8. den na US Open: Štěpánek a Kvitová usilují o čtvrtfinále

7. 9. 2009, 09:45
Previews 26
O nejlepší grandslamový výsledek bude dnes na US Open usilovat Petra Kvitová. Devatenáctiletá Češka, jež vyřadila světovou jedničku Safinovou, si o čtvrtfinále zahraje s Belgičankou Wickmayerovou. Štěpánka čeká osmifinálový duel s Djokovičem.

Petra Kvitová se v pondělí utká o postup do čtvrtfinále US Open na kurtu, na němž v sobotu prožila jeden z nejlepších okamžiků své kariéry. Česká tenistka nastoupí ve čtvrtém kole proti Belgičance Yanině Wickmayerové na kurtu Louise Armstronga, na němž vyřadila světovou jedničku Rusku Dinaru Safinovou.

Zápas nenasazených hráček Kvitová - Wickmayerová se odehraje na druhém největším dvorci newyorského areálu jako druhý v pořadí po duelu Robina Söderlinga s Nikolajem Davyděnkem.

Devatenáctiletá rodačka z Bílovce si uvědomuje, že po nečekané výhře ji ani v dalším kole nečeká nic snadného, byť hraje s nenasazenou soupeřkou. "Plně si uvědomuju, že to bude strašně těžký. Už se mi to stalo několikrát. Když jsem loni porazila Venus, hned pak jsem prohrála. A já prostě nechci, aby se to stalo zase. Musím na dnešek úplně zapomenout," podotkla Kvitová.

"Doufám, že jsem si tady svoje ještě nesplnila. Tři kola na grandslamu jsou sice výborný, ale myslím, že i osmifinále se dá hrát. S Janinou jsem naposledy v Estorilu prohrála, tak uvidíme. Třeba bude taky rozklepaná," dodala hráčka, jež hrála osmifinále už loni na French Open. Tehdy nestačila na Kanepiovou.

Na vítězku čeká ve čtvrtfinále lepší z dovjice Kateryna Bondarenková - Gisela Dulková, které dnes otevřou program na centrálním dvorci.

Druhý český zástupce v osmifinále Radek Štěpánek se dostane k zápasu na hlavním kurtu Arthura Ashe až hluboko po půlnoci českého času. Jeho utkání se čtvrtým nasazeným Novakem Djokovičem ze Srbska program ve více než dvacetitisícové aréně uzavře.

Štěpánek se s Djokovičem potkal ve čtyřech zápasech, vyhrát dokázal jen v hale v Rotterdamu před třemi lety. V roce 2007 na sebe narazili ve druhém kole US Open, kde spolu svedli strhující pětisetovou bitvu, ve které výborně bavili diváky. Djokovič nakonec prohrál až ve finále s Federerem.

Připomeňte si závěr utkání Djokovič - Štěpánek (US Open 2007):

Štěpánek letos v New Yorku ztratil zatím jediný set s Kohlschreiberem. Djokovič měl ve 3. kole nečekané problémy s méně známým Jessem Witten z USA.

Už tři Rusky - Pavljučenkovovou, Dementěvovou a Šarapovovou - zdolala sedmnáctiletá domácí tenistka Melanie Oudinová. A dnes ji čeká třináctá nasazená Naďa Petrovová, znovu hráčka z Ruska. Překoná talentovaná Američanka své grandslamové maximum z letošního Wimbledonu? Od bookmakerů má větší důvěru než zkušená Petrovová!

Oblíbený soupeř dnes čeká na pětinásobného šampiona Rogera Federera. Utká se se Španělem Tommym Robredem, se kterým v osmi vzájemných střetnutích ztratil jen dva sety.

Přemožitel Roddicka John Isner vyzve desátého nasazeného Fernanda Verdaska. Oba před dvěma dny absolvovali pětisetové bitvy, Američana v závěru sužovali křeče. Kdo ušetřil více sil před prvním vzájemným soubojem?

Desátý nasazený bude favoritem. Ale Isner se nevzdává. "Vím, že tu můžu udělat díru do světa. Ještě nejsem spokojený," vyhlásil do světa.

- US OPEN (USA - New York, tv. povrch) -
pondělní program (07. 09. 2009 - začátky v 17:00 SELČ)

Kurt Arthura Ashe:
K. Bondarenková (Ukr.) - Dulková (Arg.), Oudinová (USA) - Petrovová (13-Rus.), nejdříve ve 20:30: Federer (1-Švýc.) - Robredo (14-Šp.), 01:00: Wozniacká (9-Dán.) - Kuzněcovová (6-Rus.), Djokovič (4-Srb.) - Štěpánek (15-ČR).

Kurt Louise Armstronga:
Kurt Louise Armstronga: Söderling (12-Švéd.) - Davyděnko (8-Rus.), Kvitová (ČR) - Wickmayerová (Belg.), nejdříve ve 21:00: Verdasco (10-Šp.) - Isner (USA).

kompletní pondělní program

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

26
Přidat komentář
smazaný uživatel
Radka nehodno odepisovat, narozdíl od Berdycha má jendu velkou výhodu, velkou BOJOVNOST. Pokud ale zahraje Novak dobře, nebudu se zlobit, když Čech prohraje s žebříkočvě silnějším hráčem, můžeme mít pocit, že nic lépe uhrát nemohl.
Petra bude pro mě velká neznámá, přeci jen Wickmayer uhrála letos lepší výsledky, uvidíme, uvidíme, uvidíme!
Reagovat
JIMI
Radek by opět mohl předvést svůj oblíbený pětiseťák,ale tentokrát s vítězným koncem.Určitě má šanci,Novak nehraje v bůhvíjaké pohodě-zatím!
Reagovat
smazaný uživatel
V pohodě nehrál akorát zápas s tím tlusťochem, jinak hrál dobře, mám rád oba, ale samozřejmě doufám v postup Noleho a taky už se těším až se na mě sesypou vlastenci :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ja myslim ze tych vlastencov tu az tak vela nebude,predsa len,je to Stepanek:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Štepo, Štepo, ked to dnes neprehraješ, tak budeš pre mňa ten najhorší čech :)
Reagovat
smazaný uživatel
Pro mě je štěpec nejoblíbenější čech a jeden z 5-6 nej tenistů, ale bhoužel proti mé no.1 jde národnost stranou, takež come on Nole! hlavně nehrát jako proti tomu tlustochovi
Reagovat
a.magerova
Tak dnes se mi bude špatně fandit, Radek je náš a Novak je pěkný :-))
Tak ještěže ve 21 hod to budu mít mnohem jednodušší :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Novak je pěkný??? Věc vkusu, ale kdybych ho neznala, neotočila bych se za ním. Je průměrnej chlap.
Reagovat
smazaný uživatel
No ale ten čas je na tom teda fakt že na parádu... to už ani vhodnejší nemohli vybrať! Budete to sledovať? Keby ano, tak mi zajtra napíšte ako to šlo. Proti tlusťochovi hral strašne, ale on hraje každú rundu jináč. Snáď mu to vyjde. Strašne sa teším na match Verdasco - Djokovic, to bude pre mňa najväčšia paráda, tak dúfam, že Ferni vyhrá nad tým obrom a bude match snov! A ohľadom tej peknosti - keby si dal Fernando vlasy konečne ako ich mať má, tak na ňom chybu nenájdem, je to fakt zákusok ako povedala Yavanna :D A za Novakom či by sa niekto otočil - niekto určite ano, ja by som sa otočila hlavne za tými ručičkami, tie má na parádu, a nohy má tiež úplne že feši, krása a bodka. ;-)
Reagovat
a.magerova
Nicy: ale zase kdyby postoupil Radek, tak by vedle něho Verdascova krása vynikla daleko víc :-))
Reagovat
smazaný uživatel
To s tym casom je fakt uplne uzasne, ale aspon zo sna budem urcite vykrikovat Ajde Nole!!! Roger to uz vtedy bude mat stastne za sebou hadam :)
Reagovat
smazaný uživatel
No já být holka, tak je u mě favorit Verdasco, jinač nicy možná budu sledovat, ale tak na 25%, zítra je přeci jenom škola
Reagovat
smazaný uživatel
Magi to máš teda pravdu :D ale ja nebudem tentoraz náročná a radšej sa budem držať stanoveného plánu :)) Yavi to si teda hodná, že budeš ešte aj vo sne naňho myslieť :D Tomi, to jak to myslíš, že keby si bol holka? Jako tenisovo alebo esteticky? Ferdu sa ešte skuknem, šak to začína o deviatej, tak nejak... ale fakt ma ten čas štve!
Reagovat
smazaný uživatel
No prostě, takhle jsem kluk, ale kdybych byl holka, tak by se mi líbil asi Fernando, i když nevím ,jak bych myslel :D teď můžu soudit jen ženy
Reagovat
smazaný uživatel
To je fakt hodně zajímavé, jak každý má jiný vkus....mně se po všech stránkách líbí třeba Rafa, a Fernando ani omylem. Novak je zase pro mně sympaták.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Rafana keby som stretla na ulici, tak mi pripomína motorkára :) Taký Reno Reims haha.. ale inak je mi sympatický, fakt veľmi, ale keby mi nepokazil toľko finále tak by bol ešte krajší :) Nole je fakt sympatický, tiež sa mi páčia jeho sánky :) Zvláštne, čo? A keby niekto videl Fernanda prvý krát, tak nikto nezapochybuje a dá ho do škatulky metro. A keďže máme metro, nemetro a škaredých, tak on je asi pre niektorých ľudí moc dokonalý nato aby sa im páčil :)) Tým sa nechcem nikoho dotknúť a ani nič zlé naznačovať. Je to len moja úvaha. Vážne to je zaujímavé... ešteže ich máme :)))
Reagovat
smazaný uživatel
No....to je přesně ono, nelíbí se mi moc dokonalí týpci a to on zrovna je, ale má neskutečně milý úsměv.
Reagovat
a.magerova
Mně se zase líbí dokonalí týpci v televizi, protože kolem sebe jich vidím žalostně málo :-((
Proto se ráda kouknu na Novaka, Rafu, Verdasca, Davida Ferrera, Tomáše Berdycha, Andy Roddicka, samozřejmě Rogera a spoustu dalších :-))
Reagovat
smazaný uživatel
mne se nelibi metrosexualove typu cristiano ronaldo, to je uz vazne fuj, o neho by som si asi ani bicykel neoprela :(
Reagovat
smazaný uživatel
No ale najhoršie na tom je, že dokonalí týpci hľadajú dokonalé baby :)))
Reagovat
smazaný uživatel
Ale súhlasím s tým Verdascovým úsmevom, to je nádhera. Fakt neskutečná nádhera ten keď sa usmeje :))
Reagovat
smazaný uživatel
Nicynko moja, sak len na tomto portali je tych dokonalych bab neurekom-tymto slovom som urcite a.magerovej urobila radost :)
Aj zrovna v tejto diskusii...
Reagovat
smazaný uživatel
:D no OK, ale charakter je jedna vec a estetično druhá :)
Reagovat
a.magerova
Holky on ani ten Robredo není k zahození :-))
Řekla bych to asi tak: pěkných tenistů je neurekom :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, tez ho prave pozorujem a hezky sa na neho kouka :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ted má trochu přerostlý vlasy, ale když byl úplně nakrátko.....moc mu to slušelo.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist