obecně poměrně rychlé, samozřejmě nepočítám např. Cincinnati, tam je to extrém:-) Jen jsem si všiml, že ani při silném liftu či topspinu, míč příliš neodskakoval po dráze letu. BTW-v hledišti bylo sice dost starších lidí(OK), ale i dost hezkých "Švýcarek":-) Ta, sedící celý zápas za švýcarskou lavičkou-hned pod malou vlajkou-je podobná mé...no, je to kamarádka:-)Otevřená...:-)
Reagovat
tommr
já byl včera z toho maratónskýho zápasu tak utahanej, že jsem diváky v hledišti už ani nevnímal. Doufám, že dneska to bude o něco rychlejší ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
zde73
neprilis pekny souboj se stastnym koncem!kdyby hral stepec,za 3hodky neni co delat!
Reagovat
Frick
Ten překonán nebyl. Isner s Mahutem hráli spolu v tom druhém dni od 14:05 do 21:10... :-(
Reagovat
VlS
Jde o rekord DC, ne tenisu všeobecně, ale stejně jsou takové rekordy k ničemu
Reagovat
Fandina
Rekord znamená něco výjmečného. Tak úplně k ničemu to není. Tady to jen vypovídá, že se hrálo nejdéle, takže zajímavost, statistika.
Reagovat
VlS
Fandino, record znamená "záznam", "zápis"
Reagovat
Fandina
VlS ... tak je to zápis o něčem, já tohle nepitvám, ale i tak rekordy jsou k tomu aby se překonávali ... úsměv
Reagovat
VlS
Bylo mi ho trochu líto, první servis, kterej si prohrál rozhodl zápas, Stan si to určitě zasloužil víc.
Jen jedna poznámka k zápasu - myslím si, že DC nebo alespoň 4 hra by stačila na dva vítězné s TB i ve třetím. K čemu je pátý set, který má 46 her a trvá víc než 3 hodiny?
Reagovat
tommr
hrát dneska na tři vítězný je přežitek nejen v DC, ale i na GS a hrát v pátým bez TB je vyložený šílenství - myslím si, že takhle dlouhý zápasy nikoho nebaví ...
Reagovat
Fandina
Vždyť ty dlouhé zápasy zase nejsou tak často. TB jsou víceméně losovačka a tady se jedná o vždycky vyrovnané soupeře a ty nebývají tak často. I dneska padl rekord z asi 30 let zpět. Wilander Mekenroušem ... úsměv
Reagovat
Jan
Komentátor říkal, že kromě toho zápasu s Mc Enroem, který pokořili v délce hry, tak ještě padl rekord z 50. let, kdy vyhráli 23:21 v 5. setu a zde to bylo ještě víc.
Reagovat
Alois_Mlok
Skoro všechny největší zápasy historie byly pětiseťáky. Jestli tě nebaví se na to dívat, tak se nedívej, mě tenis baví právě kvůli takovým bitvám.
Reagovat
pepin
Ahojky, nerozčiluj se, za pár dní jedeš do Ostravy tak at tě neklepne pepka. Spoléháme na Tebe, že to s tou Petrou jako zástupce TP probereš.
Reagovat
smazaný uživatel
Byla to epická bitva! :D Překvapilo mě, že to na konci táhnul Rosol. Měl asi ze všech nejlepší kondici. Celkově ten zápas rozhodla lepší kondice českého páru a taky hlavně štěstí... No, vážně obdivuju toho, kdo se na to vydržel dívat celých 7 hodin bez přestávky. Sice to na jednu stranu nechápu, ale je to vážně obdivuhodné. :D
Reagovat
tommr
před diváky v hale co vydrželi povzbuzovat až do konce je taky nutno smeknout - tenhle zápas byl hodně náročnej na fyzičku i na psychiku jak pro hráče tak pro diváky ... :)
Reagovat
petrulinka
No monty neříkej, že kdyby hrála některá z tvých oblíbeňkyň, že bys to nevydržel? Tomu nevěřím. Kdyby tam hrála třeba Maruš nebo Vika, tak bys vydržel i 10 hodin.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak určitě. :) To se ale nejspíš nikdy nestane, aby holky hrály sedmihodinový zápas... To je další důvod, proč mám radši ženský tenis než mužský. U holek to prostě víc odsýpá. :D
Reagovat
Faddova
Berdycha nijak zvlášť nemiluju, ale za dnešek ho velice chválím... všichni škarohlídi by si navíc měli poslechnout italské komentátory, kteří ho velice chválili, musel ustát veškerý tlak a Rosola táhnout na zádech. Na závěr se ale Lukáš pochlapil. Super výkon, chlapi, doufám, že to zítra dorazíte.
Reagovat
pepin
Tak máš absolutní pravdu, před Tomem hluboce, ale opravdu hluboce smekám, já na moji povahu bych Lukáše podstatnou část zápasů kromě servisu mydlil raketou, protože jak správně píšeš tak jej na těch zádech nesl. Nutno však spravedlivě říci, že závěr zase patřil Lukášovi. Hoši oboum děkuji.
Reagovat
J.M.
Berdych skutečně hrál jak velký, špičkový hráč. Zkušeně v důležitých momentech, a hlavně ukázal, že toho opravdu hodně umí ve všech herních aspektech. Nejvíc mi imponovala jeho brilantní hra na síti. A Rosol skutečně v závěru překvapil - i v rozhovoru říkal, že se ke konci 5. setu konečně "rozehrál". Což je po 7 hodinách dost kuriózní.
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak mimo téma :DD nevíte nominace ostatních státu na FC?? :)) děkuju :)))
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.fedcup.com/en/news/articles/world-group-nominations-%283%29.aspx
Reagovat
Fandina
http://www.daviscup.com/en/home.aspx
Reagovat
smazaný uživatel
díky;)
Reagovat
smazaný uživatel
ůůůů :d Francie-Německo tak tohle bude match! jen škoda že to je až 2.světová sk. :D
Reagovat
Denis92
ja som zvedavy na zajtrajsi suboj Wawrinka Berdych po dnesnom 7hodinovom maratone..navyse zacinaju ako prvi
Reagovat
petrulinka
A ty ses nedíval na vaše? Hezky otočil vývoj turnaje :-)
Reagovat
Denis92
nebolo kde a keby aj bolo aj tak by som ich nesledoval..toto bol ovela zaujimavejsi zapas
Reagovat
tommr
no Wawrinka na konci vypadal, že toho má dost - Tomášovi by to naopak mělo pomoct ... :)
Reagovat
freeteepek
Bylo to po sedmihodinách, ale těch 12 odvrácených mečbolů při porádní Wawrinky...Na druhý straně poměrně logicky, když přišly první mečboly při podání toho žebříčkově nejslabšího hráče, neustál to. Ta dvojchyba nebyla žádná smůla:-) Kluci spolu hráli poprvé, ale sehraní už jsou po jediném utkání slušně. Štěpánek má dobrého nástupce. Jenom mě zajímá, proč Rosol obvykle na turnajích končí už v prvním, druhým kole. Servíroval kvalitně a poměrně spolehlivě. I když jsem měl při jeho servisu zezačátku dost obavy.
Reagovat
tommr
to se po takovým zápase ještě ptáš proč není Rosol výš? S podivem je naopak, že je tak vysoko. Vždyt on kromě solidního servisu nemá vůbec nic - returny špatný, voleje tragický, mezihra neexistuje, hlavu vůbec nepoužívá ...
Štěpánek bude v deblu lepší než Rosol ještě v padesáti ...
Reagovat
freeteepek
Čtu mezi řádky, že ty bys to zahrál líp... K čemu potřebuje mezihru s tímle servisem? Už porazil i Nadala. Stačí, když si bude věřit a furt do toho mlátit. Voleje nějaký dneska zvládl. Hlavně ke konci zápasu předvedl, že je na tom jak dobře fyzicky, tak psychicky. Ustál stav 0:30, zatímco ten Švýcar s italským jménem to neustál hned při prvním nepříznivým vývoji skóre. Je ale fakt, že po tolika hodinách...Skláním se přede všemi.
Reagovat
tommr
tak to čteš blbě - já na podobný úrovni nikdy nehrál a už nikdy hrát nebudu. Lukášův výkon jsem porovnával s výkonem Radka a to srovnání pro Lukáše rozhodně nevyznělo dobře. Čím dřív se Radek vrátí tím líp pro nás. Pokud bude jen trochu zdravej tak bude v deblu ještě dlouho výrazně platnějším hráčem ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Vtipne, uz se tesim jak tady budou zase psat lidi, co se divaji na tenis 3x za rok a davis cup je pro nejvetsi udalost tenisoveho roku, poucovat a rozumovat:)) Jinak sláva vítězům, čest poraženým, švýcaři dneska tenisovější, naši si to ustříleli, gratulace..
Reagovat
smazaný uživatel
TAK NEJVĚTŠÍ SKŘET JSEŠ TEDA TY, NA TAKOVÝ BLBY NEMÁM SLOV..........
Reagovat
smazaný uživatel
Tím, že mě budeš nadávat akorát potvrdíš že se Čech :P
Reagovat
Denis92
Cesi boli o ten kusok ktory rozhodol dnesny zapas lepsi
Reagovat
PetaM
Gratulace kluci. Škoda těch 12 nevyužitých MB, ale naštěstí ta 13 byla šťastná :D Byl to maratón a se šťastným koncem pro nás. :D Vydržet to tam 7 hodin je velice náročné a málokdo z nás si to dokáže představit, ale vy jste to zvládli!! Obdiv a gratulace pro vás kluci!!! :D :D
Reagovat
petrulinka
Byly to nervy, ale souhlasím, musí to být mazec tolik hodin na kurtu. Velká gratulace !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Lukášovi, zdá se, to docela svědčilo - na konci jsem ho ani nepoznával!!! :-) Fakt je, že jestli se takhle dlouho rozehrává pokaždý.... :-O. A Tomáš hrál jak se na něj sluší, užil jsem si to!
Reagovat
smazaný uživatel
Nééé! :D Ja toho skřeta Berdycha tak nesnaaším -_-
Reagovat
petrulinka
Hele, tady to je český tenisový portál. Tak jestli fandíš Švýcarům, tak si jdi na tenisový portál tam. Jejich princ Federer se jim na to vykašlal na rozdíl od Tomáše, tak neotravuj
Reagovat
smazaný uživatel
Vyjadřuju svůj názor...
Reagovat
milos68
Podporuji "Petrulinku" na dnešní attack od "blba" Mufika. Kdo reprezentuje Český národ a je 6 v žebříčku nebo 99, tak má u mne má velkou úctu. Nadávat a blbě kecat, může v dnešní době každý!!! Je to jen ubohost, některých jedinců, kteří se nemůžou nikde zařadit a jsou prostě nemocní !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Po 7 hodinách prohrát dvojchybou, to je fakt nechutná smůla:-D
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavně, že byl celej zápas na servisu bezchybnej:-)
Ale já mu věřil, byla to asi jediná možnost, protože naši by asi dneska sami žádnej mečbol neproměnili
Reagovat
tommr
to byl zákon schválnosti. Chiudinelli byl celej zápas na servisu skoro bezchybnej, ale při první krizi selhal - naštěstí pro nás, protože naši by jinak ten mečbol nejspíš nikdy neproměnili ... :)
Reagovat
petrulinka
To je osud :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Taky jsem si říkala, když komentátor asi posté zopakoval, že Chiudinelli ještě neztratil svůj servis, že to musí přijít v tu nejmíň vhodnou chvíli pro Švýcary:-D...
Je mi docela líto Wawrinky, před pár týdny prohrál po 5 hodinách s Novakem, dnes po 7 hodinách s Čechy...smolař:-(:-D
Reagovat
milos68
Podporuji "Petrulinku" na dnešní attack od "blba" Mufika. Kdo reprezentuje Český národ a je 6 v žebříčku nebo 99, tak má u mne má velkou úctu. Nadávat a blbě kecat, může v dnešní době každý!!! Je to jen ubohost, některých jedinců, kteří se nemůžou nikde zařadit a jsou prostě nemocní !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Sonjo , ale třeba se poučí na Berdycha "BOHUŽEL" má takže všechny prohry může odčinit a co předvede Rosol? Toť otázka
Reagovat
smazaný uživatel
Tak pokud bude hrát Wawrinka jako dnes + únava, tak má Tomáš výhru prakticky jistou:-)
Ale kdyby Tomáš prohrál, alespoň by dal Rosolovi šanci být hrdinou. To by taky nebylo špatný, ne?:-)
Reagovat
tommr
já teda doufám, že rozhodne už Tomáš, protože Lukášovi moc nevěřím. V deblu kromě solidního podání a pár záblesků v samotným závěru nic světobornýho nepředved a jeho returny byly doslova zoufalý ...
Nicméně pokud by k rozhodujícímu pátýmu zápasu přece jen došlo a Lukáš ho zvládnul stejně nečekaně jako Radek tak by to pro jeho další kariéru mohla bejt obrovská vzpruha ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
No já jsem neviděla Laaksonena v zápase proti Tomášovi, ale je to hráč 3.stovky, tak by si s ním podle mě Rosol měl poradit.
Každopádně můj názor je, že rozhodne už Tomáš.
Reagovat
tommr
pokud by Laaksonen hrál tak jako ve třetím setu proti Tomášovi tak bych na Rosola moc nesázel. Myslím si ale, že Švýcaři by do případnýho rozhodujícího zápasu nasadili spíš Chiudinelliho a to by pro Lukáše byl zřejmě neřešitelnej problém. S jeho servisem si včera vůbec nevěděl rady ... :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist