9. den v Indian Wells: Dnes se bojuje o semifinále. Češky útočí na deblové finále

16. 3. 2017, 16:20
Previews 83
Souběžně hrané turnaje ATP World Tour Masters 1000 a WTA Premier Mandatory v Indian Wells postupně směřují do závěrečných kol. Ženská část po skončení dnešního programu pozná zbylé dvě semifinalistky a mužská část své první dva semifinalisty naopak teprve pozná. O postup do finále čtyřhry bojuje české duo Lucie Hradecká/Kateřina Siniaková a nasazené jedničky Bethanie Matteková-Sandsová a Lucie Šafářová.
Indian Wells

Dnešní program je sice o poznání méně atraktivní než ten včerejší, nicméně každý tenisový fanoušek si určitě zápas, který bude s radostí sledovat, najde. Třeba to bude hned ten první, v němž na centrální dvorec nastoupí Caroline Wozniacká proti Kristině Mladenovicové.

Obě hráčky mají výbornou formu. Bývalá světová jednička Wozniacká si na posledních akcích v Dauhá a Dubaji zahrála finále a v Indian Wells zatím postupuje beze ztráty setu. V prvním utkání smetla Magdu Linetteovou, šanci nedala ani Kateřině Siniakové a výraznější potíže nepřipustila rovněž proti vracející se Madison Keysové.

Do tří setů nemusela během turnaje ani Francouzka. Mladenovicová postupně porazila Anniku Beckovou, Simonu Halepovou i Lauren Davisovou a potvrdila skvělou letošní formu, díky níž získala premiérový singlový titul v Petrohradu a v Acapulku došla až do finále. Dnes se pokusí Wozniackou poprvé porazit.

Vítězka v semifinále vyzve domácí Venus Williamsovou, nebo Jelenu Vesninovou. Americká veteránka a finalistka letošního Australian Open měla namále už ve druhém kole s Jelenou Jankovičovou, se kterou prohrávala 1-6 1-4 a čelila třem mečbolům. Lepší výkony podala v dalších kolech proti Lucii Šafářové a Shuai Peng.

Vesninová paradoxně nejméně gamů ztratila v posledním utkání se světovou dvojkou Angelique Kerberovou. Předchozí zápasy s Timeou Babosovou a Shelby Rogersovou byly výsledkově mnohem vyrovnanější. Ruska má s Williamsovou pozitivní bilanci 3-2. Naposledy ji porazila loni v Miami.

Mužský turnaj pozná první dva semifinalisty
Zajímavé je složení hned prvního mužského čtvrtfinále. Před turnajem by asi nikdo netipoval, že mezi nejlepších osm postoupí Pablo Carreño a Pablo Cuevas. 33. hráč světa Cuevas vede nad žebříčkově o deset míst výše postaveným Španělem 4-2.

Carreño měl ovšem letos v Indian Wells hodně jednoduchý los. S hráčem elitní stovky se poprvé potká až dnes. V prvním kole potvrdil roli favorita proti 148. muži světového pořadí Peterovi Gojowczykovi, ke španělskému derby poté nenastoupil Roberto Bautista a poslal krajana do třetího kola, v němž Carreño přehrál 106. hráče světa Dušana Lajoviče.

Cuevas měl cestu turnajem podstatně těžší. V prvním kole vyřadil nevyzpytatelného Martina Kližana, vzápětí Fabiovi Fogninimu povolil jen pět gamů a v osmifinále ve třech setech přetlačil Davida Goffina.

Největší pozornost však bude mít určitě večerní duel mezi třetím nasazeným Stanem Wawrinkou a osmičkou Dominikem Thiemem. Třiadvacetiletý Rakušan před třemi lety šokoval výhrou nad Švýcarem na Masters v Madridu. Od té doby ale ve dvou dalších měřeních sil neuhrál jediný set.

Přitom Wawrinka se do čtvrtfinále vůbec nemusel dostat. V osmifinálovém utkání s Jošihitem Nišiokou prohrával v rozhodující sadě 3-5, nakonec postup vydřel v tie-breaku. Thiem potvrzuje zlepšenou formu oproti začátku letošní sezony. Světová devítka v předchozích zápasech jednoznačně přehrála Jeremyho Chardyho, Mischu Zvereva i Gaëla Monfilse.

Dočkáme se 75% české účasti ve finále čtyřhřy?
Z Indian Wells by si mohla deblový titul odvézt česká tenistka nebo třeba rovnou dvě. O postup do finále totiž usilují nasazené jedničky Bethanie Matteková-Sandsová s Lucií Šafářovou, které nastoupí proti turnajovým šestkám Yung-Jan Chan a Martině Hingisové.

Své druhé letošní finále by si určitě rádo zahrálo ryze české duo Lucie Hradecká/Kateřina Siniaková. Český pár to však nebude mít vůbec jednoduché. V semifinále vyzve vítězky z roku 2013 a finalistky z před dvou let Jekatěrinu Makarovovou a Jelenu Vesninovou z Ruska.

BNP PARIBAS OPEN 2017 - PROGRAM 9. HRACÍHO DNE
čtvrtek 16. 3. 2017
• STADIUM 1 • (od 19:00 SEČ)
1. Wozniacká (13-Dán.) - Mladenovicová (28-Fr.)
2. Carreño (21-Šp.) - Cuevas (27-Urug.) / nejdříve ve 21:00 SEČ
3. V. Williamsová (12-USA) - Vesninová (14-Rus.) / nejdříve v 1:00 SEČ
4. Wawrinka (3-Švýc.) - Thiem (8-Rak.) / nejdříve ve 3:00 SEČ
5. Klaasen/Ram (6-JAR/USA) - Müller/Querrey (Luc./USA)
• STADIUM 2 • (od 22:30 SEČ)
1. Matteková/Šafářová (1-USA/ČR) - Yung-Jan Chan/Hingisová (6-Tchaj-wan/Švýc.)
2. Hradecká/Siniaková (ČR) - Makarovová/Vesninová (2-Rus.) / nejdříve ve 3:00 SEČ
Kompletní program 9. hracího dne
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

83
Přidat komentář
vendulkabendulka
Lucie s Kačkou hezkypěkně
Reagovat
Dobry-den
Ještě, že to není vidět!
Reagovat
Frick
První porážka na venkovím hardu od IW 2015. Tedy na hardu mimo IW Bucie nikdy nerprohrálo.
Reagovat
mahycek
Ahojte, mám vás rád, jsem rád, když Roger porazil Rafu potřetí za sebou. Akorát, žena to nemá ráda, má ráda Nadala. Ale. neprožíváme to u TV, protože to zmizelo na Nova Sportu. ty 250. 500 a 1000 Atp turnaje, no tak to nemáme. Přiznám se, je nám trochu smutno, po těch 1000 Atp, ale nedá se nic dělat. Vím, to už rok, kdo bude vysílat ATP turnaje, ale tam nejde přestoupit. DIGI TV, to nejde, to je špatné. Co ostatní programy v krásné kvalitě. Ty nemůžeme vynechat. Tak si to hezky rozebírejte , má žena už spí, přejeme vám moc úspěchů a zdraví a na Roland Garros se se pozdravíme. Mám vás rád, ale stejně se mi stává, že když nevidím Rogera v přímém přenosu, tak vyhrává. Jsem, vlastně za to rád. S podravem Mahycek.
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda, ale letošní sezona zatím skvělá, jen by to chtělo podtrhnout nějakým titulem
Reagovat
smazaný uživatel
Ach jo Caro...
Reagovat
blixa
Před zápasem jsem víc věřil Caro ale dobrý. Kikina jede !
Reagovat
smazaný uživatel
To je hezký, že o mě máte starost, ale po 2. setu jsem šel koukat na fotbal...
Reagovat
blixa
A pak nemá Caro prohrát, když netlačíš !!! Takovýho fanouška bych chtěl mít :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to dneska bylo lyžování (to jsem ani nestihl), hokej, tenis, fotbal a všude někomu fandím. Dneska teda všechno stojí za ho*no...
Reagovat
VlS
Chudák Caro, rytíř obránce emigroval ke kopačkám.
Reagovat
Fandina
Rytíř Monty čeká na svoji nejmilejší Mašu a kvůli ní postupně vyhází celý svůj tým, až zůstane ona jediná ta nejvíc milovaná ... úsměv
Reagovat
VlS
hezky Kiki, super hra, gratulka
Reagovat
blixa
Ty jo, druhej break ! Monty už přikládá led nejen na čelo ale i na zátylek ! :D
Reagovat
VlS
Monty bere 2. diazepan
Reagovat
VlS
mrská raketou. 4:2 pro Kiki
Reagovat
Fandina
Caro dosstává čočku od Táty, ty možeš tento robit Caroliana z tamtes strany stojíš jak stojíš ... snad si z toho něco vezme pozitivního
Reagovat
Davor1
A teraz prelož tú hatlaninu do ľudskej reči :D
Reagovat
Fandina
mluvil polsky
Reagovat
PetaM
To ale přece neznamená, že i ty to musíš napsat hotentotsky :D :D
Reagovat
Fandina
Znamená, protože jsem to jinak nepochytila. Chrlil to na ní a to je tak všechno, co se o tom dalo napsat.
Reagovat
blixa
Kikina sice haluzí, ale přeci jen se čapla. Jsem dost zvědavej na třetí set a nechtěl bych být Pýthií.
Reagovat
VlS
Kikina hraje moc pěkně.
Reagovat
blixa
Jo, hraje, ale vždycky když má break, tak to po.... :D tak jsem zvědavej teď.
Reagovat
VlS
Taky, Piotr jede jak pila, předvedl "Tenistou snadno a rychle" ve dvou minutách. Bejt Caro, tak nevím, co všechno mi tam napovídal :-)
Reagovat
blixa
Bejt Caro, tak ho už dávno umlátím :D Naštěstí pro něj nejsem Caro ;-)
Reagovat
tommr
dobrej tenis, hezký holky, pěkná podívaná ... :)
Reagovat
Fandina
přesně, pěkný tenis, který má svou logiku
Reagovat
VlS
Ještě Jelena by se taky s Vee mohla tahat tři dlouhý sety :-)
Reagovat
vrabejka
Kikiii go go go!!!!
Reagovat
Frick
http://www.vecernikpv.cz/co-se-stalo/zpravodajstvi/19077-tupost-co-nezna-meze

Přiznám, že komentáři od uživatele Miro jsem dal +1... pokud tam byla možnost ty prachy pokojně vydat... ..což nemusela (tj. okamžitý útok bez předcházející slovní výměny, která by Petru "seznámila" s nepříjemnou situací)

http://www.vecernikpv.cz/co-se-stalo/zpravodajstvi/19051-anonym-je-to-tento-muz-2

A tady asi zajímavější zpráva z tohoto týdne. Ale jak se tomu dá věřit. To asi fakt těžko říct. Spíš tedy otázka, zda kdyby ho TEORETICKY Petra identifikovala, zda by to soudu stačilo jako nezvratný důkaz viny...
Reagovat
Frick
* nemusela by tam být TA MOŽNOST
Reagovat
PetaM
Měla umřít. Byl by klid?
Reagovat
Frick
Neměla umřít. Kdyby měla umřít (tj. někdo by tam šel s úmyslem jejím fyzické likvidace), stalo by se tak.

Ale skutečně nechápu, proč je potřeba vytahovat tyto maximálně morbidní scénáře na úrovni TV Nova, rok 1995
Reagovat
blixa
Abys už konečně do toho přestal rejt, demente !!! Pochopil ?
Reagovat
d@ve
Máte, pls, někdo aktuální stream na W-M? Díky D.
Reagovat
dunphy
https://www.youtube.com/watch?v=8xaR6aI7_tY

Já se na to třeba dívám na YT. Dobrá kvalita. :)
Reagovat
d@ve
Díky
Reagovat
Davor1
Dánsko- francúzsky zápas a ja rozumiem rozhovorom s trénermi/kami na obidvoch stranách, hoci po francúzsky ani dánsky neviem ani slovo :DDD
Reagovat
vrabejka
Nemá Monty teď trošku střet zájmů? :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ne.
Reagovat
Frick
ČT bude přenosy z JTB PO dávat tak jako dosud.
Reagovat
Kytka
JTB PO???? Já nerozumět řeči tvého kmene.
Reagovat
smazaný uživatel
J a t Banka Prague Open.....
Reagovat
Kytka
Děkuji.
Reagovat
Kytka
Ale ke knoci března jsme ukončili smlouvu s kabelovkou UPC a od dubna budeme mít vše pod O2 - internet, telefon i TV. Vyjde to levněji a ještě tedy vyjde i na sportovní balíček od DIGI sport na ATP - jestli to tedy na ty 1000 a 500 má smysl - vzhledem k propadu Berdycha a ostatní naši nestojí za nic.
Reagovat
tommr
já zůstanu jen u O2. Na těch pár zápasů co Tomáš odehraje na velkejch turnajích stačí stream a nemá cenu něco přikupovat ... :)
Reagovat
George_Renel
Me too :-).
Reagovat
Kytka
Tak to si říkám tak. A kdo ví, jestli Toma na TV program ještě dají. Možná dají přednost utkání jiných borců. na O2 jsou aspoň holky, které jedou. Hlavně teď Karolína. Ale na stream jsem teď koukala víc na mužský tenis - Federer x Nadal; Djokovič x Gyros a další. Na holky koukám jen na naše. Tak to ještě rozmyslím.
Reagovat
George_Renel
Streamy jsou teď natolik kvalitní (vzpomeňme si na kvalitu před 5-7 lety), že stačí přes HDMI propojit s TV a je to v pohodě.
Reagovat
smazaný uživatel
Otázka je, jak to bude s Laver Cupem :D
Reagovat
tommr
doufám, že dneska už konečně uvidíme debly v televizi nebo aspoň na streamu. Včerejší nevysílání ženských deblových čtvrtfinále bylo docela skandální, protože mužské debly se vysílaly ...
Větší šanci na postup do finále má tým Bucie. Nově sestavenej pár Chan/Hingis je ale velice nebezpečnej jak se o tom ostatně mohly přesvědčit i Bára Strýcová s Mirzaovou a Bucie nesmí soupeřky v žádným případě podcenit ...
Lucka Hradecká s Katkou Siniakovou budou naopak v zápase s Ruskama jasný otsiderky a můžou jen překvapit. Určitou výhodou by pro ně mohlo být jen to, že Vesnina nastoupí do zápasu krátce po svým singlovým semifinále s Venus a mohla by být proto trochu unavená ...
Reagovat
smazaný uživatel
Vesnina ale hraje teprve Čtvrtfinále :)
Reagovat
tommr
jj to máš pravdu, ale na věci to nic nemění. Když bude ten zápas s Venus trvat dlouho a bude hodně vyčerpávající tak by to mohlo na Vesnině zanechat určitý stopy ...
Reagovat
misa
http://zpravy.idnes.cz/vrazda-otylie-vranske-muzeum-policie-cr-radek-galas-fhu-/krimi.aspx?c=A170316_150923_krimi_ekl

Za 84 let se možná objasní i přepadení Petry :)
Reagovat
Kytka
Je to ostuda pro pro naši republiku. Spíše naší policii.
Reagovat
FulnekUltras
chybí opravdoví fachmani ;)

https://www.youtube.com/watch?v=jF9NlFmT-4M
Reagovat
Fandina
Hlavně je ostuda, že se něco takového vůbec stalo.
Reagovat
Frick
Ano je to ostuda. (Pozor, teď top bude jedovatý) Petřina ostuda. Sežrala trik, kterej se dělá na 80 letý senilní báby.
Reagovat
Frick
...je mi líto, ale je to tak. Ona ho sama dobrovolně pustila do bytu. Přestože v tom bytě ofiko nikdo nebydlí (resp. "veřejnosti" je absencí jmenovky jasně řečeno - v tom bytě nikdo není, nezvňte na něj) a ona sama má trvalý bydliště v Monaku.
Reagovat
Fandina
Jsi neuvěřitelně trapný. Člověku se stane neštěstí, někdo ho přepadne a ublíží mu, a ty tu budeš donekonečna psát o to, že si za to může. Že tě huba nebolí.
Reagovat
Frick
Nemůže si za to sama. Stejně jako člověk nemůže za to, že přijde o hromadu pětitisícovek, když je nechá na sedadle auta zaprakovaného v Chanově.

Ale od obou to je neopatrné/neobezřetné chování....
Reagovat
Fandina
Podle tebe tedy za všechny ty krádeže, znásilnění, přepadení a vraždy mohou oběti a ne pachatelé. Je to jejich problém, že jsou.

Mě ukradli při nákupu v obchodě peníze a všechny doklady, ale můžu si za to podle tebe sama.

V kanceláři nám v noci ukradli počítač, i když bylo všechno zabečené alarmem a několikrát nám vykradli obchody a rozbili výlohy, i když alarm řval na celou ulici, ale opět za za to můžeme my. Podle tvojí logiky.
Reagovat
Fandina
A z auta nám vykradli navigaci a autorádio, ale můžeme si za to sami.
Reagovat
Frick
Podsouváš mi něco, co jsem neřekl.
Reagovat
Kytka
No a tys neudělal v životě nějakou blbost? Jí to bohužel stálo tohle zranění. Je to tvrdá lekce.
Reagovat
VlS
Jakou blbost? Reflexivní pohyb, někdo mi blejskne čímsi před očima a ruka tam vylítne sama. Normální obrannej reflex. Nebo si myslíš, že se s chlapem s kudlou chtěla prát holejma rukama? To by se měla jmenovat Xena.
Reagovat
Frick
Nevíme přesně, jak to přepadení probíhalo. Každá vteřinka, každé slovo, každý decimetr pozice obou aktérů incidentu (a jejich rukou) rozhoduje o míře (ne)vyhnutelnosti střetu (pro mne je tedy zásadní otázka, jak moc velký časový i fyzický prostor ne/byl dán Petře k tomu, aby dala "v klidu" prachy). Nicméně charakter toho poranění spíš než na nějakej jednorázový reflexivní máchnutí poukazuje na to, že asi Petra to ostří (vlivem stresu/afektu?) musela držet pevně v ruce, načež zloděj tu čepel vytrhl z Petřiny ruky přičemž by v ten okamžik došlo k hlubokým řezným ranám na prstech. Kdyby jen po tý kudle nějak máchla, tak bych si spíš dokázal představit poranění jen třeba na jednom prstu, max. dvěma.
Reagovat
Fandina
Nemůžeš vědět, co se tam dělo, jaká byla komunikace a jak to probíhalo. A ani jak došlo ke zranění. Výsledek je, že k němu došlo a celkem vážnému. Všechno ostatní jsou jen dohady o ničem.
Reagovat
Fandina
A ještě snad naposledy, pokud nekdo zvoní na byty, vydává se za měřiče energií a pak druhého zraní nožem, tak nemůže jít o neopatrné chování ale o úmyslný čin.
Reagovat
blixa
Opravdu seš megadement. To že tam není jmenovka neznamená že tam nikdo nebydlí ale jen to, že to nikdo nechce troubit do světa. "Trvalé bydliště" je nějaké podivné reziduum socializmu. Ona má rezidenci v Monaku. Jinak může bydlet v další 150 bytech a domech po celém světě. Kdykoliv a jakkoliv.
Jinak jsem si jist, že lidový génius jako seš ty by jistě nikomu nenaletěl a neotevřel :D
Reagovat
Frick
No ale kdyby třeba byla předvolána k soudu (nebo jiná vysoce oficiální korespondence), tak by jí to nebylo zasláno primárně na její monackou adresu?

Ale o to mi teď ani tak nejde.

A ano, absenci jmenovky (předpokládal bych) se říká - pro vás (milá veřejnosti) tady nikdo není.

Já nejsem v "inkognito" módu jako Petra. A taky nevíme, kdo všechno měl vědět, že tam bydlí. Očekával bych rodinu, přátele, sousedy ze vchodu a lidi z TK Agrofert a Český sportovní. Nikdo další. Těmahle věcma "běžný údržby" bych očekával, že byl někdo pověřen a příslušný subjekty by se obracely přáímo na toho pověřence. Přirozeně už z toho důvodu, že Petra v PV pobývala pár týdnů v roce.
Reagovat
blixa
Každej soudnej člověk má datovou schránku a ne že se spoléhá na to, kdo mu co na kterou adresu co poslal, ty "trvalý bydliště".
Reagovat
smazaný uživatel
tou "milou veřejností" ale nemyslíš sebe, že ne?
Reagovat
Frick
Chtěl jsem jenom říct, že bych očekával, že by přesný místo Petřinýho bytu měli znát jen ti lidi, který zná ona sama a pokud u ní zvoní kdokoliv jinej, tak jí to má bejt krajně podezřelý, protože neznámej člověk si má myslet, že byt bez jmenovky není obýván a neni logicky důvod na něj zvonit.
Reagovat
Fandina
Člověku, který jde krást musí naopak vyhovovat, když nevidí jmenovku na dveřích. Mohl mít s sebou náčiní na otvírání bytu, proto tam zazvonil.
Reagovat
Fandina
Respektive, byt bez jmenovky nemusí nic znamenat, ani jesli je obydlený a jestli v něm právě teď někdo je přítomen.
Reagovat
Fandina
A jinak Petra je komunikativní, když jsem jí vloni potkala v letadle z Madridu, tak se se mnou normálně začala bavit, když jsem za ní došla. Takže pro ni nemusel být žádný problém zeptat se člověka za dveřmi svého domu, co chce.
Reagovat
Frick
Fandino, já s tebou bavit nebudu. S člověk, co argumnetuje jak 10 leté děcko, fakt ne.
Reagovat
FulnekUltras
někdy je to srozumitelnější a lepší, než argumentovat jako dospělý přehrabovač hoven ;)
Reagovat
Fandina
:-))
Některý člověk se hrabe ve všem rozebírá věci hore dole a někdy je to k ničemu, mnohdy věci i ublíží.
Reagovat
Fandina
Nauč se věci jednoduše vyhodnocovat a nebudeš je muset s níkým řešit a argumentovat.
Nesustálé rozebírání toho, co neznáš do detailů k nečemu nevede. Znamená jen spekulaci A to o ničem.
Reagovat
Fandina
Ale chápu, že Frick je takový.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist